HTPC lényege valamilyen Media center alkalmazás. Igazán jó megoldásokat eddig csak Windows alá láttam, bár állítólag a Media Portal-nak van linuxos verziója is. Vista-val már egész jó frontend lesz elérhető HTPC-khez, az MCE verziókkal (Home Premium és Ultimate).
Mivel HTPC-ben gondolkodsz, érdemes meglátogatnod az ''Építsünk HTPC-t (Home Theather PC)'' topicot is. [link] Ott írtam egy összefoglalót magáról a HTPC témáról.
Jól válogatott alkatrészekkel (hardver és szoftver) megépíthető egy olyan HTPC, ami nem kíván sokkal több hozzáértést, mint egy mai DVD lejátszó. (Azért a menüben navigálás alapkövetelmény.) S megoldható az is, hogy akár a távirányítóval kapcsold be.
Jelenlegi népszerű media center frontendek:
Windows XP MCE (nem forgalmazzák Európában, így itthon sem, bár teljes HTPC-s konfigurációkkal bekerült az országba)
Meedio (Yahoo felvásárolta őket a Yahoo Go!4TV néven kereskedelmi szoftvert készített belőle. A projekt maradékát a francia közösség karolta fel és fejleszti tovább. Nagy tudású, jól használható, kidolgozott program.)
Media Portal (''Csak úszóknak!'', mély víz. Nyílt forráskódú, ingyenes, szöszmötölős, de így kapod a legegyedibb media centert.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

Msot fogom kipróbálni a progit egy pinacle TV tunerrel. Ha műxik jól akkor veszek én is egy ilyent 

Kell vmi exptra beallitas hozza ? Haupauge-s plugint is felraktam hatha az majd beinditja de semmi 
De ha a Hauppaugevel sem fog mukodni akkor felakasztom magam, az tuti 

És most a teljes ''hidegindításról'' beszéltem, nem is hibernált módból való indításról... A ViiV kompatibilis lapok tudnak ennél jóval gyorsabb startot is, de valójában, életszerű használat közben valóban érdekes ez, valóságos probléma ez?