"...kliens-szerver alapú HTPC megoldás"
Ezt hogy kell érteni?
Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif
"...kliens-szerver alapú HTPC megoldás"
Ezt hogy kell érteni?
Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

A szerver, az egy TV szerver, azaz akkor jön a képbe, ha van(nak) tv tuner kártyáid, mert akkor egy gépbe kell csak tunert rakni és az streameli a klienseknek az adást, (+epg, timeshift, felvétel programozása). Ha nincs tunered, akkor egyszerű kilens alkalmazás csak, mint pl. az XMBC.
Vagy úgy! Azt hittem a szerveren fut a MP és a kliensen "nézed"...
Ezt a streamelést hogy kell elképzelni? A klienseken tudsz csatornát is váltani?

Természetesen a kliensen tudok csatornát váltani. Nem is venni észre, hogy nem abban van a tuner. Az előnye ott van, hogy egyszerre több kliens is csatlakozhat rá. Persze ehhez több tuner is kell, bár a digitális esetében egy muxon lévő csatik esetén lehet külön-külön is nézni.
Ez egész jól hangzik. 

Sziasztok feltettem az xbmc-t win7re, bementem a videók menüpontba forrásként hozzáadtam több mappát amikben vegyesen van avi, dvd, mkv, a forrás tartalmát filmre állítottam, így hozzáadta mindegyik ott van le is játssza az összest.
Ez után viszont ha bekapcsolom a médiatár módot akkor nem mindet mutatja, hanem a 19ből csak 13at, ha kikapcsolom a médiatár módot akkor megint ott van a többi is.
Mivel az összeset egy forrásként adtam hozzá aminek típusa filmek ezért nem értem hogy ez mitől lehet.
Közben rájöttem hogy normál módban ha jobb gomb/médiatárba kézileg-re nyomok akkor beteszi azt is de miért kell némelyiket kézzel betenni?
[ Szerkesztve ]
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows 7, Avira IS 2012
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani fizetős linux alapu HTPC szoftvert?
Létezik ilyen egyáltalán? 
http://music.myaudioworld.com
Volt régebben egy, ebben a topikban volt róla szó.
De miért kell kifejezetten fizetős. 
Gondolom a fizetősek jobbak.
Igazából olyan kellene, amivel:
- lehet felvenni tv-tuner kártyáról (kezeli a CI modulos kártáykat)
- támogatja a HD gyorsítást, vagyis HD filmek lejátszása megoldott
- kezeli az előlapi kijelzőket
Ami még hasznos lehet:
- képek, zenék lejátszása
- beépített böngésző
- esetleg stream serverként is működik
- torrent
Kb ennyi. Lehet hogy túl sokat akarok, ez a másik ok amiért a fizetős rendszerre gondoltam.
Persze ha van olyan ingyenes ami stabil és tudja a fentieket akkor az is jó lesz. 
Én az XBMC-t használom.
TV ügyben nem tudok nyilatkozni, de elvileg kezeli a TV kártyákat. 
HD-t játszik, RAR-ból is. 
Ha jól tudom van hozz LCD kijelző plugin. 
Képek zenék mennek. 
Streem UPnP-n keresztül megoldott. 
Böngésző az sajna nincs, csak egy lynx szerű, de elég használhatatlan. 
Torrent megoldható. 
Még érdemes lenne megnézni a freevo-t, az is elég jónak indult.
Esetleg MythTV, bár ezt is rég néztem már.
--==<< Soha ne feküdj kitaposott ösvényen! >>==--
Köszi, egy bajom van csak az XBMC-vel. Tényleg jó meg sokat tud, de nem igazán kezeli azt a tunert amit kinéztem magamnak. [link]

169,00 € egy tv tunerért?
Miből van ez aranyból? 
Tud kábeles és földfelszíni sugárzást is venni, és csatlakoztatható hozzá conax egység.
Sajnos az ilyen tudású tunerek mind hasonló árban vannak...
Nincs hozzá gyári linux driver? Esetleg kernel modul? Mert szerintem csak ennyi múlik.
Most olvastam utána, elvileg van hozzá driver linux alá. [link]
Akkor ez azt jelenti, hogy elvileg működhet XBMC-vel is?
[ Szerkesztve ]
Ebben én azt olvasom, hogy az S2 v6-ot már támogatja az új 3.2-es kernel, de a CT v6-ot nem. 
Ez az S2 gondolom a műholdas lehet.
Igen, valszeg műholdas.
Mondjuk én azt olvastam, hogy csak nem tesztelték CT-vel.
Mind1, nem most azonnal kell, lehet még később utána nézek jobban, hátha írnak többet is valahol.

Sziasztok!
Van egy Asrock ION 3D 152D HTPC-m, amit lejátszónak szeretnék használni, esetleg letöltőgépnek is. Az lenne a kérdésém, hogy van-e valakinek ilyen gépe, és milyen oprendszer vált be neki! Jelenleg Win7 van rajta, és egy MPHC, DXGA beállítva, de kamera pásztázásnál szaggat a kép. Ez az egyetlenegy gondom van vele. Próbáltam már XBMC-t, PowerDVD-t, de ugyanez. A TV tudja a 24p-t, próbáltam már mindenféle beállítást, a TV át is vált 24Hz-re/30Hz-re, vagy 60-ra, de a kép sosem "simul" ki, mint egy sima TV adásnál, vagy egy médialejátszónál! Nem tudom felfogni, hogy egy kis falat médialejátszó a kisujjából kirázza ugyanazt az mkv-t, amit én egy gyárilag összeállított házimozi pc-vel nem tudok élvezhetően megnézni!
Köszönöm az ötleteket!

félrement.
[ Szerkesztve ]

Hi.
Van egy gépem amit házi server/HTPC szerepét töltené be ha végre meg tudnám oldani hogy menjen rendesen. A gép a következő:
AsRock E350M1/USB3 lap
2GB DDR3
80GB Sata
MiniITX ház.
Amiket tudnia kellene intézni a letöltést, megosztani a nyomtatót, és médiaplayer helyett is ez lenne használva XBMC-vel. Elsőnek Win7 volt rajta azzal ment is a lejátszás, azzal volt DXVA menüpont az XBMC-ben és le is játszott mindent szépen max 20%-os CPU terhelés mellet, csak ott a megosztással voltak gondok. A családban van még egy Win7-es noti, meg az én MacBookPro-m. Ha Win7 alatt megosztottam a nyomtatót akkor a másik Win7es géppel az ment is szépen, de OSX-el nem amíg nem adtam meg egy jelszót a "server" gép felhasználójának, ha az megvolt ment a file megosztás is meg a nyomtató megosztás is OSX alatt is. Ez viszont nem jó mert ugye ilyenkor bejelentkezéskor kéri a jelszót a Windows, és mondjuk áramszünet után ha beindul a gép magától, mert ugy van beállítva BIOS-ba akkor sem jön be a Win magától amíg nem írok be jelszót, azt meg macerás, mert nem mindig vagyok otthon, meg a gép el lenne dugva és nem kényelmes ilyenkor billentyűzetet dugni rá. Erre jött még az gond is hogy még ha ki is kapcsoltam minden energiagazdálkodást a Win7-ben akkor is fél óra múlva elment aludni, erre sem jöttem rá miért. Ekkor jött az ötlet, hogy Windows XP azzal megy is a megosztás szépen jelszó nélkül, bár az OSX ilyenkor is kéri első csatlakozásnál a "serve" gép felhasználónevét, de elég neki annyi nem kell pluszba jelszó is. Nah itt jött az újabb probléma, hogy XP alatt nyoma sincs a DXVA képességnek XBMC-ben még a menüpont sem jelenik meg, K-Lite telepítésnél sem kínálja fel ennek az opcióit, és így meg a 1080p-s HD-k akadnak még szinte 100%-os CPU terhelés mellet is. Az alaplapi VGA HD6310, és 256MB-van neki adva. Szóval hogy lehetne a DXVA képességet bekapcsolni az XP alatt? Próbáltam már különböző drivereket, de az sem segített. Van valami ötletetek?
Bár nem vagyok guru de én úgy emlékszem XP alatt nincs DXVA. Inkább a 7 alatt próbálj megoldást találni a másik problémára.

Google a barátod!
Windows 7 auto login
Nekem is így működik, mivel RDP-vel jelentkezek rá legtöbbször, ha a file-okat akarom rendezni.
[ Szerkesztve ]
Ka nama kaa lajerama!

Sziasztok!
Vettem egy AMD E-450 APU-val szerelt alaplapot HTPC célokra (HD 6320 GPU van a CPU-ba integrálva).
Az a problémám, hogy a korábbi configommal semmi gondja nem volt Boxee-nak (Win 7-re telepítve), de ennél a confignál vannak kis döccenések a FullHD lejátszásban.
Először WiFi-re gyanakodtam, de LAN csatlakozással is csinálja.
Mit ajánlotok, mivel tudnám tesztelni ezt a jelenséget?
Ma 3 órát elszúrtam XMBC telepítéssel (ubuntu), de az istennek nem tudtam még ubuntut sem telepíteni. Nem indult az installer (nem találta a letöltési oldalt).
[ Szerkesztve ]
TRON addict

Ja, a korábbi configom az aláírásomban található.
TRON addict

Sziasztok!
Htpc softver kiválasztásával kapcsolatban írok. /nem full hd, nem fél hd, sima tv nézés, avi, dvd film nézés, 22" monitor/ Van egy Asus Pundit P1-AH1 gépem.
Ő az: [link]
S939 3700+ proc, 1GB ram, 500GB hdd, az alaplapi helyett /mert annak vmi kehéje van, nagyon homályos a képe/ egy 9250-es radeon,Leadtek analóg tuner /T-Home tányéros tv/. Erre kellene valami soft. Próbáltam MCE2005-öt, fejreállt egy update után /még a tv se lett beüzemelve./ Mythbuntut most próbáltam, szév, működik a Leadetek tájjával is, de tv képet nem sikerült kicsiholnom belőle, ezt a backend frontend részt nem értem... Meg fejre is állt ez is... Mit próbáljak még? winben otthon vagyok, linuxban nemigazán /na jó: nem/ vagyok otthon. Szempont lenne, hogy a Leadtek távját használhassam induláshoz, leállításhoz stb. /esetleg egy soros portos infrát is össze tudok rakni /van is egy vhol/ Az már hab lenne a tortán, ha a fotók nézdegélése, avi folm strb. kivűálasztása is menne a tuner távjával. ebből a szempontból jó lenne a Mythbuntu, de valami nem kerek vele. Vagy egy korábbi 2006-2007 körüli Mytbuntu-t próbáljak? 5 let?
Tudom, hogy el kellene olvasnom a korábbi hsz-eket, de nem volt időm 
....::: SE K800i házat keresek /nem csak elő és hátlap, hanem a középső rész is kell, főleg az/ vagy beázott rossz komplett teló is érdekelne. :::....
XBMC van Win-alá is. TV-re nem használom, de egyébbként elég jó.
Esetleg a Win7 médiacentere?

Szia! Win7-et nem bír a gép... Xbmc-t asszem próbáltam. Most végülis felraktam egy Win Media Centert Xp-t, de simán használom csak, mert nem működik a tuneremmel.
És most egyébként is valami kehéje van a gépnek /kb 25 perce szoltak otthonról.../
Annyira nem volt itt forgalom, hogy az általános HTPC topicba is írtam, és ott válaszoltak is
....::: SE K800i házat keresek /nem csak elő és hátlap, hanem a középső rész is kell, főleg az/ vagy beázott rossz komplett teló is érdekelne. :::....
Sziasztok!
Eddig linux-XBMC-t használtam egy sima, csak lejátszásra használt HTPC-re, nagyon nagy megelégedésre, de most tunerkártyával bővítettem a rendszert. Nem vagyok nagy linux-guru, így inkább átnyergeltem Win7 alá. Eddig a Mediaportallal próbálkoztam, de nem nagyon nyerte el a tetszésemet. A Win-es XBMC viszont jó lenne, de alapból ne kezeli a tunereket. Elvileg van hozzá béta TV-plugin, ami tud tv szerveről műsort lejátszani, ezt próbálta már valaki?
Azt elképzelhetőnek tartjátok, hogy a háttérben fut a Mediacenter TV szerver része, intézi az időzített felvételeket, stb, a frontend (ugyanezen a gépen) viszont egy XBMC?
Ami nagyon fontos lenne, hogy jól menjen az EPG kezelés és az időzített felvételkészítés.
Illetve van alternatív szoftverjavaslatotok, ami megoldja egyben a teljes feladatot?
Szintén nagyon fontos lenne, hogy legyen hozzá jó iOS alapú remote szoftver, amivel lehet zenelejátszást vezérelni tévé nélkül is! Ez az XBMC-n példaértékűen ment, külön erre vettem is egy iPod touch-ot.
Előre is köszi!
Mobiltelefon gyűjtemény és online múzeum: www.oldmobil.hu