Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1) aki955

aki955
(újonc)

Üdv mindenkinek!
Laptop vásárlás előtt állok és a fórum témájában megjelölt laptopot néztem, mert ár/teljesítmény aránya egész jó. Arra lennék kíváncs, hogy akinek ilyen volt/van annak hogyan muzsikál, vannak e vele problémák, játékok mennyire futnak rajta? Szóval, hogy jó e és érdemes e megvenni? De a más fajta G6 tulajok véleményére is kíváncsi vagyok, hogy van e típushiba? A válaszokat előre is köszönöm! :))

[ Szerkesztve ]

(#2) norbi93 válasza aki955 (#1) üzenetére

norbi93
(senior tag)
LOGOUT blog

egy sz@r. 2 hónap után elnémult a jobb hangszórója, és tegnap elszállt a vinyó benne, odaveszett az összes egyetemi anyagom, mindenem. senkinek sem ajánlom.

Motorola DEFY fórum app: http://vnorbi21.feed.nu/files/2011/03/wis_vnorbi21_feed_nu.apk

(#3) kinggabor válasza aki955 (#1) üzenetére

kinggabor
(lelkes újonc)

Hali!
Én tegnap vettem egy ilyen típusú notebook-ot, nekem nagyon tetszik, van benne Intel HD videokártya, illetve egy ATi Radeon HD6470M 1GB is! A merevlemez márkája Samsung, a memória A-Data, a hangszóró pedig Altec Lansing (Egyik sem Noname).
Garancia pedig 2 év van rá, akkumulátorra pedig 1.

Szerintem jó választás, ha egy kisebb méretű, ám erősebb notebook-ot szeretnél, amivel játszani is lehet (persze nem High-end grafikán). Én meg vagyok elégedve vele! :)

(#4) Latza válasza kinggabor (#3) üzenetére

Latza
(tag)

Sziasztok!
Én is egy ilyen notebookot vettem nemrég és egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve. Egyvalamivel vagyok csak gondban, mégpedig, hogy az Intel vezérlőközpontban megadott fényerő/kontraszt/szín beállításokat minden újraindításkor elfelejti a gép. Tudtok esetleg valami módszert, hogy automatikusan betöltse/megjegyezze ezeket a beállításokat a Win7?

LG GT540, 729 MHz, 2.3.7 CM7 SDSL Final v1.1

(#5) kinggabor válasza Latza (#4) üzenetére

kinggabor
(lelkes újonc)

Hali!
Én nem állítottam el a színbeállításokat, csak a fényerőn szoktam állítani, az f2, f3 gombokkal. de az megmarad mindaddig, amig másra nem állítom. Nem tudom, milyen drivereket használsz, én a HP oldalrol töltöttem le azokat, amiket a win7 nem ismert fel, és a frissítés sem szedte le. Lehet azért felejti el a színbeállításokat, mert 2db videokártya van benne. Próbáld meg az intel vga-t is beállitani, meg az ATi-t is ugyanazokra. Ha ez nem jönne be, nézd meg, van e frissités a driverekhez. Más ötletem nincs sajna.

(#6) Latza válasza kinggabor (#5) üzenetére

Latza
(tag)

Én is főleg a fényerőt és a kontrasztot piszkáltam, mert nekem nagyon világos alapból a képe, de ezeket csak az Intelnél lehet állítani, az Atinál nem. Pontosabban az Ati kártyát csak a beállított progiknál használja (az asztal megjelenítésére pont nem), a fő változókat az Intel kari kezeli. Az a baj, hogy az F2-F3 csak a fényerőt módosítja, de az nem elég, kontraszt is kéne. :(
Amúgy lehet, hogy a karbantartás (Advanced System Care) tett be neki, más ötletem nincs. A Win telepítés után közvetlenül mintha még ment volna az indításkori automatikus beállítás. :F

(#7) kinggabor válasza Latza (#6) üzenetére

kinggabor
(lelkes újonc)

sajna nincs más ötletem. nekem alap beállításon megfelel a kontraszt. fényerőt szoktam állítani attól függően, mennyire látom a képet, ill. ha akksirol megy, teljesen leveszem. Kontraszt, ilyesmi nem piszkáltam. Egyébként neked az ATi honlapjárol letöltött drivert telepíti? mert nekem nem akarja, csak a HP oldalról letöltött drivert. Az ATi-s azt írja, hogy nincs kompatibilis hardver..

(#8) Latza válasza kinggabor (#7) üzenetére

Latza
(tag)

Én csak a HP honlapról szedett drivereket használtam, azzal megy minden ami kell, ill. a lapkakészlet illesztői nem települtek (sztem hibásan vannak fent) úgyhogy máshonnan töltöttem le ugyanolyan verziójú csak működő szoftvert.

Mintha olvastam volna olyasmit korábban, hogy a legújabb Ati driver(eke)t nem szereti ez a noti (ill. a 2 videokari) és a HP-s szofttal használható csak rendesen. Őszintén szólva emiatt nem is próbáltam frissíteni. :))

(#9) kinggabor válasza Latza (#8) üzenetére

kinggabor
(lelkes újonc)

Ezt találtam, elvileg ezzel jónak kell lennie, bár remélem hamarosan valamit kezdenek ezzel a "problémával".

(#10) Tibinho válasza aki955 (#1) üzenetére

Tibinho
(tag)
LOGOUT blog

ár és teljesítmény nagyjából arányba van, megbízható gép, nem sok gond szokott vele lenni

"A probléma nem az, gondolkoznak-e a gépek, hanem gondolkoznak-e az emberek?"

(#11) Latza válasza kinggabor (#9) üzenetére

Latza
(tag)

Hopsz, kicsit későn, de köszi. :) Majd a legközelebbi újratelepítésnél kipróbálom.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.