Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#651) Carpio

Carpio
(tag)

Nektek hány fokos szokott lenni a proci hőmérséklete netezés közben. Nekem általában 75 fok körül van és állandóan megy a venti - én ezt soknak találom. Hogyan tudnék ezen változtatni? :F

A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.

(#652) Hege válasza Hege (#644) üzenetére

Hege
(tag)

Sziasztok!

Nem tudom láttátok-e,de vannak az nx6125-höz hivatalos Vistás driverek a HP honlapján. Örülök, hogy a HP adott ki ilyet. Elvileg van egy Upgrade tool is, ami az xp frissíti Vistára.

Én az XP mellé akartam felrakni a Vista 64 bites Enerprise változatát, de nem akar menni. Telepítés látszólag sikeres, de utána a bootolás során winload.exe missing or corrupt üzenet fogad. Már mindenféle megoldást próbáltam amit a google-n talátam.

A HP honlapján találtam új Biost, de csak a vistás driverek között van fent. Lehet segítene, ha azt felraknán, de félek utána nem indul el az xp, ami nagyon rossz lenne, mert minden munkám azon van.

Találkoztatok már hasonlóval? Mi lehet a megoldás?

Üdv.:Hege

(#653) szektamokus

szektamokus
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Akit érdekel, eladóvá vált a notim.
HP nx 6125 EK196ES

- 80GB 5400rpm
- DVD+/-RW DL író
- 1GB Kingston RAM
- 15'' XGA kijelző ( 1024x768 )
- Ati Mobility Radeon X300
- Bővítőhelyek: 1x 32 bites CardBus- és 16 bites PCMCIA-kártyák + 6-os kártyaolvasó
- Interfészek: Bluetooth, 3 USB 2.0, VGA, hangbemenet és -kimenet, 1394, táp, RJ-11, RJ-45, Kensington zárnyílás, S-video TV-kimenet, dokkolócsatlakozó, utazási akkumulátor-csatlakozó
- Gigabit Ethernet 10/100/1000, 56K modem, Broadcom 802.11 b/g mini-pci WLAN

A notira van gari augusztus elejéig.

ha érdekel írj!

(#654) vallas

vallas
(senior tag)

Hali

szerintetetk lehet ebbe a gépbe procit cserélni?
gondolom lehet, de hol kapható bele nagyobb proci, mint a mostani 1600-s ml-28

mekkora procit bír kezelni max?

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#655) vallas

vallas
(senior tag)

Még egy kérdés?

nektek hányszoros a dvd író, mert nekem csak 1* vagy 2*-s sebességgel enged írni, és szerintem többet kellene tudnia

(#656) Nand_i válasza vallas (#655) üzenetére

Nand_i
(tag)

Hali!

Nekem gond nélül ment a 8x sebesség is (LG volt benne). Procit meg tudsz szerezni, de ha cseréled, akkor ugrik a gari, meg eléggé drágák sajnos. Itt például tudsz rendelni: [link]
Ja és egy jó tanács: hp-tól ne próbálj procit venni, mert hanyattvágódsz az ártól :(

(#657) vallas válasza Nand_i (#656) üzenetére

vallas
(senior tag)

Köszi!

nekem valami matshita van benne, de nincs hozzá firmware frissítés se, sőt allig találni valamit róla a neten :W :W :W

még van két ilyen noti a cégnél, majd megnézem azokat is

(#658) wmerlin

wmerlin
(újonc)

Sziasztok!

Kipróbáltam a gépet Ubuntu7.04-el. Akit érdekel segíthetek ez a linux, megoszthatom a tapasztalatokat. (Vistával is próbáltam, gond nem volt vele... :) ) Megy minden, a WLAN és a kártyaolvasó is, még a bluetooth van hátra meg a modem. De a modem is megoldott, ha jobban végiggondolom.

Üdv: wMerlin

wmerlin kukac freemail pont hu

(#659) balu79

balu79
(újonc)

sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki? Szeretném bővíteni a gépem memóriáját, de nem tudom, hogy milyen típusúval lehet. Lehet/érdemes tenni bele DDR2-est vagy csak sima DDR-t?

Nx6125, AMD Turion ML-28.

Most két sima DDR van benne. (2x256)

Nagyon köszi, ha valakinek van valami tanácsa.

Balu

(#660) xcbiker válasza balu79 (#659) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

sima ddr-t tudsz bele tenni.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#661) evo87

evo87
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Furcsa jelenséget tapasztalok a gépemél. Kopik. Olyan helyeken, ahol általában nincs is semmi. Mert ha mondjuk a billentyűzet alatti rész kopna mert sokat van ott a kezem, azt megértem. De az én gépem a billentyűzet felett (a bill. és a képernyő közt) kopik egyre nagyobb nyomokban és nem tudom mi lehet az oka ennek.

Valakinek nincs valami ötlete hogy mitől ill. mi lehet erre a megfelelő megoldás?

üdv,
evo

Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

(#662) nytamas válasza evo87 (#661) üzenetére

nytamas
(újonc)

Valami ilyesmit tapasztalok én is :( . A ház széleinél a billentyűzet mellett + a retaineren( ez a bill. és a képernyő közötti rész) furcsa csillogás látszik, mintha valami fólia lenne a műanyagon( persze szó nincs erről). Nem tudom mitől van, az is lehet, hogy természetes amortizáció - öregszik a műanyag? :F - decemberben lesz két éves. Más ötletem nincs, mivel ott is látható ez a jelenség, ahol soha meg sem érintettem a műanyagot.

Üdv.:
Tamás

http://pergetes.blog.hu

(#663) AkoSCH válasza nytamas (#662) üzenetére

AkoSCH
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Nálam is pontosan ez a jelenség figyelhető meg... A bekapcsológomb környékén, ill. a gép szélein kopik a szürke festék ( a gép 1 éves múlt).

(#664) evo87 válasza AkoSCH (#663) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Megpróbáltam egy áttetsző ragasztóval lefedni, hátha akkor nem terjed tovább, de az a szomorú helyzet hogy annak ellenére is egyre nagyobb lesz a kopás :F

Viszont ami nagyon furcsa az egészben hogy mindez nagyon spontán módon történt, kb az elmúlt 1 hónapban, addig semmi...

(#665) Sanya8707

Sanya8707
(újonc)

Sziasztok! Két dolog miatt írok ide! Egyik az az lenne, hogy milyen a gép(turion 1,8-as 512 Rammal) 64 bites vistával, érdemes-e feltenni? A másik, hogy hol lehet szerezni ramot olcsón, megbizhatót és legalább 2x512-őt? Légyszi írjatok! Köszi!

(#666) Sanya8707

Sanya8707
(újonc)

Ja és hogy érdemesebb bele ramot venni: Két egyformát egyszerre vagy lehet külön-külön is? 333Mhz-es DDR ram jó hozzá?

[Szerkesztve]

(#667) DigitXT válasza DigitXT (#541) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Nos nemrég teljesen megmakkant a kijelző: hál'istennek még a gari időn belül...
Csütörtökön bevittük, kedden már hozhattuk is.:) És végre semmi csík.:))

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#668) Sanya8707 válasza evo87 (#664) üzenetére

Sanya8707
(újonc)

Amúgy a ''kopást'' én is tapasztaltam :O de remélem itt megáll, ha nem akkor megyek HP bácsiékhoz panaszkodni! :O

(#669) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

ez a fajta (nem hasznalatbol eredo) kopas kizarolag az nx6125-os tipust erinti.. ha a gep meg garos, akkor el kell vinni a markaszervizbe es kicsereltetni.. egy top case es egy button case csere utan ugy fog kinezni, mint uj koraban ;) egyebkent a ''holyagosodast'' nem lehet sehogysem megakadalyozni :(

I'm out.

(#670) evo87 válasza westlake (#669) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

De pl az én gépem már sajna nem garis. Kb mennyiért és mennyi idő alatt cserélik ki a ''kopó alkatrészt''?

(#671) westlake válasza evo87 (#670) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

mai nap folyaman megnezem neked.. a hivatalos hp-s arakat nem ugy allapitjak meg, hogy az embereknek megerje (sajnos)..

I'm out.

(#672) westlake válasza evo87 (#670) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ha a hp markaszervizbe viszed be, akkor alapbol van egy fel oras munkadij, ami 3800+afa, + a szukseges alkatreszek.. ha csak a felso burkolat holyagosodott fel, akkor 12500+afa, ha a felso gombsor muanyagja is, akkor meg + 8080+afa..

I'm out.

(#673) evo87 válasza westlake (#672) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Igazából a baj az hogy már nemcsak a felső gombsornál, hanem a billentyűzet körül mindenhol kopik le a festék...és az a legérdekesebb hogy 2 hetet nem voltam itthon, a gép itt feküdt, és ezalatt is nőtt a kopott terület mértéke. :F

Ennyi pénzem viszont nem igazán lenne a javításra...ha lenne ennyim akkor memóriát vennék bele, az használ is valamit, ez pedig végső soron csak egy látványbeli romlást idéz elő.

(#674) heim

heim
(tag)

Sziasztok hallott valaki valamit a Hp 6710b-k alaplapcseréjéről? Vettem egy ilyen notit kb 2 hónapja. Folyamatosan megy a venti bármit csinálok. A Hp ügyfélszolgálat szerint alaplapcsere kell. Nem nagyon tetszik, hogy vettem egy akkor 300.000 ft-s gépet és két hónap múlva esetleg hetekig dekkol majd a szervízben. Egyébként tud valaki valamit a központi szervízről? Mennyi ideig húzódnak a dolgok stb. Jövő héten vittém a gépet...Esetleg adnak csere készüléket addig mert nagy szükségem lenne a munkában rá...
Előre is köszi mindenkinek az infókat.

Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)

(#675) kiskakas

kiskakas
(tag)

sziasztok,

egy nagyon jo cimbim angliaban van a hp nx6125 notijaval. A noti picivel tobb, mint 1 eves, a gar persze most jart le epp. egyik naprol a masikra egyszercsak nem szolt a gep 'hangja', tehat pl a winamp jatszana le vmit, de hang semmi.. Eszkozkezeloben a cucc rendben, ujratelepitve, tobb driverrel..linux live cd alatt detto.. Az eszkozt felismeri winxp es linux is,de hang nem jon ki a gepbol.. Mivel integralt a cucc,gondolom ilyenkor szerviz -> alaplapcsere.. Esetleg tipp, otlet?

(#676) kiskakas válasza kiskakas (#675) üzenetére

kiskakas
(tag)

sorry, kozben egyeztettem vele ujbol.. Szoval eszkozkezeloben ! jeles a cucc, ujratelepitesnel ''a hardware nem fog megfeleloen mukodni''. A gephazon levo nemitas gomb, ami alapvetoen vilagit, most semmire nem reagal, nem vilagit ;(

(#677) indianka

indianka
(tag)

az én gépemen is megjelent a kopás, vagyis igazából úgy tűnt az egész mintha valamiféle fólia buborékosodna-válna fel...épp egy éve most jár le a gari...
bevittem a szervizbe, szó nélkül bevették, megcsinálták...kicserélték a teljes házat, sőt szerintem még a billenytyűzetet is, teljesen úgy néz ki mintha új lenne...elég komoly....éééés...ráadásként még díjmentesen házhoz is szállították amikor kész volt...(3 nap volt össz vissz)
szóval a hp szerviz előtt le a kalappal... :W :W :W

(#678) indianka válasza indianka (#677) üzenetére

indianka
(tag)

:R :R :R :R :R :R :R :R

ez akart lenni az utolsó sorry. :DDD :DDD

(#679) indianka

indianka
(tag)

Sziasztok,

a napokban ismeretlen tettesek feltörték a lakásom, és HP NX6125 EK196ES típusú laptopom...Tudom h ez most nem ráz meg senkit, csak annyit kérnék, ha esetleg gyanúsan olcsón próbál valaki rátok sózni egy teljesen újnak kinéző (most lett kicserélve a burkolat) ilyen noti, az kérem jelezze felém egy privát üziben!!
előre is köszi

(#680) snorbi94

snorbi94
(újonc)

sziasztok...en vettem egy hp compaq nx6125-t [kép].nagyon megy vagyok vele elegedve .azt szeretnem kerdezni hogy szerintetek megy a windows vista rajta .ezen vagyok elakadva hogy nem tudom xp-t vagy vista-t rakjak :F :F :F legyszi segitsetek.es meg valami vki nem tudja , hogy kell formazni az akut??????nem tudom hogy kell :( es nem karom elrontani az akut .....PLZ HELP PLZ HALP!!!!!!1 :R :R :R .......ELORE is KOSZI MINDENKINEK

(#681) potfay

potfay
(újonc)

Hello!
Tanácsot és segítséget szeretnék kérni!
Az ujjlenyomat olvasóról lenne szó, mert nem működik. A vásárlás során kapott cd-k elvesztek és nem tudom, hogy hogy volt előtte telepítve, mert le lett formázva a HD. A driver fenn van, mert lehúztam netről.
Csak azt nem tudom milyen software kell hozzá amivel kommunikál?
A mihamarabbi információt előre is köszönöm!!!

Potfay

(#682) pacorro válasza snorbi94 (#680) üzenetére

pacorro
(VIP)

szerintetek megy a windows vista rajta

Igen.

nem tudom xp-t vagy vista-t rakjak

XP-t.

vki nem tudja , hogy kell formazni az akut??????

Nem.

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#683) Rotor82

Rotor82
(fanatikus tag)

Üdv mki!

Nekem az egyetlen problémám már elég régen sajnos az ezzel a géppel, hogy ha mozgatom egyszerüen lefagy az egész!Pl, ha felemelem az asztalról és lerakom (óvatosan) máshova, úgy kifagy az egész win, mint a fene...Csak világit folyamatosan a vinyóért felelös kis led a bal alsó sarokban és nem tudok mit csinálni...Sokszor még kékhalál is társul hozzá...Olyan, mintha kontaktos lenne a winyó, vagy nemtudom.... Valami tipp valakinek??? :(

(#684) BluEyes válasza Rotor82 (#683) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Szia!
Egyértelmű kontakthiba. Kilazulhatott valami vagy esetleg oxidáció is okozhatja. Át kellene mozgatni, ki-be dugdosni a mozgatható alkatrészeket, memóriákat, hdd-t, optikai meghajtót, a billentyűzet alaplapi csatlakozóját, és mindent, ami csatlakozóval van ellátva. Ha nem vagy gyakorlott buheráló, dobj egy privit Xcbiker fórumtársnak, hátha tud valamit (vagy valakit) ajánlani.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#685) RedWing

RedWing
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, h. most készülök venni egy LCD-t:
LG L222WS-SN
A probléma az lenne, h. rá tudom-e kötni a notimra?
HP nx6125 (Sempron)
Mivel ezen nincs DVI, valamilyen átalakítóval menni fog???
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!! :R
Üdv!

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#686) wmerlin

wmerlin
(újonc)

sziasztok!

Az nx6125-ös notim az alábbit produkálja:

Bekapcsolom, a hanggal semmi gond.

Ha egy kicsit hangosra állítom, és valami magas hang jön a hangszóróból, nagyon el kezd recsegni, de csak a jobb oldali hangszóró. Ez addig így is marad, amíg nem kapcsolom ki a gépet, és "nem hűl le".

A fülhallgató kiement perfect.

Ötlet?

wmerlin kukac freemail pont hu

(#687) DEXTERke

DEXTERke
(kvázi-tag)

Ha valakit érdekel, van egy ilyen notim eladó :)
Részletek a [link]-en

(#688) Rotor82

Rotor82
(fanatikus tag)

Hi all!
Az eszközkezelöben a fingerprint sensornál és a háttértárvezérlönél felkiáltójel van....Nem adna valaki egy linket ahonnan le tudnám kapni a drivert hozzá???
Kösz elöre is!

(#689) Zozo® válasza Rotor82 (#688) üzenetére

Zozo®
(újonc)

Itt van:
[link]

(#690) vallas

vallas
(senior tag)

Üdv mindenkinek!

Gondoltam leírom a tapasztalatokat, mert feltettem a vistát a gépre 1,6-os proc, 1 giga ram, és egy 40-s vinyóra tettem fel, nem volt semmi gáz szépen felment, és a netről letöltött vistás driverek is szépen felkúsztak, bár az ati driverből a legfrissebb 7,12-t tettem fel miután moddosítottam a dh modtool- nevű progival.

ha valaki nem ismerné ezzel lehet a sima catalystot mobilyti catalystá moddolni.

Az egyetlen felkiáltójeles cucc a háttértárvezérlő -résznél van, de nem vettem észre hogy valamit jelenten.(a notin nincs net, majd a cégnél ráeresztem, és meglátjuk mi lesz vele)
feltoltam rá a vista sp1 rc-t is, ez kb 3-órába telt, meg kb 8*rebootba, de miután végzett simán megy a dolog.

az 1 giga ram elég neki alapból, de én jövőre 2 gigára bővítem, biztos ami biztos, bár picsa drága a 1 gigás noti ddr, kb 2* annyi mint a ddr2-s ,de most még lehet kapni.

szóval aki eddig nem merte kipróbálni, az nyugodtan próbálja ki, szerintem jól megy a gép vistával!

(#691) vallas válasza vallas (#690) üzenetére

vallas
(senior tag)

A háttértárvezérlő a kártyaolvasóé volt :W

érdekes módon, csak a home premium oldalon volt fenn a buisness vista oldalon nem, de a lényeg, hogy megy.

Megrendeltem az ml 37-s procit az ml 28 helyére 1,6 ghz/512 helyett 2,0 ghz/1mega kíváncsi vagyok milyen lesz.

meg elvileg érkezik a 2*1giga ram , de nagyon nehezen, mert már egy hete keresik, és még mindig nem volt nagykerbe :W :W

azért remélem jövő héten minden meglesz, és akkor szárnyalhat a noti

(#692) RedWing válasza vallas (#657) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

A Matshita = Panasonic.
Nekem is az van benne és már 2 éve megy gond nélkül!
8x írok vele általában, 99%-ban Verbára. 2 év alatt talán ha 3-4 lemezt rontott.
Ha garis vagy még, akkor szerintem vizsgáltasd be... lehet szimplán szar az író. :U

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#693) vallas válasza RedWing (#692) üzenetére

vallas
(senior tag)

THNX!

már megoldottam , kicseréltem egy lg-re , és azóta minden ok!
Szerencsére céges, így nem volt gond a cserével.

Ui: végre más is írt, nem csak én :DD

következő írás, majd a procicsere lesz ha megjön Oliverdától a cucc! ;]

(#694) RedWing válasza vallas (#693) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Akkor OK!
Mi legalább próbáljuk életben tartani a topikot! :C
Üdv!

(#695) vallas válasza RedWing (#694) üzenetére

vallas
(senior tag)

:D

(#696) vallas

vallas
(senior tag)

Na meg volt a procicsere!

szépen muzsikál az új 2,0 gigás ML-37 proc :D
Már csak a memória kell és teljesen vista ready leszek!

(#697) DigitXT válasza vallas (#696) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

És megérte 1,8GHz-ről 2,0GHz-re gyorsulni?:DDD Szerk: jajj, most olvastam vissza, hogy 1,6-ról történt a csere.:B Akkor az már 25%, ami talán már érezhető is...:R

[ Szerkesztve ]

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#698) vallas válasza DigitXT (#697) üzenetére

vallas
(senior tag)

Igen úgy néz ki a dolog!

meg szerintem az L2 512-ről 1 megára növekedése is jó hatással van a winre

megpróbáltam volna a 2,2 -s procit is, de aránytalanul drágább volt, mert az 25wattos, és 17 helyett 30-ba lett volna, a 200 mhz meg nem ért nekem ennyit.

[ Szerkesztve ]

(#699) RedWing válasza vallas (#698) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Grat a sikeres váltáshoz! Sok sikert a "nyúzáshoz"! :C

(#700) vallas

vallas
(senior tag)

NA megjött a ram is, beleraktam, megy, de csak ennyi egyenlőre ,majd hétdőn melóba.

amúgy akinek vista van fenn, nem tapasztalt olyat, hogy a gép nem jön vissza alvó állapotból?
ilyet xp-n is csinált, ott a hibernálást kellett engedélyezni, vagy tiltani, ezt most nem tudom fejből, és utánna jó lett.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.