25 W-os Sempron LV van benne.
Debiant nem ismerem, de talán a nagy linux topicban akad olyan ember, aki tud segíteni.[link]
Mehr Licht!

25 W-os Sempron LV van benne.
Debiant nem ismerem, de talán a nagy linux topicban akad olyan ember, aki tud segíteni.[link]
Mehr Licht!

Hello,
Csatlakozom a klubhoz.
Tegnap óta én is nx6125 tulaja vagyok, sikerült netto 177k-ért vennem egy hibátlan renew darabot. Az idióta HP-Outlet szerint ebben egy Intel Extrem Graphics2 VGA van és 80G-s 4200-as HDD... Namost persze ATI X300 van benne (nem is csinálja mással a HP), és a HDD egy 80G-s Seagate Momentus 5400-as!!! 
Barmok, csak azt nem tudom, hogy sikerült összehozni a Turion 64-et ATI chipsettel és integrált Intel VGA-val... 
Nagyon klassz a gép, most próbálgatom, van BT, WIFI, meg 1.8-as Turion. 
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

micsoda veletlen, hogy eppen akkor lattam meg ezt a topikot, amikor egy nx6120-ast huztam amgam ele javitani 
I'm out.

Hogyhogy, mi a baj szegénnyel? 
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

ha hasznaljak a halozatot, akkor mefagy a gep... lehet, hogy szoftveres hiba, de szerintem alaplapcsere lesz a vege.. sajna arra nincs kapacitasom, hogy az oprendszert buheraljam 
I'm out.
Rendszeres elírás, nagyon gyakran látni, hogy két chipsetet tüntetnek fel a gépekhez. Általában valamelyik Intel chipkészletet variálják vagy SiS, vagy integrált ATI megoldással. Ha jóindulatú vagyok, akkor gépelési hiba, ha kevésbé, akkor súlyos hozzá nem értés.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Én a 2.-ra szavazok, mert az Outletbe is én magyaráztam el mind a 3!! eladónak, hogy ebben nem lehet Intel VGA... ekkor néztek utána a neten. No comment... 

tolem egy szamtech ''szakuzletben'' az elado csaj megkerdezte, hogy mi az az asus 
I'm out.

Akinek SXGA kijelzője van, szintén tapasztal a képernyő bal-jobb alsó sarkában (start menü-óra környéke) kisebb elhalványodást (picit sötétebb a kép) a képernyő többi részéhez képest?
Nem volt még SXGA-s notim... 
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Igen, nálam is jelentkezik a dolog. Látszik, de nem zavaró számomra.

Köszi, akkor megnyugodtam...
Gondolom, ez is megszokás kérdése, mint a szemcsésebb kép a WVA panel miatt...

engem is érdekelne egy ilyen, merre vetted? És sulinetben is kapható?

HP outletben Törökbálinton. Sulinetbe ott tudtommal nincs, csak talán a notebook.hu-nál...

Nektek 64bites XP-hez honnan sikerült drivert letölteni, hogy menjen a Conexant audio stb...???
THX

http://x64.musumeci.com.ar/
A fenti linken megtalálsz minden szükséges x64-es drivert. Mondjuk én a videohoz az ati-tol szedtem a legujabb Catalyst-et, de a többi innen van. Az újlenyomatolvasón kívül mindenhez van driver és működik is, de az meg nem zavar, hogy nem megy.
Sok sikert!

Sziasztok!
A következő notebookot lestem ki magamnak:
NX6125 PY419EA
A kérdésem az lenne a 6125 tulajokhoz, hogy mennyire melegszik ez a masina? Nekem asztaliban nagyon bejött a sempron, de mostmár sokat rohangálok, kell egy noti. Igazán csak a melegedés ami érdekel.
Lécci írjatok valami ezzel kapcsolatosat!
Előre is köszi
Üdv: wMerlin
wmerlin kukac freemail pont hu

Üdv! Nekem egy 3100+ -os van. Először nagyon nem tetszett, hogy ennyire melegszik, de a ''használati utasításban'' is le van írva vastagbetüvel, ill. az üzletben is megnyugtattak, hogy normális ha meleg...
Nekem pl: DVD-->DivX konv. közben volt már 65-70˙-os is!!! a HDD viszont nem ment még 40 fölé, átl: 30. (Seagate 60GB)
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

Nagyon köszi!
Közben leszedtem, mert meguntam a szívást, asszem csak full Vista után térek vissza rá, akkor talán már a HP is kreál vmit hozzá... 

Kinéztem magamnak ezt a notit, de lenne egy-két igen fontos kérdésem
[link]
Minőségre, megbízhatóságra milyen?
Ha esetleg unalmamban játszani szeretnék rajta, akkor kb mit tud?
Mennyit bír az akksi?
Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

Hi!
Már a másik HP-s fórumban leírtam a véleményem a gépről de ide is bemásolom, csak 1-2 dolgot fűznék hozzá. Ha 64-bites XP-t akarsz akkor ebben a fórumban egy korábbi hozzászólásomban találsz linket minden szükséges driverhez.
Nekem még a gyári xp van rajta. A 64 bites csak teszt erejéig volt. Majd ha jön a vista akkor váltok addig marad a sima windows. Ja és az XP mellett egy másik partíción Win 2003 Server is fenn van a munka miatt.
Aksira a 3-3,5 az inkább reális. 4 óra úgy érhető el ha tényleg csak szövegszerkesztő vagy böngésző megy és olvasgatsz vagy gépelsz valamit. Ha ezt wlanon nyomod és mondjuk megy a winamp vagy a cd meghajtót is intenzíven használod, akkor már inkább a 3,5 lesz a jellemző.
Nos ...
Nekem is nx6125 van. Nem tudom, hogy az áltatald írt típus pontosan melyik, de az enyémben 1,6-os Turion van.
A kidolgozásával és a minőségével teljesen elégedett vagyok, igaz még csak bő 1 hónapja nyúzom. Elég sokat hurcolom, de persze vigyázok rá.
Az enyémben 2x256 Mb ram volt a DDR 333-as fajtából, na azt kicseréltem 2x512 DDR 400-ra. Mivel a GPU is a rendszermemóriát használja, jól jön a sebességtöbblet. Ráadásul a proci sebességét osztva kapjuk a memória sebességét, így a 333-as ramok is csak 320-on mennek. Szóval a DDR 400 ramokkal a grafika is gyorsul.
Nekem így 3dMark2001-ben olyan 4100-4200 körül nyom ha jól emlékszem, 3dMark03-ban meg 1200-1300 körül. Amúgy szoftverfejlesztésre használom a gépet és nem játékra. Nincs is rajta semilyen játék, úgyhogy nem tudom, hogy mi hogy fut rajta. A 3dMark-okat csak azért futtattam, hogy tudjak számszerű adatokat mondani. Ha érdekel : PcMark04-ben CPU score : 3000, MEM score : 3000.
Alapjáraton semmi hangja, csak ha tartósan nyúzom a procit, de akkor sem vészes. Se fagyás, se vészes melegedés ... Nem tapasztaltam semmi problémát a géppel. WLAN, modem, LAN, kártyaolasó ... minden működik rendesen. Az enyémben LG író van. +/-/DL visz mindent (DL-t még nem póbáltam)
Ha csak netezek vagy fejlesztek 3,5-4 órát bír. A 4 óra az nagyon a max, de többnyire azonban táprólról megy a gép.
Jobb lenne, ha nagyobb felbontású lenne a kijelzője, de ebben az árkategóriában ez van. Végülis nem tudok rá rosszat mondani. Hogy mennyire lesz tartós ... Azt 1 hónap használat után nehéz lenne megmondani.
Szerintem nem jársz vele rosszul.
Üdv.:Hege
Lehet olyan, hogy ebben a HPQ EVO NX6125 PY419EA-ben Dual Channeles memória van?
Mert havernak ilyen notija van, benne 2x256 mb ram, de egy másik topicban nem tudjuk eldönteni, hogy dual channeles, vagy nem. (Ez a Sempron 3100+ -os verzió)
(Mielőtt valaki megkérdezné: nem haver nemtudja, mert nem ért annyira hozzá)
thx a válszt 
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

Én úgy tudom, hogy a Sempronok meg a Turion is még csak egy csatornás memóriavezérlővel rendelkezik, de a nyakamat nem tenném rá. Utána kell nézni az AMD.com-on.

Hali,
Nekem ugyanilyen gépem van, csak 1M caches Turoin 1.8, és SXGA+os LCD...
Akkuról nekem annyit nem megy, mint Hege-nek, de a 3 óra az fix.
Játékban NFSU-val próbáltam, azt szépen vitte, még normális beállítások mellett is (medium-high).
Néha csinálja azt, hogy ha a térdemen tartom, akkor valami egy idő után elkezd benne zizegni, mintha begerjedne. Ha kicsit csavarok-mozdítok rajta, akkor megszűnik... 

Sziasztok!
Egyetlen dolog van még ami érdekel, mielőtt megrendelném az nx6125-ös notimat. Mégpedig az hogy a videokártya (ATI Mobility Radeon x300 vagy mi) támogatja e a ''Hardware Transform and Lighting (T&L)'' - ot. Ez fontos lenne nekem. Nem kell hogy brutál kártya legyen benne (nem is az...
), de ezt tudnia kell. Valaki aki tudja ezt, dobjon lécci ide egy hsz-t..
Üdv és köszi: wMerlin

Az asztali gépemben az Everest Home Editionben a DirectX --> DirectX megjelenítés részben írta ki hogy támogatja a videokártya ezt, vagy nem.
Ha majd felkeltetek holnap
írjatok valamit az előző HSZ-el kapcsolatban.
Üdv mégeccer: wMerlin

holnap megnezek neked nehany 6125-ost es megmondom a tutit..
a 754-es athlon 64-es sem tamogattak a dual channelt, igy szerintem ezek sem.. de azert hatha szerencsed lesz 
I'm out.

Nemhogy dualos nincs benne, de még DDR2-es sem. 
Szóval sima DDR1-es PC2700-as (333-as DDR). persze jó bele a 400-as is.

Megnéztem Everest-tel:
Hardware Transform & Lighting Támogatva

Köszi, akkor megyek és megrendelem!
Üdv: Feri

OK, azért itt is nézz szét, van zsír új is! 
[link]
Rohadtul nem értenek hozzá, én 80-100k-val olcsóbban kaptam meg a renew nx6125-öm!! 

Sziasztok!
Gépet akarok venni, és 3 notebook közül vacillálok.
1; HPQ nx9110
15''XGA (1024x768pixel) TFT LCD • ATi mobility Radeon-9000IGP max.128MB video
• Intel Pentium-4 (HT) 3060MHz • 512MB DDR • 40GB HDD • DVD/CD-RW opt.meghajtó
Bruttó:191.880
2; HPQ nx6125 (PY421)
15''XGA (1024x768pixel) TFT LCD • ATi Radeon Xpress 200M maximum 128MB video
• AMD mobile Sempron 3100+ (1.8GHz) • 512MB DDR • 60GB HDD • DVD+/-RW opt.m.
• Wi-Fi (802.11b/g)
Bruttó:199.980
3; HPQ nx6125 (PY418)
• 15''XGA (1024x768pixel) TFT LCD • ATi Radeon Xpress 200M maximum 128MB video
• AMD Turion-64 mobile 1.6GHz • 512MB DDR • 60GB HDD • DVD+/-RW opt.meghajtó
• Wi-Fi (802.11b/g) • Bluetooth
Bruttó:203.880
Szerintetek melyik éri meg?
Továbbá melyik a jobb proci AMD mobile Sempron 3100+ (1.8GHz) vagy Turion-64 mobile 1.6GHz
Kösz 

Az elősben csak cd író van, dvd-t csak olvas. Asztali P4 felzabálja az aksit, nagy, nehéz a gép, a radeon 9000 régi ... Ez semmiképp sem ajánlom.
Vagy Sempron vagy Turion. A Sempron a nagyobb orajel miatt egyes alkalmazásokban gyorsabb lehet, a Turion a 64 bit miatt időtállóbb és 64-es XP-vel vagy majd a Vista-val gyorsabb lesz a Sempronnál. A Turion kifejezetten mobil procinak lett kifejlesztve így talán az energiagazdálkodása is fejlettebb.
Én a turionos-ra szavazok, de talán elfogult vagyok egy kicsit, mert nekem is ez van
csak az enyémben nincs Bluetooth.

Hali,
Az nx9xxx-es szériát messziről kerüld el, a HP egyik egnagyobb melléfogása volt!!
Lassú, dög nehéz, vastag és idejétmúlt...
Az nx6125-ök közül én is a Turionost ajánlanám, a nagyobb órajel dacára szerintem a Sempronos gyengébb, és a 64bit meg hamarosan kihasználható lesz, ahogy Hege is írta. Másrész a BT beszerzésével sem kell bajlódni. 203k-ból van egy fullos géped, amiben majd csak RAM-ot kell bővíteni idővel.
[Szerkesztve]

Nagyon megtetszett nekem az nx6125, 1,8 turionos noti (234ezerért). Azt szeretném megtudni, hogy ebben 2x256 vagy 1x512 a memória? És hogy minőségben megbízhatóságban mennyire van a toppon? (más márkákhoz képest)
Merjem-e választani ezt a notit ennyiért?

Nekem az 1.6-os Turionos változat van, abban 2x256 volt, de nem merné mérget venni, hogy a tiedben is az lesz. Ez szerintem igazából lutri, attól függően, hogy épp miből volt nekik több.
Szerintem teljesen rendben van a gép. Ez a széria jól sikerült (mondják a hozzáértők). Én pl. néztem ASUS-t is (unokatesomnak az van) és hát vannak vele gondok, csak bele kell olvasni a fórumba ... Sokan csalódtak, pedig én is azt gondoltam, hogy az ASUS az ASUS. Na mind1, ez csak egy példa volt.
Az én gépem lassan 2 hónapos lesz. Napi rendszerességgel használom, szinte minden nap hurcolom BKV-n, 2 OS is van rajta (gyári WinXP Home, meg egy Win Server 2003) ... Eddig semmilyen rendellenességet nem tapasztaltam (le is kopogom
)

Ennek örülök. Ha minőségre ennyire rendben van akkor szeintem emellet teszem majd le a voksot, csak mivel angol billentyűs, ki kell cseréltetni meg 1gigára akarom bővíteni a memóriáját. És akkor elvileg jó kis gép lesz.

Azért vigyázz! A minősége az árkategóriának megfelelő, tehát nem egy magnéziumházas, karcálló, ultravékony csoda. Műanyag ház, de szerintem merevebb, mint az Asus-é és 1-2 centivel kisebb is. Az enyém kb. 2,7 kg. Táskában, töltővel, kábelekkel 3,5 kg (mondjuk zsír táskát vettem neki) 3,5 órát simán bír ha csak netezgetek, meg fejlesztek. Én is upgrade-eltem 2x512-re. Menj be egy boltba és tapizd meg a gépet mielőtt megveszed. Szerintem fontos a személyes kontaktus. A belsőben remélhetőleg nem fogsz csalódni, de azért 2 hónap után nem mondhatom 100%-os biztonsággal, hogy mekkora király ez a gép. Viszont remélem, hogy 1 év múlva se fogok majd rosszat mondani rá.
Amugy olvasd vissza ezt a topicot, meg a másik HP-sat is. Írtam már az eddigi tapasztalatimról, benchmark eredményekről, memória cseréről stb... Nem akarom magam ismételni, meg a fórumot feleslegesen szaporítani.

A hétvégén voltam Mediában, megnézgettem, és szerintem külsőre korrekt. Meg minőségibb a hatása, mint egy Acernek vagy FUSI-nak, szóval az árkategóriájában bőven nem a sor végén áll szerintem. (pl az Acer ezüstös műanyagja sokkal karcérzékenyebb véleményem szerint, a HP masszívabbnak tűnik)
Mondjuk, ami szívenütött, hogy írtam a usanotebooknak, hogy mennyi bele 1 giga ram, és erre jött a válasz, hogy 30000. Ennyiért valóban kapok ennyi ramot, de ha beszámítanák a 2x256-ot, már nem ennyi lenne....vagy nemtom hogy van ez.(megtartják-e vagy odaadják)

Én a laptop.hu-nál vettem a gépet és már amikor megvettem akkor akartam bele 1 Gb-ot.Ők is 22-25 körül akarták cserélni a cuccot, úgy hogy persze ott marad a 2x256. Mondtam, hogy ne nézzenek már hülyének, az mondták, hogy válogatós a RAM-ra, meg ha a memóri fog galibát okozni, akkor benéztem a garit.
Hát, volt a gépben teszt erejéig nanya ram, most meg twinmos van benne, egyikkel se volt semmi baja. A 2x512 Twinmost vettem 23e-ért, a 2x256-ot meg sikerült elpasszolni 8-ért, így 15e-be volt a csere a laptop.hu 22ezres ajánlata helyett. Mondjuk, úgy vegyél ram-ot, hogy ott belepróbálod a gépbe, vagy visszaveszik ha nem jó.

Sziasztok! Szintén nx6125 érdeklődnék h ez az integrált x300 mennyire használható játékra mivel nem értek a notikhoz mi ez a megosztott memóriás dolog, ezért gondolom h elég gány kari lehet.Ez így is van?

Hello,
Ha 3 oldalt visszaolvasol, akkor meglátod 

Sziasztok!
Megvettem!!!! Nagyon tetszik! 234 ezer volt az usanotebooknál, nagyon korrektek voltak, nem volt raktáron, de behozták 2-3 óra alatt vidékről. Nekem is 1 GB-on jár az agyam, de ez majd jövő hónapban megy csak... $$$$ Amúgy angyon halk, meg minden. Teccik. Majd írok még ezt azt. Ja, nálam egész jól megy a Live For Speed. Mondjuk nem egy nagy igényű játék.
Üdv: wMerlin

Graaaat!
Üdv a ''klubban''!
Használd egészséggel. 

Nem akarok előre inni a medve bőrére, de tegnap én is megrendeltem egy nx6125-öt a usanotebbok-nál, majd holnap megyek érte. Már nem bírom. Alig várom, hogy a kezemben érezhessem. 

Most éppen a Dancing Queen megy a Slágeren...
Muszáj volt beínom, ez szólalt meg először a gépemen a hangszórókból...

Tényleg, az usanotebooknál adtak hozzá CD csomagot? Vagy ez is ilyen letöltögetős játék? Angol a billentyűzete, ugye?
Nektek nem zizeg néha vmi jobb oldalról, ha bekapcs. állapotban kicsit megcsavarjátok a gép alsó burkolatát?

Neked mi mindent adtak hozzá? Drivereket tartalmazó cd-t?

Adtak hozzá 10 könyvet, de CD csak a windvd creator volt. Meg valami kezelési utasítás. Illetve az hogy ha letöröltem a freedost, akkor a freedos.org-ról letölthetem ha akarom. --> Tényleg letöltögetős játék, de már mielőtt megrendeltem,letöltöttem mindent hozzá a HP honlapjáról, meg az ATI-tól. Minen azonnal működött, nem kellett semmit macerálni nagyon. Csak driver fel és kész. Angol a billentyűzet rajta amúgy, de engem nem nagyon zavar. Halk, egész jó az LCD csak még táskám nincs hozzá. Majd jövő héten az is lesz. Tudtok valamit ajánlani? Elég sokat fogom hurcolni szegényt.
Kipróbálok rajta ma egy két progit, majd jelentkezem.
Üdv: Feri

Köszi szépen, akkor azt hiszem az lesz a legjobb ha most leszedem az összes drivert, hogy holnap már ne ezzel kelljen foglalkozni, hanem a géppel...