Hali!
Én február óta heti 5x8 órában nyúzom a gépet és eddig nem kopott meg sehol és a billentyűzet sem fényesedik. Uncsitesóm ASUS-a jelentősen kevesebb használattól elkezdett kopni, nekem meg a napokban kérdezte meg egy új munkatárs, hogy új a gépem? Mondtan, hogy már fél éve nyúzom 
Amúgy ma ment fel rá a 6.7-es catalyst. Nem mintha a 6.4-el bajom lett volna,de jobb ha legújabb van fent 
Amúgy tudja valaki, hogy az nx6325-öt mennyiért árulják? Gyakorlatilag ugyanez a gép, csak Turion x2, DDR2 és ATI1150 chip. Nem mintha le akarnám cserélni a jó kis 6125-öt, csak kiváncsi lennék, hogy az új mennyivel drágább.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Hege
(tag)

hummerdikk
(őstag)
Tudomasom szerint 300e felett alakul az ara.
ui: Holnap ha minden igaz a kezeim kozott lesz a kicsike
Mar alig varom h megtapizhassam 
[Szerkesztve]
Tisztelettel: hummerdikk

kazmerr
(kvázi-tag)
Jajjjajjjajjj emebrek. Megvan pereg, hasít, és csodaszép 
Már most imádom ezt a kis igáslovat 
Aki eddig megszeretet, nem csodálom aki ezután kacérkodik vele annak csa ajánlani tudom. 

Nand_i
(tag)
Én december óta használom szintén elég sokat a gépet, és kb 1 hónapja kezdett el kopni
A billentyűzettel semmi bajom, az bírja rendesen. A gép többi részén sincs semmi gond, csak itt. Na mind1, majd lesz vmi.
köszi
(#505) hummerdikk válasza hummerdikk (#502) üzenetére

hummerdikk
(őstag)
Sajna csak hetfon kapom a kezeim koze 

fordjee
(újonc)
hy!
[link]
Szerintetek mennyire használható egy ilyen gép játékokra. Mi az, ami futna rajta kb., (pár példa)? Football manager 2006? Fifa06? Esetleg 1gb rammal nézve. Gondolom netezésre, meg world,excel-re alkalmas. Illetve nincs rajta Wlan, milyen eszközt kellene venni, hogy legyen? (elég bugyuta kérdés
)Köszi a segítséget!
fordjee

mukos
(kvázi-tag)
Szia ,
nekem ilyenem van: NX 6125 (EK196es) 1g ram-al és a fifa és az fm elfut amugy az fm-nek szerintem nem kell nagy gépigény
,és ha olvastad a topicot akkor látod hogy senki nem ajálnja a Sempronos procit ugyhogy én is lebeszélnélek róla

fordjee
(újonc)
De miért nem? annyival lassabb? mert a fogyasztása nem zavar annira, az végülis mindegy. fm-nek mondjuk nem tudom, mi kell, videókari biztos nem, baromi sokat adatot kezel, és emiatt baromi lassú is tud lenni (asztali 2.2-es celeronon
)
fordjee

pacorro
(VIP)
Nem kell félni, egy 1800 mhz-es mobil sempron jóval jobb egy 2.2-es asztali celeronnál.
Én 1200-as thunderbird-ön is simán játszottam fm-mel, nem volt semmi gond.
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

ssage
(újonc)
Üdv mindenkinek!
2 napja boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen notinak, az eddigi tapasztalataim nagyon jók. A masina összeszerelése korrekt és elég fürge is. Nagyon meg vagyok elégedve vele. 
Lenne egy kérdésem: később szeretnék garanciabővítést vásárolni a notihoz, tudja valaki, hogy a vásárlástól számítva mennyi időn belül tehetem ezt meg?
HPnx6125 / AMD Turion64ML32 1.8ghz / 512DDR / X300 / 80GBHDD / 15'' SXGA+

hummerdikk
(őstag)
A garancia lejarta elott barmikor megteheted. Vagyis egyik rokonomnak igy volt, de az nem HP volt hanem asszem IBM.

Shadowfax
(PH! addikt)
A garancia lejarta elott barmikor megteheted. Vagyis egyik rokonomnak igy volt, de az nem HP volt hanem asszem IBM.
Még jó, hogy kb. egy órája linkeltem a sulinetes totyikba az infót róla...
[link]
HP-ra, IBM (Lenovo)-ra, Toshibára a vásárlástól számított 30 napon belül kell garihosszabbítást kérni, míg FuSi-ra és ACER-re 90 napon belül. 
www.eladomakonyvem.hu

Ákoska
(újonc)
Szia Shadowfax!
Én úgy tudom (HP Magyarországtól), hogy a garancia lejárta előtt bármikor hosszabbíthatsz garanciát!
Ajánlom az érdeklődőknek, hogy hívják fel a HP Mo-i központját (garilap tetején a tel. szám) és ott majd tudnak hivatalos felvilágosítást adni.
A SULINETES DOLGOKRÓL NEM TUDOK SEMMIT, HANGSÚLYOZOM, EZ A NEM SULINETES GÉPEKRE VONATKOZIK!!! (nem tudom, hogy van-e különbség gari tekintetében a sulinetes és a nem sulinetes gépek között )
További kellemes nyarat mindenkinek!
Üdv: Ákos
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

hummerdikk
(őstag)
pfff, ez erdekes. Rokonom joval a vasarlas utan hosszabitotta, igaz nem a laptop.hu-nal, es semmi gond nem volt.
Akoska: Nah akkor most mivan?

Ákoska
(újonc)
Hummerdikk!
Elnézést kérek a pontatlanságomért, azt felejtettem ki, hogy nekem nem sulinetes gépem van...
Ákos

ssage
(újonc)
Mindenkinek köszönom a segítséget!
Reménykedtem benne, hogy kicsit több időm lesz 30 napnál. Kicsit sikerült kiköltekeznem.
Azért felhívom a HP-t, hátha van más lehetőség is, bár nem nagyon hiszem. Jó lenne a 3 év gari...

Nand_i
(tag)
Nemtom van-e különbség sulinetes, és sima gép között, de én így tudom a garibővítést:
mindegy hol vetted, bemész a HPW*rldbe a kék garpapírral, és a számlával a garancia ideje alatt bármikor, és megveszed a bővítést. Egy e-mail cím kell hozzá talán. Ja meg van vmennyi átfutási ideje a dolognak természetesen, uh ne 1 nappal a gari lejárta előtt menj be ;)
Egyébként máshol is megveheted a bővítést, de máshol más feltételek vannak (pl 30 nap, és az ár is változhat)

Cickánykoma
(kvázi-tag)
Sziasztok !
Tudna valaki mondani vmi infót nekem a hp nx6325-ös laptopjáról?
Egy német laptopbolt honlapján láttam egész jó áron, 499 Euróért...
3500+-as Sempron 25 W
512 DDR 2 RAM
60 GB 5400 HDD
ATI X1150 integrált VGA
Mennyit bir akksiról egy ilyen Sempron?
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

hummerdikk
(őstag)
Ertem.
Nand_i: akkor nekunk lesz igazunk 
Mar itt van a gep es nagyon meg vagyok vele elegedve! De lenne par kerdesem:
-USBs egeret miert nem akarja normalisan kezelni? (szoft is fent van)
-Ujjlenyomat olvaso szoftvere fent van, de mikor a varazsloval telepitenem es bescannelte az ujjlenyomatomat es nexet nyomok akkor mindig hibauzenetet ir es itt megakadtam. Hogyan tovabb?
Cickánykoma: Eltevedtel mert itt csak nx6125 tulajok vannak! Javaslom egy uj topik nyitasat.
[Szerkesztve]

ssage
(újonc)
Sziasztok!
Sikerült valakinek egy Win XP Home-al elotelepített nx6125-ös notit partícionálni?
Én PartitionMagic 8.0-val próbálkoztam, a c rendszerpartíció mellé akartam létrehozni egy második partíciót. Viszont a gép újraindítása közben a partíciónálás leállt. Tudja valaki, hogy mi okozza ezt? Az elso gondolatom az, hogy a rejtett partíció a gond.
Ha valakinek van ötlete, akkor az jó lenne. 

Hege
(tag)
Hali!
Nekem sikerült particionálni a gyári XP-t. Jelenleg 3 partíció van. Egy rendszer, egy mindenféle és még egy rendszer. A második rendszerpartíción először WinXP 64-volt próba képpen, aztán már jó ideje egy Win2003Server. Nem tudom, hogy mi okozhatta a hibát. Amúgy én is PartitionMagic 8.0-val csináltam anno.
Hát, sokat nem segítettem
Ha nem lett elcseszve a rendszer, akkor szerintem ess neki még 1x, hátha sikerül.

ssage
(újonc)
Azért köszönöm szépen a segítséget! Természetesen már többször megpróbáltam, akkor ezexeszirnt valami szoftveres hiba lehet, akár a PM-el vagy a rendszeremmel. Majd megpróbálok kisütni valamit. 

ssage
(újonc)
Megérkezett az info a garanciabővítéssel kapcsolatban a HPWorld-től:
''A garanciabővítési lehetőség a vásárlástól számított 1 éven belül lehetséges. Ebben az esetben 2 évvel hosszabbodik meg. Van lehetőség a garancia időn túli garanciabővítésre is. Ebben az esetben 1 év a garancia.
A termékek árai jelen pillanatban a következők:
3 év garancia kiterjesztés:
Bruttó ár: 44 990,- Ft
Nettó ár: 37 492,- Ft
Garancia utáni 1 év kiterjesztés:
Bruttó ár: 31 147,- Ft
Nettó ár: 25 956,- Ft''
Ez szerintem szuper, így nem kell előre kiadni közel 50000-et (hmm, az nem kevés pénz). 

indianka
(tag)
1. tudja valaki hogy mi a különbség az nx6125 PY418, az EK196, az EK156, és az EK157 KÓDJELŰ NOTEBOOKOK KÖZÖTT????
2. nem ismerem a témát, meg tök láma vagyok, de sztetek megéri a turionos gép, úgyértem egy pentium M nem jobb, ha mondjuk azonos felszereltséget nézünk???minőségileg ugyanolyan?

ssage
(újonc)

fordjee
(újonc)
Ha elhatároztad magad a típus mellett, elég jó áron van eladó, boltból, garóval, bontatlanul, szal normálisan, nem kamionról leesett stb. 190-200 között, de keress meg, meg fogunk tudni egyezni. notebook.hu-n 228 ezer, usanotin 210 ezer. jah, a hpq ek196es-ről van szó.
fordjee

fordjee
(újonc)
most látom, mire válaszoltam. valaki megcserélte a sorrendet
gyönyörű. mindegy, ha érdekel valakit, keressen
fordjee

kazmerr
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Sajnos hibázik az XPhome-os recovery cd-m, nincs valakinek egy hibátlanul működő, amiből tud egy másolatot készíteni? Sajnos amíg nincs meg nem tudom normálisan használni a gépet, mert az XP telepítésnél kéri...
Köszi.

chab7
(őstag)
Hello
Mennyire jó ez a noti linuxra? (debian, ubuntu, uhu)
Minden megy rajta rendesen? Mert Winre látom szuper gép, de vajon szereti-e a linuxot?
Lubuntu 12.04 | CyanogenMod-7.2.0-RC3-jordan

ssage
(újonc)
Ezen az oldalon van néhány leírás debian,ubuntu,gentoo stb.. linux telepítéséről különböző notikra. Szerintem érdemes itt körülnézni: [link]

indianka
(tag)
usanotebook-nál 192.000 bruttó az EK196ES típus abszolút bestbuy!!!!

evo87
(fanatikus tag)
Mi lehet az oka, hogy így levitték az árát??? 
Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

pacorro
(VIP)
Lehet, hogy csak szereztek egy szériát valamilyen extra alacsony áron.
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

fordjee
(újonc)
Akkor 170-ért van eladó
még mindig új, és 1 darab van még.
fordjee

indianka
(tag)
a lényeg hogy ma boldog tulajdonosává váltam egy nx6125 ek196es típusú notebooknak, köszi a segítséget a kiválasztáshoz mindenkinek...
így elsőre nagyon tetszik, nagyon ergonómikus, nagyon egyben van...szóval nagyon tetszik...
majd meglátjuk hogy szuperál üzemben... 

indianka
(tag)
Szisaztok!
az lenne a kérdésem, hogy a notebookra amit tegnap vettem(HPQ nx6125) feltettem az XP-t minden megy is pöpecül csak a net nem.
Van egy SMC BR14UP típusú routerem, amire rá van kötve a PC-m, illetve eddig rajta volt egy másik PC a másik szobában. Azzal annyi volt hogy bedugtuk a kábelt és ment is minden okésan...
most azt a kábelt bedugtam a notebookba, és nem meg y net, próbáltam a PC-m ip címére rákeresni, de nem találja, nem is látják egymást a hálózaton...nemértem, miért nem megy most, ha a múltkor csak össze kellett dugni és ment...
bocs ha off a kérdés, de bnagyon láma vagyok ezekhez...
köszi a asegítséget előre is!!

indianka
(tag)
driver, driver, driver... megoldottam

Poplacsek
(fanatikus tag)
Indianka! Az usanotebook-nál vetted és EK196ES típus? Csak mert én ott a Sempronos változatot látom 192000-ért, nem a Turionost... 

evo87
(fanatikus tag)
Pedig a Turionos volt ennyiért. Úgy látszik nagyon hamar elkapkodták ezt az olcsó szériát, egyszerűen elfogyott. Ki ne venne egy ilyen gépet ennyiért?!
A turionos változat reális áron szerintem 250k-t simán megér, sőt még talán többet is... 
Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

hummerdikk
(őstag)
Szia!
Ha barmi mas bajod van a jovoben barmivel ami HP akkor a live segitseg az nagyon tuti! En is igy kerdeztem ra par dologra. Olyan Chat szeru csak annyi h a supportos meg te vagytok osszesen. Igaz h angolul meg par nyelven lehet csak de nagyon tuti!

DigitXT
(PH! kedvence)
Tesóm vette meg az utolsó darabot, igazán honorálhatná felém, hogy ilyen kedvező áron jutott hozzá.
Kapcsiból jutalékot követelhettem volna, vagy mi, ehh.
Btw. minden pöpec (Bluetooth is elsőre ment
), kivéve egy apróságot (?): a kijelző bal oldalán kb. 2-3 centi széles sávban egy-két halvány függőleges csík látható, de nem pixelhiba, mivel egyik alapszínnél sem látszik: fekete háttéren lehet észrevenni, meg mondjuk egy átlagos Windows desktopon. Nagyon nem zavaró, de azért jó lenne tudni, hogy mitől lehet, meg, hogy javítható/garanciális probléma-e...
(Elég sokáig tartott, és még mindig tartogat a telepítgetése a programoknak, úgyhogy mire kész lesz, a franc se akarja mondjuk majd egy az egyben kicserélni egy újra, ha esetleg arra lenne szükség.
)
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

Poplacsek
(fanatikus tag)
Hol lehet most MO-n a legolcsóbban venni a HP NX6125 EK196ES notit??? (Újat)

fordjee
(újonc)
Hy!
Ha érdekel, van egy eladó, teljesen új, bontatlan, 1 év garival, 170e-ért. a turionos modell.
fordjee

Poplacsek
(fanatikus tag)
Hello!
Ha tényleg tiszta a dolog akkor nagyon is érdekel, légyszi küldj emailben vmi telószámot, hogy meg tudjuk beszélni 
Sürgősen kellene...
Köszi!

fordjee
(újonc)
Oké, ment a mail!
fordjee

indianka
(tag)
sziasztok!
pár napja nekem is megvan a saját nx6125-ösöm, ek196es.
nagyon kiru, minden drivert felraktam, minden megy is pöccre, faxán, mondjuk BT-t, meg wlan-t még nem próbáltam...de amúgy nagyon tetszik...
lenne viszont egy -két kérdésem,
mivel kezdő notebookos vagyok (asztalim van)...ha rá van dugva a 220-ra, azaz hálózatról megy, még csak úgy próbáltam, akkor rajta is maradhat, vagy 24 óránál tovább ne legyen rádugva egyfolytában??vagy mindegy, lehet rajta akár napokig folymatosan??? csak nem akarom már az elején szétb**ni az aksit...
a másik, hogy olvastam a fórumban, hogy mennyi az aksi hőmérséklete...ezt hogy lehet megnézni??win xp prof sp2 van fenn, de nem találom, és érdekelne, mert ha melegszik, akor énis beállítom hogy hálóról állandóan menjen a venti...bár nekem egy informatikus ismerősöm azt mondta hogy az sem annyira jó megoldás tekintve hogy a notebook ventiket nem arra tervezték hogy állandóan menjenek, így ha mindig fut akkor egy idő után hamrabb ''elkopik''...ez nem tudom mennyire lehet helytálló...
a harmadik kérdésem a garanciára vonatkozik, megvettem, megkaptam a garanciapapírt, és azzal mit kell csinálni, úgyértem be kell regisztrálni valahol a hp oldalán??
lehet h kicsit láma kérdések, de új vagyok

köszi... 

indianka
(tag)
ja és mégvalami...
lehet hogy akarnék benne memóriát bővíteni, de az usanotebooknál azt mondták hogy 28000 Ft+Áfa két 512-es kingstonnal... plussz 2000 Ft+áfáér beszámítják a 2x256-ot...
ezt egy kicsit soknak tartottam...
szóval reálisan kb mennyiből jön 1 Gb RAm, olyan ami jó bele, és műxik, és ti milyen típust használtok??és mennyibe van??
és mondjuk még mennyiér kehet eladni a 2x256-ot?

DigitXT
(PH! kedvence)
UP?
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

xedos
(PH! addikt)
Miért nem kérdezed meg a boltot ahol vetted?
A raM sajna jobb helyeken ennyi. Tudsz olcsóbban is venni néhány cégnél, de akkor te rakod be + nem 100% hogy megy a notiddal...
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3
Én vettem egy 1G Kingston KVR333X64SC25 CL2,5-ös 333-as DDR-t, és azt betéve a gépben lévő egyik modul mellé, tökéletesen mennek együt.
Úgyhogy a videokártyának is jutott 128M, meg a programoknak is van rendesen RAM. 
Tapasztalataim szerint nem egészséges az akkumulátorra nézve, hogy a gép kikapcsolt állapotában állandóan be van dugva a konnektorba.
[Szerkesztve]
Sose lőj orkra, ha goblint kerget...