Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) obga válasza robert_nr1 (#450) üzenetére

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagykerből ismerősön keresztül...

Sose lőj orkra, ha goblint kerget...

(#452) Hege válasza obga (#451) üzenetére

Hege
(tag)

Szerintem nincs rajta semmi olyan amire föltétlen szükséged lenne. Minden drivert le lehet szedni a hp oldaláról, így legalább legfrisebbeket rakod fel. Persze egy kérdést megér, de én format után tolnám rá a WinXP-t. De persze én nem te vagyok, úgyhogy nem vállalom a felelősséget semmiért :D

(#453) obga válasza Hege (#452) üzenetére

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

OK, persze.
Tulképpen csak arra lennék kíváncsi, hogy ez nem azt jelenti-e, hogy használták előtte a gépet. A gép nejlonzacsija fel volt nyitva, az akkumulátor ''öbölben'' pedig :D volt egy-két karc...

(#454) obga

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De közben eldöntöttem, hogy feltelepítem az XP-t. Aztán majd kiderül...
A setupban nem lehet állítani az időt, nem mutatja a vinyót, ez normális?

[Szerkesztve]

(#455) obga

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az Everest szerint 61 fokos a proci akksiról használva a driverek installálgatása közben. Ez nem túl magas?
A bluetooth probléma nálam is jelentkezett, de arra este ki fogom próbálni a canyonos linket, remélem megjavul.
Felraktam minden drivert, biost is frissítettem, remélem nem fürdök be ezzel a géppel. :U
Egy kékhalált már sikerült okoznom azzal, hogy a tálcán lévő ATI ikonra kattintottam. Újraindult a gép, aztán utána már OK volt minden. :F

(#456) evo87 válasza obga (#455) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

A BT problémára az a legjobb megoldás, ha még nincs fenn a drivere, akkor kiválasztod eszközkezelőben a HP integrated modul-t, kikapcsolod a wlanos kék ledes gombbal a BT-t, és frissíted az illesztőprogit, kézzel választod ki listából.
Bluetooth rádiók/HP USB BT Transreciever 1.2 - ezt kell kiválasztani, visszakapcsolni a BT-t, majd hagyni a gépet, hogy tegye a dolgát. Ennyire egyszerű.

Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

(#457) obga válasza evo87 (#456) üzenetére

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi. A géped FreeDOS-os volt mikor vetted? Ha igen, akkor bootolt rendesen?

(#458) evo87 válasza obga (#457) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

FreeDOS-os volt, bootolt róla, de a második boot-ot nem élte már meg szegény. :D

(#459) mukos

mukos
(kvázi-tag)

Azt hol állitom be hogy feszt menjen a ventillátor mert nekem is 61 fok a procko de én csak netezek:S csak mondjuk padlás szobám van és olyan mint a katlan:S

(#460) evo87 válasza mukos (#459) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

BIOS-ban az egyik menüpont alatt be tudod állítani, hogy fan always on......

És akkor folyamatosan menni fog, a proci meg 38-40 fokos lesz.

(#461) obga

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Viszont elég hangosan süvít a levegő, ha állandóan megy a venti. Úgyhogy meleg v. hang, válasszatok... ;]

(#462) evo87 válasza obga (#461) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Ez hangos??? Szerintem inkább alig hallható, elég halk.

Nemrég bekapcsoltam a sima asztalit, megijedtem olyan hangos volt. :)

(#463) obga válasza evo87 (#462) üzenetére

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:))
Jójó, még új a gép ezért minden jelenség hatványozottan feltűnik akkor is, ha nem is hiba.
Ez a 4. notim (és az első saját :C ), azért ez egy D600-as Dell-hez képest hangos, pedig a Dellt a cégnél 2 éve nyúzom (ipari körülmények között is). Persze nem egy árkategória a két gép.

(#464) mukos

mukos
(kvázi-tag)

Alaplap 53 °C
CPU 64 °C

Nekem nem megy maxon csak megy és kéx, a biosba matatok akkor 1x csak elkezd maxon menni de engedélyeztem hogy mindig menjen a venti de szerintem ez nem a max:S

(#465) pacorro válasza Ákoska (#444) üzenetére

pacorro
(VIP)

Én egy Lowepro Computrekker AW-t használok, mivel a notebook a fotós felszerelésem része is. Aki fotózik, annak hasznos lehet, aki nem, az inkább hanyagolja, mert nagy monstrum. :)

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#466) pacorro válasza mukos (#464) üzenetére

pacorro
(VIP)

Nem, az nem a max, csak akkor kapcsol nagyobbra, ha kell még egy kis hűtés.

Egyébként nekem is 61 fokos a procim, úgy tűnik ez a hatvanegynéhány fok standard lehet, gondolom nagyjából erre a hőmérsékletre igyekszik lehűteni alapból a ventilátor.

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#467) obga válasza evo87 (#456) üzenetére

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:R Köszi mégegyszer, így már működik a kékfog. :R

(#468) Hege

Hege
(tag)

Van új BIOS a hp oldalán. A leírás alapján nem javítottak túl sok mindent, de én azért feltettem. Ha már van akkor legyen a gépen a legfrisebb :)

(#469) evo87 válasza Hege (#468) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Az ATi driver is friss, legalábbis amikor a BIOS frissítést szedtem most le, akkor láttam hogy az is új még... :)

(#470) Hege válasza evo87 (#469) üzenetére

Hege
(tag)

Aha, az is elég friss, bár az eredeti catalystet jobban szeretem, mert több beállítási lehetőséget ad a powerplay!. Nem értem, hogy a hp miért tiltja le azokat.

(#471) evo87 válasza Hege (#470) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Ja, én is próbáltam feltenni nemrég rendeset, de egyszerűen nem engedte a telepítést, kissé idegesítő dolog, de el lehet viselni.

(#472) Hege válasza evo87 (#471) üzenetére

Hege
(tag)

Ja, a 6.6-os nekem sem megy fel, de nem értem miért. 6.4-es még tök jól megy most is. Azthiszem maradok is ennél :) Úgyse játszom, amúgy meg ezzel is meg vagyok elégedve.

(#473) Ákoska

Ákoska
(újonc)

Sziasztok!

Olvasom, hogy ti is leszedtétek az BIOS-t, meg egyéb frissítéseket. Ti ezt hogy csináljátok? Felmentek a HP oldalára és figyelitek, hogy van-e új cucc, vagy E-mail-en keresztül kaptok róla értesítést? Mert nekem az e-mail-es változat van, a HP elküld mindig a legújabb frissítéseket, nagyon jó sztem.

Egy kérdés: Még most vettem csak észre, de nektek is meleg a kijelző alsó része?

Köszi!

Üdv: Ákos

(#474) obga

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem a HP oldalán lévő legújabb ATI driver néha kék halált csinál akkor, ha a kijelzőt lehajtom, majd később vissza. Eseménynek nincs beállítva semmi a kijelző lehajtásához.

(#475) Ákoska

Ákoska
(újonc)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a 1.8-as NHC is ''jó''? Tehát kezeli ez is az amd turionos rendszert, szóval nem túl régi? Mert én nem szoktam BÉTÁT letölteni....
Még 1 kérdés: A laptop kijelzőjének az alja nektek is meleg? (nekem csak ott meleg, máshol nem)

Köszi: Ákos

(#476) evo87 válasza Ákoska (#475) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Nekem 1.10 NHC-m van, de a feszeket ez sem kezeli, a többi funkció viszont tökéletesen működik, szóval szerintem a feszálllításon kívül minden fog menni az 1.8-cal is.

A képernyő alja nekem is meleg néha, de csak akkor, ha tényleg valami izzasztó dolog megy a gépen, tehát netezés közben sose lesz meleg...

(#477) mukos

mukos
(kvázi-tag)

Skacsnyik , remélem korszakalkotó problémával fogok most jönni de ahogy irok a karom hozzá ér ehez az ujlenyomat olvasóhoz és nem tom de szerintem van benne áram vagy nem tom irritálja a karom picit mintha csipne , ha ez közrejátszik nem ismeri eszközkezelöbe nincs fenn a driver de ma tapsztataltam 1x egy darabig csinálta meg most is de megint abba maradt:S érdekes nah mind1

[Szerkesztve]

(#478) Hege válasza mukos (#477) üzenetére

Hege
(tag)

Hali!

Én használom az újlenyomatolvasót, de soha nem éreztem, hogy csípne vagy bizsergetne. Használat közben sem ér hozzá a kezem, mivel süllyesztett, bár te lehet, hogy máshogy tartod a kezed gépelés közben.

Attól, hogy nincs fent a driver-e sem, nem hiszem ilyen jelenségeket kellene produkálnia, bár én nem értek hozzá, csak használom, de nincs vele semmi bajom.

(#479) Ákoska válasza mukos (#477) üzenetére

Ákoska
(újonc)

Szia!

Nekem is korrektül működik és ha odateszem az ujjam (most is), akkor sem ráz...

Azért sok sikert a használatához! ;)

(#480) Ákoska

Ákoska
(újonc)

Sziasztok!

Képzeljétek, felfedeztem egy pixelhibát, állandóan fehéren világít... Szerencsére nem feltűnő, csak nagyon nehezen lehet észre venni, de azért ott van :(((
A HP-t felhívtam, azt mondták, hogy az sxga -remélem, jól írtam- kijelzőknél egy 1 inch X 1 inches területen ha van 2 pixelhiba, akkor cserélnek...
Van esetleg ilyen gondja még valakinek?

A választ előre is köszi?

(#481) pacorro válasza Ákoska (#480) üzenetére

pacorro
(VIP)

Nem írtad jól. :DDD
SXGA+ az (1400x1050), legalábbis az nx6125-ösökben ilyen kijelző van. Vagy sima XGA (1024x768). SXGA (1280x1024) tudomásom szerint ebben a sorozatban nincs.

Ha nem nagyon zavaró a pixelhiba, akkor szerintem ne foglalkozz vele, és nem fog zavarni.

(#482) evo87

evo87
(fanatikus tag)

Próbált már valaki a notihoz valamilyen venti-vezérlő programot???

Ugyanis szívesen kipróbálnék egyet, állítgatnék rajta...ha lehet.

(#483) heltay

heltay
(lelkes újonc)

szegasztok!

A két masina között mit a kül, illetve mennyi.
kicsit játékra kéne (nagyon kicsit), főlleg a szokásos zene,net,office
Az amd-sben van Bluet, és ujjlenyomatos mizéria

1. nx 6110
Processzor: Intel Pentium-M 740 (2MB L2cache/FSB533) 1700 MHz
Winchester: 60GB 4200 fordulat/perc
Mem�ria: 512MB DDR SDRAM, 333 MHz(2048 MB maximum)
CD-ROM: K�tr�teg� DVD+/-RW (be�p�tett)
K�perny�: 15.0'' 1024 x 768 XGA TFT 16M sz�n
Vide�: Intel� Graphics Media Accelerator 900; Maximum 128 MB megosztott rendszermem�ria

2. nx 6125
Processzor: AMD Sempron (3100+) MHz
Winchester: 60GB 4200rpm
Mem�ria: 512MB DDR SDRAM, 333 MHz, 2048 MB-ig b�v�thet�
CD-ROM: DVD+/-RW
K�perny�: 15 h�velykes XGA (1024 x 768 k�ppont)
Vide�: Integr�lt ATI MOBILITY RADEON X300; Maximum 128 MB megosztott rendszermem�ria

köszi mindenkinek!

(#484) evo87

evo87
(fanatikus tag)

Nos valaki tud nekem venti-vezérlő progit ajánlani? :)

(#485) pacorro válasza heltay (#483) üzenetére

pacorro
(VIP)

Hát sok különbség nincsen.

Ha a bluetooth és az ujjlenyomatolvasó nem fontos, akkor inkább az első, mert jobb a proci.

(#486) indianka

indianka
(tag)

hahó

ezen a fórumon majdhogynem csuőa jó hallottam erről a gépről, ezért végül úgy döntöttem hogy egy iet fogok venni:

[link]
itt 202ezer, szerintem ezér nagyon megéri. nem?
ez a nx6125 PY419EA verzió ami elvileg magyar yelvű billentyűzettel van, és annyiban tér el az ek196es-től hogy 60gb-os vinyó van benne, és 1,6-os turion, nem 1,8, tehát annyira nem sokban különböznek.
szóval sztem ez most best buy.

(#487) indianka válasza indianka (#486) üzenetére

indianka
(tag)

:((( :((( :( :( :( elfogyott mind...
máshol meg sokkal drágább

nem tud valaki 200e körül ilyet???? HPQ NX6125 PY419EA

(#488) heltay

heltay
(lelkes újonc)

hali

Mi a különbség ténylegesen a két gép között?

1.http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=708

2. http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=564

Köszönöm szépen

(#489) pacorro válasza heltay (#488) üzenetére

pacorro
(VIP)

Processzor, kijelző, oprendszer.

Az elsőben csak 512 KB cache-e van a procinak, a másodiknál 1 mega.
A drágábbikban sxga+-os kijelző van (1400x1050 - aki ki tudja használni, annak nagyon jól jöhet).
A másodikon van XP home, ami szintén nem rossz dolog egy notebooknál.

(#490) pacorro válasza heltay (#488) üzenetére

pacorro
(VIP)

Ja, a másodikon a billentyűzet is magyar (ami nekem pl. fontos, másnak lehet, hogy nem az).

(#491) kazmerr

kazmerr
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Most tervezem egy nx6125-ös latop vásárlását, mivel a régit sajnos ellopták.

Lenne pár kérdésem...
Elsőre kicsit belepiszkálnék ebbe a 32-64bites kérdésbe:
- Mivel fontos hogy jogtiszta legyen a gép, a géphez kapott windows xp, csak 32 bites licensz, vagy 32/64 biteshez is jó?
- Mennyire futtathatók a 32bitre írt programok a 64bites Xp alatt? (már amennyiben futathatók)
- A 64 bites windows alá mennyire vannak már driverek? (a laptop drivereit már megtaláltam, de más külső egységeket nem nagyon...)

Aztán kicsit a biztonságról:
- Olvastam hogy a gép tudja adrive lock technológiát, de sehol nem láttam feltüntetve a TPM chipet, amivel ezt hardwaresen megoldják. Van benne ilyen chip, vagy softwaresen uton oldják meg?
- Alaphelyzetben Xp home lesz a gépen (ilyen licenszet kapok), ebben mennyire megoldhatóak a tárolt adatok titkosítása, és hozzáférhetetlensége? (gondolok itt az ujjlenyomatos témára, az esetleges pendrive hardwarekulcsként használatára)

Nem paranoiás vagyok, csak fotózással foglalkozom, és fontos hogy a lehető legrosszabb esetben sem (lopás) férhessenek hozzá a gépen lévő adatokhoz :)

A válaszokat előre is köszi!

(#492) hummerdikk

hummerdikk
(őstag)

Sziasztok!

Csatlakoznek a tulajok soraba, mivel nemsokara nekem is megerkezik a gep! :)

Tisztelettel: hummerdikk

(#493) evo87 válasza evo87 (#484) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

UP

(#494) hummerdikk válasza kazmerr (#491) üzenetére

hummerdikk
(őstag)

64 bites rendszeren termeszetesen futnak a 32 bites progik es a licenced ugyanugy ervenyes. XP Home eseteben is tudsz mindent ugyanugy hasznalni. Nem kell felned a vedelem miatt, mert ha szepen mindent levedsz az ujjlenyomatoddal meg jelszoval akkor nem lesz semmi gond. De had emlekeztesselek arra, hogy feltorhetetlen vedelem nem letezik! Ha jol emlexem akkor mar vannak driverek 64bitre de nem gyari driverek.

Evo: SpeedFan

[Szerkesztve]

(#495) kazmerr válasza hummerdikk (#494) üzenetére

kazmerr
(kvázi-tag)

Köszi az infót!

A védelemmel az a lényeg hogy elvegyem a próbálkozók kedvét, mert ha nem tudják mi van rajta akkor nem fognak nagyon erőlködni vele :)

(#496) evo87 válasza hummerdikk (#494) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Sajna a SpeedFan nem ismeri fel a gépben levő dolgokat, még a procit sem...

(#497) hummerdikk válasza kazmerr (#495) üzenetére

hummerdikk
(őstag)

Szivesen! Vannak fanatikus emberek akik azert is feltorik, de egy uzleties laptopon foleg ennyire vedve tuti olyan cucc van ami erdekes kulso szemeknek. ---> Logika ezt diktalja

evo: Meg a legujabb se? :F

(#498) evo87 válasza hummerdikk (#497) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Nem, sem a procit sem a ventit nem látja, pedig elvileg ezzel feszeket is lehet állítani,de semmit nem ismer fel... :((

(#499) Nand_i

Nand_i
(tag)

Nektek nem kezdett el kopni a billentyűzet körül a gép? Nekem pl a bekapcsoló gomb környékén, az ujjlenyomatolvasónál, a billentyűzet alján sajna elkezdett :( Azt hittem ez nem festett műanyag :( Javításra ötlet?

üdv, Nándi

(#500) hummerdikk válasza evo87 (#498) üzenetére

hummerdikk
(őstag)

pfff... elegge durva... sajna mas megoldast meg nem ismerek... :(

Nand_i: Szetszeded es lefujod a kasznit. Viszont ha garancias akkor meg szepen visszaviszed.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.