Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) xcbiker válasza Hege (#348) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Nálunk rendelhetsz billentyűzetet. (HPWorld Budapest)
A 6125-höz való mind egyforma, nem cpu függő dolog.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#352) JowoodSanya válasza xcbiker (#351) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

És nem tudsz sulinetben turiont? Mert csak sempronos van a programban, az nagyon gagyI, mármint a sempronhoz képest?

(#353) JowoodSanya válasza JowoodSanya (#352) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Bocs turionhoz képest?

(#354) Hege válasza JowoodSanya (#350) üzenetére

Hege
(tag)

Nekem is 1.6-os van. Elég mindenre hidd el. Ha tápról használom a gépet, mindig megy a venti. Nekem így van beállítva. Hangja alig van, szinte nem is hallom, viszont hűvösen tarja az alkatészeket. Aksiról csak akkor megy a venti, ha kell, de akkor a GPU is kevésbé fűt, mert az is visszaveszi magát 100 MHz-re.

Ha csak office, meg a net megy vagy programozok, akkor 3,5-4 óra, az aksi.

Amugy én 2x512 ram-mal használom. És nem bírtam, ki hogy ne tuningoljam a procit :) 1800-is szépen megy. Nem is melegebb, mivel fesz-t nem állítottam, csak órajelet. Feljebb nem mertem húzni. Ez is csak 1-2 napig volt, amíg tesztelgettem, aztán visszavettem, mert 1.6-on is bőven elég mindenre, amire egy integrált grafikás gép kell.

Játszani nem szoktam rajta. Az is csak próbaképp volt rajta. Amugy 1-2 óra játék alatt csak bemelegszik a kicsike, de egyáltalán nem vészes.

(#355) Hege válasza JowoodSanya (#352) üzenetére

Hege
(tag)

Amióta megvettem a gépem, nem nézegettem az üzleteket. Azt halottam, hogy a Turionos kifogyóban a sulinetben, de lehet valahol még van. Ebben nem tudok segíteni.

A Turionos, csak a 64 bit miatt jobb, mint a (Mobile) Sempron. 32 biten nincs igazán különbség a kettő között. Én az időtállóság miatt vettem 64-et, persze egyelőre még nem használom ki, de talán majd a Vistával eljöve a Kánaán :)

(#356) JowoodSanya válasza Hege (#355) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

80 gigás 5400-as vinyóval van a tied vagy 60gigás 4200-sel? Nagy a külömbség a kettő sebessége között, mármint észre lehet venni?

(#357) Hege válasza JowoodSanya (#356) üzenetére

Hege
(tag)

60-as, de 5400-es, 8 Mb cache-el, Fujitsu azthiszem ...

Nem tudom, hogy sebességre mekkora a különbség, de irány bele 1 Gb ram, aztán nem fog tekerni a vinyó => nem melegszik, nem fogyaszt, nem lassul a gép :)

[Szerkesztve]

(#358) JowoodSanya válasza Hege (#357) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Melyik a valósabb adat, az ami a hp oldalán van,hogy 4200-es a vinyó vagy annak amit pl.: a notebook.hu olvastam, hogy 5400 8mb cacheval, a hp 60gigásat ír a notebookon 80-ast Most akkor mi az igaz?

(#359) Hege válasza JowoodSanya (#358) üzenetére

Hege
(tag)

Az ilyen dolgokat nem veszik annyira szigorúan. Attól függ, hogy épp mi volt raktáon, azt raktak bele. Memóri, vinyo, ... ezek tucat alkatrészek, nem feltétlenül kerül minden típusba ugyanaz. Meg kell nézni a gépet amit veszel, hogy mi van benne. A hp oldalát inkább csak tájékoztatonak tekintem. Az üzletek jobban tudják (általában) hogy mi van a konkrét gépekben. Amugy az nx6125-ös típusnak is van vagy 20 fajtája legalább ...

(#360) PLacc válasza Hege (#354) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Hogy a bánatba húztad fel 1.6-ról 1.8-ra? :F

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#361) Hege válasza PLacc (#360) üzenetére

Hege
(tag)

ezzel a progival

http://www.cpuid.com/clockgen.php

a PLL setupban az ICS 9514xx-ek közül kell a jót kiválasztani. Azthiszem a 16-os végű a jó. Most az asztali gépemen nyomom ezért nem tom biztosan. Az a lényeg, hogy 2 csúszka legyen és minden mutató a valós értéket mutassa.

Ezzel lehet tuningolni. Az a baj, hogy a beállítást nem lehet elmenteni, így újraindítás után újra be kell lőni, de ígérik a fejlesztők, hogy el lehessen menteni a beállításokat.

(#362) JowoodSanya válasza Hege (#361) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

A sulinetexpressz.hu meg csak az a hp van amilyen a tied!
Te mennyiért vetted?

(#363) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

ilyet tudok beszerezni: nx6125 Turion64 1800+
15'' 512mb / 80gb hdd / DVD+/-RW - EK196ES 173eFt+áfa.

jah és angol billentyűzetes sajnsos.

[Szerkesztve]

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#364) Hege válasza JowoodSanya (#362) üzenetére

Hege
(tag)

Ényém akkor akciós volt a laptop.hu-nál. Akkor 179+áfa volt és mivel a céggel elintéztem az áfát, nekem 179-be volt a gép, tehát nem Sulinetben vettem, de úgy is lehetett volna akkor. Vettem bele ramot kb. 11e + táska 5e + usb-s, rádiós, oprikai egér 5e. Cak-pak 200-ból kijött minden, azóta nem költöttem rá, csak használom boldogan :) Remélem jó sokáig!!!

[Szerkesztve]

(#365) JowoodSanya válasza xcbiker (#363) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

És hogy-hogy ilyen olcsó? Ennyiért seholse láttam? Valami baj van vele?

(#366) xcbiker válasza JowoodSanya (#365) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

egyedüli ''baj'', hogy angol billentyűs

(#367) JowoodSanya válasza xcbiker (#366) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

És nem angolt tudnál szerezni olcsón? Vagy ezt ''honosítani'' mennyibe kerül?

(#368) PLacc válasza xcbiker (#366) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Meg gondolom ez is renew... :F

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#369) xcbiker válasza PLacc (#368) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

NEM RENEW!

(#370) xcbiker válasza JowoodSanya (#367) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

A magyar bill hozzá elég húzós: bruttó 23eFt :(

(#371) JowoodSanya válasza xcbiker (#370) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

És hogy működik ez az egész, leszerelik a régi aztán fel az újat? Vagy hogy?

(#372) xcbiker válasza JowoodSanya (#371) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

kiszerelem a régit és be az újat. aztán 1db magyar noti + 1db angol bill. tulajdonosa lehetsz.

(#373) evo87

evo87
(fanatikus tag)

Mekkora az a hőmérséklet ameddig egy proci egészségesen fel tud menni, tehát még egyáltalán nem veszélyes???

Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

(#374) Nand_i válasza evo87 (#373) üzenetére

Nand_i
(tag)

AMD.com-on vhol azt láttam h 96 fok a max amit a Turion bír, nekem még 71 fölött asszem nem volt (masszív terheléssel persze, ML-34: 35W, 1800 MHz, 1M cache)

(#375) evo87 válasza Nand_i (#374) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Ebben a forróságban folyamatos ventivel, 800mhz-en nem akar 40 alá menni, és ma már 84-re is felment egy nagyobb terhelés esetén.

Lehet ezt valamivel orvosolni?

(#376) JowoodSanya

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Elszántam magam, hogy vegyek nx6125-öst szerintetek megvárjam a július végét, augusztus elejét az árak szempontjából, vagy azok nem fognek lejebb menni?
És még az a kérdésem lenne, hogy ha pixelhibás a gép akkor azt, hogy lehet kiszűrni(még nem volt laptopom, úgyhogy nem tudom)?

(#377) Emitel válasza JowoodSanya (#376) üzenetére

Emitel
(tag)

Szia!

Szerintem inkább most érdemes venni, mert a forint nem egy stabil alapokon nyugszik.
Már most is érezhető, hogy an árak kúsznak felfelé.

(#378) JowoodSanya válasza Hege (#364) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Hege!
Szerinted is feljebb mennek az árak, mert most még nem akarom megvenni a nx6125-öst csak egy-két hét múlva?

(#379) obga

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy nx6125-öst (is) nézegetek, de nem vagyok teljesen nyugodt linux ügyileg...
Sikerült már vkinek működésre bírni linux alatt a wifit? Esetleg az ATI 3D-s driverét telepíteni?

Sose lőj orkra, ha goblint kerget...

(#380) Hege válasza JowoodSanya (#378) üzenetére

Hege
(tag)

Válasz a másik Hp topicban :)

1-2 hét alatt nem lesz szerintem urásszerű növekedés. Semmi sem indokolná, de nem vagyok egy kereskedelmi szakember :)

A piaci trendek általában hosszútávon figyelhetők meg.

(#381) Nand_i válasza evo87 (#375) üzenetére

Nand_i
(tag)

Hát én még folyamatos üzem mellett nem nagyon látttam 40 alatt, de a 84 azért elég súlyosnak tűnik nekem. Talán egy hűtőpad segít rajta valamennyit :F

(#382) evo87 válasza Nand_i (#381) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Hát a 84 kivételes eset, játék közben produkálta.

NHC-vel nem tudok feszt állítani, talán RMclock segítene rajta de ahhoz meg nem értek, és nem akarok semmit elrontani.

(#383) Nand_i válasza evo87 (#382) üzenetére

Nand_i
(tag)

NHC-hez nem értek :) RMclock-ot meg nem tolerálta a gép :( Az előző athlon64es notebookomon simán lejjebb tudtam venni a feszt, de ez a hp allergiás rá. Egyszer próbáltam, de mindenképp kifagyott, uh azóta nem is piszkáltam. Végülis így is elég jól muzsikál. ;)
Ha sokat játszol rajta, szerintem érdemes befektetni egy hűtőpadba. A proci alatt azért eléggé fel szokott melegedni a gép alja, szerintem azzal tudnád valamennyire hűteni. Van is itt asszem vhol egy hűtőpados topic.

Itt is van: [link]

(#384) PLacc válasza obga (#379) üzenetére

PLacc
(senior tag)

A Broadcom WLAN unix alatt még nehezen megy, viszont az ATI kis finomhangolással működik, sőt még az ati oldalán van hozzá driver is linux alá!

(#385) JowoodSanya

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Képzeljétek kinéztem ezt az nx6125-öst [link] a legolcsóbb hely 205k a legdrágább 260k volt a kettő között a külömbség semmi, még az se,hogy ajándék lenne hozzá vagy akár magyar billentyűzet!

Tanulság mindenki nézzen jól körül, mielőtt megvesz egy laptopot, mert akár 50000-t is bukhat rajta!

U.I.: a legdrágább eddig a notebook.hu-n volt

(#386) PLacc válasza JowoodSanya (#385) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Az egyik nem XGA-s, a másik meg SXGA+os? :F

(#387) evo87 válasza Nand_i (#383) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Kösz.

Nem játszom sokat, de a nyári hőségben szerintem a noti is jobban érezné magád, ha kicsit alacsonyabb lenne a hőmérséklet. Szóval nem tudom. Talán még valami jő hővezető fémlapot lehet alá tenni, hátha az segít valahogyan.

(#388) xcbiker

xcbiker
(PH! addikt)

akkor ez már nem jó ár?

''ilyet tudok beszerezni: nx6125 Turion64 1800+
15'' 512mb / 80gb hdd / DVD+/-RW - EK196ES 173eFt+áfa.

jah és angol billentyűzetes sajnsos.''

(#389) Ákoska válasza JowoodSanya (#385) üzenetére

Ákoska
(újonc)

Szia JowoodSanya!

Nem akarlak kiábrándítani, de nem biztos, hogy ugyanolyan konfiggal láttad a 2 nx6125-öt...
Rengeteg alváltozata van (pl py421ea, py419ea, py417ea, stb), szóval a konfigurációt is nézd meg alaposan.
Ha mégis ugyanaz volt a két gép, akkor elnézést kérek, és tekintsd a hozzászólásomat tárgytalannak!
Ugye nincs harag? :) :)

További kellemes napot!
Üdv: Ákos

Üdv: Ákos

(#390) JowoodSanya válasza Ákoska (#389) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Ha hiszitek, ha nem teljesen ugyanaz, semmi eltérést nem találtam bennünk, bár lehet , hogy én vagyok a vak, de ti is meggyőződhettek róla sajnos már nem tudom pontosan, hogy hol volt 205k, de az tudom, hogy az usanotebook.hu-n 210k[link], a notebook.hu (bocsi elnéztem az előző hozzászólásomnál ''csak'') 253333
[L]
http://www.notebook.hu/notebook/compaq/nx6000/nx6125_ek196es[/L]
mindegyik ''azionosítója'': (EK196es)

(#391) JowoodSanya válasza xcbiker (#388) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

De ez egy nagyon is jó ár! Legalábbis szerintem! És mondcsak, hgoy lehet az,hogy az usanotebooknál 30000-be kerül a magyar billentyűzet hozzá, te meg 23000-ért tudod beszerezni? A szervízben olcsóbb, vagy a munkadíj ára más?

(#392) JowoodSanya válasza Ákoska (#389) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Ja Ákoska, persze, hogy nincs harag! Nem az típus vagyok!

(#393) JowoodSanya válasza JowoodSanya (#392) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Megvan az ipon néztem 205795Ft-ért [link]

(#394) mukos válasza JowoodSanya (#393) üzenetére

mukos
(kvázi-tag)

Ez tök jó ár én 270-ért jutottam egy ilyenhez mondjuk abba volt memória bővítés (1gb-ra)
szerintem érdemes egyből bővíteni 512-t mert 2x256 raknak bele ami memó bővítésnél necces vagy kidobod mind2 ramot vagy eladod de ravaszak az tuti:) és még kaptam táskát és mivel ismerős így megegyeztünk nem lesz kitöltve a garancia papír így kihuzhatjuk az 1 évet akár 2 vagy 3 ra is így már jól jártam;) De megéri az árát!:) fajin kis gép

(#395) vallas

vallas
(senior tag)

Hali!

egy kis problémám lenne van egy 6125-öm dokkolóval, és egyik napról a másikra a hangszóró nem szól ha a dokkolóban van a gép, egyépként szól rendesen, meg a dokkolóban is szól fülessel, de a beépített hangszórók valamiért nem szólnak

van valami ötlet?

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#396) JowoodSanya válasza mukos (#394) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

És mennyiért vetted a memóriát bele? Azért így nem olyan rossz szinte korlátlan garanciával! És a tied is angol billentyűzetes? Az igaz, hogy kevesebbet fogyaszt, ha több ram van benne?

(#397) xcbiker válasza JowoodSanya (#391) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

Úgy, mi nem keresünk annyit a bill-en, vagy máshonnan szerzik be.

(#398) Hege válasza JowoodSanya (#396) üzenetére

Hege
(tag)

Na, 1 memóriamodul kevesebbet fogyaszt, mint 2. Tehát a 2x512 Mb többet fogyaszt, mint az 1x1 GB. Viszont ha csak pl. 256 Mb-od van, akkor sokat fog tekerni a vinyó, tehát hamarabb le fog merülni a gép, mintha több memóriád lenne.

Szóval van amikor a több memória fogyaszt többet és van amikor a kevesebb.

Tegyél bele 1 db 1Gb-os modult. Ekkor marad még egy slot-od bővíteni, az egy modul kevesebbet fogyaszt majd mint ha kettő lenne benne és 1 Gb ram-mal többnyire tisztességesen elmegy a WinXP, azaz nem teker túl sokat a vinyó, mert nem nagyon kell neki swap-elni.

(#399) PLacc válasza Hege (#398) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Ezt nem egészen értem, miért fogyasztana 2 modul többet, mint 1? :F

(#400) obga válasza PLacc (#399) üzenetére

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sztem a gép szempontjából gondolta, hogy egy modullal előbb lemerül az akksi mint kettővel a vinyó használata miatt. :U

Sose lőj orkra, ha goblint kerget...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.