Sziasztok. bocsi hogy ide írok, nem akartam külön topikot nyitni a kérdésemnek. Melyszerint van valakinek elképzelése vagy ötlete, hogy honnan tudnék HP rz1710 es pdahoz angol romupdate frissítést letölteni?
Mert igazán nem találtam a hp oldalán sem google-ba. Természetesen kompatibilisnek is nagyon örülnék. elöre is köszi. J
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Jozefus
(újonc)

PLacc
(senior tag)
Talán a PDA topicban jobban tudnak segíteni, mert itt inkább HP notitulajok vannak... 
De nem lehet, hogy azért nem találtál hozzá, mert nincs update?
Mindössze ezek vannak hozzá: [link]
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

gabor88
(kvázi-tag)
#294 ha valaki tud valamit ne titkolja 

mukos
(kvázi-tag)
Sziasztok kéneegy kis help, az S-video nem akar sehogyse menni:S a hp oldalláról szedtem a drivert de hát sehogyse jön be csak megvillan a tv egy pillanatra és egy kis fehér csik aztán feketeség, szóval elvileg jó de mégsincs kép, megoldás ? lehet csak én csinálom rosszul
de eddig csak nvidiával volt dolgom.
[Szerkesztve]

evo87
(fanatikus tag)
Próbáltam feltenni az új ATi catalyst-et, de nem sikerült, azt írja, erre a notira nem lehet feltenni. Megoldás?
Előre is köszi
Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

Hege
(tag)
Ugye nem a Radeon-hoz valót próbáltad, hanem a ''Motherboards with ATI Graphics'' link alatt elérhetőt, természetesen XP alá?
Ennek mennie kellene, bár a 6.5-öst még nem próbáltam de az eddigiek mind jók voltak.
A ''Notebooks with ATI Graphics'' pedig csak egyes notikkal működik. A HP is át szokta kicsit gyúrni a Catalysteket, de a HP féle Catalystek nem túl naprakészek. Persze tök jól működik a gép azokkal is, szóval nem feltétlenül kell felpakolni a legújabb drivereket.
Üdv.:Hege

evo87
(fanatikus tag)
Nem a radeonhoz valót próbáltam, hanem a notebooks with ati grapichs-et, mivel a motherboards with ati graphics-nál még nincs fenn a legfrissebb, 6.5-ös catalyst.

evo87
(fanatikus tag)
Ezeknél a gépeknél mi számít normál használatnak? Napi mennyit mehet kb max egy ilyen gép?
(Én napi 5-10 órát használom, töltök is vele, de van amikor készenlétiben hagyom. Természetesen az 5-10 óra kis töredékében megy max terhelésen a gép.)
[Szerkesztve]

pacorro
(VIP)
Ez jó kérdés, engem is érdekelne.
Én asztali gép helyett fogom használni a következő egy évben, azaz napi 8-10 órát menni fog (igaz általában net és szövegszerkesztő fog futni, meg egy kis Photoshop).
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

gabor88
(kvázi-tag)
Van olyan ismerősöm akinek több mint 1 hét folyamatosan a rekordja, igaz nem valami új gép, de notebook. Szerintem amíg garanciális addig megéri kísérletezni 

pacorro
(VIP)
Na jó, de én nem csak addig szeretném használni, amíg van rá garancia. 
Azzal aztán sokra megyek, ha kíérletezgetek, aztán a garancia lejártának másnapján tönkremegy. 
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

Hege
(tag)
Sziasztok!
Én úgy gondolom, hogy mehet a gép akár 8-10 órát is, csak 1-2 dologra oda kell figyelni.
Szerintem ha folyamatosan megy a venti, akkor nem melegszik fel túlságosan a noti belseje. Az elöregedés gyorsabb, ha a gép nem normál körülmények között üzemel. pl túl magas a proci hőmérséklete ami befűti az egész gépet. Persze az is normál üzem, ha aksiról megy a gép és akkor nem pörög annyit a venti, de tartósan az mégiscsak jobban öregíti az alkatrészeket, mintha állandóan menne. Nekem most is úgy van beállítva a gép, hogy folyamatosan megy a venti, ha hálózatról használom.
Ami még érdekes lehet, az az LCD. Ehhez nem nagyon értek, de talán a notik LCD-je nem úgy lett kitalálva, hogy non-stop világítson hosszú távon.
Na és persze az is kérdés, hogy a billentyűzet mennyire bírja a napi 8 órás püfölést.
Szóval szerintem :
1. hálózatról, folyamatosan pörgő ventivel
2. külső monitorral, az LCD-t kikapcsolva
3. külső bill-el
használva, a gép bírni fogja az iramot.
Várom mások véleményét én is ebben a témában.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

evo87
(fanatikus tag)
Én is folyamatosan pörgetem a ventit, szerintem is ez ajó neki. Nekem napi 5-12 órát megy a gép, de ennek az időnek csak minimális részében terhelem, van olyan hogy 30-50 percet hozzá sem nyúlok csak tölt közben vagy ilyesmik...tehát a bill. sincs agyonnyomkodva. Szal nem tudom igazából a napi 12 óra nem árt-e meg neki.

Tibcsik
(újonc)
Sziasztok!
HP nx6125 notebookhoz keresnék HP Adjustable Notebook Stand (PA508A) állványt.
Úgy gondoltam, kicsit kényelmesebben lehetne használni ezzel a gépet, és nem törne ki a nyakam, mivel magam elé néznék, nem pedig lefelé...Használ vki ilyet? Valami olcsóbb beszerzési forrás ötlet?
Köszi:
Tibcsik

PLacc
(senior tag)
[link]
De azt tudod, hogy ezekhez nem árt a dokoló is, mert anélkül kevés előnye van...
Úgy viszont heroinárban van. 
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

Tibcsik
(újonc)
A dokkolón nem gondolkodtam annyira, mivel nekem az lenne a fontos, hogy szemmagasságba kerüljön a kijelző, nem pedig a gyakori dokkolás...

Hege
(tag)
Felteszed a gépet egy vastag könyvre vagy bútorlapból csináltatsz neki egy kis magasítót amit az asztalodra tehetsz vagy akár polcként a falra szerelhetsz, ha az asztalod a falnál van ...
+ Veszel egy billentyűzetet, akár 1000-2000 Ft-ért is kapni, de vehetsz igényesebb vezeték nélküli cuccot is, aztán meg van oldva a problémád.
Sőt, ha anyagilag nem gond, külső monitort is használhatsz aztán olyan géped lesz, mintha asztali géped lenne, azt az 1-2 kábelt bedugni meg nem nagy cucc ...

mukos
(kvázi-tag)
Hi!
Kinek sikerült eddig bármilyen Live Linuxot életre keleteni a notin? , mert én az uhu-t próbáltam de meghalt.

evo87
(fanatikus tag)
Azt mondják, meg olvastam is valahol egy kompatibilitási listán, hogy a Fedora 5 megy az nx6125-tel.
[link]
A linken találsz 64 bites fedora 5 telepítőt.
(livecd-t hirtelen nem találtam)
[Szerkesztve]

PLacc
(senior tag)
Nekem felment simán az FC5 (64bites), de install DVD-ről, nem LiveCD-ről...

Nand_i
(tag)
hi!
64 bites kubuntu a hétvégén felment, volt hang is, kép is, de a sebesség nem volt megyőző. Valaki vmi mást tud ajánlani? 

xgrinder
(lelkes újonc)
És linux alatt megy a wifi?

PLacc
(senior tag)
Kicsit OFF:
Eladó lenne a kicsikém (nx6125, 1.8Turion, SXGA+, DVD-RW...)
[link]![[kép] [kép]](http://images.tomshardware.com/2005/09/27/hp_adds_amd/hp_nx6125.jpg)
[Szerkesztve]

Ákoska
(újonc)
Sziasztok4
A segítségeteket szeretném kérni: [link]
Előre is köszi!
Üdv: Ákos

mukos
(kvázi-tag)
a hosszú i az nincs is az angol billen?

PLacc
(senior tag)
ALTgr + j

xcbiker
(PH! addikt)
Következőt tapasztaltam: HP nx6125-ben nem megy a hackelt intel 2200bg w-lan.
Tud valaki infot, hogy mit kell tenni, hogy mégis menjen?
Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

Ákoska
(újonc)
Sziasztok!
Lehet, hogy off, de azért megkérdezlek Titeket is, elvégre 6125-öt használunk. Az van, hogy szeretnék majd egy laptop-hátizsákot venni a géphez. (a kölönböző nx6125-ök mérete megegyezik, úgy tom)
Szóval várom azok hozzászólásait, akik laptop-hátitatyót használnak.
Különösképpen érdekelne a Targus TCG 650-es táskát használók véleménye!!
Előre is köszönöm!

xcbiker
(PH! addikt)
Nálunk a HPWorld-ben (XI. ker Bartók B. u 18.) van samsonite és nekem bejött.
Samsonite Raftert használok.
Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

bonej
(újonc)
Sziasztok!
Beújítottam egy nx6125-öst én is.
Történet:
1.MSI S270 -> melegedett oszt' lefagyott -> 3 napon belül vissza. Csere.
2.MSI S270 -> pixelhiba (fekete alapon vörös, felül középen) 3 napon belül vissza. Mondták, hogy ezért nem cserélnek. Mondom, de a színe sem tecc. Csere...lett volna, de elfogytak az MSI-k. Mondom akkor nx6125. Abból volt egy.
Ez meg zutty kikapcsol, ha valami megterheli az akkut. Pl. Everest proci teszt. Ilyenkor be sem lehet kapcsolni, csak, ha bedugom a tápot. Miután felállt az oprencer, utána már kihúzhatom a tápot, megy megint addig, míg valami újra meg nem rántja a powert. Ilyenkor ugyanezt a leállást játssza bekapcsoláskor is, amikor kb. lefut a POST, majd menne tovább, zutty kikapcs. Táp be. Beboot. Táp ki. Stb.
Ez most bug vagy feature? Tapasztalt valaki hasonlót?
BIOS-t frissítettem, majd vissza a régit, de mindkettővel produkálja. Amit még megfigyeltem, hogy csak akkor, ha az akksi 50% alatti töltöttségi állaptban (kb. 46-47%-nál) van. Ezeket leszámítva egyébként jó. 

bonej
(újonc)
Ja és az itt korábban leírt sercegést én is tapasztalom néha. Olyankor kicsit elhalványul a kijelző is. Szerintem összefügg a kikapcsolásokkal.

PLacc
(senior tag)
Talán abba hackelt Broadcom kéne... 

Hege
(tag)
Garis, új nx6125-ről van szó? Szerintem mindenképp szervíz, mert ez nem természetes működés. Nekem február óta megy a gép napi 6-8 órát, aksi ki-be, hurcolás BKV-n ... Semilyen rendellenességet nem tapasztaltam.

Hege
(tag)
A sercegést nem tudom mire érted. Nekem nem serceg semmi. Ha a kijelző akkor halványul el, amikor kihúzod a táp-ot, akkor az azért van, mert engedélyeze van a VariBright, ami automatikusan csökkenti a kijelző fényerejét, ha akku-ra kapcsolsz, hogy kevesebbet fogyasszon, de a gombokkal lehet növelni a fényerőt ha kell és persze ki is lehet kapcsolni a VariBrigh-ot ha zavar. (Szerintem hasznos)

bonej
(újonc)
PLacc írta a 73-as hozzászólásában. Kísértetiesen ugyanaz a jelenség. 

bonej
(újonc)
Garis (kb. 2 hetes) úgyhogy irány a szerviz.
Melyiket javasoljátok?

PLacc
(senior tag)
Aksys kft, azt mondják elég korrekt.
Nekem egyébként nem annyira sercegés volt, hanem olyan finom zümmögés, amit néha a telefontöltők is csinálna. Szerintem az enyémnek az LCD invertere adhatta, mert ha kicsit megböktem újjal az LCD alsó káváját (műanyag keretet), akkor abbahagyta.
De nekem ilyen hirtelen leállásokat soha nem csinált akkuról se... 
[Szerkesztve]

Hege
(tag)
Hál' Istennek, nincs szervíztapasztalom
Remélem nem is lesz, így nem tudom, hogy ezeket hogy kell intézni.Bár talán elsőzör ott kérdeznék rá, ahol vettem, hogy mit lehet ilyenkor csinálni.
Amugy a hp.com-on van egy progi, valami Battery Check. Mondjuk az az aksi állapotát nézi, nálad meg talán a töltő elektronika szarakodhat, de lehet érdemes lenne azzal megnézni. A help részében van leírás a Battery Calibration-ról, talán érdemes egy olyat is végignyomni, hátha utána észhez tér a gép.
Persze lehet, hogy nem használ sz@rt se, mert nem vagyok nagyon hardver szakember, dehát ''próba - szerencse'', ártani biztos nem árt, ha meg esetleg javít, akkor örülünk 

PLacc
(senior tag)
A Battery check progi nekem nem is ment, valami hibaüzenettel elszállt (a 2 héttel ezelőtti verzió).
Neked működik Hege?
[Szerkesztve]

Hege
(tag)
Aha megy, de nem egy nagy show. Csak kipróbáltam, hogy mi is ez. Igazából csak kiírja, hogy mekkora az aksi töltöttsége és azzal mennyi ideig megy még el a gép, de ezt a Windows is tudja. Ezen kívül még kiírja, hogy mennyire van elhasználódva az aksi, de az NHC-ben is van egy Wear Level funkció, szóval ez se mond sokkal többet. Állítólag, mivel kifejezetten a HP gépekhez, aksikhoz készült, igen nagy biztonsággal elemzi a cellákat és pontos infókat ad az aksi állapotáról. Ha már nagyon el vannak használódva a cellák, akkor kiírja, hogy cserélni kell az aksit és akkor megmondja, hogy hol és mennyiért vehetsz bele újat stb ...
Szóval túl sokat nem fogom nézegetni.
[Szerkesztve]

mukos
(kvázi-tag)
Nekem is fordult elő ilyen hogy játszottam és alacsony aksitöltöttségnél lehibernálta magát a gép aztán ujra és ujra de nem lehet hogy a powerplay engedélyezve van és azért? mondjuk én mindig tápról használom. Azt hol tudom beállítani hogyha lehuzom a tápot nem sötétüljön el mert én láma nem találom
[Szerkesztve]

mukos
(kvázi-tag)
És még egy kérdés mondjuk lehet nem ide kéne De ha van egy asztali dvd iróm azt ha I-link-en összekötöm a géppel akkor látja de pl enm tok irni stb csak ami megy az azstali hdd-ben film pl azt megejelnití , nem tudtok erre egy progit ami felismeri vagy kezeli mint asztali írót meg akkár a hdd-t is tudja ugye kezelni mert az irónak az I-linkje ki és bementetet is tud ez egy Pioneer Dvr-520H 80gb hdd-vel ennyi

JowoodSanya
(lelkes újonc)
Létezik a 6125-ös magyar billentyűzettel? Mármint a turionos változat?

Hege
(tag)
Nekem is az van, úgyhogy létezik 

JowoodSanya
(lelkes újonc)
És tudsz alyánlani egy linket ahol megnézhetem?

Hege
(tag)
Én az ATI Catalyst driverét használom. A ''Motherboard with ATI graphic'' félét. A Catalyst Control Center is fent van és abban vol olyan, hogy PowerPlay, meg VariBright. Ha engedéylezni akarod, akkor be kell pipálni, ha meg tiltani, akkor ki kell szedni a pipát (értelemszerűen)
Azt is be lehet állítani, hogy hány %-os aksi töltöttségnél kapcsoljon takarékos üzemmódba a grafika.

Hege
(tag)
Mármint, mit akarsz megnézni?
Azt, hogy hogy néz ki a megyar billentyűzet, vagy hogy hol lehet olyat kapni?
Én a laptop.hu-nál vettem annó a gépet, de van a notebook.hu-nál, az ipon.hu-nál, az usanotebook.hu-nál ... Hidd el, fogsz találni. Amugy állítólag a hpworld-nél lehet venni bele magya bill.-t ha csak angol gépet tudsz olcsón szerezni.

JowoodSanya
(lelkes újonc)
Már találtam, magyar billentyűzettel,de csak 1600Mhz-set neked is az van?
(#350) JowoodSanya válasza JowoodSanya (#349) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)
Megvan és mennyit bír az aksi az ml-es procival? Nem melegszik túlságosan?