Van rajta a kijelző felöli bill. részen: up-down-mute
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

Van rajta a kijelző felöli bill. részen: up-down-mute
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

Sziasztok!
Bluetooth problémával állok szemben, amit sehogysem sikerül megoldanom. A gépemben már az új BT 2.0 modul került, és sehogysem tudom életre kelteni. A bluetooth logo piros marad, ''starting bluetooth device'' -ra Device not found üzenetet dob, és license.dat file-t kér. A kért file benne is van a driver könyvárában,de ennek ellenére nem tudom elindítani a hardvert. Az eszközkezelőben látszik a modul ''HP Integrated Module with bluetooth 2.0'' néven, a drivere SP30600 elvileg a legfrissebb. Egypáran emlegettek egy 'patch'-et, ami kiszedi a windows telepítésekor felkerülő microsoft bluetooth fájlokat.
Segítségeteket előre is Köszönöm!
"Szarból nem lehet ostort fonni, ha mégis nem lehet pattogtatni."

Üdv!
Tud-e valaki infóval szolgálni arról, hogy az nx6125 PY476 tipus (3100+Sempron) procija hány wattot fogyaszt?

Ki mennyit használja a Sempronos NX6125-öst?
Ha úgy adódik birná a 7/24-et is? Mennyire melegszik?

Vegyél inkább Turionost, nem sokkal drágább! Abból az ML (35W) az MT (25W), ha jól tudom!
Rosszabbul élünk, mint Szemlédy András lottó 5-ös nyertes!!!!

Ne ott van a gond. A Sempron is csak 25 W-os. Attól még, hogy Turionosat vesz, nem biztos, hogy jót tesz a notinak a 7/24.
Nekem Turionos van és úgy van beállítva, hogyha 220-ról megy akkor folyamatosan megy a venti. Így 28-30 C fok körüli proci. A PowerPlay a GPU-t is visszaveszi 300 MHz-ről 100-ra így az is kevésbé fűt. Szerintem így napokig elszaladgálna a gép minden különösebb gond nélkül, de akármilyen minőségi is egy noti szerintem nem 7/24-re van tervezve. Én biztos nem használnék így tartósan semilyen laptop-ot.
Szóval szerintem megfelelően beállítva kibírja, de túl sűrűn nem kínoznám ilyesmivel a laptopom.

Világos és köszönöm a válaszokat!
Én sem terveztem egyébként ilyen folyamatos munkára a notit, de az a helyzet hogy az asztali gépemet akarom vele kiváltani (csak a pénz miatt, kell a notihoz az ára) úgyhogy biztos sokat lesz gyötörve.
De azért ugye elég strapabírónak mondható az nx 6110 és 6125? Természetesen nem egy T43-as IBM-hez mérten...

Hello!
Mint írtam, nekem nx6125 van. Csak ajánlani tudom. Nálam is van, hogy napi 8-10 órát is megy. Mostmár kb 3 hónapos. Eddig egyetlen egyszer sem produkált semmi rendelleneset. Teszi a dolgát ahogy kell. Heti 3-4 alkalommal cipelem magammal Bp-en BKV-n. Persze vigyázok rá, de eddig úgy tűnik, hogy megérte a pénzét
Le is kopogom. Tudom, 3 hónap után még nem lehet nagyon a strapabíróságról beszélni. Az majd kiderül másfél-két év múlva, de az eddigiek alapján azt tudom mondani, hogy nem fogsz benne csalódni, hangsúlyozom SZERINTEM!

Vettem egy nx 6125-öst. Nagyon tetszik eddig. ami furcsa még az a 1400x1050-es felbontás a 1024x768 után.Bár ez szokás kérdése is. A kérdésem az lenne hogy amit adtak hozzá cd-t azon annyi HP progi van mint égen a csillag, Mi az amit feltétlenül érdemes felrakni.Segítsetek légyszi. Köszi

Hi!
Tud esetleg valaki a fennt említett bluetooth problémámra választ adni? Eddig még az eladó sem tudja a megoldást.... 
"Szarból nem lehet ostort fonni, ha mégis nem lehet pattogtatni."

Egypáran emlegettek egy 'patch'-et, ami kiszedi a windows telepítésekor felkerülő microsoft bluetooth fájlokat.
Ezzel kapcsolatban érdemes lenne a Win XP kérdések és válaszok totyikot felkeresned, az ottani guruk nagyon vágják ezt a témát. 
[link]
www.eladomakonyvem.hu

Egy kérdés nx6125 driver letöltés témában:
A Hp oldalán fent lévő tapipad driverből mind a kettő kell?[link]
???

Jó kérdés, attól függ, hogy mit akarsz használni... 
Ami mindenképp érdemes: VGA+chipset driver, BT, WLAN (assistant-tal), esetleg touchpad, LAN, Texas PCMCIA/Express card...
Én pl. nem használom az ujjlenyomat olvasót meg a security sz.rságokat. 
De ezeket megtalálod a HP support oldalán is a legfrissebb verziókkal is (BIOS frissítés sem árt).

Ugyanaz a kettő, csak a 2005-ös 7.13-as verzióju, a 06-os meg 8.4-es, így érdemesebb az újat leszedni csak... 

Thx! 
#184-es hsz. Ha így sem megyakkor próbáld meg annyi változtatással, hogy kiszeded az eszközkezelőből és úgy... Jah és persze ha tudod akkor az eredeti driverrel telepítsd...
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...

Sziasztok!
Új vagyok és egy kis segítségre szorulok.Vásároltam egy újjlenyomat olvasót és otthon döbbentem rá hogy magyar nyelvű használatija nincs. Ez egy Microsoft termék és annak is az olcsóbbik fajtája.Ha valaki tudna segiteni egy hun használati utasítással azt nagyon megköszönném.
reep

Sokat keresgéltem már laptopot, de ezt találtam megfelelőnek HP-Compaq NX 6125 (PY417ea)
http://www.usanotebook.hu/ntb.php?id=564
Mi a véleményetek róla?
Mennire melegszik és mennyire hangos (ventillátor) gépek?

Egyáltalán nem hangos a gép, a ventilátor több (ha jól tudom3) fokozatban működik. Ha csak netezel vagy hasonló, akkor csak nagyobb időközönként (15-20perc) kapcsol be a venti, alacsony fokozaton 10-20 másodpercre, de szolid játék közben sem megy folyamatosan, a legerősebb fokozatot pedig eddig még csak 2-3 alkalommal tapasztaltam, de az is messze elmarad egy asztali gép hangjától. Nekem pl. úgy van beállítva, ha konnektorról megy a gép akkor folyamatosan menjen a venti, és abszolút kellemes így, alig van hangja, és teljesen hideg marad a noti, még langyi sem lesz. Melegedni nem melegszik, egy régebbi hozzászólásomban olvashattad is ilyen irányú tapasztalataimat (8 órás game után egy FUSI-s kollégával hasonlítva az nx6125-öt).
Szóval az eddigi tapasztalatok alapján jól összerakott, kellemes gép, jó teljesítménnyel, csendesen. És ami fontos, hogy az ergonómiája tök jó. Messze felülmúlja az Acer recsegős, mozgós műanyagjait (acer műanyagja legjobban talán a Canon eos 300D-re hasonlít. Ugyanaz a helyzet ezzel a notival, mintha összehasonlítasz egy canon eos 300D és Nikon D70-t, ugyanaz a kategória, de a Nikon sokkal jobban össze van rakva, és nem műanyag ). Tetszetős, elegáns gép a HP. Ráadásul a supportja is elég jó.
Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

Köszi . Meggyőztél.
Az usanotebook-nál meg is rendelem. Kihez kell fordulnom ha kérek rá +2év garit.
+ 512MB RAM-ot is akarok rakni bele.
Milyen a ház minősége? Nem ropog-recseg?
Régebben volt NX9010-em, elég gagyi volt. Ropogott a ház.

Amit mondtam a házra is vonatkozik, nem ropog, bárhol nyomkodom. Stabil teljesen. Jó anyagokból van összetéve, minőségi a hatása, szép.
+512 kicsit nehéz lesz, mert 2x256 van benne, szal csak 1 gigásra tudod cseréltetni, nemsokára én is ezt teszem majd.
(+2 év gari az asszem 40.000huf, elég húzós, de ehhez nem nagyon értek)

Egyébként az usanotebooknál mért vannak így össze-vissza az árak? Az nx6125 417ea 253ezer, ezzel szemben a kisebb procis, kisebb felbontású, tft-s, kisebb vinyós nx6125 157ea meg 273ezer. Számomra ez abszolút érthetetlen, miért kerül többe egy sok tekintetben kevesebbet tudó noti, ráadásul mindkettő egy szériába tartozik.....
[Szerkesztve]

A Turionos változatot hol lehet kapni Sulinetben?
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.

ha valakit érdekel aksi teszteredmény:
a turiont visszahúztam 800mhz-re, és még így is csak 30-40%-ot fogott a dvd lejátszás.
Ha korongról közvetlenül ment, kb 80 perc alatt satu volt az akksinak.
VISZONT
az újratöltött akksi grabbelés után is még végignyomta a 2 órás filmet, majd még kb 30% nafta maradt is!
Melegedés közvetlenül e két teszt után is bőven az elviselhetőség határain belül volt! venti is csak néha kapcsolt be halkan, a film hangja elnyomta úgyis (btw, remek hangszórója vanik!!!)
remek utitárs!!!!!
Ramot szabadon, garanciavesztés nélkül bővíthetsz. Persze ha tudod. Annyi a hátrány, ha inkompatibilis (nagyon ritkán fordul elő), nincs kihez fordulnod...
A plussz garival a Hp Magyarországhoz kell fordulnod.

Talán a laptop.hu-nál még van. Amikor én vettem akkor volt nekik sulinetben is. Én nem abban vettem. Mostanában elég drágán adják a Turionos nx6125-öt. Én anno még 180+afa-ert vettem, de igaz akkor akciós volt.
Üdv.:Hege

Sziasztok!
Még új vagyok.
Informatikán szeretnék jövõre tanulni az egyetemen, ezért kell egy gép tanuláshoz (programozás, képszerkesztés, stb), ki is néztem egy laptopot az usanotebooknál.
Kérdéseim:
1, Megbízható a bolt?
2, Egy HP nx6125 PY417ea- t néztem ki, ez megfelelne szerintetek az elvárásaimnak?
3, Ujjlenyomatolvasó jó?
Üdv: Ákos

Hali!
Épp tegnap vettem egy ilyen gépet az Usanotinál! 
Úgyhogy sok tapasztalatom még nincsen vele kapcsolatban, de eddig nagyon tetszik! Az ujjlenyomatolvasó is műxik, bár szerintem soha nem fogom használni... 
A kijelzője is szép+ SXGA felbontást ilyen áton nemigen kapsz! 
Szóval szerintem fősulira tökéletes választás lesz!

Köszi a választ!
Még egy kérdés: win-hez ugye jár visszaállító lemez?
[Szerkesztve]
Üdv: Ákos

Igen, van recovery disc is a dobozban!

Mennyi volt a gép, ha nem vagyok indiszkrét...? 

Nem vagy indiszkrét! 
bruttó 253 200 Ft, szerintem jó ár érte! 

Valóban jó ár érte. Csak egy dolgot nem értek, de nagyon nem. Ugyanebben az üzletben van egy HP nx 6125 noti 273.000-ért, amiben a kisebb L2 cache-es proci van, kisebb vinyóval adják (60gb), és a tft-je is csak xga. Miért van ez?
Valszeg vagy más beszállítótól vették vagy más az árkalkuláció rá.
Ez előfordul sok helyen...

De akkor egyértelmű, hogy nyilván a jobbikat fogja venni az ember, ami ráadásul jóval olcsóbb is, magyarul a drágábbikra nem lesz kereslet, aztán rajtuk marad...
Peresze, hogy a jobbikat veszik, egyértelmű...
Ha az elfogy majd veszik a másikat. Nem fog rajtukmaradni.

Mondja meg nekem valaki, hogy miért jobb az SXGA WVA (1400*1050) felbontású kijelző, mint az XGA (1024*768) felbontású?
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.

Például azért jobb, mert szebb, mivel egy kicsit nagyobb az sxga felbontás.
Sokkal részletesebb!

Tényleg jó, mondjuk én 212k-ért vettem a Hp outletben ugyanezt, de máshol meg 380-ért is láttam... 

Hihetetlenül őrjítő, idegesítő, idegtépő cseszekedéssel sikerült megoldanom a BT-problémát. Ha valakinek szintén nem megy SP2 alatt a BT, ezen a linken megtalálja a megoldást. [link]

Kicsit kezd leülni a topic, ezért először is up 
Másrészt mindenki figyelmébe ajánlom a legújabb (F.0E) bios változatot. Kicsit még halkabb lett a masina.
Eddig csak jó tapasztalataim vannak 

Ez most AKCIÓS jelleggel van meghirdetve sztem! Elötte én is egy másikat nézegettem 234 000 Ft. Sima XGA kijelzővel, ML32es procival, angol billentyűzettel és Op rendszer nélkül, de mikor megláttam ezt, gondoltam megéri azt a plusz 20 000-t! 
Bár én eddig csak win xp prof.-on dolgoztam és ennek a Home-nak vannak idegesítő és felesleges dolgai, de egyenlőre fennhagom ezt!
Viszont a Norton Antivírusnak megvannak számlálva a napjai! 
[Szerkesztve]

sziasztok,
kérdezném, hogy 6125-ösnél 1400x1050 -es felbontás nem túl pici a 15'' -ös kijelzőn ?
thx

Izlések és pofonok...nekem speciel nem pici! Legalább minden jól elfér rajt...
De igény szerint beállíthatod XGA felbontásra is, csak akkor minek vesz az emberfia SXGA-t ugyebár... 

Ja, és betűméretet is állíthatsz nagyobbat, ha szükséges...

Tényleg be lehet állítani XGA-ra is, csak az SXGA-t natívban nyomja, így más felbontáson homályos lesz a kép... 
Mellesleg az SXGA-nak gyönyörűek a színei, jó a kontrasztja (a fekete tényleg fekete), és még 180-os szögből is jól látni!
Bár nem tudom, hogy az XGA milyen... 
[Szerkesztve]

Szebb képe van ez nem vitás! SXGA Rulez! 

Nekem olyan 234000-es változat van, mostmár hogy BT is megy nagyon jó. Nekem speciel megfelel az XGA, de nem vennék zokon egy SXGA-t sem, de már késő....