Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) PLacc válasza evo87 (#150) üzenetére

PLacc
(senior tag)

8k-körül mozog a notebook.hu-nál [link] épp nc6120-hoz látok most, de nem sok a különbség az nx-ekhez, billben szerintem semmi...

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#152) vallas válasza PLacc (#151) üzenetére

vallas
(senior tag)

Már nincs sok háta és nálam lesz a cucc, és hétvégén tesztelek

Addig is itt egy UP!

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#153) Katatonic

Katatonic
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Pár napja én is egy ilyen gép tulajdonosa vagyok. Egyelőre csak annyi kérdésem lenne (ami nem is annyira 6125 specifikus), hogy kaptam hozzá egy 300 perces wiera wireless internet kártyát. Néztem az oldalukat de nem igazán értem hogy ezt hol és hogyan tudnám használni. Nemtom más kapott-e ilyet egyáltalán. Szóval ha valaki tud segíteni azt megköszönöm.

ui: asszem ezt inkább offba teszem

(#154) evo87 válasza Katatonic (#153) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Ez elvileg WLAN internetre jó, álatlában kávézókban, gyorséttermekben, szállodákban, éttermekben van kiépítve, azaz lényegében ott tudod használni, ezeket HOTSPOT pontoknak hívják. Pl beülsz a mekibe egy patkányburgerre és közben kirakod a zsírtól tocsogó asztalra a gépet, és evés közben tudsz netezni rajta.
A kártya hátoldalán van lekaparható rész, ott van a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges azonosítószám.
A WIERA oldalán pedig rajta van, hogy milyen heyeken van kiépítve ez a típusú internet.[link]
Ezen a linken megtalálod, hogy hol vannakhotspot pontok.

Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

(#155) PLacc válasza Katatonic (#153) üzenetére

PLacc
(senior tag)

evo87 megmondta a frankót, így van, pontosan! :)

Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

(#156) evo87

evo87
(fanatikus tag)

Egyébként nekem is az a gondom hogy kaptam hozzá de nem tudom felhasználni, mert csak ezért nem fogok a dögleszbe menni enni. Ez annak lehet jövedelmező dolog, aki pl pesten a meki fölötti lakásban lakik, mert talán még ott is lehet fogni a jelet...
De egyébként semmi ötletem nincs hogy tudnám felhasználni..... :(

[Szerkesztve]

(#157) PLacc válasza evo87 (#156) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Tedd fel a Bolhára, háha valakit érdekel... :F

[Szerkesztve]

(#158) evo87

evo87
(fanatikus tag)

Nem akarok hülyének tűnni, de most ebben a notiban x300 van? Mert elvileg minden oldalon x300-at írnak, azonban a windows mindenhol x200-at ír, ráadásul az everest is x200-at ír. Most akkor mi van?

(#159) robi0604 válasza evo87 (#158) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Az x200 a chipset típusa... Elvileg x300 van benne, de már volt és van is olyan amelyikben a vga is x200. Nagy különbséget nem látsz a kettő között hidd el.
És sajna az everest se ír ki rá mindíg pontoseredményt. (legalábbis volt már ilyen... )

Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...

(#160) robi0604 válasza PLacc (#144) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Megnéztem és sajna nincs... :(
Legjobb, ha a Noteb***.hu-nál veszed, ott be is szerelik és olcsó viszonylag.

(#161) PLacc válasza robi0604 (#160) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Köszi, én is erre jutottam a gari miatt... :R

(#162) PLacc válasza robi0604 (#159) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Az semmi, a hp-***let gárdája szerint (tisztelet a kivételnek :)) egyes nx6125 változatokban Intel Extrem VGA van/volt!! :C Miután megvettem az enyémet, szóltam nekik eme bakiról, amit csak www.hp.com -os check után javítottak, és megemelték az árát ~30k-val! :)

(#163) sghc_toma válasza robi0604 (#159) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

A chipset Radeon XPress 200M. Az ebbe integrált vga-vezérlő az x300-nak a magjára épül. Olyan nincs is, hogy x200...

in asm we trust

(#164) Katatonic válasza evo87 (#154) üzenetére

Katatonic
(kvázi-tag)

Akkor sajna jól sejtettem, hogy semmire nem jó. Ennyi erővel elmegyek egy olyan helyre ahol ingyenes hotspot van és ott netezek. Na mindegy, de ha már feljött a téma megkérdem. Milyen vezeték nélküli internet lehetőségek vannak manapság? Olyasmire gondolok mint a Netroller. A lényeg az hogy leginkább otthon akarnám használni, nem kávézókban meg szállodákban. De ha ez nagyon off vagy netán van erre külön topik akkor nyugodtan küldjetek el oda (meg máshová :))

(#165) vallas

vallas
(senior tag)

Na megvan a cucc:), de csak még 512- rammal, mert nem tudnak ám 2*256-memóriát egy hét alatt 1*512-re cserélni

tesztelni csak hétvégén fogok tudni, de majd írok arról is!

(#166) robi0604 válasza PLacc (#162) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos az ilyenek előfordulnak a táblakészítésnél...
De megpróbálunk erre vigyázni. :)
Csak ha egy kicsit sokat iszunk... :DDD (mielőtt valaki rosszat gondolna, ez csak vicc)

[Szerkesztve]

(#167) robi0604 válasza sghc_toma (#163) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Ebben igazad van, csak mivel szorosan össze tartozik ezért nem mindíg szokták átvariálni és így a vga-ra x200-at ír ki.
Amúgy van x200 és annyi a különbség, hogy ezt a vga-t fejleztették osztott memóriásra és sok asztali gépben is ilyen van. A mag az ugyan az! :)

(#168) robi0604 válasza vallas (#165) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnoshiába tűnik egyszerűnek, ez nem mindíg az... :(
Előfordult már nálunk is hasonló és nehezen oldottuk meg.

(#169) PLacc válasza robi0604 (#166) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Nem(csak) a weblappal volt a gond, hanem személyesen is ezt állították ketten is, nem akarták elhinni, hogy az AMD CPU nem fér ösze az int. Intel VGA-val. Jah, és 4200-as HDD-t emlegettek, persze 5400-as van benne... :D

(#170) Syrano

Syrano
(kvázi-tag)

Sziasztok,

a napokban tervezem a notebookvásárlást és az egyik versenyző egy HP NX6125 PY421EA, van vkinek ilyen gépe? Mi a tapasztalata?

Köszi.

(#171) PLacc válasza Syrano (#170) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Hello,
A ''tapasztalatok''hoz olvasd vissza kicsit a topicot... :)
Egyébként szerintem jobban járnál egy Turion-os változattal (ebben az árban van), és nézz szét a hp-outlet.hu -n, vagy kérdezd Robi-t.

(#172) @aMoRF

@aMoRF
(fanatikus tag)

Tisztelt NX6125 tulajdonosok lenne egy kérdésem hozzátok :)
99.99%-ban hajlok a HP eme fent említett remeke és arra lennék még kiváncsi:
Menyire stabil illetve gyorsnak tekinthetö az ATI X200-as chipkészlete?
Valahol olvastam hogy az ATI X200-as chipkészlete (asztali alaplapokban) nincs a dolgok magaslatán... kicsit bug-os, Igaz ez?
Esetleg a DDR1-es memóriával észrevehetően lassabb mint egy hasonló inteles platform DDR2-vel? Vagy ezt kompenzálja az AMD kicsit jobb memóri kezelése?

A cél szentesíti az eszközt, de csak úgy, ha elérik.

(#173) robi0604 válasza PLacc (#169) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Ban 1-2 IQ-fighter kolléga... :)
Ezt én is magyaráztam. Mind1.
De az tény, hogy van amelyikben 4200-es hdd van és van amelyikbe 5400-es.
Még olyanoknál is találkoztam eltéréssel, amelyeknek egy p/n-jök volt...

(#174) robi0604 válasza Syrano (#170) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Nem rosszak ezek se, ha elég neked egy ''alacsony szintű'' gép akkor jó választás (jobb mint a celeronos vetéjtársak...), de tény, hogy nem sokkal drágább a Turionos és az jóval komolyabb.
Abból máraz 1.6-os is jobb ezeknél...

[Szerkesztve]

(#175) robi0604 válasza @aMoRF (#172) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem notiknál teéjesen stabil... Elég sok AMD-s notiba ezt rakják és tökéletesen működik.
Asztaliban is jól működik és sokkal jobb mint a többi (1-2-t kivéve) csoda.
Nem játékra tervezték(az integráltaknak nem is ez a céljuk), de a saját kategóriájában teljesen megállja a helyét. HD(!!) demónál semmi akadás, tökéletes volt. Ezt az Intelesekről annyira nem modhatjuk el.

A memória egyártalán nem lassabb, sőt mivel a ddr2-ből nem a legjobbakat rakják be, ezért ezekhez képest egyártalán nem gyorsabbak.(ez sokak szerint is így van) Ehhez közrejátszik az AMD memóriakezelése és, hogy sokkal jobba memóriák késleltetése.
Akkor látszana igazából a ddr2 ''ereje'', ha min. 667-esek lennének átlagos vagy jobb időzítéssel. (ez igaz az asztalikra is) De ezek csak 400-asok általában.

(#176) vallas

vallas
(senior tag)

Megkezdtem a telepítést :)

egyenlőre levettem 32-megára a vidmemóriát, de ha a giga ram meglesz, akkor feltolom 128-ra, és megnézem hogy viszi a mohaa-t meg nfsu-t, mert lanon ezeket szoktuk nyomni

(#177) evo87 válasza vallas (#176) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Mohát 100%, hogy viszi, de szerintem az NFSU-t is, mert ezeket még az intel integrált vga chipjei is elviszik, az x300 pedig azoknál valamivel többet is tud talán.

(#178) vallas

vallas
(senior tag)

3570 3dmark 2001 pont 128-mega vidmemmel :)

(#179) PLacc válasza vallas (#178) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Most próbáld ki 32M-val, kb 5-10 pont eltérés lesz... :)

(#180) PLacc válasza vallas (#176) üzenetére

PLacc
(senior tag)

NFSU nekem még jobb ''detail''-be is szépen fut, ami nem mondható el az Intel GMA900-ről, amivel az utcai lámpáknál beszaggatott... :(

(#181) vallas válasza PLacc (#180) üzenetére

vallas
(senior tag)

Köszi a infókat!

még annyira nem tudtam kitesztelni a dolgot, mert költözik a cégközpontunk, és kb 40-gép +sallangot kellett szétszedni, összerakni, + rackszekrény építés, patchalés. a fél napomat a padlón töltöttem kábeleket dudosva.

annyi biztos, hogy a hozzá adott dokkolóval nagyon faja kis cucc lesz.

van ebben amúgy bluethoot, mert az enyimben szerintem nincs, meg infra sem

(#182) PLacc válasza vallas (#181) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Hát hogy a Tiédben van-e BT azt csak Te tudod, meg az eladó talán...:) Enyémben van. :B

Infra meg egyik nx6125-ben sincs, de szerintem az nx szériába egyáltalán nem építettek... :F

(#183) evo87 válasza PLacc (#182) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Az enyémben is tuti van mégsem tudom működésre bírni. Eszközkezelőben felismeri hogy integrated module, amikor telepítem szépen átnevezi BT-re, aztán meg kiírja hogy no device....az egész notiban ez idegesít legjobban.

(#184) robi0604 válasza PLacc (#182) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Elvileg van olyan, de most meg nemmondom a számát... :)

(#185) robi0604 válasza evo87 (#183) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Ha felismeri és fennt van a Wireless Assistant, akkor abban engedéjezd (kapcsold be) és utána amikor telepíteni szeretne a winfos, telepítsd.
Ha nem megy így se, akkor szóljál... :)

(#186) evo87 válasza robi0604 (#185) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

úgy csináltam ahogy mondtad, szépen ment is minden, ahogy leírtad. de telepítés után amikor megnyomom hogy start using BT akkor kiírja hogy BT device was not detected és utána valami licence-et kér. lehet hogy én vagyok a töketlen de többször is próbáltam, pont úgy ahogy mondtad....nem tudom mi lehet baj

(#187) robi0604 válasza evo87 (#186) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Küldtem privit...

(#188) Nand_i

Nand_i
(tag)

Üdv!

Próbált már valaki linuxot varázsolni a gépre?
Nekem 5.10es kubuntu(64bit) nagynehezen felmászott, de a KDE-t nem sikerült eddig életre kelteni. Egyébként installnál a framebuffert ki kellett kapcsolni, különben meghalt a telepítő. Lehet h az ati kártyával van baja? :F
Aki tud vmit, ne tartsa magában :R

(#189) PLacc válasza Nand_i (#188) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Én 64bites Fedore4-et próbáltam rátenni, de szintén az install legelején elhalt, lehet, hogy tényleg az ATI miatt... :F Majd lehet, hogy megpróbálom az 5-ös verziót.

(#190) Sir Pee

Sir Pee
(újonc)

Egy kis UP! :C
[link]

Rosszabbul élünk, mint Szemlédy András lottó 5-ös nyertes!!!!

(#191) PLacc válasza Nand_i (#188) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Nah, a Fedora5 simán felment, csak a WLAN-t meg a BT-t nem sikerült még beállítani, de az nem is lesz egyszerű asszem... :(

(#192) evo87

evo87
(fanatikus tag)

Nagyon kellemes tapasztalatokkal lettem gazdagabb.
Tegnap(vagyis ma :D ) voltam egy lanpartin, az egyik haverom ült mellettem egy a64-es amilo-val. A játékok kb. ugyanolyan szinten futottak a két gépen, a többiek ájuldoztak a fusi csodás széles glare type kijelzőjén. Néha befagyott neki a totalcommander, meg volt még pár hasonló probléma, sokszor belassult a fusi...Aztán kb 8 órás játék után rátettem a kezem a fusi billentyűzetére...meleg volt. Az enyém meg csak éppen langyos a venti kimeneténél.
Nagyon meg vagyok elégedve a géppel. :)

[Szerkesztve]

(#193) robi0604 válasza evo87 (#192) üzenetére

robi0604
(őstag)
LOGOUT blog

Hát van különbség... :)

(#194) Jester válasza PLacc (#191) üzenetére

Jester
(fanatikus tag)

A flash-olvasót is sikerült beizzítani? Ja, és majd elfelejtettem: az ujjlenyomat-leolvasó?
Emlékeim szerint a Texas Instrumentses kártyaolvasó PCMCIA-n keresztül csatlakozik, míg a leolvasó belső usb csatakozáson lóg.
Azért kérdem, mert nekem ezek tűntek eddig a lehetetlen kategóriának, és nagyon érdekelne, ha valakinek sikerülne beüzemelni.

Broadcom wlanhoz ndiswrappert javasolnak mindenhol, mivel most még csak fejlesztés alatt van az open source driver hozzá, és elég csökkentett képességekkel bír a gyárihoz képest, de azzal is lehet próbálkozni. BT: passz.

Suspend-to-Ram és Suspend-to-Disk rendesen működik?

[Szerkesztve]

Mehr Licht!

(#195) PLacc válasza Jester (#194) üzenetére

PLacc
(senior tag)

A kártyaolvasó nem megy alapból, így nem is foglalkoztam vele, az ujjlenyomat szintén nem (ez várható volt :D)
A suspend nem megy, nem jön vissza belőle... :(

(#196) evo87

evo87
(fanatikus tag)

Én ubuntu 5.10-et próbáltam live-cd-vel, de nem nagyon akart betölteni, aztán megpróbáltam az asztali a64 gépen és azon meg ment tökéletesen, nem tudom mi lehet a bibi, de én is szeretnék valamilyen linuxot futtatni...

(#197) PLacc válasza evo87 (#196) üzenetére

PLacc
(senior tag)

Lehet, hogy az ATI VGA miatt hasalt el, Knoppix live CD nekem viszont ment vele rendesen.
De próbáld meg a Fedora Core 5-öt, szerintem nagyon klassz! DVD-ről installáltam...

(#198) evo87 válasza PLacc (#197) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Pedig elvileg fel kéne mennie rá, találtam egy linuxos oldalt ahol fel voltak sorolva, hogy melyik notira melyik linux megy fel, és ott volt hogy az ubi 5.10 rámegy erre.

Akkor majd kipróbálom a fedora-t, annak is van ilyen live-cd-s változata amin megnézhetem milyen meg próbálgathatom?

[Szerkesztve]

(#199) PLacc

PLacc
(senior tag)

Azt nem udom, hogy van-e live, most olvastam valami fedora XP-ről, de azt nem sikerült letölteni, mert szar volt a szerver...

(#200) tibor7575

tibor7575
(kvázi-tag)

sziasztok,

pls tájékoztassatok:
új notebookot kell vennem, eddig egy Ibm-t használtam, de most lehet hogy HP-t veszek.
Első körben elmentem Electro Woldbe (nálunk vidéken ez van közel), hogy testközelből vegyem szemügyre a szóbajöhető típusokat, de sajnos 6125 nem volt, így csak 6110-st tudtam megnézni. 6110-esen nem találtam hangerő szabályozó gombokat.
A 6125-ön van hangerőszabályozó?

thx

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.