Na visszaállítottam a hibernálást, és most frankón műxik !
az alvó állapot is, és a hibernálás is, és az utóbbit használom majd.
Jól elirogatok itt magamnak

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

Na visszaállítottam a hibernálást, és most frankón műxik !
az alvó állapot is, és a hibernálás is, és az utóbbit használom majd.
Jól elirogatok itt magamnak

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, olyat csinál a gépem, hogy zene hallgatás közben akadozik a hang, általában percenként 1-szer, de van hogy többször is??? Mi lehet ennek az oka?
Valamint szerintem mintha kicsit torzítana is a hang.
Amúgy a hp oldalán lévő driverek vannak fent a gépen, film nézés közben semmi ilyet nem tapasztalok.
Norbi

HAli mindenkinek!
Van új bios a géphez, bár lehet csak nekem volt új, de bedobom ,mert nekem úgy tűnik megoldotta a problémámat, hogy a dokkolóban lévő gép néha kéthetente, néha naponta leölte az usb-t, egyszer csak megálltak működni
a gépen vista van, és a bios frissítést is vistához javasolják, de gondolom xp alá sem árthat.
Amúgy még mindig van egy eladó ml-28-s 1,6-s 512-s procim eladó 5 ezerért ha érdekel valakit.

Hi all!
Kéne egy kis help!
Melyik dvd lemez a jobb DVD+R vs. DVD-R ill melyiket szetreti jobban és gyorsabban irni ez a laptop?Az én iróm tipusa egyébként:MATSHITA UJ-840D.
A bajom amúgy az, hogy 16x-os dvd lemezeket 2!szeresen enged csak irni...Már próbáltam keresni drivert, próbáltam többfajata iróprogit, de semmi eredmény...
TI milyen tipusú dvd lemezt irtok a gépetekkel? DVD+R vagy DVD-R?
Köszönöm elöre is a válaszokat!

Hi!
az enyimbe is valami ilyen volt eredetileg, de gyorsan ki lett cserélve egy lg-re mert nekem sem szeretett sok lemezt, és nem tudtam vele mit csinálni, azóta nincs ilyen gondom.
amúgy a bios csere sem segitett a problémámon.....

Tanácstalan vagyok, lehet alaplaphibás a gép?
HP betegség, valami ACPI hiba, néhány energiagazdálkodást is matató program kihozza. Nekem NHC-nál jött elő, váltottam pár mélt a program szerzőjével, aminek eerdményeként csinált egy javított verziót, amióta azt használom, az én gépeimen nem csinálja.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Ez már megoldódótt, most egy másik gondom van, az sokkal bosszantóbb...
a leg rosszabb az egészben, hogy úgy méz ki a dolog, hogy csak akkor hal le a gép néha ha dokkolón van... most ezt fogom kitesztelni.

Aki tud firmware-t szerezni "MATSHITA UJ-840D" -re, az ember legyen a talpán...

Így van, elég kuka darab, szerintem cseréld ki

alaplapcsere 2,5 év után
, ilyenkor jól jön a 3 év carepack

Meg kicserélték, a kopott fedlapot, és billt, szóval most tök olyan mint újkorába 

Sziasztok!
Vettem 2x1GB DDR400-as RAM-ot a gépbe, és sehogy sem indul vele.
(Turion 64) Ha csak egy modult rakok bele, akármelyik slotba, akkor se.
Ha visszarakom egyik 256-ost, akármelyik slotba: indul, de ha melléteszem
az 1GB-osat, már nem. Ha nincs benne RAM, szintén nem indul (
), ezt
csak azért írom le, mert tökugyanúgy nem indul, tehát venti felpörög, de már
bootolásig nem jut, és a kijelző sem kapcsol be: a BIOS-ig sem juthatok tehát
ezekkel az 1GB-osokkal. (Egyébként szerintem RAM nélkül is el kéne indulnia
annyira, hogy speaker csipogással jelezze, hogy "gond van a RAM-mal", nem?)
Van valami ötlet, vagy máris (szerk: jövő héten) vihetem vissza a RAM-okat a kiskerbe, ahol vettem, hogy nem kompatibilis? Esetleg a CSX-et nem szereti?
Ugyanúgy Hynix chipek vannak rajta, csak értelemszerűen egy "picit" több, ráadásul a ram mindkét oldalán.
Mondjuk nem túl pörgős a topik, de hátha erre jár egy tulaj, és segít.
Addig meg beleolvasok még, mert láttam, hogy másnak ment 1GB-tal...
Üdv,
DigitXT
[ Szerkesztve ]
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

Hát igen: a CSX-et nem szerette, szerencsére visszakaptam az árát.
Viszont a Geil-t szereti!
Pedig tökugyanúgy néz ki, tehát nem a tokozáson múlik (egy másik topikban felmerült, mint lehetséges hiba ok).
Most viszem haza a párját: remélem a DC is rendben lesz, és akkor csúcsra van járatva a gép.
Már csak azt kéne kideríteni, hogy DDR400-ra hogyan lehet rávenni: a BIOS-ban gyakorlatilag semmit nem lehet állítani!
Nincs erre vmi cheatkód, mint asztali giga lapoknál a Ctrl+F1?
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

Hm: single channel, kicsit megkoptak már az AMD-s emlékeim...
Mindenesetre sikerült végre életet lehelnem a 2GB-os mókába.

Na jah, csak aztán ma anyukámnak dobott kékhalált bekapcsolás helyett.
Gondoltam majd este megnézem: addig próbálkoztam, csökkentett móddal,
stb. Míg a fantasztikus chkdskig jutottam, ami aztán sikeresen kinyírta az
elsődleges partíciót (nem közvetlenül, de kb. másodikra, vagy harmadikra).
Tanulság: ha egy gép rosszul kezeli a memóriát, akkor ne csesztessük,
mert nagy baj lehet belőle.
Egyetlen reményem, hogy a fontos adatok
a másodlagos partíción vannak, és egy USB-s mobilrackkel lementhetők
lesznek talán. Ha nem, akkor engem kb. kinyírnak, és jogosan. Hogy is
szól a mondás? "A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve..."

A másodlagos partíció érintetlen volt, az elsődlegesről meg
néhány fontos fájlt vissza lehetett hozni GetDataBack-kel.
Nagyon érdekesen reagál ez a laptop az új RAM-okra: üres
Windows-zal direkt megpróbáltam (más driverhiba kizárva),
hogy egyik slotban nem indul, másik slotban látszólag oké,
viszont mintha "kontaktos" lenne, úgy reagál mozgatásra (?)
(csíkok a képen), illetve kékhalált dob ennek következtében!
Az a vicc, hogy a MemTest86 V3.2 pl. simán lefutott, igaz,
közben nem is mozgattam a cuccot...
Van egy olyan
érzésem, hogy az integrált videokarival erősen összefügg a
dolog, talán az nem tudja rendesen lekezelni (mivel ugye
saját memóriája nincsen, ezért közvetlenül ezt cseszteti).
Bocs, hogy kicsit blogszerű lett így, de nem tehetek róla,
hogy ennyire kihalt a topik.
Legalább ha valaki mégis
erre téved egyszer, láthatja, hogy nem egyszerű bele jó
memóriát szerezni, nagyon "finnyás" jószág... (A dög!)

2x512 Kingmax rulez.

Sziasztok!
Óvatosságból a régi notebookomon teszteltem:
A Windows 7 tökéletesen megy HP/Compaq 6310-en(Vista SP1-re rátelepítve)
És elég gyors,mindenképpen érdemes tesztelni...
[ Szerkesztve ]

Nem "túl drága", ha innen szerzek be akkut?
Úgy néz ki teljesen kinyiffant...
Esetleg ötlet?

Sziasztok!Nekem olyan problémám van hogy az nhc progi azt irja h acpi problem.Ez nem is lenne gond,de a gepem tul melegszik ha fullon megy a proci es 95 foknal kikapcsol pedig eddig nem arrol volt hires h melegedne.Mas furcsasagot is csinal pl.megfagy nem mindig mukodik az az eger kihuzom vissza akkor megy es a videokartya is mintha kezdene vacakolni.
Talakozott mar valaki ilyesmivel vagy tudja esetleg h mi lehet a gond?
koszi

Sziasztok!
Turion-os nx6125-be kellene memóriát bővítenem (2x256MB van benne). Tudnátok segíteni, hogy milyen modulok kellenek bele és hogy jobb-e 2x512MB v. 1db 1GB-os v. 1db 1GB-os + 1 már meglévő 256MB-os? Hol lehet szerezni olcsón jó RAM-ot???
Jól tudom, hogy csak sima DDR-es SODIMM modulok jók hozzá?
Előre is köszi!

Halló!
Szóval a 2x512-es Kingmax-al minden frankó? 333 v. 400MHz-es modulok?
köszi!

Sziasztok!
Bármilyen hdd-vel bővíthető vagy van valamilyen típus/méret limit?
3+1/4 év után bemondta az unalmast a gyári hdd. 

Max. 2x1024MB 333MHz SODIMM megy bele.
Nekem 2x512MB Kingmax van benne.
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

Gyári leírás szerint 80GB-ig bővíthető. Nekem is akkora van benne (nem gyári - Samsung 5400rpm 8MB). Az fölött? Nem tudom lekezeli-e?!
Talán majd ír valaki, akinek volt tapasztalata pl: 120-assal.
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

Sziasztok!
Első sorban bocsi ha valamit elírok vagy rosszul csinálok, mert új vagyok itt.
A Problémám:
Nekem is egy ilyen gépem van és van vele egy nagyon nagy problémám.
Egyik napról a másikra nem akar bekapcsolódni. Bekapcsolás után el sem jut a bios-ig. Felpörgeti a DVD-t és elindul a venti de a pittyenő hang már nem jön. A memóriát már kiszedtem, az aksit is a vinyót is. Próbáltam csak hálózati áramról és csak aksiról is. De sehogynem akar elindulni.
Valakinek esetleg volt már ilyen gondja vagy ha valaki tud segíteni, akor azt nagyon megköszönném.
De azért a válaszokat előre is.
Üdv

250-essel is simán megy.
(Na, most nézem, hogy nem is friss HSZ.
)
DonFigaro: valami "meghótt" benne: javaslom egy jó szervízbe vitelét.
[ Szerkesztve ]

Ismerosnek van ilyen, raktam ra Windows 7-et.
Csak kicsit lassucska.
Vesz bele 2x512 MB ram-ot.

sziasztok! mivel nem találtam az nx6325-nek külön topikot, ezért itt kérdezném...
az a problémám, hogy a töltő csatlakozója (a gépben) nem mindíg érintkezik rendesen, ha nem mozgatom, akkor semmi problémája, de mihelyt kicsit hirtelenebb mozdulattal teszem odébb az asztalon, leáll a gép 
a töltő kábele biztosan nincs megtörve, kipróbáltam próbalámpával, akárhogy tekergetem a kábelt, a lámpa minden esetben világított...
szóval erre a problémára szeretnél megoldást találni!
előre is köszönöm a segítségeteket! 
"ha nem változik, akkor így marad!" ||| értem én... csak leszarom! :D ||| Logout függő és megrögzött Vakegérke-olvasó! ||| "nem kell a szépség, nem kell a jóó..."

nah... ha valaki még esetleg olvasná topicot, annak írom, hogy rávettem magam a noti szétszerelésére, és észrevettem, hogy a töltő csatlakozójának forrasztása ki van lazulva, gondoltam ez lesz a probléma... na mondom teszkós páka, kihegyeztem, majd újraforrasztottam a csatlakozót, amit sikerült úgy kiviteleznem, hogy semmi másban nem tettem kárt, pedig remegett a kezem rendesen
... összeszerelés, de ha már szétszedtem, akkor már a processzort is újrapasztáztam, megérte, minusz 4-6 fok 
ezek után összeszereltem, bedugtam a töltőt, és láss csodát, a gép elsőre indul, ha mozgatom, nem kapcsol ki, viszont még mindig nem 100%-os, mert ha a töltő kábelét erősebben megmozgatom, akkor a fentebb leírt hibajelenséget produkálja
. szerintetek csatlakozó cs.? 
cs. = csere
"ha nem változik, akkor így marad!" ||| értem én... csak leszarom! :D ||| Logout függő és megrögzött Vakegérke-olvasó! ||| "nem kell a szépség, nem kell a jóó..."

Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy ilyen típusú gépe, nagyon be van lassulva, ezért megkért, hogy telepítsem neki újra. A gondok már ott kezdődtek, hogy nem akart egyből bootolni a DVD-ről, néha sikerül, néha nem. Aztán ha mégis sikerül, akkor eljutunk addig, hogy "windows is loading files", és egy idő után kikapcsol a gép. Először Windows 7-tel prübáltam, azóta kipróbáltam XPvel is, illetve WIN 7-tel pendrive-ról, de azzal is ugyanezt csinálta. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baja?

srácok... senki nem jár errefelé... nem szeretnék ezért az egy kérdésért új topicot nyitni

nagyon kihalt a topic, de szeretném, ha valaki segítene