Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#901) macisejt

macisejt
(újonc)

Kösz srácok!

Nem tudom miért, de nekem az aljáról hiányzik a serialos matrica. De sebaj, megvan a biosban. :)

Szerintetek 3dMark2003-ban 955 pont az kevés? A gép 1.86 GHz-es, 1GB RAM-mal, Intel 915-el.

Mindegy mennyi zselét keversz a fürdőmedencébe, nem fogsz tudni járni a vízen.

(#902) JowoodSanya

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy milyen sűrűn pixelhibásak a hp-k? Mondjuk 100 mennyi?

(#903) JowoodSanya válasza JowoodSanya (#902) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Bocs:
Mondjuk 100-ból mennyi?

(#904) Macilaci457 válasza macisejt (#901) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek 3dMark2003-ban 955 pont az kevés?

Hú, az nagyon kevés. Szerintem menj vissza a boltba, és kérj egy asztali gépet.

(#905) chilli_ válasza JowoodSanya (#903) üzenetére

chilli_
(lelkes újonc)

42!!

(#906) JowoodSanya válasza chilli_ (#905) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Ugye csak viccelsz? Valaki írta a fórumon, hogy ahol megakrom vanni a notebook-ot nem engedik megnézni, hogy pixelhibás-e!

(#907) Macilaci457 válasza chilli_ (#905) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

:D

(#908) Macilaci457 válasza JowoodSanya (#902) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Ez relatív.
Ismerek olyat, akinél tutira 100-ból 60 amit venne hibás lenne, másnak meg sosincs ilyen kérdése.

(#909) Hege válasza JowoodSanya (#906) üzenetére

Hege
(tag)

Az azért nagy baj, ha nem engedik megnézni, hogy pixelhibás-e.

Az a minimum, hogy bekapcsolom a gépet. Anélkül el se hoznám!

A pixelhibát, meg már egy sima bios képernyővel is viszonylag jól ki lehet szűrni. A nagy, homogén kék felületen azért feltűnnének a pixelhibák.

Ennyit szerintem meg kell nekik engedni. Semmi baja nem lesz attól a gépnek, ha 1x belépsz a biosba :)

Amikor én vettem a gépet, original HP dobozba volt. Nálam is mondták, hogy ha nem biztos, hogy megveszem, akkor nem bontják ki. Mondtam, hogyha nincs semmi baja akkor biztos, hogy megveszem, de ha baja van akkor azért ők sem gondolhatják komolyan, hogy megveszem. És itt nem csak a garis hibákra gondolok. Ha csak egy apró karc is lett volna rajta, akkor otthagyom. Ha már közel negyedmilliót kifizet az ember akkor az a minimum, hogy előtte megnézem.

[Szerkesztve]

(#910) Macilaci457 válasza JowoodSanya (#906) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Te, ha bemész a boltba, és azt mondják, nem nézheted meg amit megveszel, akkor menj ki ott, ahol bementél.

Amúgy Extr.Dig.-nél nekem sem engedték a fényképezővel, tök röhely.
Megnézhettem elem nélkül a gépet, de pixelhiba teszt csak akkor, ha már kifizettem. Ezután letisztáztuk, hogy ha fizetés után hibás, akkor életbe lép a 3 napos cseregari. Röhely! Szóval utána fotózott egy feketét vele a pasas, és megmutatta monitoron. Chekkeltem hogy oké, és akkor becsomagolták. De hogy lehetnek ennyire hülyék???

(#911) papparpi

papparpi
(újonc)

Hi!

Én most árulok 1 HP Pavilion zd 8000 lapit. (2.8GHz P4, 512 DDR2, 80 GB, X600 Radeon). Nálam több pontot csinál (11600 3Dmark2001-ben). Talán annyi lehet még fontos, hogy a legujabb zd8000 lapikat x200 videovezérlővel szerelik ami talán lassabb, mnt az X600? Neked milyen videokari van benne?

(#912) macisejt válasza Macilaci457 (#904) üzenetére

macisejt
(újonc)

Ok, indulok! Igaz kicsit nehezebb buszon vinni az asztalit, de azt hiszem igazad van... :)

[Szerkesztve]

(#913) papparpi válasza chilli_ (#877) üzenetére

papparpi
(újonc)

Ez lehet, hogy hülyeség, de én mindig fa felületre rakom a gépet és (úgy tűnik) ez jobban felveszi a hőt és kevésbé sugározza vissza a laptop aljára a meleget, mint pl. egy műanyag asztal.

(#914) papparpi válasza macisejt (#912) üzenetére

papparpi
(újonc)

Ami még leveheti a teljesítményt az a power saving beállítas. HA nincs rádugva konnektorra, akor lehet, hogy sokat visszavesz a teljesítményből (nézd meg mi van beállítva). Meg halózati áram mellet is lehet, hogy rossz fele áll a csuszka (a performance és battery life között), ilyenkor sokkal lassabb.

(#915) Peteke válasza JowoodSanya (#906) üzenetére

Peteke
(kvázi-tag)

A notebook.hu-nál természetesnek vette az eladó a kijelző megtekintésének igényét, meg egyébként is meg akarta mutatni a gép bios-át és ott már látszana a probléma... fizetés előtt természetesen.

(#916) JowoodSanya válasza Peteke (#915) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Az lehet, hogy ott megengedték, csak az a bajom a notebook.hu-val, hogy ott majdem 50000-rel drágább az a notebook, amit kinéztem mint, más helyeken!

(#917) Macilaci457 válasza JowoodSanya (#916) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

És 50'000 Forint hány pixelhibát ér meg neked?
(szerintem ragaszkodj a próbához)

(#918) chilli_ válasza JowoodSanya (#916) üzenetére

chilli_
(lelkes újonc)

hat akkor ne ott vedd meg! :)
amugy nemhiszem hogy egy ertelmes helyen gondot jelentene alaposan atnezni a gepet vasarlas elott. Alap. Tobbszazezer forintos vasarlas elott senkinek sem erdeke a zsakbamacska dolog. Kivetel lehet a media markt meg hasonlo fos helyek. De ott jobb nem is venni semmit..

en notebookstoreban vettem, keres nelkul elemraktak a gepet, hogy nezegessem meg nyugodtan. De mondom, ennek mindenhol igy kell mukodni, ahol nem, ott szo nelkul lepj ki az ajton nyugodtan..

[Szerkesztve]

(#919) Macilaci457 válasza JowoodSanya (#916) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Vagy tudd meg, hány pixelhibánál cserélik. Végül is ha 1-nél is kicserélik, akkor tök mindegy.
De erre van a kisebb esély.

(#920) JowoodSanya válasza Macilaci457 (#917) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Részben igazad, mert ne a pénzt nézze az ember a pixelhibákért, részben nem, mert azért 50000 az 50000 és az nem kevés pénz!

(#921) Macilaci457 válasza JowoodSanya (#920) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Természetesen úgy értem, ahogy te is. Csak írónikusan fogalmaztam. Azért is írtam alé, hogy ragaszkodja a próbához.

Szerintem ha előadod a boltban, hogy több 100e forintos vásárlásnál a minimum, hogy kipróbálhatod a terméket, ezt meg kell érteniük, ha nem, legfeljebb beszélj a boltvezetővel.
Úgy értem, inkább küzdj meg az igazadért, mint 50e forint többletet fizess, tulajdon képpen ugyan azért.

(#922) Hege válasza macisejt (#901) üzenetére

Hege
(tag)

Egy intel 915-től nem várható több pont a 3dMark2003-ban. Ez ennyit tud.

Amugy kicsit felpiszkáltad a tesztelős énem :)

nx6125 1.6 Turion, 1 Gb ram, Ati x200

Minden alapon (1600 MHz CPU, 320 Mhz RAM)

Everest Utimate 3.0 Memória írás,olvasás,másolás : 23xx MB/s
3dMark 2003 : 10xx pont

DDR 400-as ram (1600 MHz CPU, 400 MHz RAM)

Everest Utimate 3.0 Memória írás,olvasás,másolás : 29xx MB/s
3dMark 2003 : 12xx pont

Egy kis tuning (1700 MHz CPU, 425 MHz RAM)

Everest Utimate 3.0 Memória írás,olvasás,másolás : 31xx MB/s
3dMark 2003 : 13xx pont

Az x-ek helyére tetszőleges szám beilleszthető. Mérési pontatlanság :) Fentebb egyelőre nem mentem, mert most nincs időm többre. Következő lépcső az 1800MHz CPU és 450 MHz RAM lesz. A CPU már volt 1800-on és szépen megy, de akkor a RAM csak 360-on ment és nem 450-en.

Amugy a gép mindig alapon megy, de jó tudni, hogy mennyi tartalék van még benne :)

Azért az látszik, hogy a 400-as ram a memóriának és a grafikának is nagyon jót tesz anélkül, hogy a procihoz kellene nyúlni.

(#923) NCsabesz

NCsabesz
(lelkes újonc)

Sikerült életet liholni az s-video kimenetbe. Végülis átköltöztem a tv-től az asztali géphez, amin van s-video bemenet. Kipróbáltam, és frankón működik, meg is jelennek a plusz fülek a noteszgép mellett a grafikai beállításoknál. Sárga dugóval viszont nem működik, pedig próbáltam a tv-nél is újra, meg a gépnél is, hogy nem az s-video végződést, hanem a sárga dugót dugom be. Sajna nem megy.

Most már csak egy hülye kérdésem maradt: mindenkinek úgy szokott bekapcsolni a kijelzője, mint egy neoncsöves budilámpa a benzinkúti vécében? Meg nekem már többször előfordult, hogy néhány villanás után a megvilágítás lemarad. Él a kép, csak megvilágítás nincs. Ilyenkor ha megbirizgálom egy kicsit azt a pöcköt, ami kikapcsolja a kijelzőt, ha lehajtom a fedelét, akkor visszakapcsol. Ez így ugye nem teljesen normális?

(#924) Peteke válasza JowoodSanya (#920) üzenetére

Peteke
(kvázi-tag)

50.000 az tényleg komoly különbség, nekem amikor az enyémet vettem még 20.000 is sokat számított és ott találtam a legjobb áron.
De biztos vagyok abban hogy a renew/asis gépeket forgalmazó boltoknál is természetes kell legyen a megtekintés...
Itt is nézz körül, ha még nem tetted: [link]

(#925) JowoodSanya válasza Peteke (#924) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

Nekem is sokat számít a pénz, van mire költeni, de ha hiszed, ha nem nem renew és nem asis(legalábbis úgy tudom), majd vagy holnap vagy hétfőn megnézem!

[Szerkesztve]

(#926) papparpi válasza Hege (#922) üzenetére

papparpi
(újonc)

Nekem Intel 915 chipsettes a notebookom (HP Pavilion zd8000). Azért 4000 pontot ki lehet belőle hozni.

(#927) Hege válasza papparpi (#926) üzenetére

Hege
(tag)

Integrált intel grafika van benne? Mert ok, hogy intel 915-ös chipes a géped, de ha van mellette egy külön gpu akkor lehet megasabb a pontszám.

3dMark2003-ban, egy integrált grafikával 4000 pont lehetetlen! 2001-ben simán lehet, de 2003-ban olyat nekem nem mutatsz :)

(#928) macisejt válasza Hege (#927) üzenetére

macisejt
(újonc)

Új drivereket raktam fel, ezzel ment az 1100. 3dmark 2003 alatt.
De végülis nem izgat, mert a legkomolyabb játék, amit elindítok rajta, az a Heroes3. Bár ha az 5 eljut hozzám, akkor menthetetlenül küzdeni fog vele a gép... Csak emiatt keztem el tesztelgetni

(#929) Declare

Declare
(senior tag)

Szoktatok futtattni scandisk-et a notitokon? Mármint úgy, hogy teljeset, amikor újra kell indítani a gépet és windows bejelentkezés előtt indul el ? Múltkor lefuttattam, de nem indult be egész idő alatt a venti (pedig jó sokáig tart) és kb 100 fokos volt a gép kívülről, amikor windows beindult meg ezerrel elkezdett pörögni a venti. Még szerencs hogy nem lett baja... Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

(szeretem futtatni azt a progit, mert néha csodákat tud művelni, na de így :F )

(#930) pacorro válasza macisejt (#928) üzenetére

pacorro
(VIP)

Hehe :)
Én is küzdöttem az öttel (3dmark2003: 1111), de aztán maradt a jó kis hármas.

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#931) pacorro válasza Declare (#929) üzenetére

pacorro
(VIP)

Állítsd be a BIOS-ban, hogy folyamatosan menjen a venti, akkor biztos nem lesz baj.

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#932) pacorro válasza Macilaci457 (#910) üzenetére

pacorro
(VIP)

Igen, csak van az úgy, hogy nagyon nagy szükséged van a gépre, és az adott helyen jóval olcsóbb, mint máshol.

Nekem az Usanotebooknál nem engedték bekapcsolni fizetés előtt, hiába mondtam, hogy biztosan elviszem, ha hibátlan. Először én is ki akartam menni, de aztán győzött a ráció, és hál istennek azóta sincs semmi baja a gépnek.

(#933) JowoodSanya válasza pacorro (#932) üzenetére

JowoodSanya
(lelkes újonc)

És a 3 napos cseregaranciában benne van a pixelhiba is?

(#934) Declare válasza JowoodSanya (#933) üzenetére

Declare
(senior tag)

Az attól függ... Ha van egy két döglött pixeled, akkor nem. Megvan, hogy mennyinél van csere... Az asis okkal meg mégroszabb, azt ki nem cserélteted utánna sem (pont ezt hozta példának az a szervizes akivel beszéltem az asis ról). Szerintem olyan boltban ahol nem engedik kipróbálni ne vásárolj, azonkívül nem is biztos hogy megtehetik, hogy ne próbálja ki a vevő :F Én mindig mindent kipróbáltam, minden vásárolt TFT t és notebookot...

(#935) Declare válasza pacorro (#931) üzenetére

Declare
(senior tag)

Megnézem köszi!

(#936) Yellow73

Yellow73
(tag)

Sziasztok!

A HP nc2400 subról ki tudna nekem mondani valamit? Hol kapható ilyen, ahol esetleg meg lehetne nézni? A notebook.hu-n nem láttam. Ez új típus lenne talán?

Köszi,
Yellow

(#937) tjhooker464 válasza JowoodSanya (#933) üzenetére

tjhooker464
(őstag)

Itt megkérdeztem és engedik, hogy megnézd mielőtt megveszed.[link]
Igaz renew az amit te néztél de ez ne zavarjon mert azok is tulajdonképp új gépek.

A születés nem más mint a halál torz mosolya

(#938) peterkeT válasza Yellow73 (#936) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Új típus, Magyarországon még nincs forgalomban. Hamarosan várható, az nx9400 és az új nx7000 sorozat legalábbis már megjelent. Hamarosan várható a 6400-es és 8400-es sorozat is, gondolom ezekkel együtt érkezik.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#939) Yellow73 válasza peterkeT (#938) üzenetére

Yellow73
(tag)

Köszi a gyors infot

Elég jó kis masinának néz ki, a HP honlapját böngészve akadtam rá. Mivel új típus, gondolom még a 4200-nál is húzósabb ára lesz. De van benne ODD, és nekem ez nagyon fontos!

[link]

[Szerkesztve]

(#940) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bocs, hogy ide irok, de ugy latom, a nekem megfelelo topic nem vmi gyors. Szoval arra lennek kivancsi, h ki mit tud, es milyennek talalja a kovetkezo tablet pc-t[link]?
Van vkinek esetleg tapasztalata arrol, h ugyan a tablet pc-k et nem jatekra fejlesztettek ki, de hogy lehetseges-e rajtuk a jatek(persze hardvertol fuggoen) nagyobb nehezsegek nelkul?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#941) peterkeT válasza Yellow73 (#939) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

USA-ban 1600 USD-ről indult. Ez alapján kb egy árban lesz az nc4200-vel. Kvázi annak az utódmodellje szerintem. Talán még kicsit olcsóbb is lesz.

Természetesen új gépek árát mondom, nem renew gépekét.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#942) peterkeT válasza tkazmer (#940) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ez a gép gyakorlatilag egy nc4200 forgatható és érintésérzékeny kijelzővel. Ha ez a két feature neked nem ér meg egy rakás plusz pénzt, akkor felejtsd el. Minden másra ugyanúgy megfelel, mint az nc4200.

p

(#943) tkazmer válasza peterkeT (#942) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bocs, de a hsz-ed ezen reszet nem tom pontosan ertelmezni:Ha ez a két feature neked nem és meg egy rakás plusz pénzt
Arra akartal kijukadni, h ha jatszani akarok rajta mindenkeppen, akkor felejtsem el? Igazabol en nem jatekra akarom hasznalni, csak arra vok kivancsi, h egyáltalán nem fog e problemazni a gep, mondjuk ha egy kevesbe gepigenyes jatekot futtatok(bf1942, cossacks, mohaa stb) a tablet pc funkcio miatt, meg h vki probalt-e mar tablet pc-n jatszani.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#944) peterkeT válasza tkazmer (#943) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Elnézést, melléütöttem. helyesen:

''Ha ez a két feature neked nem ér meg egy rakás plusz pénzt, akkor felejtsd el.''

Mint írtam, a gép teljesen ugyanaz, mint az nc4200 (a kijelzőt kivéve természetesen), azaz amit azzal lehet csinálni, azt ezzel is lehet csinálni, plusz ennek Tablet-kijelzője van. Cserébe sokkal drágább.

p

(#945) tkazmer válasza peterkeT (#944) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek szerint az nc4200-ra is 3 ev garanciat vallalnak?

(#946) peterkeT válasza tkazmer (#945) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Az újra nyilván igen. minden új nc sorozatú notebookhoz 3 év garancia jár alapból. A renew, asis gépek más kategória, előbbire egy évet, utóbbira 3 hónapot áll a HP, amit a forgalmazó általában kibővít egy évre.

Az általad linkelt gép az árából ítélve renew, a 3 év világgarancia pedig ebben az esetben Magyarországon nem érvényesíthető.

Valóban 3 éves garanciával és teljeskörű supporttal, új termékként ezt a gépet ilyesmi áron látnád: [link].

p

(#947) Yellow73 válasza peterkeT (#941) üzenetére

Yellow73
(tag)

Böngésztem kicsit, néhány üzlet már kínálja itthon 360-390 e FT + Áfa áron. Egy renew árcsökkentés ráférne, de az Outlet honlapján még nem láttam ilyet

és egy kis részletes termékinfo: [link]

[Szerkesztve]

(#948) peterkeT válasza Yellow73 (#947) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Megy ez még lejjebb is asis-ként. ;)

Mondjuk én vagy két hete néztem körbe, nem túl alaposan.

p

(#949) Yellow73 válasza tkazmer (#945) üzenetére

Yellow73
(tag)

Az ITOutletben most van egy nc4200 187 eFt+ Áfa áron!!! Renew, Silver besorolással (1 év gari, kereskedelmi forgalommal egyező beltartalom, angol XP Pro, gondolom a billentyűzet is angol.

Cserébe elvárom, ha nc2400-at láttok valahol ilyen baráti áron, visítsatok nekem :)

(#950) tkazmer válasza peterkeT (#946) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az usanotebook ezt írja: Új termék remélem, így is van. Amúgy amit linekltem nem pontosan ugyanaz, mint ami a hp webshopban kapható, bár az árkülönbözet persze még így is nagy.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.