Köszönöm a hasznos infót.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Emitel
(tag)
Van kilátásba egy ilyen konfig is:NC8230 notebook, karcmentes állapotban, még 2 év nemzetközi HP garanciával. 1. 5 GB DDR2, 1. 86 Dothan, ATI X600 64 M, 80G HDD, DVDRW, TRACKPOINT, touchpad, Wifi, Bluetooth, WSXGA+ (1680x1050) felbontás.
Ára:300eFt
Csak ugye a garit legközelebb osztrákba lehet érvényesíteni.
Szerintem ez se rossz ár.

csabors
(tag)
Szia.
Nekem nc8230-as van, szervizeltettem egy pitiáner hiba miatt. Szó nélkül alaplap csere... Hiba megszüntettve, de a bios vizsgálgatása közben észrevettem, hogy nx 8220 lett belölle...
Érdeklődtem a szervíznél, ott azt mondták semmi gond
, mert a két tipus csak bios szinten? tér el egymástól. Vigyem be és ''átírják''.... 
Szerintem legyen az olcsóbbik...
Üdv
Pentax K20D

csabors
(tag)
Szia.
Megkeresnélek ''priviben''... Ok?
Pentax K20D
Ez kicsit átvágás-gyanús. Nem lehet, hogy szép csöndben egy nx8220 alaplapját szerelték bele, mert éppen az volt kéznél?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Emitel
(tag)
szerintem a két gép között nincs nagy különbség.
Én is inkább az nx8220 felé hajlok.
Az elöző gépem nc8230 volt . Igazából se a pöcegeret se az RS232-öt nem használtam ki.
Nagyon eltalált a tapipad is.

csabors
(tag)
Szia.
Lehet, hogy van benne valami...
A vége az lett, hogy visszavittem amit egyébként nem akartam a közeljövőben. Ugyanis másnap 1-2 óra alatt atomjaira ''hullott'' rendszerileg. Fagyás, ujraindulás, leállás, hosszú percekig nemindulás, rendszeridő elfelejtés. Most megint alaplapot cserélnek. ( -Minimális hibaarányban előfordul, hogy az új alaplap is rossz. Élnézést...) Szerdán lesz kész.
Üdv
Pentax K20D
Pfff... Ott valami svindli volt, ami nem jött be nekik... 
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

csabors
(tag)
''svindli''
De rég hallottam már ezt a szót!!

Pentax K20D

kovacsson
(tag)
ebben tudtok segíteni (ld. #823)?
''segítséget kérnék: nc4010-em van és zavaróan hangosnak találom a ventit. egy kollégámnak van 4200-asa uolyan procival, ott be sem kapcsol a venti. nálam is hideg levegőt fúj ki egyébként.
láttam a korábbi postokat itt a topikban, de nekem a bios frissítés sem segített.
van vkinek más ötlete? közben próbálok downclockot...''
a downclock ellenére sem állt meg a venti, még 600 Mhz-en is forog, bár lassan.
összegezve: soha, semmikor nem áll meg a venti
(#863) Macilaci457 válasza kovacsson (#862) üzenetére
- Privát
- 2006-06-27 18:26:20
1. keress egy progit, ami képes szabályozni a ventillátort a te beállításaidre, és nézd meg vele, hogy képes-e így egyáltalán az alaplap normálisan kezelni a ventit.
(és futtass le a laptopodhoz való diagnosztika programot. Annak ellenőriznie kell a venti állapotokat is.)
2. nézd meg a hőmérők értékeit. Lehet hogy nem is tudja a géped, hogy hideg a proci.
3. ha egyik megoldás sem jön be, akkor passz.

Hege
(tag)
Próbáld meg felrakni a legújabb BIOS-t. A HP sokat szokott játszani a ventivel és az újabb BIOS-ok általában inteligensebben kezelik a ventiket.
Ha aksiról megy a gép akkor is mindig megy a venti? Nekem pl úgy van beállítva a gép, hogy ha tápról használom, akkor mindig menjen a venti.

kovacsson
(tag)
hát sajnos nem egyszerű a dolog...
a notebook hardware control alapján úgy tűnik az ACPI beállításokkal van gond:
Thermal Zone #0
Actual Temperature: 45 C
...
Passive Cooling Temperature: 100 C
Active Cooling Temperature1: 80 C
Active Cooling Temperature2: 65 C
Active Cooling Temperature3: 52 C
Active Cooling Temperature4: 40 C
Ez alapján a venti mindig forogni fog (kivéve ha 40 C alatt vagyok...)
A BIOS-t már frissítettem, még korábbi verziókat is próbáltam hátha épp az utolsó bugos... de semmi.
(#866) kovacsson válasza Macilaci457 (#863) üzenetére
- Privát
- 2006-06-27 19:09:16

kovacsson
(tag)
tudsz ilyen progit?
nekem a SpeedFan nem akarta tudni leszabályozni, de lehet hogy rosszul csináltam vmit.
úgy tűnt a SpeedFan nem tudja leolvasni a venti aktuális sebességét.
(#867) Macilaci457 válasza kovacsson (#866) üzenetére
- Privát
- 2006-06-27 19:25:28
Dell gépekhez írtak egy Ik8fan vagy hasonló nevű progit, www.diefer.de (van angol) a címe.
Én az ő speedswitch kontrollját használom a HP-n, de nem hiszem, hogy a venti szabályzás is menne más géppel a másik progival.
Ha az ACPI-vel van a gond, akkor miért nem javítod ki a rendszert?
Gondolom valami csak beállítja. pl. windows update, vagy ilyesmi???
(#868) kovacsson válasza Macilaci457 (#867) üzenetére
- Privát
- 2006-06-27 19:42:26

kovacsson
(tag)
mint azóta megtudtam (egy linuxos fórumból): elvielg ezeket mégsem az ACPI, hanem a BIOS vezérli.
speedswitch nekem úgy tűnik nem működik.

Gh0sT
(PH! addikt)
Jelentem, tegnap este befigyelt egy 8220-as is a háztartásba. 
Teljesítéményben érdemi különbséget nem véltem felfedezni a két modell között (8220-8230). Egyedül a DVD írót és a + 512 MB memóriát tudnám olyan pozitívumként megemlíteni, amivel a 8230-as nem rendelkezik. A tapipad kialakításában számomra a 8230-as a nyerő a maga 3+3 gombos megoldásával.
Összegezve: jó kis gép mindkettő! 
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Gh0sT
(PH! addikt)
Nem tudjátok véletlenül, hogy a billentyűzetet lehet-e valahogyan ''magyarítani''?

Emitel
(tag)
Én tudom. van egy telefonszámom. Bp-i üzlet. Új magyar bill hozzá kb. 17 eFt, de ha a ''régit'' otthagyod, akkor 10eFt-ból megvagy. kb. 2-3 hét mire beszerzik,mivel magyarországon nincs raktáron.Érdekel a telszám? Privibe küldjem?

kovacsson
(tag)
na ma reggel megfigyeltem h pontosan mi is történik...
amikor bekapcsolom, akkor nem pörög a venti (olyan boldog voltam...
)
ekkor még az ''Active Cooling Temperature4:'' (ld. #865) értéke 45 C
aztán amikor a proci felmelegszik 45 fokra, akkor beindul a venti, az ''Active Cooling Temperature4'' pedig átáll 40 C-ra.
utána már a nap végéig sose kapcsol ki a venti, mivel a proci terhelés nélkül is 44 C körül marad.
szóval amit nem tudok:
- nem kéne felmelegednie ennyire a procinak (a 45 fokot elérte terhelés nélkül), vagy
- a 45 foknál még nem kéne bekapcsolnia a ventinek?
hogyan tudom átállítani, hogy ne kapcsoljon be a venti (pontosabban csak magasabb hűfoknál)?
[Szerkesztve]

Gh0sT
(PH! addikt)
Uhhh, ennyi pénzt nem akarok rászánni.
Valahol volt itt a PH!-n egy topik azt hiszem ezzel kapcsolatban. Valami esztétikus matricás megoldás érdekelne inkább.

kovacsson
(tag)
[link]
barátod: a google 
[Szerkesztve]

chilli_
(lelkes újonc)
ebben a dogmelegben nalam sem megy 45 fok ala a proci. teljesen egeszseges homerseklet egyebkent.
nezz bele a biosba, ott van olyan opcio, hogy amikor a geped rajta van a halozati tolton, akkor homerseklettol fuggetlenul folyamatosan menjen a venti.

kovacsson
(tag)
igen ezt megtaláltam... de az disabled.
plusz ha akksiról megy akkor is folyamtosan megy a venti.
szerintem is normális a 45 fok, csak nem tetszik, hogy emiatt folyamatosan aktív hűtés van...
az előbb sikerült levinnem 40 fokra, akkor lekapcsolt a venti. aztán felment lassan 45 fokra és újra bekapcsolt.
nem lehet vhogy átállítani, h mondjuk csak 50 fokon kapcsoljon be a venti?

chilli_
(lelkes újonc)
ugy emlekszem, hogy az elozo biosnal meg 50 foknal kapcsolt csak egyesbe a venti. Az ujnal 45. Ezvan. De ennyire azert nem lehet hangos, hogy igy zavarjon 
(#880) Macilaci457 válasza Gh0sT (#874) üzenetére
- Privát
- 2006-06-28 19:47:06
Gh0sT:
Ezt nézted:
http://hunmatrica.fw.hu/

kovacsson
(tag)
akkor lehet, h visszatérek az előző bios verzióra 
persze zavar, az előző laptopom egy nagyonkirály Compaq Armada M300 volt (még ennél is kisebb volt
), az szerintem 55-60 fok alatt be se kapcsolt. (csakhát kevés ma már a P III 600 Mhz ami inkább 500 Mhz az energiatakarékosság jegyében
)
ez meg itt van az orrom előtt és zúg nekem 
szóval azt mondod, h lehet, h egy korábbi bios verzió magasabb értéknél kapcsolta be a ventit?
[Szerkesztve]
(#882) Gh0sT válasza Macilaci457 (#880) üzenetére
- Privát
- 2006-06-28 20:15:34

Gh0sT
(PH! addikt)
Néztem, írtam a topikba is, de halottnak tűnik.
Nem mondod, hogy össze akarod matricázni azt a jó kis billentyűzetet? Azért jó ha tudod, hogy sem esztétikailag, sem ergonómiailag sem 100-as megoldás ez. Melyik gombot nem találod? ![;]](/dl/s/v1.gif)
p

Gh0sT
(PH! addikt)
Jóvan, akkor így marad... 
Nem vagy kihívás.
Túl könnyű téged meggyőzni. Előbb rábeszéltelek erre a gépre, most meg lebeszéltelek a matricázásról. 
Komolyra fordítva: asis, remarketed gépnél általános, hogy nem magyar a billentyűzet. Személy szerint nem is láttam még talán magyar billentyűzetes HP-t.
Régebben céges gépek angolok voltak, az én régi gépem német volt, Katicáé most cseh vagy szlovák talán, az enyém meg görög. De miután vakon gépelek, így nem zavar. Sőt, a görög billentyűzet US English kiosztású, amit még jobban szeretek. A német és a cseh kiosztása megegyezik a magyarral - és a British English-sel (Enter két sorban, ű az ú alatt és a shift fölött). Azt hiszem az utóbbi az általánosabb európai kiosztás.
Sokan egyébként nem is annyira a betűk, mint inkább a speciális karakterek miatt akarnak mindenáron magyar billentyűzetet, nekem személy szerint US English és magyar kiosztáson is megy vakon az összes.
p

macisejt
(újonc)
A Nagy Manipulátor 
Mindegy mennyi zselét keversz a fürdőmedencébe, nem fogsz tudni járni a vízen.

chilli_
(lelkes újonc)
fuuu, havernak volt egy kis icipici 12'' armadaja, p3as. dehat az valami fantasztikus gep! En olyan vekony notit meg eloben nem lattam mint az. Nagyon tutira ossze volt rakva, kar hogy a p3ak felett eljart az ido.
bios sztem egy probat meger.

NCsabesz
(lelkes újonc)
Problémám támadt a 6220-asamon az svideo kimenettel. Biztos másnak is előjött már, de kotorászom egy ideje, és nem találtam meg. Szóval nem tudok belé életet lehelni. Biztos valamit át kell állítani, de nem találom... Tudna valaki segíteni?
Más: a hp honlapján megpróbáltam ellenőrizni, hogy milyen garanciát ír ki rá. Az enyém asis, de van a gép alján egy matrica, hogy három év garancia. Bepötyögtem a két azonosítót, el is fogadta, de csak annyit írt ki, hogy base warranty, de ezen kívül semmilyen dátumot sem, se kezdésnek, se lejáratnak. Mit kellene még beírnom?
(#889) Macilaci457 válasza NCsabesz (#888) üzenetére
- Privát
- 2006-06-29 13:27:43
Nekem elsőre ment a TV out, de leírom hogy:
-először is kell a HP-tól a meghajtó, és a grafikus beállításoknál megjelenik a TV, ha bedugod, ÉS HA érzékelte!
Addig nem!
Tehát legyen bekapcsolva a teve.
Ezután ott át is tudsz rá váltani.
Amúgy kaptál hozzá kábelt, vagy S-videó kábeled van? Én S-videóval csináltam, és fekete-fehér is volt a kép, mert nem kompozit, de ezen lehet segíteni.
-próbáld meg az újabb video drivert feltenni,
-próbáld meg többször csatlakoztatni, hogy felismeri -e a TV-t.
(#890) NCsabesz válasza Macilaci457 (#889) üzenetére
- Privát
- 2006-06-29 13:58:05

NCsabesz
(lelkes újonc)
Köszi a segítséget. Nem kaptam hozzá kábelt. Találtam egy svideot itthon, talán a tunerhez adták. Egy tizenöt centis kábel, egyik vége sárga female, a másik az s-video. Ebbe dugtam bele egy hosszabbítót, amit rádugtam a tv elülső bemenetére. Így egyelőre nem működik.
Melyik meghajtó kell neki? Amelyik a hp honlapon van, az Intel 915 GM Express Chipset video driver? Egyébként miért van két ugyanolyan nevű driver?
Hol látod jelenik meg neked a tv? Ha a jobb alsó sarokba kirakott kis képernyőre kattintok, ott kéne látnom, a grafikus beállításoknál egy tv menüt? Nekem ott ilyen nincs, pedig rá van dugva a tv.
Próbáltam másik s-video kábellel, de egyik sem jó. A tv-n elvileg jó helyen vagyok, mert a hang ok, tehát biztos, hogy valami a notesz kép-kimenetével van.

Ákoska
(újonc)
Szia NCsabesz!
De jó, hogy írtál ide! Úgy tűnik, te tudod, hogy hol lehet a HP oldalán ellenőrizni a garanciát.
Nagy kérés lenne, ha belinkelnéd ide azt az oldalt? 
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdv: Ákos
Üdv: Ákos

NCsabesz
(lelkes újonc)
Hatalmas, de azért talán megteszem 
[link]
Remélem működik. Én regisztráltam egy hp passportot, és úgy találtam meg, de úgy látom, nem feltétlenül kell hozzá. Talán működik másnak is.
Viszont nekem valahogy nem kóser. Megtalálja a gépemet, kiírja termékvonalnak azt, hogy mobile computing pro. Meg kiírja a garanciaellenőrzés időpontját, vagyis a mai napot. Alatta viszont csak annyit ír, hogy base warranty, se lejárati, se indulási idő. Örülnék, ha visszajelezni valami asis-os, hogy neki is ugyanezt írja-e. Nekem a gép alján 3 év van írva, viszont a boltban 1 évet adtak rá, mint ahogy 1 év (nem hp) garancia jár azt hiszem, minden asis hp gépre.

NCsabesz
(lelkes újonc)
Támadt egy olyan problémám, hogy a notesz minden usb port esetében kiírja, hogy lassú portra dugtam egy gyorsabb kütyüt. Volt már valakinek ilyesmi problémája?
Valamikor hallottam olyasmit, hogy a garmin gps-ek okozhatnak olyat a maguk 1.1-es usb-jével, hogy ha azt dugod bele először egy szűz usb portba, akkor utána azon a porton csak 1.1-es sebesség lesz. Nem tudom, valóban így van-e. Mindenesetre nálam mindegyik porton ezt írja, pedig csak az egyikbe dugtam bele.
Mit kéne tennem?

Hege
(tag)
[link]
Nekem ilyen a gari infó 
[Szerkesztve]

PLacc
(senior tag)
Nézzed, BME-s a srác. 
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

NCsabesz
(lelkes újonc)
Na, nekem csak az első oszlopban van írva annyi, hogy base warranty. A többi tök üres, és nem is ilyen nagy a táblázat, csak egy soros. És a gép tulajdonságai sincsenek így részletezve. Mindegy, úgy látom marad az egy év gari.

macisejt
(újonc)
Csá! Nekem is 6220-as van. A gépre hova vannak ezek ráírva? Mert wlan szám, windows key, modemszám, meg ilyen baromságok között nem találok serialt, sem termékszámot. A papírokon van? Mert nekem csak egy áfás számlát adtak, azon meg nincs semmi. Csak egy nagy piros pecsét, hogy egy év gar.-t vállal az eladó cég.
Mindegy mennyi zselét keversz a fürdőmedencébe, nem fogsz tudni járni a vízen.

NCsabesz
(lelkes újonc)
Papírokon nem tudom, rajta van-e. Szerintem ott csak az egy év van. Nekem a gép alján van egy kb. 1,5×5 cm-es fehér matrica, amin van egy product:, egy s/n: meg egy p/n: sor, utóbbi kettő mellett két kis vonalkód. Meg van a matricán egy hp embléma, meg egy service tag felirat. Ha fejre állítod a gépet úgy, hogy a zsanér tőled távol essen, akkor nekem úgy öt centivel a bal alsó sarok fölött van ez a matrica. Ha van ilyen rajta, szerintem nem nehéz megtalálni 
Lehet, hogy felhívom majd hp-éket, hogy tkp. akkor mi is van, mert nem egészen tiszta.
(#899) Macilaci457 válasza NCsabesz (#896) üzenetére
- Privát
- 2006-06-29 23:49:57
Na megyek sorba...
NCsabesz - Videó kimenet:
Vezérlőpult -> Intel(R) GMA Driver for.... (ikon, rá kell kattintani) -> megjelenítők fül, ott kell megjelennie a választható megjelenítőknek, alapból csak a noteszgép monitor van, amíg nem érzékel mást.
Amikor rájön, hogy van egy TV is, akkor ott rögtön megjelenik a TV egy kapcsolóval, onnan már elég egyértelmű.
USB - Tipp: a Win XP az SP1 nélkül nem kezeli le az USB 2 portokat.
macisejt:
A biosban leírja a megfelelő menüpont a serialt. Nekem is csak ott van.
Indulásnál nyomj F10-et, és megtalálod valahol.
(#900) NCsabesz válasza Macilaci457 (#899) üzenetére
- Privát
- 2006-06-30 10:17:36

NCsabesz
(lelkes újonc)
Köszi a segítséget. A videót majd még próbálgatom, nekem nem volt, csak notebook fül.
Az usb-t sikerült megoldanom. Béna voltam, mert egy kis felkiáltójel elkerülte a figyelmemet az eszközkezelőnél az usb portok között... Frissítettem a drivert, most már jó mindegyik.