Nem hiszem.
Nekem a HPnc8230 előtt egy új IBMT43-as laptopom volt.
Igazság szerint nekem a 14''-os kijelző túl pici volt.Igaz, hogy 1400X1050-es felbontást használtam, de akkor is.
Az IBM alkatrész árai elég dúrvák. pl dvd író 100eFt!!!
A hp-nél jobbnak érzem az anyag minőséget. Gumirozott gombok (érintőtábla és mutatógomb
6 db).Kényelmesebb a használatuk. Az IBM túl ridegnek tünik.Meg el is repültek az árakkal.
Mivel én használtam a két laptopot a HP jobban bejön.
A vinyóvédelem érdekes. Nekem anno csak akkor müködött , ha fel volt rá telepítve a szoftver is.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Emitel
(tag)

csabors
(tag)
''Csak ajánlom mindenkinek.
Ennyi pénzért ajándék.''
Szia.
Mennyiért vetted, és hol? Esetleg pontosabb paraméterek. (Cimbi hajt ilyen tipusra)
Üdv
Pentax K20D

Emitel
(tag)
HP nc8230 PV406AW
Intel® Pentium® M 1.86Mhz 2Mb cache(Sonama)
Mobile™ Intel® 915PM Express lapkakészlet
15,4” WSXGA+ (1680 x 1050) külsőfény-érzékelővel
60Gb 5400 ford./perc hdd
Multibay II kombinált DVD/CD-RW
512/400 DDR2 Ram
Gigabit lan,802.11b/g WLAN, Broadcom® ,Bluetooth,3 USB 2.0, VGA, audiobemenet és -kimenet, táp, RJ-11, RJ-45, S-video TV-kimenet, soros csatl.(RS232), Firewire (1394a), Fast infra, dokkolócsatlakozó, PCMCIA PC-kártyabővítőhely,ATI Mobility Radeon X600 különálló PCI Express interfésszel128 MB,1 Secure Digital kártyahely,56 kb/s sebességű modem,
Két mutatóeszközös billentyűzet(érintőtábla és mutatógomb,6gombos)
Én 210eFt -ért vettem. Most rendeltem még hozzá 512Mb RAM-ot.

Timma
(lelkes újonc)
Hello!
Létezik az, hogy egy nx 8220 PY514EA gép nem tud dvd-t írni??
Mert nekem nem akar. De vajon ez a meghajtó hibája, vagy a progiké. (Megjegyzem, se a gyári Sonic, de a Nero, se más nem ír dvd-t, csak cd-t.)
(#755) Macilaci457 válasza Timma (#754) üzenetére
- Privát
- 2006-06-13 20:42:47
Ő... egy számítógép nem ír DVD-t. Egy DVD író ír DVD-t.
Van DVD íród, vagy nincs?
(Nero driveinfo megmondja milyen formátumokat tudsz írni, olvasni, és milyen sebességgel)

bohumilh
(újonc)
Mintha az én 8220-amban lenne ilyen vinyóvédelem...
Bár még sosem kapcsolt be, uh annyira nem érzem létszükségletnek...
IBM árak meg annyira nem kedvezőek ám, lehet egy beépítőkeret nem egy vagyon, de cimborám R51-ese egyik napról a másikra újraindult, ha kicsit megrázta a gépet és persze, hogy alaplapcsere csak a megoldás amira a pesti márkaszervíz 650 eurót ajánlott. (Persze egy hónappal a gari lejárása után történt szegénynek.) Most van egy jó kis asztali gépe amit nem rángathat nagyon... 

csabors
(tag)
Szia!
Köszönöm az infot, de még mindig nem tudom, hogy Te hol vetted ill. hol lehet venni. Garancia 6 hónap,1vagy 3 év? Hp vállalja a garit, vagy a forgalmazó?
Üdv:
[Szerkesztve]
Pentax K20D

macisejt
(újonc)
Itt a Ph-apróban hirdette meg egy shift+ő becenevű figura. Valami pesti boltban dolgozik szerintem. Néha hirdet jó gépeket elég jó áron, érdemes figyerlni. És még Debrecenbe is elhozta volna nekem! Csak valami gonosz vevő már ott taperolta a boltban, mire én felhívtam telefonon ezt a fazont
Úgyhogy most szomorkodom
[Szerkesztve]
Mindegy mennyi zselét keversz a fürdőmedencébe, nem fogsz tudni járni a vízen.

macisejt
(újonc)
Nem túl picik rajta az ikonok? (jóó, lehet nagyobbra állítani, de csak így alapjáraton)
Mekkora mákod volt ezzel a géppel... pláne hogy kivitte neked... Ha vasárnap észrevettem volna ezt a gépet, most én is itten örülhetnék neki...
Sebaj, most egy nc 6220-al szemezgetek, 14''-os, 2,1 kg a súlya!
Mindegy mennyi zselét keversz a fürdőmedencébe, nem fogsz tudni járni a vízen.

lapiszol
(újonc)
sziasztok
ha megfordítjátok az összes ''új'' HP business kategóriájú notit (6110, 6120, 6125, 6220, 8220, 8230, stb.. rengeteg van már) akkor a HDD takarólapján ott van az ''Active Protection System'' - ami kb ua mint IBMéknél, a külső fizikai behatásoktól védi a merevlemezt, és úgy tudom hardveresen, nem kell hozzá progi. De persze javítsatok ki, ha nem, eddig ezért ''dobáltam'' nyugodtam a gépem 
ki kell próbálni. valakinek pici, valakinek meg nem, szvsz egyénfüggő.
nekem nx8220 van, ugyanezzel a felbontással és nincs vele semmi bajom
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"

Emitel
(tag)
Nem picik az ikonok. Nekem nem.
Én így szeretem. Minden elfér a képernyőn.Tűéles a kép is.
Filmet nézni csodás rajta.És a hangok is nagyon jók.Sokkal jobb mint a T43-as laptopé.
Akksiról 4 órát is megy.

Emitel
(tag)
Magánszemélytől vettem. Eredetileg 3 év garancia van rajtuk, ezen még 2.5 év.
A HP honlapján sn szám alaján le lehet kérni.
Szerintem a HP vállalja a garit.Az érvényesítéshez nem is kell róla semmi papir(számla, stb)
Ez így van az IBM-nél is.
A HP is a gyári számot nézi és kész.

PLacc
(senior tag)
Ebben sajnos tévedsz, ugyanois a HP garancijegyet kér, az IBM-mel, és a Dell-lel ellentétben, akik tényleg csak szériaszám alapján adják a gart.
Beszéltem a magyar supporttal kétszer is ez ügyben, itthon mindenképp kell a garjegy, külföldön meg elvileg a számla. 
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

Emitel
(tag)
Nekem a gépem hátuljára rá van ragasztva(gyárilag) egy cimke HP tag, rávésve , hogy 3 év gari + egy csomó szám(s/n;p/n , stb.).Ez így kevés? Küföldi a gép.

PLacc
(senior tag)
Az kevés sajna, de hívd fel a HP-t [link] a 382 1111-en, ők megmondják a frankót. 
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

Ákoska
(újonc)
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: van egy HP notim, de még nem regisztráltam a garanciaérvényességét (ezt remélem érthetően írtam le...), a múltkor valahogy odatévedtem arra a lapra, ahol ezt meg lehet tenni (kértek ott mindenféle adatot), de a gép doboza az emeleten van, szóval akkor nem regisztráltam a garanciát.
Kérlek Titeket, valaki linkelje már be azt az oldalt, ahol ezt meg tudom tenni! 
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Ákos
(#768) Macilaci457 válasza PLacc (#764) üzenetére
- Privát
- 2006-06-14 20:25:49
Ez igaz, én az Acer-nél kérdeztem egyszer rá, és amiről mi itt úgy beszélünk, ''külföldi a gép'', arról ők úgy beszélnek ''szürke piac''.
Nem biztos hogy pontosan emlékszek, de asszem az utazo garanciájuk is úgy működött, hogy ha minden papírod megvan, mégpedig abból az országból, ahol állampolgárságod van.
Amúgy nem a HP-nek volt egyszer egy olyan akciója, hogy mindenféle HP termékre lehetett garanciát vásárolni, valami méltányos összegért?
- Privát
- 2006-06-14 20:28:52
''Active Protection System'' -ről:
Nekem már volt több darabban a HP-m, és van egy beazonosítatlan eszköz a winyó környékén, amit pár gumi-pofa tart a helyén.
Egyébként én is most olvastam, hogy mi:
Itt írnak róla: [link]
Van valami demó is.
(#770) Macilaci457 válasza Macilaci457 (#769) üzenetére
- Privát
- 2006-06-14 20:37:45
The three-axis digital accelerometer acts as a motion detector that notifies the system software of sudden motion. It then sends a command to hard disks to temporarily stop the hard drive and protect data in the event of impact.
Oké, de hol van a szoftver, amiről szó van?
(#771) PLacc válasza Macilaci457 (#768) üzenetére
- Privát
- 2006-06-14 20:51:21

PLacc
(senior tag)
A ''méltányos összeg''-ről annyit, hogy most valami 50k+ÁFA a gar kiterjesztés! 

Emitel
(tag)
Akkor is tudok gariterjesztést kérni , ha nincsen papírom a gépről?
Az a bizonyos 50eFt + Áfa az 3 év garibővítést jelent?

PLacc
(senior tag)
Így van az +2évet jelent elvileg. Persze ezek az adatok nem fixek, mert én pár hónapja kérdeztem a notebook.hu-nál, és ott is csak fejből mondta a fickó.
Ha nincs papírod róla, akkor biztos nem lehet bővíteni, mert a HP Mo. szerint nincs miről bővíteni, másrészt nem tudom, hogy itt mi a limit, de pl. az Acernél asszem az van, hogy 60-90 napon belül (a vásárlástól számítva) lehet csak garbővítést kérni, utána nem.
Szerintem ne aggódj, ez egy jó gép, és kb. féláron vetted, mint az új... 
(#774) Macilaci457 válasza Emitel (#772) üzenetére
- Privát
- 2006-06-14 22:03:01
Amiről én beszéltem, az egy akció volt, ami nem gari kiterjesztés, hanem gari vásárlás, akármire. Már nem emlékszek mi volt a neve, de legalább 3-4 éve volt már.

NCsabesz
(lelkes újonc)
Nincs itt valaki, aki esetleg tudja, hogy mikorra várható kb, hogy megjelenik Mo-on az nx7400? Beszélgettem néhány bolttal, de a legtöbb soha életében nem hallott róla...

Gamer8200
(újonc)
Hali!
Most vettem egy HP nx6110-es laptopot. Ebben nincs benne gyárilag a wifi, de gondoltam veszek bele egy miniPCI-os kártyát. A meglepetés ekkor ért: a gép nem kezeli a kártyát!!!!
Ilyen esetben lehet e valamit tenni, vagy kidobtam a pénzt az ablakon?
Máshol tanácsolták hogy jöjjek ide, mert itt van olyan aki tud segíteni.
előre is köszi az infókat...

csabors
(tag)
Szia.
# 732 Olvass vissza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üdv: 
Pentax K20D
(#778) chilli_ válasza Macilaci457 (#770) üzenetére
- Privát
- 2006-06-15 15:56:29

chilli_
(lelkes újonc)
Felcsillant a szemem egy pillanatra, ahogy irtatok, hogy ezekben a gepekben is van hasonlo adatvedelem mint az ibm-nel. El is olvastam a cikket, es bizony, amirol ott irnak az ugyanaz mint pl a t43 diszk vedelme.
Csak egy dolog szurta a szemem:
'' The HP Mobile Data Protection System 3D offers passive as well as two levels of active ...''
Olyan idegennek tunt benne az a kis 3d szocska, gyorsan megforditottam a gepemet, es hat bizony ide csak annyi van irva hogy:
HP Mobile Data Protection System
3d nelkul.
Lehet hogy itt akkor valami vadiuj fejlesztesrol lenne szo? Es ez akkor valaszt adna arra is, hogy akkor hol van hozza a szoftver.
Viszont akkor mar utanaolvasok hogy pontosan mi is az ami az en kis kedvencem vinyojat vedi. Mondjuk sejtheto hogy mindossze par gumibak, vagy hasonlo, ami valamennyi rezgest elnyel.
bohumilh :
gondolom vagod, hogy az r51, es azok a gepek amikrol szo volt nagyon nem egy kategoriaba tartoznak, ezert kar is oket osszehasonlitani.
Amugy a geped marha jo vetel volt, grat hozza! 
[Szerkesztve]

chilli_
(lelkes újonc)

Ákoska
(újonc)
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hogy tudna-e nekem valaki segíteni a problémámban:[link]
Előre is köszönöm!
Ákos

PLacc
(senior tag)
Lehet, hogy én értem félre, de tudtommal a garanciát nem lehet ''regisztrálni'', csak esetleg magát gépet a nevedre... Különben mindenki akkor regisztrálná a gart, mikor szüksége van rá (bedöglik a gép), és onnantól élne az 1/3 év, ami elég vicc kategória. 
Valamit elnézhettél, a gart a HP ''regisztálja'', mikor kiszállítják a gépet (shipping date), vagy megveszed a boltban, és kapsz egy garlevelet... 
(#782) Macilaci457 válasza chilli_ (#778) üzenetére
- Privát
- 2006-06-15 18:01:44
3d itt anyit jelent, hogy 3 irányba érzékel gyorsulást a kütyü, balra, jobbra, meg fel-le is.
Az enyémre is az van írva mint a tiédre.
De van a winyó alatt egy RÖGZITETLEN, tehát csak odatett, ''lógó'' valami, ami az alaplapra kapaszkodik vagy 8 lábbal.
Szerintem az lehet a mozgásérzékelő. Ez egy nc6220-as.
Van róla fényképem is, ha kell. De nem tudom feltölteni, mert itt csak linkelni lehet.
Szoftverről én se tudok, sőt, semmi info a HP-nál, pedig marhára ki szeretném próbálni.
Lehet hogy kivezetem a kábelt, bekapcsolom a gépet, és megpöckölöm az érzékelőt, mit csinál.
(#783) Macilaci457 válasza Macilaci457 (#782) üzenetére
- Privát
- 2006-06-15 18:41:15
Na megvolt a tuning. Körbe is fotóztam a dolgot.
Amit írt a hp róla, aszerint télleg az érzékelő. Valóban van is egy led rajta, ami a leírás szerint jelezné, ha megállította a winchestert.
Kivezettem, és visszatettem a winyót. Rendszer feláll, video digi írásnak indul, én meg mint a hülyegyerek játszok az érzékelővel, de semmit nem tapasztaltam. Sem a led nem villant, sem a rendszer nem mutatott változást.
Szóval a cucc határozottan benne van a gépekben. Úgy mint az összes HP Business class gépben amit ráírtak, tehát magnézium elemek, meg ilyesmik is.
A kérdés még fennáll, hogyan lehet működtetni?
Illetve hogy lehet állítani a 2 érzékenységi fokozaton, ami szintén a dokumentáció része volt.
Nincs valakinek HP szervizes haverja?
(akit érdekel foto dobjon egy mailt, viszont az első jelentkezőt arra kérem, ossza meg a többiekkel is valahogy.)

bohumilh
(újonc)
Tudom, hogy nem egy kategória de az alkatrész attól még ugyanúgy drága... 
Gratot köszönöm, eddig én is úgy érzem hogy nem nyúltam mellé. 
(#785) chilli_ válasza Macilaci457 (#783) üzenetére
- Privát
- 2006-06-15 19:41:11

chilli_
(lelkes újonc)
ez egyre erdekesebb, mail ment.
(#786) Macilaci457 válasza chilli_ (#785) üzenetére
- Privát
- 2006-06-15 21:34:42
vettem, hamarosan válaszolok.
(#788) csabors válasza Macilaci457 (#783) üzenetére
- Privát
- 2006-06-16 01:35:53

csabors
(tag)
Szia.
Amit Te ''winyóvédelmi'' eszköznek nézel az egy bluetooth adapter... Szerintem ne nagyon tesztelgesd a géped merevlemezét... 
Üdv:
367871-001=Bluetooth board wireless part number 
[Szerkesztve]
Pentax K20D

PLacc
(senior tag)
Uhh, ez nagyon kemény... 

chilli_
(lelkes újonc)
(#791) Macilaci457 válasza csabors (#788) üzenetére
- Privát
- 2006-06-16 11:06:19
A mindenit!
De attól még jól hangzott! 
Egyébként ki a ..... gondolta volna, hogy egy BT adót kivezetnek 10 cm kábelen a winyó sarkához, egy gumibak mögé???!!!
Köszi a megértést a cirkuszért. 
(#792) Macilaci457 válasza chilli_ (#790) üzenetére
- Privát
- 2006-06-16 11:09:49
Igen, erről a tesztről írtam.
Mellesleg a DELL is csinált ilyet, ott érdekes módon nem egyeznek az eredmények HP oldalról... : 

Eszleny
(fanatikus tag)
Nekem úgy tűnik mintha ezekkel a tesztekkel a megrendelő technikai fölénye igazolódna (3 tesztet néztem meg: HP, IBM és Dell notebookra vonatkozót). Szerintem mielőtt felkérték volna a céget azelőtt már tudták, hogy milyen tesztekben jobb az ő gépük és ezeket a teszteket hajtották végre.
Brutálisak ezek a videok 
[Szerkesztve]
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes
- Privát
- 2006-06-16 11:51:49

Neurotoxin
(fanatikus tag)
Ez a BT téma valóban szórakoztató volt visszaolvasva. Nekem nx6110esben ''kiépített'' gépem van, az a kérdésem, hogy ezt is lehet-e később BT adapterrel bővíteni?ha igen, benvezek egyre.nc6220ashoz se túl drága, pont annyi, mint egy USBs...
"You are the lock, I am the key, climb up my lemon tree..."

Emitel
(tag)
Hol kaphatok magyar billentyűzetet a Hp nc8230-as gépemhez?

Peteke
(kvázi-tag)
Helló!
Bővíteni próbáltam az nx6110-esem 256MB memóriáját.... Nem vette be a belepróbált 2 féle ramot (memory size error, bios-ban összeadta a két modult a másikkal el sem indult), aztán megérdeklődtem a hp-t... Szerintük csak eredeti hp modullal működik, az meg 22.000+áfa (512MB) a Macropolis-nál.
Valakinek sikerült már egyéb memóriával bővíteni hasonló tipusú gépet?
Ez nagyon drága móka lenne így... 
(#797) Macilaci457 válasza Peteke (#796) üzenetére
- Privát
- 2006-06-16 15:36:54
Az a dolga, hogy azt mondja!
Tudtommal a Hp memóriákat is a Samsung gyártja, az én gépemben is gyárilag az volt.
Két memóriamodul időnként nem fér össze.
Úgy is kipróbáltad, hogy nem volt benn a saját ramod, csak a két próba memórai egymás mellett?
Általános megoldás, hogy ugyan olyat vegyél, vagy helyette két ugyan-olyat, vagy vegyél 1 nagyobbat, az tuti működik.

Hege
(tag)
Én is azt tanácsolom, mint Macilaci457. Vedd ki a 256-ot ami benne van, aztán tegyél bele 2 másikat vagy 1 nagyobbat.
Én anno a 6125-ös gépem akartam rögtön a boltban több memóriával kérni és s.ggre ültem mikor meghallottam, hogy mennyi. Én is mondtam ez így sok. Azt mondták, hogy kicserélhetem én is, de ha a memória miatt nem fog menni a gép akkor arra nem érvényes a gari. (Persze minden más alkatrészre igen!)
Nos, kicseréltem magam, de úgy, hogy bevittem az üzletbe a gépem, beleraktam a ram-ot, futtattam a memtest-et, aztán látám, hogy minden rendben, kifizettem.
Nekem most 2x512 TwinMos van benne, de próbaképp volt benne unokatesóm 1x512-es Nanya (vagy mi) típusú ramja.
Szóval szerintem a 6110-esed is kezel mást is nem csak a gyári ramokat. Az meg logikus, hogy azt mondják, hogy nem mert nekik abban van nagyobb pénz, ha tőlük veszel ramot arany áron.
[Szerkesztve]

csabors
(tag)
Szia!
Itt:[link]
Pentax K20D

Peteke
(kvázi-tag)
Köszi a tanácsokat!
Szóval nem arról van szó hogy csak eredeti mem megy bele hanem hogy amiket kipróbáltunk, ütköztek a beépítettel... Mert ugye az 1-es slot kicsit jobban el van rejtve benne mint a bővítő és nem akartuk hirtelen széjjelebb szedni a gépet.
Macilaci457: Ki fogom úgy is próbálni, logikus lett volna pedig...
[Szerkesztve]