Hali!
Hp-hez ki hol, mennyiért vett gar kiterjesztést? Mert külhonban ugye jár a 3év, de itthon csak 1 év.
Amit nekem ajánlottak az 40+fa, ami kicsit soknak tűnik. Ötletek?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Nand_i
(tag)

d900t
(senior tag)
Mert külhonban ugye jár a 3év, de itthon csak 1 év.
Csakhogy ez nem igaz.
Az NC, TC, NW szériára itthon is 3 év jár, a többire pedig kint sem jár 3 alapból.
Annyi eltérés van, hogy bizonyos EU tagállamokban a 2 év a minimum.

Nand_i
(tag)
Pontosítok: [link] szerint nx6125re 3 év, itthon csak 1.
Ha már itt járunk: most a beltartalomtól eltekintve mi a különbség nx6125 és nc6120 között? Tapintásra, ránézésre ugyan az a váz.
[Szerkesztve]

darkside
(újonc)
De jó, hogy van ilyen topik! Munkahelyemen gondolkodnak noti vásárláson, közbeszerzésben. Amit én kinéztem, nc6120. Ez árban még tűrhető, 36 hónap gari. Van valakinek tapasztalata?Esetleg általában a HP notikkal kapcsolatban?
all i have to do is kill her

Atlantis
(VIP)
Nc sorozatú gépekkel nem hinném, hogy sok gond lenne. Üzleti célra, nyúzásra kitalált, strapabíró gépek. Viszont az Nc6120-ra alapból 1 év gari van, nemde?
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

darkside
(újonc)
Itt 3 évet írnak: [link]
all i have to do is kill her

Atlantis
(VIP)
[link]
Itt nem és eddig mindenhol 1 évet láttam az nc6120-asokra. Persze gondolom bővíthető plussz pénz ellenében.
Nem tudom ki kérdezte már
, de nekem nx8220-asom van, kérdezd, mire vagy kíváncsi.
[Szerkesztve]

Atlantis
(VIP)
Mindenre.
Zajosság, pontosan melyik konfig van neked, minden, amit említésre méltónak tartasz.
Egy pic szervízes problémám volt, de kicserélték a prociját, és jó lett. Sztem ez még nem csökkent az értékéből. Amit tud:
1,73as Dothan magos 2mb cache-s Pentium M
512mb DDR2 533-as Infineon memória
x600pci-e 128megás
dvd/cdrw combo
15,4 wxga (nagyon szép képe van, de ezt már gyakorlatilag mindeikről el lehet mondani)
3usb (1 bal/2 jobb oldalt)
Beépített: WiFi 54g, Bluetooth, Irda.
Aksija 4,8 Ah-ás, 2,5 óra intenziv használat mellett (folyamatos munka grafikai alkalmazásokkal, vagy éppen egy komolyan játék), 4-4,5óra filemzés zenehalgatás közben.
Nagyon csendes, faternak egy nx9105-se van, és az is csendes, de ez még annál is, mivel csak nagyon ritkán meg nagy fordulaton a ventije. Persze egy NFWMW-t vagy egy FEAR-t megérez. Nagyon kellemes a touchpad-je, százszor jobb mint az a szokásos hp kattogós (nagyon hangosan kattogós) touchpad -mármint a gombok-. Ennek gumiból, vagy gumiborítású -mintha- billenős gombjai vannak, nagyon kellemes és szolid munkát tesz lehetővé. Egy asztali géphez mérten, alig észrevenni a különbséget teljesítményben (az asztali Opteronomhoz képest gyakorlatilag ugyanolyan gyorsan megy a munka). Ha vmit kihagytam kérdezz.
[Szerkesztve]
Up!, ahova én írok az dead topic lesz vagy mivan? 

Teeh
(újonc)
Sziasztok!
Nem sokat tudok hozzászólni a témához, mert mindössze 1 napja van meg a notebookom (HP nx6110) és körülbelül 10 percig használtam eddig... de azt hiszem ennyi lesz a maximum használt ideje is, mivel voltam olyan hülye, hogy mást küldtem el a boltba, hogy vegye meg nekem, és ő meg nagy vígan hozta, hogy tessék, itt van, lehet örülni. Ezzel nem is lenne gond, csak épp az illető elfelejtette megemlíteni, hogy a kicsike pixelhibás, szóval jó, hogyha megszokom, hogy egy vörös pötty világít az arcomba, bármit is csinálok a gépen. Szóval azt hiszem maradok a PC-m használatánál, legalább a PC-m monitorján nincsenek hibák (bár az is TFT). Persze én voltam a hülye, hogy nem magam mentem megvenni, de fene számított rá, hogy az ismerős nem látja meg a hibát (habár nem tudom, egy kék alapon piros pontot hogy lehet nem észrevenni...). 
Szóval valószínű a notebook meg 220ezer forintos kiállítási tárgy marad a szoba sarkában...
Ha esetleg mégis ráveszem magam a használatára, akkor majd írok arról is, hogy egyébként milyen jó ill. rossz tulajdonságai vannak a 6110-esnek, de egyelőre csak a pénzemet sajnálom, amit ráköltöttem. 
(#63) kapcs-ford válasza Teeh (#62) üzenetére
- Privát
- 2005-12-10 13:35:30

kapcs-ford
(őstag)
''Szóval valószínű a notebook meg 220ezer forintos kiállítási tárgy marad a szoba sarkában...''
Jó, hogy ha van valaki aki ilyet is megengedhet.. én visszavinném és kicseréltetném ha nem a pixelhibára akkor valami másra hivatkozva... fagyogat, nagyon meleg etc...
Azt hogy a géped pixelhibája melyik azt nem tudom sajna...
HP
Bright sub-pixel defects - 3 maximum
Dark sub-pixel defects - 5 maximum
Total sub-pixel defects - 5 maximum
Full pixel defects - 0 allowed
Program:
[link]
olvas
[link]
[Szerkesztve]
Aláírás

taufel
(újonc)
Nem volt szerencséd.
Én se láttam a gépet, mielőtt megvettem, mert futár hozta!
És minden ok!
0 pixel hiba!

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
AN mig legyu a file:
XE4100 - vmi atik fajzat sis, ali vagy afene se tugya mijjen csipszett, lasss vackok, szar akukkal:- ((( /10-12db/
nc6000 - egyszeruen imadom nagyon jo darabok jo keppel megfelelo sebessegel, kellmeg mas??? /5 db/
nx5000 - alapbol holajjos lcd /gar vissza szerituk alabol ijjen/ tutaljoka tnemzavarja engem, nagyon azert a gepek nem rosszak de erzesre az nc6000 alatt /3db/
nw8xxx-es 16:9-es 15.4es tft tlaj nagyon elegedett tft oke... eddig bajnem votl vele /1db/
nc6120 - kisse ibm desig de nincs pocok:- ))) eenk elelnere egy nagon kadfa kis laptoty jo tft /2db/
nc6220 - fantopikus kijezlo tuti joszag megfelelo nc6000-es utod /2db/
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

blasius33
(újonc)
hello,
Volt dolgom egy HP-Compaq presario R3000-es darabbal, mindenkinek ajánlani tudom, aki DTR gépet szeretne..Nagyon minőségi benne minden, egyszerűen jó megfogni, masszív, iszonyat jó JBL vagy Harman Kardon hangszórókkal szerelik (ennél jobbat eddig nem nagyon hallottam hangminőségben egy notebooktól...)
Szóval nagyon jó kis gép..
(#67) Teeh válasza kapcs-ford (#63) üzenetére
- Privát
- 2005-12-10 18:11:03

Teeh
(újonc)
''Jó, hogy ha van valaki aki ilyet is megengedhet...''
Nem, nem engedhetem meg... mivel nem dolgozok még, csak időnként diákmunkán ezért körülbelül 5 évnyi gyűjtögetésből vettem meg ezt a notebookot, és ennek köszönhetően az összvagyonom jelenleg 0 forint.
A hiba ebbe a kategóriába tartozik: ''Total sub-pixel defects - 5 maximum'', tehát nem elég hibás ahhoz, hogy kicseréljék.
Egyébként az előző üzenetem hirtelen felindulásból írtam, szóval azóta már kezdek megbékélni a helyzettel, és kénytelen vagyok elfogadni azt a kis hibát. Most már csak abban reménykedek, hogy több hiba nem kerül elő.

Jester
(fanatikus tag)
Ma boldog tulajdonosa lettem egy sulinetes HP NX6125 (PY421EA) notinak. Amint berendezkedtem rajta, írok majd egy élménybeszámolót. Az első benyomások nagyon kellemesek, egy kis finomhangolással nagyon jó kis gépnek néz ki.
Mehr Licht!

zsimboj
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Miért nem lehet kapni itthon pavilion gépeket? Eddig csak renew programban láttam ilyet 3 HÓNAP garanciával!
Érdemes ausztriában próbálkozni?

sbojan
(tag)
Javaslom, hogy a hibás pixelre nyomj rá az ujjbegyeddel egy erőteljeset, persz úgy, hogy hátulról megtámasztod a kijelzőt! Elő szokott fordulni, hogy az egyes pixelekhez tartozó érintkezők nem stabilak - ilyenkor a szervizekben is ezzel a technikával próbálkoznak először. Persze azért az üveg (műanyag) felületet át ne törd! 

^grafo
(lelkes újonc)
helló
1.7 ghz, 512 ram, 40gb hdd, cdrw-dvd, ati radeon 7500
evvel a konfigal milyen játékok futnak el?
www.movementinside.com
A Heroes3-4 remekül. 
Amúgy az attól függ, hogy menniyre skálázható a játék. NFS
2-vel pl fogsz tudni játszani, bár csak alacsony részletességen. A Most Wanteddel még úgy sem.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

^grafo
(lelkes újonc)
huh hát én 2 eve nem is jatszottam semmivel, a cod 1 és cod2 re kivancsi lennek h futna-e, a heten fogom megvenni ezt a konfigot, ibm t42es. en foleg a stratégiát kedvelem ;)
www.movementinside.com
CoD1 remekül elf og futni, a 2-t nem ismerem.
Itt tájékozódhatsz a 3D-s teljesítményekről nagy vonalakban: [link].
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

sutszi
(senior tag)
Üdv!
A közeljövőben tervezem notebook vásárlását.
Eddig egyik gyártótól csapódtam a másikig. Most megakadt a szemem ezen a masinán.
A véleményeteket, tapasztalataitokat kérem ezzel a darabbal kapcsolatban.:
HP Compaq nx6125 notebook (PY419EA)
Microsoft® Windows® XP Home operációs rendszer
AMD Turion™ ML - 28 (1.60 GHz) processzor
512 MB DDR RAM
60 GB HDD
DVD +/- RW; LightScribe - technológia!
15 colos XGA kijelző
56k Modem, 802.11 b/g, Bluetooth
ATI Radeon XPRESS 200M 128 MB megosztott videomemória
Aeromap térkép -és navigációs szoftver
Notebook táska
100 perces Wiera hotspot kártya
1 év garancia
Az ára brutto 262K HUF.
Amúgy azt is megköszönném, ha valaki általánosságba véleményezné a HP-kat.
Megbízható, korrekt gyártó, aki végre magára talált az új 41xx, 42xx, 61xx, 62xx, 81xx, 82xx szériákkal.
Úgy fest, az eddigi évek csalódásai (nx7xxx, nx9xxx) után az nx is végre ajánlható kategória lett. Az igazi persze még mindig az nc sorozat, abból réebbi, használt modelleket is nyugodtan nézhet bárki.
Pavillion érdekes kategória, de nálunk elég nehezen is hozzáférhető.
Érdemes figyelni az eladási kategóriákra, létezik új notebook (3 vagy 1 év garanciával), remarketed vagy renew notebook 1 év garanciával (visszamaradt készlet, máshol eladásra szánt termékek, kifutó modellek), és renew vagy asis kategória 1 év vagy 3 hónap garanciával (gyárilag felújított, visszacserélt modellek). Általában legyik kategóriánál sincs ok az aggodalomra, ha az adott boltban meg tud bízni az ember - hogy valóban HP általi besorolásban szerepel a notebook. Szériaszám alapján ez a HP honlapján egyébként könnyen ellenőrizhető.
Remélem segítettem,
p
(#77) kapcs-ford válasza peterkeT (#76) üzenetére
- Privát
- 2005-12-19 23:07:13

kapcs-ford
(őstag)
miért érdekes a Pavilion?
Masszív kis dög, olyan IBM-es plasztik.. 
Aláírás

Eszleny
(fanatikus tag)
Sziasztok
Én egy hónapja vettem egy nc6220-as (asis) gépet. A követelmény vele szembe az volt, hogy kicsi, könnyű, csendes és kellemes legyen a burkolat, billentyűzet. Eddig csak a csendességgel volt bajom, ugyanis kiderült, hogy az alaplapon a hőmérő fölémér 3-4 fokot. Ezért a venti állandóan ment, főleg ha tápról használtam. Végül alaplap csere lett és most már csendességével is elégedett vagyok.
Most láttam, hogy a HP egy új bioszt adott ki, mellyel a venti zavaró hatását kívánja csökkenteni. (még nem próbáltam).
Szóval egy jó kis gép s emellett nem szabad megfeledkezni a HP terméktámogatásáról sem.
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes
(#79) peterkeT válasza kapcs-ford (#77) üzenetére
- Privát
- 2005-12-20 22:32:15
Egy régi p3-as modellel volt dolgom viszonylag többet, ezen kívül csak zd8000-et láttam közelről. Utóbbi lenyűgözött (HT-s P4, teljes bill numerikus paddal, 17''-es kijelző, minden egyéb földi jó), de úgy van vele az ember, mint egy zsiráffal: szép, szép, de otthonra azért mégsem kéne. Előbbivel meg voltam elégedve, de semmi extra. Dizájnra nagyon hasonlít az nx9xxx sorozatra, ami eleve negatív előítéleteket gerjeszt bennem... Bár ez teljesen személyes és megalapozatlan vélemény. Rosszat igazából nem tudnék róla mondani, ha megrugdosnak sem. Régen ez volt a HP, többi modellben már jócskán többa Compaq - mondjuk a mostani helyzet alapján bátran kijelenthető, hogy jót tett mindkét cégnek az egyesülés. IBM-mel mindenesetre egy lapon sem említhető, legalábbis T és X szériákkal semmiképpen. Arra ott az nc sorozat.
p
(#80) kapcs-ford válasza peterkeT (#79) üzenetére
- Privát
- 2005-12-21 11:54:58

kapcs-ford
(őstag)
Oké, értem! Acer TM4000 -t kellett lecserélnem mert a firewire irq elosztásokkal volt baj (sok volt a megosztás ugyanazon az irq-n ezért alkalmatlan volt külső audio interface kiszolgálására.)
A ''ze'' pavilion megoldotta, masszívabb is a külső, a kijelző picit gyengébb és a venti hangosabb is mint az Acer volt.
Aláírás

xedos
(PH! addikt)
Nyitottam egy noti winyó tesztes topicot.
Ha gondoljátok, akkor várom az eredményeket...
[link]
[Szerkesztve]
MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

sutszi
(senior tag)
Kösz, az ismertetőt.
Arról esetleg tudsz e hogy a hp nx6125-ösben van e PCI-E csatoló, hogy esetleg később aegy jobb videokártyát tenni bele?
Nem emlékszem rá, hogy ezt a típust láttam volna nem integrált VGA-val, tehát szerintem nincs, de bizonyos modellek elképzelhető, hogy léteznek ilyen változatban.
Amit a PCI-E notebook VGA-ról tudni kell: nagyon drága, és hozzáférhetetlen. Ez nem olyan, mint az asztali géped VGA-ja, hogy bármelyik sarki boltban megveszed, kiskereskedelmi forgalomban nem is hallottam még ilyenről. Az persze nem kizárt, hogy egy notebook.hu-hoz hasonló barebone gépeket összeszerelő műhelyben van ismerősöd, és ő hozzáfér a nemzetközi nagykereskedők készletéhez, de elég reménytelen.
Minden szempontból jobban jársz, ha eleve olyat veszel, amire igényed van, esetleg az egész gépet cseréled alkalomadtán.
p

sutszi
(senior tag)
Gondoltam ahonnan veszem ott próbálnám meg cseréltetni/bővíteni.
Mindössze a lehetőségeim próbálom összegyűjteni, ha nagyon gáz a bővítés akkor jó az integrált is. Igazából elsődlegesen nem játékra kellene, de alakalom adtán nem akarok szomorúan nézni...
Azt tudom hogy ezek a VGA-k másképp néznek ki fizikailag.
- Privát
- 2005-12-23 17:47:09

misimagaki
(fanatikus tag)
Nekem egy céges nx9030-as van 1,7 Pentium M, 1 GB RAM, 60 GB HDD, DVD-CD-RW, WIFI, FireWire, 2 USB, TV-OUT, és ennyi. Olyan meztelen a háta, hogy rossz ránézni.
A cégnél sok ilyen van, meg 9010-sek is, de azok nagyon veszélyesek. Volt olyan, akinek ráolvadt a táska, meg a teljesítménye is nagyon karcsú, főleg ha a 9030-hoz hasonlítjuk.
A 9030-sokkal nem nagyon van baj, akinek gondja volt az a vinyó miatt volt, de Ő nem nagyon kímélte 
[Szerkesztve]
Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
Amelyikben integrált VGA van, abban nincs PCI-E foglalat. Amelyikben eleve PCI-E kártya van, azt lehet cserélni másik PCI-E kártyra, de mint említettem nem egyszerű dolog, és biztos lehetsz benne, hogy többe kerül, mint amennyiért a gépet le tudnád cserélni.
Egy példa: az én gépembe a MINI-PCI WLAN kártyára a HP szakszervíze és a Support is 30k+ÁFA árajánlatot adott. Ehhez jön még a beszerelés díja, ami alapon 4k+ÁFA. Olcsóbb kárytával nem működika gép, csak azzal, amin HP-s BIOS van. Na most a WLAN-os és nem WLAN-os modellek között nincs 40k HUF árkülönbség. Az előkészítés (a slot és az antenna a kijelző körül) az én gépemben is megvolt. Egyébként sikerült némi hack-kel 15k-ból megúsznom, de ez más téma.
Tájékoztatásul: a Ph!-n a noname, a notik nagy részében használt MINI-PCI kártyák most 3k-ért (háromezer forint) mennek! 
Ebből indulj ki, amikor VGA-cserén gondolkodsz...
misimagaki: egyszerűen nem értem, hogy egy cég hogyan vehet nx90xx-eket céges gép(ek)nek. Üdvözletem a beszerzőnek/informatikusnak/vezetőnek, akinek ez a remek ötlete támadt.
p
(#87) misimagaki válasza peterkeT (#86) üzenetére
- Privát
- 2005-12-23 18:07:15

misimagaki
(fanatikus tag)
Állítólag a HP adta grátisznak a 9030-kat. Jól bevásároltunk HP cumókból - tényleg jól. Magyarul jó sokat vettünk. Nálunk minden Compaq, ill. most már HP.
Persze a vezetőknek komolyabb vasak jutottak. 
[Szerkesztve]
Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
(#88) peterkeT válasza misimagaki (#87) üzenetére
- Privát
- 2005-12-23 19:52:10
Nem csodálom, hogy ingyen osztogatják, bár a negatív tapasztalatok még visszaüthetnek a cég megbízhatóságára. Kár ezekért az akciókért, szép csendben elpasszolgathatnák a maradék készletet kiskereskedéseknek, nem lenne olyan feltűnő, hogy annyi probléma van azokkal a gépekkel...
p
(#89) misimagaki válasza peterkeT (#88) üzenetére
- Privát
- 2005-12-23 20:12:37

misimagaki
(fanatikus tag)
Nem tudom, mi nem panaszkodunk, de feltünő volt pl az 1 GB RAM. Környezetmben nem sok állt meg eddig (6db+ az enyém). Teljesítményre nem rossz. Szépen csinálja azt, amit csinálnia kell, bár szerintem elég termetes darabnak született szegény, amikor viszem magammal, már alig várom, hogy leülhessek, vagy letehessem. A röhej egyébként a táska volt, amit adtak vele - tulképpen egy gyöngyvászon füles zacskó, ami zipzárral zárható. Én vettem egy normálisabbat, de akkor is nehéz.
Nálunk nem meglepő az ilyen akció. A P4 1,6-os gépek SDRAM-mal uilyen érdekes dolognak számítottak, bár azokért fizetett a cég. Mesélhetnék még, de a titoktartás meg ilyesmi nem engedi.
Nálunk tudja mindenki, hogy miről szól a dolog, és tisztában vagyunk a HP egyéb hardvereinek tudásával. Magyarul tőlünk nem kell tartani, ami a megbíózhatóságának hírét illeti. ![;]](/dl/s/v1.gif)
A p4 1,6-os gépeket a P3 1 GHz-es gépeink majdnemhogy lenyomják
(#90) peterkeT válasza misimagaki (#89) üzenetére
- Privát
- 2005-12-23 21:11:25
Hát, igen, az ajándék ló, meg a foga.
Amúgy nekünk is Compaq Deskpro-k vannak, 1,5-ös Villamette P4-ekkel és 256MB SDRAM-mal. 3,5 éve, amikor vették őket, nem is voltak rosszak. Azóta a Compaq Armadák szinte mindegyike lecserélődött IBM T4x-ekre, és elkezdték a P3 1000-1200-es asztali Compaq-okat is lecserélgetni IBM super slim asztali gépekre. A vicces az, hogy azok az 1200-es Tua P3-ak valóban gyorsabbak egy Villamette 1,5-ös P4-nél...
De jövőre talán hozzánk is elér a csere. Igazából a 15''-es CRT miatt lenne a legfontosabb. 
Ami érdekes még amúgy, hogy az előző adag gép mind Compaq volt, csak az értékesítők subnotijai voltak Toshibák. Utóbbiakat kiváltották PDA-val, a notik és asztali gépek beszállítója pedig már az IBM... Pedig nem rosszak a Compaq jogutódjának, a HP-nek az üzleti gépei sem.
A veszélyes pedig az, hogy az informatikusokban és vezetőkben alakul ki egy tudatalatti negatív kép a gyártóról a sok panasz és meghibásodás miatt, és ez fogja majd a következő tendernél befolyásolni a döntést. A userek csak használják a gépet és szívnak vele alkalomadtán, iletve a munkájukban vannak ezáltal akadályozva.
Hat bedöglött gép pedig sok. Milyen nagyságrendű a géppark? Néhány tucat? Néhány száz?
p

JoHnni
(senior tag)
üdv!
Nekem egy Omnibook 6000-esem van, benne egy ati rage mobility m1 2xagp, az lenne a kérdésem hogy lehet bővíteni, cserélni ezt a vid kártyát vmi jobbra??? vagy ez alaplapi cucc
[Szerkesztve]
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
Nem, sajnos ezek a VGA-vezérlők nem cserélhetők, bár nem a szó szoros értelémben vett alaplapi integrált megoldás - külön nyákon van a GPU, és van saját memóriája, nem a rendszeréből fogyaszt, de gyakorlatilag rögzítve van az alaplapon. A PCI-E-s VGA-k megjelenéséig semmilyen videókártya nem cserélhető notikban, azok már igen - az más kérdés, hogy mennyiért.
p

JoHnni
(senior tag)
nagy kár, köszi a választ 
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

sbojan
(tag)
Hogyan érted azt, hogy ''gyakorlatilag rögzítve van az alaplapon''?
Az én Aceremben GeForce FX Go5600-as kártya van és én már vettem ki (egyszerűen csak a helyére volt ''dugva'', sem csavar, sem más nem rögzítette), mert kicseréltem rajta a hűtőventilátort. Ez pedig nem PCI-E kártya.
Gépfüggő. Ezzel együtt bármit szét lehet szedni. Viszont a gépek többsége olyannyira egyedi tervezésű, hogy mást nemigen tudnál betenni a helyére. És itt nemcsak a tényleges fizikai helyre gondolok, hanem a hűtésre is, ami általában kimondottan az adott kártyához van tervezve. Nem is beszélve arról, hogy elektronikailag mi mivel van összeköttetésben. Amúgy belülről viszonylag kevés notebookot láttam, én csak használom őket.
Valami szervizes, vagy műszerész kellene, hogy eldöntse a kérdést.
Ha nem lenne olyan régi a gép, még azt is javasolnám, hogy hívd fel a HP supportot, nagyon készségesek és segítőkészek. Így már ha létezne bele másik kártya, akkor sem tudnának ajánlani, mert régen kifutott... Mondjuk ha a típust megmondja, azzal már előbbre vagy, lehet nézegetni a bontókat. De a hely és a hűtés kérdése még mindig ott van.
Én továbbra is azt mondanám, hogy elromlott kártyát lehet jóra cserélni, de mást típust beépíteni nem hiszem, hogy lehet - vagy csak nagyon-nagyon közelit.
p
(#96) misimagaki válasza peterkeT (#90) üzenetére
- Privát
- 2005-12-26 21:48:37

misimagaki
(fanatikus tag)
Szia!
Egy kicsit eltüntem! 
Egy kicsit féreérthetően fogalmaztam. A 6+1 gépből egy sem állt meg még.
A cégnél egyébként sok van. A kollégák, akik vették át a dolgokat a raktárban - mindenféle hardvereket, két raklap notebookról beszéltek. Ezeknek jelentős része minden bizonnyal 9030 típus.
Most már egyébként én is kiváncsi lettem. Amikor legközelebb megyek dolgozni utána érdeklődöm a statisztikáknak.
Igaz ez csak jövőre következhet be, mert idén hál´Istennek már nem dolgozom. Ha addig nem jelentkeznék, akkor ez az oka, és a családi élet élvezete - jó is lesz

Egyébként az enyém speciel relative sokat megy. Napi 8 óra az átlag, de elöfordul hogy otthon is megy valamennyit. Előfordult az is, hogy 60 GB-os pendivenak használtam 
Szerintem a billentyűzete egy kicsit nagy leütő erőt kíván. Asztali billentyűzet után használva amíg nem áll rá az ember keze sok betű kimarad a nem megfelelő erősségű leütések miatt.
Tapipadja helyett én egeret használok. Lényegesen gyorsabban tudom használni így.

sbojan
(tag)
A hűtéssel kapcsolatos gondolatoddal maximálisan egyetértek. Annak kialakítása tényleg gépfüggő. De gondolod, hogy ez nem lesz ugyanígy a PCI-E kártyák esetében is? Én nem hallottam arról, hogy a notebook alaplapok kialakításának terén elrendezési szabványokat próbálnának kialakítani, akár csak a grafikus vezérlő kedvéért is.
A felvetésed jogos, ugyanakkor tartok tőle mégis ez a helyzet. Személy szerint nem szedtem még szét gépet alaplapig lecsupaszítva, így személyes tapasztalatom még nincs, pár szakemberrel viszont már találkoztam, és mindenki egyetértette ebben. Ki kell próbálni, bár nem hiszem, hogy neki fogok állni kiszedni a r9600-ot a gépemből és átpakolni kedvesem Sonyjába az MX420Go helyére. Őszinténkételkedem benne, hogy működne. Mondjuk egy r9600 64MB helyett egy 9700 128MB-t beszerelni ugyanabból a típusból ugyanabba a típusba gondolom menne, de ennél nagyobb eltérésekre szerintem nincsenek a gépek felkészítve.
A PCI-E más kérdés, szerintem minden PCI-E kártya hűtése eleve olyan terhelésre is fel van készítve, hogy a folyamatos full terhelésen is bírja pár óráig - ezzel együtt gondolom hardveresen leszabályoz, ha túl akar melegedni, ígyy rásegít a légcserére - láttam ilyet már asztali gépben is, ahol ezért nem lehetett rendesen meghajtani a kártyát, holott bírnia kellett volna.
Amúgy is érdekes, hiszen a gyártók sok esetben barebone gépeket kínálnak, amibe az összeszerelő (Clevo, Albacomp, MSI pl) teszi bele a további alkatrészeket - a VGA-t is például. Gondolom itt egy univerzálisabb hűtési rendszer van kalkulálva, hogy mindent bírjon el - úgy ahogy...
p

Beniben
(tag)
Hali!
Nekem van egy nc6220
(1,73MPM, 1GB DDR2, 80GB Hitachi HDD (halk), DVD/CD-RW ....stb)
Nagyon pozitív a tapasztalatom, kb 5 hónapja gyűröm, nagyon stabil, halk gyors, szuperjó a wireless antennája. Elnyűhetetlen a ház, bika akksi tv kimenet is faxa, szóval HP!
Pár hónapja, anyagi megfontolásból meg akartam válni tőle, ma már csak nagyon kemény stexért adnám el. Megszerettem. 
"Ede, bibe, lude, post mortem nulla Voluptas!"

sbojan
(tag)
Szerintem a PCI-E-s kártyák esetében is probléma lehet, hogy a különböző gépekből másként, más úton lehet kivezetni a termelődött hőt. Persze nyilván előbb vagy utóbb csak közös nevezőre jutnak a gyártók.
Amúgy itt egy példa arra, hogy egy notiba különböző gyártók kártyáját is be lehet tenni:
Csereszabatos ATI Mobility Radeon 9600 és nVIDIA GeForce FX Go5600-os:
[link]
[Szerkesztve]