Huhuhu,asszem most nem egy friss témájú hsz.t fogok alkotni 
A következő dologról lenne szó:
Egyik új-guineai ismerősön hozott magával egy HP OmniBook 900-as subnotit kintről (PII-366,32+64MB RAM,6.4GB HDD,2.5MB VGA,12''TFT,+tartozékként külső CDROM,FDD,pótegér,macska,gombolyag,stb.
), de tekintve az ottani körülményeket,sztem nem is nagyon gázos állapotban (4-5 repedés a burkolaton,karcos kijelző,szval esztétikai zizi) Nos,a gép az első napot aksitöltőn töltötte,mert be sem akart kapcsolni aksiról. Sajnos úgy néz ki hogy a 3000mAh-s Li-Ion megfeküdt,mert 30perc után kikapcs van szinte mindig,tápkakaóhiányra hivatkozva.
Ezután viszont sajna jött a feketeleves. 10 bekapcsolásból min 5 ször nem pörög fel a vinyó,csak egyszerűen áll a gép. Szétszedtem,kitakarítottam,ventit cseréltem,mindent átmozgattam,mindez azzal járt hogy fel tudtam már bűvölni rá egy Win98at driverekkel együtt. Azt még hozzá kell fűzzem,hogy a vinyója sajnos 10Mega bad-sectort alkotott 2 nap alatt,tehát tuti megdöglik hamarosan. Viszont csupán egy badsectoros vinyónak azt a hibát nem róhatom fel,hogy a gép 10ből 5ször indul és random fagyogat a legváltozatosabb szitukban. Legfrisebb heppje az,hogy néha már BIOSba lépéskor megfagy,akármilyen bill.t megnyomok.RAMját sikerült Memtesttel ellenőrizni,20 hibátlan pass után azt hiszem kizárhatom,hogy esetleg hibás.Még amire tudok gondolni,hogy vmi a tápellátás felől nem stimmel,de ezt megfelelő műszer meg szakértelem hiányában nem nagyon áll módomban ellenőrizni.Néha azt játsza,hogy Windowsban leteszem sleepbe és ébredés után nem megy a touchpad.Külső egerével ez nem fordul elő,az mindig müxik. Magát a processzort kizárnám a hibás elemek sorából,mert Prime95.öt rászabadítottam kb. 8 órát ment,hiba nélkül,aztán lelőttem,mert mennem kellett melózni és nem akartam feleslegesen nyúzni.
Szóval maradt a gondolatom,hogy esetleg maga az alaplap a hibás,vmilyen kontakthiba,esetleg maga a billentyűzet,vagy az azt az alaplappal összekötő kábel hibája okozza a problémákat.
A hsz.emnek egy dolog a célja: Szeretnék egy működőképes HP OmniBook 900 tulajt (ha van) megkérni,hogy valamilyen úton módon oldjuk meg,hogy kipróbálhassam az alkatrészeit ennek a gépnek az övében,ezzel kiderítve az esetleges hibákat. Amennyiben kiderül hogy az alaplap hibás, akár meg is vennék egy ilyen masinát (bár ezt majd ha aktuális lesz,meg kell dumáljam a haverral). Egyenlőre ahhoz kéne segitség hogy kiderítsem mi a zizis.
Vagy ha esetleg van valakinek tippje, hasonló hibával kapcsolatban,akkor az is segitség és hálás lennék ha meg tudnám oldani vele a problémát. Thx előre is_ 
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★