ArchiCAD-del még boldogul a GMA900 (ez tapasztalatból, apa Dell notebookjában ez van), de 3DSMAX-szal szerintem már elég komolyan kéne küzdenie.
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
ArchiCAD-del még boldogul a GMA900 (ez tapasztalatból, apa Dell notebookjában ez van), de 3DSMAX-szal szerintem már elég komolyan kéne küzdenie.
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"

Kösz a válaszokat
Közben kiderült hogy ez a Pro Engineer vagymiatosz
egyáltalán nem szereti az ATi-s grafikát, úgyhogy végül
egy GeForce 6400 GO-val szerelt Vaio notebook lesz belőle...
Apropó, valakinek esteleg tapasztalat a Vaio-kkal?
Mennyire megbízhatóak?
[Szerkesztve]
-= No way back from Here =-
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Sziasztok!
Múlt héten rendeltem meg egy nx8220-t (PY538ES) és elvileg ezen a héten meg kellene érkeznie, de holnap már csütörtök és még nem hívtak...
Mondhatom tűkön ülök már...
Ha megérkezik és lesz valami megosztandóm nem fogom magamban tartani, remélem nem csalódok benne...
(#455) Neurotoxin válasza pampika (#444) üzenetére

Oh, kösz, én voltam kiváncsi az ad-hocra! De ezt nem nagyon értem:''mindkét gépnek be kell állítani fix ip-t úgy, hogy azonos alhálóban legyenek'' Hol tudom beállítani a gépem IP címét wifin? Vezeték nélküli kapcsolatok tulajdonságánál? Még nem nagyon kerestem, de így átgondolva se tudom, hogy merre kellene keresnem
Előre is kösz.
A lényeg ,hogy fájl átmozgatásra lenne szükség a két gép között. A net megosztása is érdekel.
"You are the lock, I am the key, climb up my lemon tree..."
(#456) chilli_ válasza Neurotoxin (#455) üzenetére

Asszem ezek mind le vannak irva, nezd meg a linkeket, amiket irtam par hsz-el ezelott. Net megosztasra az ad-hoc sztem nem a legjobb megoldas, max alkalmankent. Tudtommal a net szolgaltatok sem csipik tulzottan.
Szoval net megosztashoz szerezz be egy (wlan)routert, tizenparezer ft-ert mar lehet kapni. Mondjuk a routeres megosztas mar annyira nem trivi ha nem csinaltal meg hasonlot, de sztem boven lesz forumon, es mindenhol info rola. Pl. a belinkelt 3 doksiban. 

Szia.
Nagyon fogsz neki örűűűűlni!!!!!!!!
Űdv:
Pentax K20D

Sziasztok!
Nemrég vettem egy HPQ EVO NX6110 EK115ES LIGHTSCRIBE típusú laptopot, tegnap beszereztem Lightscribes dvd-t, de nem sikerült. Két progit próbáltam, a InterVideo PrintLabel (ezt a laptop mellé adták), de a ''Lightscribe print'' menüpont inaktív, pedig a lemez is benne volt. A másik a Cyberlink programja, ott meg fel se kinálta ezt a funkiót, pedig a helpben benne van.Szerintetek mi a probléma?
(#459) pampika válasza Neurotoxin (#455) üzenetére

A wifit bekapcsolod. Majd start - beállítás - hálózati kapcsolatok. Ráböksz a wifid ikonjára, majd a bejövő ablakon Tulajdonságok - tcp/ip. Ott tudsz megadni fix ip-t (alapértelmezett átjárónak jóaz, amit ad,csak legyen egyező a 2 gépen).
Egy routerrel valóban stílusosabb, de az olyan ~15k magasságában kezdődik.
A netszolgáltató meg sztem kívülről nem lát semmit, hisz van 1 gép, aki netezik és megoszt netet. De a másik is ezen az egyen keresztül netezik, szal kifele az első gép ip, mac címe látszódik 

Sziasztok!
Átfutottam a topicot, írtatok pöcökegérről. Eddig úgy tudtam, csak IBM és Dell notikon van, egy R50-esen láttam, és beleszerettem, mindenkép olyan notit szeretnék, amin van. Szóval a lényeg az lenne, hogy minden típuson van-e, ha nem akkor melyikeken? Nx6125, nx8220 érdekelne elsősorban.
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!
(#461) Neurotoxin válasza pampika (#459) üzenetére

Kösz a segítséget, reggel ki próbálom
A net végülis nem annyira fontos, csak átmeneti megoldásként lenne a háló a két gép között, fájlok másolására/mozgatására.
Egy jó routeren gondolkodok, mert jó lenne, ha tudnám hordozni a lakásban tanulás,munka '' és/vagy/esetleg''netezés közben 
"You are the lock, I am the key, climb up my lemon tree..."

Az nx6125-ön tuti nincs pöcökegér. (Csak feltűnt volna az alatt a 2 hónap alatt amióta használom
)

A www.notebookstore.hu oldalán fent vannak a HP notebookok specifikációi magyarul. Ahogy én elnéztem csak az üzleti modelleken van pöcökegér. Tehát az nx sorozat gépeknek nem tartozéka az említett oldalon leírtak szerint.
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

Köszi!
• dupla egér megoldás (touchpad + stick)
Szóval itt a sctick akar lenni a pöcökegér?
Más. Ismerősöm szerint minden notebookban két egér csatlakozó van, ergo lehet beletenni pöcökegeres billt. Erről valaki tud valamit?
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

Jaja, a stick lenne a pöcök. Ibm-éknél asszem track point néven fut.
A szerelési részleghez nem értek, de akár lehet is, ha azonos ''alvázra'' épül több modell, csak mondjuk nem mindegyikben használják ki minden funkcióját.

Sziasztok.
Nc 8230-as notim van. Nem tudom a tv kimenetet beállitani mert semmiféle jel nem jön ki rajta. S-video csatlakozót nem kaptam hozzá, egy másik Ati vid.kártya ''7 lábú'' csatlakozojával probáltam aminek a vége rca aljzat. Ebbe csatlakozik egy rca dugó, aminek a vége hagyományos s-video, ez pedig a tv-be. De jel nincs. VGA driver Omega 3.8.221.
Kösz a segitséget.(Angol karakterkiosztású billentyűzeten hol a hosszú ''i'' ? ) Lehet kereskedelmi forgalomba kapni 7lábú /4 lábú s-video kábelt?
Üdv:
Pentax K20D

Nekem nx6125 van, angol billentyűzetes, nekem sincs hosszú i betűm, de ha az alt gr -t nyomva tartod és nyomsz egy j betűt akkor hosszú i-t ad ki.
Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram
alt gr + j = í
alt gr + i = Í
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Ma megkaptam végre két hét várakozás után az új nx8220-amat... 
Szerencsére abszolút pixelhiba-mentes... Kicsit furcsa még szokni a gépelést, de eddig maximálisan meg vagyok elégedve vele. 1 óra 40 perce húztam le hálózatról és még 57%-ot(2:03)-at jelez, úgy hogy közben irtam egy dvd-t és netezgetek... Szóval az örömöm egyenlőre felhőtlen. ''Várom'' az első pofáraeséseket mert ez eddig túl szép... 

Udv!
Lenne par (lehet kicsit buta) kerdesem:
elvileg 533 mhz-es az fsb a gepemben (nc6220, chipset: Intel Alviso-G i915GM/910GML
Megis everest ezeket az ertekeket muatatja:
cpu 800 - fsb 333
cpu 2000 - fsb 133
533 az hova tunt? :/
A memória működési sebessége az Intelnél régóta úgynevezett Quad-Pumped Bus (QPB), azaz a rendszerbusz (FSB) négyszerese. 4x133=533. A 333 nem tudom, hogy jön ki neki, de szerintem ott valamit félrenéz a rendszer, 800MHz-en az FSB-t nem, csak a szorzót kell neki lejjebb vennie, ez elvileg a memóriát nem befolyásolja..
p

sziasztok
A sajátomról tudok beszélni, számomra a 4-4,5 óra müködni szokott, de ha filmet nézek akkor a 3,5 óránál megáll a dolog. De kipróbáltam projektorral és úgy már visszatér a 4 órás üzemidő.
persze itt csak a film nézés ami számít.
fi
Megkérhetnék egy kedves tulajt, hogy dobjon (jó) néhány screenshot-ot a számítógépén lévő HP-progikról?
Gondolok itt például a ProtectTools Security Manager és a HP Quick Launch Buttons programra...
Magyar nyelven találhatók meg ezek a programok a számítógépen? Ha igen: láttatok/találtatok hibát a lokalizált szoftverelemek között? Illetve a kézikönyvek kapcsán is írhattok hibákat, ha találtok 
(Mi fordítjuk ezeket a kézikönyveket, illetve néhány szoftvert is, és gyakran semmiféle referenciát nem kapunk hozzájuk (a pdf kivételével a kézikönyvek esetén), valamint általában a végeredményt sem látjuk.)
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
A ProtectTools Security Managert fel sem tettem, mert nincs szükségema szolgáltatásaira, a QuickLaunch Buttonst feltettem ugyan, de bebugzott valami általam már használt billentyűkombinációra (bár már nem emlékszem mire), és amúgy is csak két, általam úgysem használt extra gombot keltett volna életre, úgyhogy leszedtem. Egyébként is angol verzióm volt (van) mindkettőből. Úgyhogy sorry, ebben most nem tudok segíteni, de ha más használ ilyesmit, én is kíváncsi lennék, hogy mi a véleménye róla.
p

Marmint mirol? A Quick LB softjarol? Nekem fent van az N600c-n. Semmi gond nincs vele, tokeletesen muxik, mast is betudtam allitani a gomboknak, nem csak a defaultot. 5-bol 4-es, mert teszi a dolgat, nincs vele gond, a Synaptics driver viszont 4.5 az 5-bol, de csak azert mert 5-ost nem adhatunk semmire. 

Az igaz, hogy HP notik esetében csak 1 hónapon belül lehet a garanciát bővíteni?

ÉN is így hallotam, de nem éri meg, valami 50k+FA a garibővítés... 
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

Az szép summa...notebook.hu-n olyasmit olvastam hogy 1év 30ezer, 2év 40ezer. Nem tudom megéri-e, hiszen ha véletlenül pont akkor romlana el akkor még a gatyám is rámenne a javításra.
Ha sikerül összeszednem egy kis pénzt megfontolom hogy plusz garit vagy 1 giga ramot vegyek.
[Szerkesztve]

Tavaly decemberben nekem azt mondták a HPWorld-ben h bármikor vehetsz hozzá garbővítést a garanciaidőn belül. De ez forgalmazótól függ. Én is voltam olyan helyen h azt mondták h 1 hónapon belül tudnak rá ilyet adni, máshol meg 90 nap volt rá.

ez sztem butasag, hogy forgalmazotol fugg, mivel nem a forgalmazo fogja allni a garit, hanem a HP. Es tole is veszed, csak a forgalmazon keresztul, nyilvan.

Sziasztok!
Adott egy hp omnibook xe2, rajta egy win 2000 professional.
Valami oknál fogva a tapipad nem reagál a nyomásra vagyis a bal klikknek megfelelő funkciót nem tölti be, amúgy rendesen lehet mozgatni az egeret meg a két gombja is ok.
Mi állítodhatott el?
Gondolom maga a pad jó, mert akkor mozgatni sem lehetne az egeret.
Gyors help kellene, mert nem is az enyém a cucc s megakarom oldani mire hazaér az illető. 
"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

UP
Sürgős lenne.
"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

A tapipad drivere fenn van? Nem abban álljtotódott el vmi?
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy sokat szoktem a koliban ágyban gépezni. Ha épp le kell raknom a gépet, akkor ugye az ágy nem egészen sima felületű, így eltakarhatja a venti légzőrését
Ilyenkor nagyon zokon veszi-e vmelyik alkatrész, ha fejjel lefelé rakom le? Persze be van csukva, csak nem a talpán áll. Ilyenkor ált. üresjáratban szokott lenni, szal a vinyó sem pörög.

Jah, meg ami még rohadtul idegesítő, hogy a pöcögegérel manőverezve ha elengedem a pöcköt, sokszor elkezd magától mászni a kurzor. Néha megáll pár sec múlva, de ált. csak a képernyő szélén. Miért ?! És mit lehet vele csinálni? Feledtébb idegesítő 
Régebben előfordult nálam is (azt hiszem, még az nc8000-en), nem tudom, miért csinálta. Elég ritkán jjött rá, úgyhogy arra gyanakodtam, hogy tényleg beszorult a pöcökegér valamelyik irányba - talán por, piszok, vagy ilyesmi miatt. Nem foglalkoztam vele különösebben, nem volt jelentős dolog, ha most nem mondod, nem is jut eszembe.
p

Régebben nekem is volt néhányszor ilyen gondom. Olvasgattam a ThinkPad fórumot, s ott két dolgot javasoltak: driver-frissítés, ill. ne tartsd folyamatosan rajta a pöckön az ujjadat (bármilyen jó érzés is
).
Itt még további okosságok olvashatók: [link] 
www.eladomakonyvem.hu

Köszi a linket.
A bajom pont az, hogy nem tartom sokat rajta az ujjam a pöckön. Néha használom és aztán magától kezd el mászkálni 
A gép fejre állításra van vmi véleményetek?

Sztem nyugodtan fejreallithatod vagy akar az elere is.
Nem tudom milyen problemat okozhatna ez... A hibernalas nem lenne jobb megoldas amugy? Vagy csak rovid idokre teszed csak le ilyenkor?

Sziasztok!
Nekem is HP-m van, sajnos már elég régi. Épp ezért, a felmerült igények miatt szeretnék benne RAM-ot és videókártyát is cserélni. Utóbbi kapcsán gondolkodtam el, hogy lehet-e egyáltalán. Nincs bátorságom szétszedni, ráadásul nem az enyém (csak egy adott cégnél mehet a szervíz), egyébként most egy ATI RADEON IGP 345M van benne, 64 mega rammal. Ami ma már kicsit kevés. Nincs valakinek esetleg hasonló? Vagy valaki meg tudja mondani, ki lehet-e cserélni?
üdv
szia!
videokártyát biztos nem tudsz cserélni, RAM-ot tudsz, de ha SD, akkor elég drága lesz..
in asm we trust

kösz, az ár nem gond, mert azt cég fizeti 
viszont akkor új játékok szóba sem jöhetnek sajnos 

Sziasztok! Van egy kis problémám...
Van nekem egy céges Compaq (HP) Evo 800v notim. Újra kellett teleptenem rajta mindent, mert már nagyon régi volt az elöző rendszer, stb. Mindent feltelepitettem rá de az Ati driver-t nem tudom megetetni vele. Próbáltam hp oldalról, ati oldalról, stb. Ezt irja ki ha elkezdem telepiteni drivert: ''A telepthető nem tudta meginditani a telepitést: xxxxxxxx ''
Vmi ötletetek esetleg?
Egy régi PH-s.

Hali.
Esetleg ezt próbáltad-e? Nekem sokat segített hasonló ügyben.
[link]

Akkor megnyugodtam 
Hibernálást nem szeretem, mert régebben nem mindig jött vissza a win (asztalin és notin is). Teljesen változó időt tölt így, néha csak pár perc, néha pár óra; teljesen rapszodikus, mivel vmerre kimegyünk a koliszobából, aztán ki tudja, mikor megyünk vissza. Ezért is nem kapcsolom ki, hisz van, hogy 3 perc múlva újra az ölemben van.
Ami gondom lenne még vele: a win néha hülyéskedik. Frissen van telepítve. C.\-n swap (pagefile.sys) ki van kapcsolva és átrakva D:\-re, mégis C.\-n (system) van egy 1,5 gb-os swap file
Aztán néha elfelejt beállításokat, amit így újra meg kell tenni. Szóval ilyen apróbb dolgok és nem tudomőket mire vélni 
Ez viszont egyértelműen szoftverhibának tűnik (valami XP-s beállítás), nem hiszem, hogy gépspecifikus.
p

Nézd csak mit találtam Neked a kurzor mászkálósdi problémára! 
[link]
www.eladomakonyvem.hu

Hi! Ugy latom, kicsit leült a forum, de azert megkerdeznem, hogy kinek mi a velemenye az nc6220 es nc 6230-rol? Amire kell, arra böven eleg a gep, igazabol a minösege es a hordozhatosaga erdekelne, meg, hogy mennyire melegszik. Ja, meg az is, hogy a hozza adott softwerek milyene, mennyire stabilak es gyorsak:
HP One-Touch Button Software, HP Mobile™ Print Driver, Synaptics Touchpad Driver, HP Hilfe und Support, HP Wireless Assistant, Sonic RecordNow!, InterVideo WinDVD – DVD-Player, HP Client Manager Software, Smart Card Security for HP ProtectTools
Egy Dell Insipironbol kezdek kiabrandulni, ezert kerdem. Meg ugye otthon a HP-nak jobb minden supportja es garanciaja is.
Elöre is kösz.
[Szerkesztve]
Az igazság tűzerő kérdése.
Pillanatnyilag ez a HP zászlóshalója irodai Thin'n'Light kategórában. Az IBM T43 ellenfele. Al-Mg ötvözet ház, fullos felszereltség (ami csak egy üzleti notiba kellhet), és a lehető legminőségibb összeszerelés.
Még valamit szeretnél tudni? 
Megjegyezném még, hogy kategóriban jóval a Dell Inspiron fölött van, talán a Latitude az, ami elérheti, de nem vagyok benne biztos, hogy minőségben el is éri valóban.
p

Igazan köszönöm. Amugy miben jobb az egekbe magasztalt T43?
Az igazság tűzerő kérdése.