Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#401) peterkeT válasza búbosvöcsök (#400) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Valóban, a US-ben van egy bizonyos kultusza. Sajnos az ottani piaci helyzetet annyira nem ismerem. Mindenesetre maradandót nemigen alkottak ezen a területen, szemben a Compaq-kal, Dell-lel, IBM-mel pl, akik a notebook-gyártás hőskora óta jelen vannak itt is, dacára annak, hogy az üzleti célra szánt gépeik nekik is mindig drágák voltak (most is azok, csak a Compaq ugye már HP-Compaq).

Azok a Pavillionok pedig, amik jelenleg még forgalomban vannak, gyakorlatilag egyrészt a maradék Compaq Presario, másrészt a baljós emlékezetű nx5000, nx7000, nx9000 sorozattal azonosak.

US-ből származó P3-as Pavillionnal egyébként találkoztam (típusra bevallom töredelmesen, nem emlékszem), de nem győzött meg. Olyan se meleg-se hideg gép volt. Megbízhatóan működött, de kategóriján belül sem nyűgözött le.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#402) chilli_

chilli_
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Kuldjetek nekem legyszives mert homerseklet eredmenyeket dothan procikrol!
Aggaszt, hogy nalam 800 mhz-en sem nagyon huti le 45 fok ala. Ha 2000-en megy, akkor eleri neha a 70 fokot :( (nc6220am van)

(#403) Neurotoxin válasza assdf (#393) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Egy újabb nx6110 user :C Mostmár 3an vagyunk, takos,te meg én ;] Mostmár legalább lesz vmi összehasonlítási alapom, ha vmi nem működik nálam.kopp kopp kopp.

Peter: mióta rajta van az akksi a gépen(hálózati tápláláskor), azóta csak most a héten töltött rá először, tényleg szigorúan csak 90% töltöttségi szint mellett(remélem érted miről beszélek :B )

"You are the lock, I am the key, climb up my lemon tree..."

(#404) peterkeT válasza chilli_ (#402) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Nem irreális. Az nc8000 40-42 fok körül volt alapon, és 60 fok körül normálisan terhelve, full terhelésen (LAN-partys játékok) még több. Az egy 1600-as Banias volt. Ez alapján reális a géped hőmérséklete. Az nc4200-n most nincs NHC, ha lesz, megnézem neked az 1,7-es Dothant is.

Neurotoxin: ok, elhiszem. ;) Mint írtam, erre még sose figyeltem, de alapvetően logikusnak hangzik. De hogy hol lehet beállítani ezt a határértéket, azt nem tudom.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#405) Longeye válasza Neurotoxin (#403) üzenetére

Longeye
(lelkes újonc)

Négyen.

/* Egy lelkes kontár */

(#406) Longeye válasza chilli_ (#402) üzenetére

Longeye
(lelkes újonc)

Azt nem tudom, hogy normális hőmérséklet adatok-e, de nálam is hasonló a helyzet (Dothan 800/1,7).

/* Egy lelkes kontár */

(#407) Neurotoxin válasza Longeye (#405) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Bocsi, akkor 4 ;) Szóval akkor nx6110 userek! Ti egyébéként milyen Wlan drivert/progit használtok a felsoroltak közül?:

Broadcast wireless
Broadcom Wireless LAN driver
Broadcom WLAN adapter for XP
HP wireless assistant(nekem ez van csak fent)
Intel PROWireless Drivers
Wireless Intel PRO service

És a LAN kártyához?
ugyanis csak:Ethernet 10_100M-ez van fent a hivatalos honlapon-letöltögetős játék :((

(#408) kapcs-ford válasza peterkeT (#401) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Véleményem szerint tévesek az információd a Pavilion szériáról... Egyáltalán nincs kifutóban az Eu-ban, sőt eladásban pipálja az nx6xxx szériát. Az hogy magyarországon szinte nincs forgalmazva az nem azt jelenti hogy nincs.

[link]

Aláírás

(#409) peterkeT válasza kapcs-ford (#408) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Nos, a spanyol piacot nagyon nem ismerem.

Ami biztos, hogy a Pavillionok nagy része azonos némelyik Presario modellel, és ugyancsak van HPQ termékszáma is.

Lásd HPQ nx9010, ami fut HP ze5000 és CPQ p2500 néven is. De ugyanígy megvannak a modellszámok az nx9020, nx9030 sorozatoknak is.

A HP dv1000 széria például nálunk is kapható, ugyanakkor ezt a gépet árulják HPQ nx4800-ként is.

A HP zt1000 és a CPQ x1000 pedig a nálunk is ismert nx7000 sorozattal azonos.

Egyetlen terméknek van csak HP verziója, ez a zd8000, bár az újonnan megjelent HPQ nx9400 valószínűleg ezt készül leváltani.

Elég régi az összefonódás a két cég között, régebbi, mint az egyesülés. Hol egyik, hol másik típusnevet tartották meg, hol melyiknek volt nagyobb az ázsiója és melyiktől várhattak nagyobb sikert. A hosszútávú policy mégis azt hiszem az lesz, hogy a jelenlegi HPQ vonalat fogják megtartani és a Presario/Pavillion vonal szép lassan kifut. De nem vagyok HP alkalmazott (nem is voltam, bár dolgoztam nekik egy ideig, igaz nem a notebook üzletágban), és ezek valóban bármire képesek... ;)

p

(#410) Karex

Karex
(senior tag)

Az előfordulhat, hogy egyáltalán nincs hőmérő szenzor egy hp notiban? (pavilion zt3000). Eddig akármilyen progival néztem, nem talált adatot (kivéve a hdd-t, de azt meg gondolom a smart ból olvassa). :F

Jah, amúgy speedstep működik, ventillátor is kapcsolgat terhelés hatására, csak azt nem értem hőmérséklet-mérés hiányában min alapján. (:

[Szerkesztve]

(#411) pampika

pampika
(senior tag)

Az miért van, hogy a zsír új nc 4010-esem elég sokszor kapcsolja be a ventit? Bekapcsoláskor felpörög, oké. De aztán sokszor netezés közben is felpörög, pedig a firefox mellett nem fut más.
Először arra gondoltam, hogy amiatt van, hogy az ölemben tartom -> nem szellőzik eléggé :U De aztán sima, üres asztalra rakva is hasonlókat csinált...
1,8-as dothan van benne.
Van vkinek ötlete?

(#412) peterkeT válasza pampika (#411) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Biost érdemes frissíteni, valakinek korábban volt hasonló problémája, az segített.

p

(#413) Screammm válasza peterkeT (#412) üzenetére

Screammm
(őstag)
LOGOUT blog

Nah ezt én is megpróbálom, mert nálam is jelen van a probléma. Részletek majd később?

a notebookodon működik már a suspend rendesen? (esetleg nhc leszedése nélkül?)

üdv
Screammm

"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"

(#414) Screammm válasza Screammm (#413) üzenetére

Screammm
(őstag)
LOGOUT blog

ohh máris jobb lett. ha emelkedik a hőmérséklet nem támadja le a ventillátor mindjárt max fordulattal csak szép fokozatosan.

úgyhogy aki még nem frissítette a biost, az tegye meg gyorsan :).

üdv
Screammm

(#415) chilli_ válasza Screammm (#414) üzenetére

chilli_
(lelkes újonc)

jah, bios frissites segitett nalam is, sokkal kulturaltabban porog a venti. Ha nincs hasznalva, akkor szep ciklikusan kb 5percenkent felmegy 50 fokra, ranyomja a ventit, eleri a 44et akkor kikapcsolja. Es kezdodik elolrol. :)
Viszont a vinyo kornyeken is porog valami. Vagy ez maganak a vinyonak a hangja? Olyan mintha venti lenne, nemtom, aki ert hozza vilagositson fel pls! :)

(#416) Pet_i

Pet_i
(senior tag)

Up, hogy felkerüljön a listámba.

(#417) pampika válasza peterkeT (#412) üzenetére

pampika
(senior tag)

Köszi, megpróbálom :)

(#418) peterkeT válasza Screammm (#413) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Az én gépemen soha nem is volt NHC... :(

Az kedvesem gépe volt, amin próbálgattam ;), sajnos nem sok sikerrel... :(

Viszont most nézem, hogy van egy 1.10-es Beta1, kipróbálom azzal is.

p

(#419) peterkeT válasza peterkeT (#418) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Ezzel sem működik sajna...

p

(#420) Screammm válasza peterkeT (#419) üzenetére

Screammm
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes, lehet megdobom a készítőket egy mail-lal ha esetleg még nem tudnának róla.
A Kedvesednek is nx8220 notija van? Sajnos nem emlékszem már :B.

(#421) peterkeT válasza Screammm (#420) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Kedvesemnek is nc4200-a van. :D Most írok Manfrednek egy emailt, viszont eszembe jutott valami: jó lenne egy nem-HP i915GM-es gépen is kipróbálni. Most gondolkozom erősen, hogy kinek van ilyenje az ismerőseim között...

p

(#422) assdf válasza Neurotoxin (#407) üzenetére

assdf
(újonc)

Nekem a hp wireless assistant (hogy müködjön a wireless gomb a laptopon) meg a broadcom wireless lan driver

lapitopi :P

(#423) takos válasza Neurotoxin (#407) üzenetére

takos
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Én is csak a Hp oldaláról letöltött drivereket használom:

Broadcast wireless
Broadcom Wireless LAN driver
HP wireless assistant(nekem ez van csak fent)

+Broadcom Drivert a hagyományos hálókártyához.

Én még nem frissítettem a biost, de valójában nem is tudom, hogy milyen van nekem :(
Hol tudnám megnézni?

Köszi,
Takos

A vasam? Hp-Compaq nx6110,Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533-1730 Mhz,1GB DDR333pc2700,Intel Video 8-128M w/DDR,80GB

(#424) assdf válasza takos (#423) üzenetére

assdf
(újonc)

ctrlÓ+esc és akkor kiirja

(#425) takos válasza assdf (#424) üzenetére

takos
(kvázi-tag)

ctrl+ó+esc?

A vasam? Hp-Compaq nx6110,Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533-1730 Mhz,1GB DDR333pc2700,Intel Video 8-128M w/DDR,80GB

(#426) Screammm válasza takos (#425) üzenetére

Screammm
(őstag)
LOGOUT blog

hát nx8220on nem jön be erre semmi :D

ps. szólok hogy az aláírás max 3 sor lehet mielőtt a mod szólna :)

(#427) assdf válasza takos (#425) üzenetére

assdf
(újonc)

bocsi elirtam. szóval fn+esc re hozza be. csak sikerült + helyett control + nyomnom a gépen és a mozilla kb 2es betüméretre váltott nem láttam mit gépelek.

(#428) takos

takos
(kvázi-tag)

Oké!

HPQFlash for HP Notebook System BIOS (68DTD) - Windows-Based » F.0C

És itt melyiket válasszam?

ROM Image for HP Notebook System BIOS (68DTD) Remote ROM Flash - SSM Compliant

Hogy járjak el?

(#429) takos válasza takos (#428) üzenetére

takos
(kvázi-tag)

Rendben megoldottam, frissítettem, bér ez az új verzió is elég régi 2005/11/21 F. 0C...
de ha működik, akkor oké.

(#430) Neurotoxin válasza takos (#429) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Oké, felraktam mind a 3at(HP wireless assistant, broadcom wireless+broad wireless Lan drivert) eddig a LAN nem volt fent. Egy srácnak az egyetemen van a gépén vmi wifi hálózat ellenőrző program-egy nagy táblázat, jobbra a tornyok ,balra pedig a beállítások vannak feltüntve, és 2 zöld nyíllal lehet lépkedni. Ő azt mondja ,hogy ez a windowsnak vmi
saját alakalmazása.Létezik tehát olyan program, ami minden drivertől független? Én már mindent próbálgattam, de csak ''ilyen''ablak jön be, mint ahogy a képen is látszik:[link] (klikk a képre nagyításhoz)

takos:amúgy működik ez?: 2005/11/21 F. 0C...-vettél észre vmi eltérést, újítást?(melyik programmal frissítetted?persze win alól....amúgy te próbáltad már a lightscribe firmwaret frissíteni?)
->nekem a 2005/09/16 F.0B van fent jelenleg(gyári)

Peter: lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a hawer fejében felötlött, hogy mi lenne , ha wifi-n csatlakozna egymással a 2 gép-nyílván ez csak egy wifi routerrrel lehetséges igaz? :U

[Szerkesztve]

(#431) Neurotoxin válasza Neurotoxin (#430) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Oopsz, elrontottam [link]
Mostmár jó :B

[Szerkesztve]

(#432) takos válasza Neurotoxin (#430) üzenetére

takos
(kvázi-tag)

Egyenlőre változást nem vettem észrve...mert 23:00-kor raktam fel az újabbat :)
HPQFlash for HP Notebook System BIOS (68DTD) - Windows-Based » F.0C ->ezzel frissítettem, nagyon primitív a dolog.
DE a lightscribe, csak úgy működik(bár még lemezt nem írtam, de elvileg megy) ha frissíted a firmware-t.
Ma vagy holnap kipróbálom, hogy működik és beszámolok róla.

(#433) peterkeT válasza Neurotoxin (#430) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

''mi lenne , ha wifi-n csatlakozna egymással a 2 gép-nyílván ez csak egy wifi routerrrel lehetséges igaz?''

Két gép közvetlen összekötése wifin lehetséges wifi router nélkül is, ezt ad-hoc kapcsolatnak hívják. Nézz be a wireless hálózatos topikba, ezt én sem próbáltam még, csak tudom, hogy létezik.

p

(#434) chilli_ válasza Neurotoxin (#430) üzenetére

chilli_
(lelkes újonc)

Wlan halozat temaban olvasnivalo:
[link]
[link]
[link]

(#435) Neurotoxin válasza chilli_ (#434) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

OK, köszi a segítségeteket, átolvasom, kipróbálom ;)

Takos:örömmel várom a fejleményeket ,mert eddig még én se próbáltam az LSt...

(#436) Longeye válasza Neurotoxin (#435) üzenetére

Longeye
(lelkes újonc)

Én már próbáltam. Működik. Nekem nem kellett hozzá BIOS frissítés.
Próbáltam a Samsun meghajtó firmware-jét is frissíteni a Samsung-tól letöltött progival és firmware-rel, de nem ment. Vmi olyat írt ki, hogy nem ismeri fel a meghajtó típusát, vagy mi.

/* Egy lelkes kontár */

(#437) peterkeT

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

NHC problémákkal küzdő sorstársaknak: [link]. ;)

p

(#438) Screammm válasza peterkeT (#437) üzenetére

Screammm
(őstag)
LOGOUT blog

:R

(#439) [lAyCsI]

[lAyCsI]
(őstag)

Sziasztok,

Az lenne a kérdésem a hozzáértőkhöz, hogy a következő programok megfelelő sebességgel futnának-e egy HP notebook Intel Graphics Media Accelerator 900 UMA-s
GPU-ján: (MP4 2.0 Ghz, 512 Mb Ram)

-3D Studio Max
-Pro Engineer
-ArchiCad

előre is kösz

-= No way back from Here =-

(#440) csabors

csabors
(tag)

Sziasztok.

A gondom a következő. Aksiról használva a laptop (nc8230) ventilátora óránként kb. kétszer ha bekapcsol. Hálózatról két-három percenként. Energiagaazdálkodás (windows) mindkét esetben hordozhatóra van állitva. Mindkét eset hasonló körűlmények között lett próbálva (net). Valami Hp ''hasznos'' program. Olyanra gondolok mint pl. Acer notiknál az e powermanagement. Vagy beállitási segitség...

Üdv:

Pentax K20D

(#441) [lAyCsI] válasza [lAyCsI] (#439) üzenetére

[lAyCsI]
(őstag)

khmm... és ugyenezek a progik ATI Mobility Radeon X600-on sokkal gyorsabban futnának:F

-= No way back from Here =-

(#442) sghc_toma válasza csabors (#440) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

BIOS-ban van olyan beállítás, hogy ''FAN always On while on AC power''. vagy vmi ilyesmi. ez ki van kapcsolva? ja, meg sztem ha hálózatról megy, akkor a vga nincs leszabályozva, és az azért fűt egy picit..
hasznos progi? próbáld ki a notebook hardwara control-t! ott a proci sebességeihez tudsz fesz-eket rendelni, meg még az ATI kártya órajeleivel is lehet vmit piszkálni asszem. mondjuk én az nc6000-emben a mr9600-os órajeleit ati tools-szal vettem le 105/105-re.

in asm we trust

(#443) assdf válasza [lAyCsI] (#439) üzenetére

assdf
(újonc)

Nem tudom, én blendert használok, abban nem érezhető lényeges sebességkülönbség az asztali gépemhez képest.A renderelés sem tart sokkal tovább és gyakorlatilag csak a processzort használja nem a vga-t, azt irtad p4 2ghz a noti,bőven elégnek kell lennie.

(#444) pampika válasza peterkeT (#433) üzenetére

pampika
(senior tag)

Jaja, ad-hoc mód a megoldás.
Az a lényege, hogy wifi bekapcs és mindkét gépnek be kell állítani fix ip-t úgy, hogy azonos alhálóban legyenek: mondjuk 192.168.0.1 és 192.168.0.2. És ekkor elvileg látniuk kell egymást, megy a belsőháló, sztem netet is meglehet osztani.
Persze azért csak elvileg, mert a technika ördöge néha közbeszól, amúgy alapvetően működik :))

(#445) chilli_ válasza peterkeT (#437) üzenetére

chilli_
(lelkes újonc)

hm :/ uj NHC-vel sem akar visszajonni a gepem stand by-bol :(

(#446) csabors válasza sghc_toma (#442) üzenetére

csabors
(tag)

Szia.
Soha nem volt Ati kártyám. Ati tools települ a meghajóval, vagy külön letölthető?

Pentax K20D

(#447) sghc_toma válasza csabors (#446) üzenetére

sghc_toma
(senior tag)
LOGOUT blog

én meg soha nem használtam gyári ati-drivert... az omega driver-t tettem fel, és azzal feltelepül. de keress rá google-ban, tuti le lehet tölteni.

in asm we trust

(#448) Eszleny válasza chilli_ (#445) üzenetére

Eszleny
(fanatikus tag)

Nekem se akar visszajönni készenlétből, azaz elsőre nem sikerült. Aztán gondoltam egyet és kivettem az optikai meghajtott készenlétbe helyezés előtt (multibayII) és láss csodát ekkor visszatért készenlétből. Szóval azt hiszem megvan a baj forrása.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#449) chilli_ válasza Eszleny (#448) üzenetére

chilli_
(lelkes újonc)

hm, ez erdekes. Apropo multibay. Hasznalt mar valaki multibay vinyot, vagy barmit? Tapasztalatok? Erdemes beszerezni egyet, vagy inkabb egy kulso usb keret?

(#450) Eszleny válasza chilli_ (#449) üzenetére

Eszleny
(fanatikus tag)

Láttad már a multibayes merevlemezek árát? Ha megnézed akkor szerintem tudni fogod, hogy számodra mi a megoldás.
Gondoltam, hogy veszek egy 80 gigás merevlemezt s a régi maradna külsőnek. Sajnos nincs pénzem a megvalósításhoz meg nem is olyan égetően fontos.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.