Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#4001) cucka válasza vottokar (#4000) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, az optikai meghajtó elég finnyás tud lenni, ezt win installnál megtapasztaltam. a 3 éves újraírható cd-t nem akarta beolvasni, a vadonatúj cd már jó volt neki. (sata vinyó miatt kénytelen voltam írott cd-ről telepíteni). nagyon ritkán használok cd/dvd lemezeket, szóval annyira nem érint érzékenyen a probléma. azt azért el kell ismerni, hogy notebook-hoz képest valóban halk a dvd olvasó, lakótárs fusi-jában lényegesen hangosabb.

és még mindig nem hallottam, milyen az, amikor ennek a gépnek elkezd búgni a ventillátora, ennyire csendes működésre (terhelés alatt is) nem számítottam.

akksi: a kapacitás csak 1 dolog, az élettartamot a wattórában kifejezett érték szemlélteti. (nem értek az elektronikához, szóval ki lehet javítani a tévedéseimet). ez a 6cellás akksi 43Wh, a normális 8 cellások (amivel például az nx8220-at szerelik) pedig 60Wh fölött vannak, ergo annak az akksijával durván másfélszer annyit menne ez az nx7400. egyébként lehet hozzá második akksit venni, ha valakinek fontos.. azzal szerintem simán elmegy 5-6 órát normális használat mellett.

[Szerkesztve]

(#4002) Sárpac válasza cucka (#4001) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Neked pontosan melyik típus van core 2-es vagy celeronos mert a celeronos ventija azért megy rendesen?!

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#4003) cucka válasza Sárpac (#4002) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

core2 duo t5500, de az adataimnál is írja :)

egyébként ennek is megy a ventije, de gyakorlatilag hangtalanul, éjjel, csendben és közel hajolva hallatszik csak.

[Szerkesztve]

(#4004) vottokar válasza cucka (#4001) üzenetére

vottokar
(fanatikus tag)

Szóval azt mondod, hogy a notinkban levő DVD még nem is a leghangosabb fajta! Én meg még reklamáltam.. Mondjuk notikkal nem sok dolgom volt. A melóhelyen használt Siemensekben levők ''csak'' CD írók, és már legalább egy éve nem üzemelnek.

Az enyém hűtőventillátora felpörög néha, de nem veszélyes a hangja, pedig eléggé csendes környéken élek.

Én értek valamennyire a villamossághoz. Azért írtam Ah-t, mert a 8 cellás HP akkumulátorok, nem csak cellaszámban különböznek, (ezért a kimenőfeszültségük is nagyobb) hanem a cellák teljesítményében is. 4Ah helyett 4.8Ah. És így 69Wh a kapacításuk. És mintha valahol azt olvastam volna, hogy ezzel szerelve is árulják.

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#4005) cucka válasza vottokar (#4004) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, elvileg elérhető a gép 69Wh-s akksival is, de nem tudom, hol árulják errefele ilyen kiszerelésben.
az enyém ventillátora folyamatosan megy, de hangtalanul. ma kipróbáltam rajta a civ4-et. első döbbenet, hogy elfogadhatóan megy 1280x800-as felbontásban (még az intel oldalán is olyat írtak, hogy felejtős az a játék intel vga-n), a másik döbbenet, hogy még ez sem volt elég arra, hogy elkezdjem búgni a ventillátor. természetesen érezhetően melegebb levegőt fújt ki a gép mint alapesetben.

[Szerkesztve]

(#4006) yash válasza cucka (#4005) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem a levegő melegebb, csak gyorsabban távolítja el nagy mennyiségben :) Perzse, ha nagyon hajtva van, akkor ténleg kúszik fel a hőmérséklet is...

(#4007) s_akos82

s_akos82
(tag)

Sziasztok!

A minap beállítottam otthoni hálózatra a WPA titkosítást. nx6310 tulajoktól kérdezném, hogy van-e valakinek hasonló, és ha igen akkor tudta-e használni (BoardCom WLAN segédprogi nélkül), csak simán a winfosos kezelőfelülettel? Nálam kb. 10 másodpercenként szakadt a net, amig fel nem tettem :F ! Most tökéletesen megy, csak azt nem értem, hogy nélküle vajon miért nem volt hajlandó? Barátnőm ASUS notija, ill. egy haver Fu-Si notija is vitte/viszi a WPA-t segédprogi nélkül.

[Szerkesztve]

(#4008) tototos válasza s_akos82 (#4007) üzenetére

tototos
(senior tag)

Én egyből felraktam a broadcom progiját, mert alapból gyűlölöm a windowst. :C :C

Msn: totos@vipmail.hu Skype: ktm640152

(#4009) s_akos82 válasza tototos (#4008) üzenetére

s_akos82
(tag)

Hasonlóan érzek én is a windows iránt..., amikor beüzemeltem a gépet anno, csak a legszükségesebbeket kaptam le a netről, fene a lusta formámat :W !

Mind1, legalább legközelebb nem próbálkozom :DD !

(#4010) BluEyes válasza s_akos82 (#4009) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Én a win sajátját használom, mert én meg alapból igyekszem csak a legszükségesebb dolgokat felrakni. Megy jól wpa-val, viszont a novemberi driverrel akadozgat, úgyhogy ment vissza a korábbi - talán májusi? - driver, azzal nincs bajom.

[Szerkesztve]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#4011) s_akos82 válasza BluEyes (#4010) üzenetére

s_akos82
(tag)

Azért a korábbival vigyáznék a helyedben, elég csúnya biztonsági rést találtak benne, erre jött ki megoldásként a novemberi.

Egyébként én valahol a két álláspont között próbálok mozogni, törekszem arra, hogy csak a legszükségesebbekkel terheljem a gépet, de vannak dolgok amikből nem engedek inkább. Szeretek a lehetőségekhez képest nyugodtan aludni, ezért frissítettem a drivert is. Sztem tedd fel inkább Te is az újabbat + a WLAN progit, teljesen átlátható ;) !

(#4012) BluEyes válasza s_akos82 (#4011) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Biztos nagyon ki vagyok téve a veszélynek, ám ha ellátogatsz a HP letöltő oldalára, azt fogod tapasztalni, hogy nemhogy a novemberi, de még a májusi driver sincs kinn, egy pár hónappal még korrábbi mix-driver tölthető le egyedül. Szóval valami gebasz mégiscsak van itten kérem. :)

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#4013) aspe válasza s_akos82 (#4007) üzenetére

aspe
(újonc)

Szia! Nekem megy rendesen 6310en a WPA titkosítás. (mindék driverel). Nem volt gond. (sima Winfos) Annyi csak, hogy néha nem akar automatán csatlakozni. Arra még nem sikerült rájönöm, hogy miért nem.

(#4014) s_akos82 válasza aspe (#4013) üzenetére

s_akos82
(tag)

Érdekes :F !
Na mind1, végülis nincs akkora jelentősége, csak gondoltam körbekérdezlek benneteket, hátha nem egyedi eset. Bár hozzátenném, nálam mindkét 6310-es ugyanúgy viselkedett, amint meglátta a WPA-s netet..., lehet valamit én telepítettem rosszul :U .

Mindenesetre köszi az észrevételeket mindenkinek!

(#4015) aspe válasza s_akos82 (#4014) üzenetére

aspe
(újonc)

Nekem, hogy pontos legyek WPA-PSK a hálózati hitelesítés az adattitkosítás pedig AES. Mert csak így tudtam munkára bírni, mert más beállítással valami akármilyen hosszú kódot kért. Amit be sem tudtam írni. De mind1 nekem müködik.
JA és megnézném azt a segédprogit. Tudsz linket adni?

[Szerkesztve]

(#4016) s_akos82 válasza aspe (#4015) üzenetére

s_akos82
(tag)

Parancsolj:

[link]

Nálam az AES kiesett, mert az asztali gép WLAN kártyája nem támogatja, csak a TKIP-t. Ha erre gondoltál akkor az nem akármilyen hosszú kódot szeretne, hanem valamit 8 - 63 között. De, ha jó tudom az AES erősebb, szóval ne bánkódj, jó az úgy ;) !

[Szerkesztve]

(#4017) bnorci71 válasza s_akos82 (#4007) üzenetére

bnorci71
(senior tag)

Nekem első pillanattól megy csak driverrel.
mi is ez a segédprogi?

mod
most látom a linket előző hsz-be

[Szerkesztve]

Az élet sokkal inkább hétfő reggel, mint péntek délután

(#4018) aspe válasza s_akos82 (#4016) üzenetére

aspe
(újonc)

Köszi! Nem bánkódom, csak jeleztem, hogy az enyém így megy. Ennyi. Mégegyszer köszi!

(#4019) s_akos82 válasza aspe (#4018) üzenetére

s_akos82
(tag)

Nincs mit :) !

(#4020) Asuras

Asuras
(lelkes újonc)

Hali!

Notebook vásárlás előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni.
A kiszemeltek a hp nx6325, hp nx7400! azt szeretném megkérdezni, hogy milyen tapasztalatok vannak ezekről a gépekről.
Az egyiket x2-es turionnal néztem ki, a másikat core 2dou-val! Lényeges lenne a teljesítmény, de a hosszú üzemidő is. Érdekes módon a turionra hosszabb üzemidőt írnak pedig az elvileg többet fogyaszt.
Szóba jöhet még az ibm R60e-je core 2 douval, valamint az asus a6m q051-e. Ha valaki tud bármilyen infót, véleményt ellenvéleményt akkor írja meg!
Grafikus szinten, annyi az elvárás, hogy jól menjen rajta az unreal 2004.
Ja és ha vannak adatok a x1150 és gma 950 összehasonlításáról, azt is szívesen venném.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

(#4021) cucka válasza Asuras (#4020) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az nx7400-ba gyárilag egy 6 cellás 43Wh-s akksit szerelnek, ami viszonylag gyenge, normál használat mellett olyan 2-3 óra között bírja. az előny ebben, hogy olcsóbb és könnyebb tőle a gép.
hp oldal szerint elérhető ez a modell 8 cellás 69Wh-s akksival is, de ezt a boltban kell megkérdezni, hogy tudnak-e olyat hozni. esetleg lehet rá venni pótakksit, azzal szerintem simán elmegy a gép 6 órát. más tekintetben jó gép, meg vagyok vele elégedve.

az nx6325-öt ha jól látom, 42 vagy 52 Wh-s akksival szerelik. ha fontos az akkuidő, akkor a nagyobbikkal sem jársz túl jól, mert azzal sem megy sokkal többet a gép, mint ez a 7400-as (gyári adatoknál 15perc a különbség a 6325 javára).

x1150 erősebb, mint az intel gma, de hogy az unreal hogy fut ezeken, azt nem tudom.

[Szerkesztve]

(#4022) Asuras válasza cucka (#4021) üzenetére

Asuras
(lelkes újonc)

hali hol találtad, ezeket az akksi értékeket, mert a hp hivatalos honlapján án nem találtam ilyeneket, mondjuk az asus 71Whr-s akksikat ad 4400mAh-sat. Lehet az lenne jobb választás

(#4023) cucka válasza Asuras (#4022) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hp hivatalos oldalán (pl. [link])
notebookstore.hu oldalon is találhatsz részletes specifikációkat, azok gondolom a hp oldalán található adatokat tartalmazzák.

(#4024) Asuras válasza cucka (#4023) üzenetére

Asuras
(lelkes újonc)

hali! Lehetne egy óriási nagy kérésem, ha esetleg van digitális fényképeződ akkor készítenél róla néhány képet, akár a monitor álatal adott képről is!
Nagyon megköszönném, a képeket pedig elküldenéd az asuras@vipmail.hu emilcímre!

Köszi

(#4025) Ákoska

Ákoska
(újonc)

Sziasztok!

A következőkben kérném a segítségetek: le tudná valaki írni, hogy hogy működik pontosan az Altiris Local Recovery program.
A gép bekapcsolásakor szinte mindig betölti magát, és újraindul a gép.
Meg mikor már a win is felállt, akkor a sarokban ''forog'' az a kis piros óraszerű ikon (marhára lelassítja a gépet).
Hogy lehet beállítani, nekem az is jó lenne, ha hetente 1 alkalommal indulna el...

A válaszokat előre is köszi!

Üdv: Ákos

(#4026) Bübüke

Bübüke
(tag)

Halihó!

Az fn+f9 vagy f10 kombináció sem segít az elmosódott betűk élesítésében. Nem tud valaki más megoldást? Netán valami driver-cserét?

Akinek az Isten észt adott, adjon hozzá litvánt is! És ez így is lett. ...

(#4027) s_akos82 válasza Bübüke (#4026) üzenetére

s_akos82
(tag)

Nem kell driver csere!

Vezérlőpult -> Megjelenítés -> Megjelenés -> Hatások -> A képernyőn megjelenő betűtípusok simítása -> Clear Type kikapcs. (a pipát ki kell venni).

(#4028) BluEyes válasza Bübüke (#4026) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Tegyed a felbontást 1280x800-ra, az az övé. Más felbontásban mosott massza lesz.

szerk: Én használom a Clear Type-t, nekem nem mossa a dolgokat, sőt. Mondjuk én kicsit messzebbről nézem, mint normálisék. Meg persze a szemem se egy sas. :)

[Szerkesztve]

(#4029) Bübüke válasza s_akos82 (#4027) üzenetére

Bübüke
(tag)

Köszi szépen a segítséget! :R

(#4030) Bübüke válasza BluEyes (#4028) üzenetére

Bübüke
(tag)

Köszi, de azon a felbontáson van. Ákos clear type uncheck javaslata volt a nyerő. Az a helyzet, hogy kettes olvasószemüveget hordok, és igencsak zavart a homályos megjelenítés.

(#4031) s_akos82 válasza Bübüke (#4029) üzenetére

s_akos82
(tag)

Nagyon szívesen ;) !

Ezzel együtt BluEyes kollégának is igaza van, a clear type kikapcs.-nak csak natív felbontáson van igazán értelme. Engem zavart, lehet túlzottan ''sasolós'' szemem van :DDD !

[Szerkesztve]

(#4032) cucka válasza Asuras (#4024) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

helló,
nincs digitális gépem. lakótárs telefonjával esetleg megpróbálhatom lekapni. ugyanakkor telefonos kép sokat nem fog mondani, ajánlom, hogy menj el egy üzletbe és tapogasd/nézegesd meg.
képernyő fotózás különösen necces dolog. annyit elmondhatok, hogy nagyon szép, éles képe van, de a látószöge nem túl nagy. egyszemélyes használatnál ez abszolut nem zavaró. a hp-nél a nagyfelbontású wsxga panelek szélesebb látószögűek.

(#4033) Tippcsi10

Tippcsi10
(kvázi-tag)

hy

most néztem a notebookstore árlistáját:
[link]
ezeknél az áraknál van valami bökkenő vagy tényleg ennyibe kerülnek???

(#4034) cucka válasza Tippcsi10 (#4033) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát nekem annyiért adták a gépet, amennyit az oldalon is ír.

(#4035) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Sziasztok!
HP nx7400-am van (Yonah magos CeleronM-el) + egy Nokia 6230i, és feltelepítve a legújabb nokia pc suite, mobilon engedélyezve a bloutooth.
A pcsuite kiírja, amikor a kacsolódásra kattintok, hogy ''A kapcsolattípus nem használható, ellenőrizze, hogy rendelkezésre áll-e az összes szükséges sw-elem, valamint illesztőprogram'' :O
A HP-honalpról a bluetooth programot leszedtem és telepítettem is, illetve kiírta, hogy ''No bluetooth device was detected. Please make sure that your bluetooth device is plugged in properly in order to continue installation'' szóval nem ment fel, akkor ebben a notiban mégsincs bluetooth, vagy valamit kihagytam?
Help! :R

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#4036) Angyal07 válasza Mercutio_ (#4035) üzenetére

Angyal07
(tag)

Hát gondolom amikor vetted akkor megnézted, hogy mi van benne nem? Hát akkor vagy úgy vetted, hogy van benne kékfog, vagy úgy hogy nincs... Okosabbat nem tudok. :)

(#4037) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Jönnek ki szépen fokozatosan a Vista-hoz a driverek, csekkoljátok le a HP honlapján! Vannak már VGA, Touchpad, Audio, Bluetooth ...stb driverek is... ami nekem nagy meglepetést okozott, hogy a biometrikus szenzor is végre támogatva van! (Ujjlenyomatleolvasás)

Ja, és figyeljetek oda a CSALÁSra! Direkt megnézegettem más HP tipusokhoz gyártott programokat is, ami az én listámon nincsen rajta (pl WLAN assistant, Brandit...stb), ami tök jól működik az én gépemen is!

Ja, egyébként a Brandit nagyon jó, ki használja az új Vistásat? :) A sötétszürke háttérrel nagyon menő!

(#4038) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Éppen egy HP OmniBook 5700 CT szerkezetre varázsolok win 98-at ....

Klassz kis gép, csili-vili, karcmentes, csak kicsit régi ... ;)

Pentium1 166MMX 64MB memória CD olvasó ....

[kép]

:)

Press any key to continue ...

(#4039) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Van egy HP nx 6110 notim ...

Sajnos nincs benne a gyári W-LAN kártya, de vettem egyet ...

[kép]

A képen a bal oldali kellene nekem, olyan a foglalat, de a jobb oldali van nekem, amit ebben nem tudok használni ... Ha minden igaz az egy HP nx 6310-ből van.

Tudja valaki cserélni?

[Szerkesztve]

(#4040) xcbiker válasza marsu (#4039) üzenetére

xcbiker
(PH! addikt)

én foglalkozom noti alkatrészekkel.

Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#4041) marsu válasza xcbiker (#4040) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Privi üzi ment ...

(#4042) jekaeL

jekaeL
(újonc)

Sziasztok!

kinéztem magamnak egy hp notit: hp dv6000t pavilion:

Genuine Windows Vista Home Basic
Intel(R) Core(TM) 2 Duo T5200(1.60GHz/2MB L2Cache)
15.4'' WXGA BrightView Widescreen (1280x800)
256MB NVIDIA(R) GeForce(R) Go 7400
HP Imprint Finish + Microphone + Webcam
1024MB DDR2 System Memory (2 Dimm)
80GB 5400RPM SATA Hard Drive
LightScribe Super Multi 8X DVD+/-RW w/Double Layer
802.11b/g WLAN
6 Cell Lithium Ion Battery

de nemigen találtam magyar boltot, ahol lehetne kapni ill ha vkinek bármilyen véleménye van a notival vagy a szériával kapcsolatosan, azt is szívesen fogadom

Köszönettel:
jekaeL

quality is everything

(#4043) lapiszol válasza jekaeL (#4042) üzenetére

lapiszol
(újonc)

hali
a HP hivatalosan nem forgalmaz Pavilion sorozatú laptopokat Magyarországon. Ilyeneket kizárólag az IT Outletben lehet vásárolni Törökbálinton. Másik hátrányuk h mivel hivatalosan nem forgalmazzák őket, nincs is hivatalos HP garancia rájuk az országban. Bár gondolom az outlet ad saját garanciát, ami csak és kizárólag oda érvényes.
A gépekről: kellemes gépek, viszonylag jó árral, bár nem Acer szinten :) bár szerintem meg sem közelíti a HP Business sorozatú modellek minőségét. Sokkal gyengébb anyagból vannak, tapizásra nincsenek annyira jól összerakva, mint a business gépek. De megbízhatóak.
Dióhéjban ennyi.
üdv
u.i.: esetleg nézz szét itt: nbook.hu

(#4044) indianka

indianka
(tag)

HP nx6125 EK196ES típusú notebookom eladóvá vállhat
CPU: AMD Turion64 mobile 1800 Mhz ML32 64bit
HDD: 80 gb 5400rpm 8MB cache
ram: 512 mb
8x DVD RW +/-, DL,
Kijelző: 15'' 1024 x 768 XGA TFT
HP Premier sound hang, SZTEREO,
vga:ATI RADEON XPRESS 200M SERIES 128mb shared
akksi: Akkumulátor: 6-cellás Lithium-Ion, 4 órát lazán bír,
56K modem, Bluetooth, ExpressCard slot, FireWire I-link, Gigabit LAN, PCMCIA, S-Video, Ujjlenyomat olvasó, USB 2.0 (3db), VGA monitor, Wireless 802.11b/g,6 in 1 kárytaolvasó,
2,7 kg

a laptop mindössze 5 hónapos, természetesen még garanciális, tökéletesen működik, és nagyon meg vagyok vele elégedve,
ajándékba adok hozzá egy trust usb notebook egeret

ha érdekel, üzenj priviben!

ja irányár: 190k HUF

(#4045) erasure

erasure
(újonc)

Sziasztok, nem tudjátok , hogy hol lehet kapni a 6325-ös notihoz tápcsatlakozó dugót?
A régi HP-k dugasza nem jó:(
A régi autós töltőmet szeretném használni, de ahhoz ez a dugasz nincs.
Köszi

(#4046) asysoft

asysoft
(fanatikus tag)

Pénteken tulajdonosa lettem egy HP nx7400as gépnek. Lenne is rögtön néhány kérdésem:)
-XP Home-ot kaptam hozzá, mely az első indításkor telepítődött fel. Mivel sok hülyeséget csinál (pl hibernálás után nem fogadta el a jelszavam újraindításig), ezért úgy gondoltam, felrakom rá a Vistát (megszoktam már az asztalin, bár a fél giga RAM-al nyújtott teljesítményétől kicsit tartok). Ha a C meghajtón lévő i386 mappát kiírom egy CD-re (kiegészítve egy Professional lemez egyéb dolgaival), akkor működő telepítőt fogok kapni? Vagy milyen formában tudom úgy lementeni a rendszert, hogy később teljesen gyári állapotába tudjam visszaállítani (recovery particiót is legyalulnám)? A gép alján lévő Seriallal tudok telepíteni bármilyen Home lemezt, vagy csak ez a HP-s verzió működik?
-''Credential Manager'' mire való? Azt tudom, hogy biztonsággal kapcsolatos, de HP oldalán való keresgélésből csak annyit tudtam meg, hogy TPM, meg ujjlenyomatolvasóval van értelme, de tudtommal egyik sincs a gépben... (Kézikönyvem spanyol, mivel renew a gép, és HP oldalán manualt nem találtam, ami hasonlított volna erre).
Amúgy tetszik a gép, bár a touchpad mellett nyikorog, ha gépelek:) Válaszokat előre is köszönöm! :R

(#4047) yash válasza asysoft (#4046) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Minden kérdésedre megtalálod itt a válaszod: [link]

Nincs kedvem leírni mégegyszer, bocsi :)

A gép alján a serial teljes mértékben használhatatlan, szinte csak úgy van, egy Windows telepitő sem fogadja el... na mindegy.

Vista felmegy gond nélkül, és utólag még Windows Update is rengeteg drivert megtalál, szinte full maxos driverkészlettel fog települni a gépedre (tapasztalat).

Credential manager: felhasználókezelés. Űrlapoknál, programoknál néha felugró ablak, ami kitölti helyetted a nevet és jelszót, stb. Lényegében egy személyes adatokat kezelő beépülő program. Azért nem kell hozzá ujjlenyomatolvasó, mert nem csak azzal azonosíthtod magad a programnak (hanem vév + pw), a TPM pedig más célt szolgál, nevezetesen titkosításhoz hardveres segítséget nyujt... erről most nem irok, mert azt mondtad neked nicsen. Nekem fél évembe telt, mire mindent megértettem :) TPM + Credential minden hülyeségükkel együtt :)

(#4048) asysoft válasza yash (#4047) üzenetére

asysoft
(fanatikus tag)

Köszönöm a választ! Akkor hamarosan legyártom a Recovery DVD-ket:)
Hm, igazán rákereshettem volna... :B
Akkor ez a Credential manager számomra felejthető dolog :DDD

(#4049) Angyal07

Angyal07
(tag)

Sziasztok!

Ha már itt a Creditential Managernél tartunk. Nem lehet benne megcsinálni azt, hogy más jelszóval jelentkezzen be az ember, mint ami alapból a felhasználói fiókjának a jelszava?

(#4050) yash válasza Angyal07 (#4049) üzenetére

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem. Az identitásodat a fiókod hordozza magában. Ugyanúgy működik, mint az ujjlenyomatleolvasó, vagy a token-ek... mind a belépéssel hozható kapcsolatba.

asysoft: igazából ujjlenyomatokkal együtt jó dolog... de a TPM pl még ugy sem :) az az egyetlen dolog, amit átlag ember nem használ semmire, csak felteszi hozzá a drivert aztán jó :) ujjlenyomatok windows-ba való belépésnél nagyon kényelmesek, máskor nem nagyon használom, az egér gyorsabb (touchpad)

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.