Amúgy ha még nem találkoztál a témával, érdemes olvasgatni: [link].
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Amúgy ha még nem találkoztál a témával, érdemes olvasgatni: [link].
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

volt szerencsem kiprobalni egy nc6120at, es nc6220-at egymas melle teve.
A 6220nak valoban femesen hideg volt (csak) a kepernyoburkolata, de a 6120 az inkabb muanyagos tapintasu volt hozza kepest. :/
Rosszul ereztem, vagy nem minden nc szeria/sorozat MgAl hazas?
Garancia: ugy latom, hogy a ''standard'' helyeken 1 ev garival adjak el, ami bovitheto 3 evre. Ez az nx-re is vonatkozik, ebben biztos vagyok.
Nem tudok donteni :/
Meg egy gep jott a kepbe kozben: HPQ nc6220 (PG832) [link]
Az nc6120 egy érdekes öszvér-megoldás, sok szempontból hajaz az nx6110-re. Meg nem mondom, hogy mi a difi, de a 15''-es kijelző nekem eleve idegen egy business-class géphez.
Ha már képbe került az nc6220, akkor maradjon is
, valódi thin'n'light üzleti masina. A T42 ellenfelének szánták, és nem is akármilyen sikerrel. Érdemes lenne megnézni belőle egy SXGA+-os változatot is, bár annak gondolom már igencsak húzós az ára...
p

az uj ara az valszeg huzos, 299k asis kategoriban, sxga-val,
az ulloi uti helyen, ami foglalkozik hp renew programmal.
ez lesz, eldontett. 
Én vásároltam náluk kétszer is, volt egy nagyon rövid és nagyon egyszerű garis gondom is, eddig semmi negatív. Sőt, egy alkalommal még hitelt is ügyintéztek nekem, az is rendben és gyorsan ment, úgyhogy hajrá.
Az nc6220 pedig határozottan jó választás, főleg ezzel a kijelzővel.
p

Sziasztok!
Nekem egy Hp-Compaq nx6110-es gépem van.
A munkahelyemen hasonló notebook-ok vannak,nagyjából pl:6125.
Az észrevételem az, hogy a kijelzőm sokkal fényesebb(ergo tülröződik) és nem olyan matt, mint a munkahelyemen található gépeknél.
A fényesebbnél magára a kijelzőre gondolok, nem a fényerőre.
Mi lehet ennek az oka?A kijelző típusa vagy csak egy védő fólia lehet a kijelzőn, amit nem veszek észre?
Köszi,
Ákos
A vasam? Hp-Compaq nx6110,Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533-1730 Mhz,1GB DDR333pc2700,Intel Video 8-128M w/DDR,80GB
GlareType. Nem tudom, HP hogy hívja konkrétan a techológiát, de ez direkt ilyen. Sokkal szebb színeket produkál és fényesebb, ellenben joban tükröződik. Személyes preferencia kérdése, hogy zavar-e valakit vagy sem, általában kevéske felárért adják.
p

Köszönöm szépen a válaszod!
A vasam? Hp-Compaq nx6110,Mobile Intel® Pentium® M Dothan 2MB/FSB533-1730 Mhz,1GB DDR333pc2700,Intel Video 8-128M w/DDR,80GB

Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
[link]
Tapasztalatok, stb...
Gépnek meg a HP Compaq nx6110 (PY501EA) típust néztem ki.
Ha sokat utazol, praktikus. E-Bayen láttam egy német kereskedőnél 100 euróért is, szerintem szállítási költséggel is olcsóbban jönnél ki vele.
p

Igazság szerint egy emberke kért, hogy ajánljak neki egy erős, de aksiról sokáig működő gépet. Így néztem ki ezeket. Hogy működik ez az utazó akksi? Ezt is kell tölteni? Külön van? Egyáltalán hova kell csatlakoztatni? A gép aljára?
A gép alján, egy elhúzható fedél alatt van egy kis csatlakozó. Olyan, mint a dokkolóé. Viszont ezt az akkut rákattintva is dokkolható marad a gép. Ugyanúgy működik, mint bármelyik másik akku, ha töltőre teszed a gépet, ezt is tölti. Ha pedig ez rá van csatlakoztatva, akkor nem a gép saját akkuját használja, hanem először leszívja ezt, ha ez lemerült, akkor kezdi el a normál akkut használni.
p

Én pénteken gazdagodtam egy HP nw8240 gépecskével, télleg nagyon zsír
Nem tudjátok, h ezek a coolpadek használnak valami??Én a Cooler Master NotePal W1 néztem ki vagy ennek a 15'' alá való változatát, csak nem tom hol a francban lehet kapni, segítsen plz aki tud segíteni 
---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---

önsegélyező jelleggű kérdés:
ProtectTools Security Manager - hez hol találok leírást? mirejóez, jóeezvalamire?
Nexus S stock 4.0.4 / Eladó HYUNDAI R600 médialejátszó/felvevő/dvb-t tuner: http://href.hu/x/gyhn
(#366) próbakocka válasza peterkeT (#363) üzenetére

8220-as alján van egy hosszú lik amiben van egy kb 6 cm-es csatlakozó. Ezen nem kéne fedélnek lennie?
Nexus S stock 4.0.4 / Eladó HYUNDAI R600 médialejátszó/felvevő/dvb-t tuner: http://href.hu/x/gyhn
(#367) Blyan válasza próbakocka (#366) üzenetére

Ez valszeg a dokkoló csatija.
Szerintem ez változó.
A T42-ese alján nincs lefedve, de anno a TP600E-n le volt.
"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)
(#368) próbakocka válasza Blyan (#367) üzenetére

én is erre gondlotam, csaképp így nyitva nem megy bele a por, stb?

Elméletileg nem (ez egy NX8220):![[kép] [kép]](http://www.notebookreview.com/assets/5175.jpg)
"Do you know who I am?" http://youtu.be/Sv5iEK-IEzw - HTC Trophy 7 (gamertag Blyannn)
(#370) Blyan válasza próbakocka (#368) üzenetére

Megmondom őszintén nem tudom. Elméletileg belemehet, de én megnéztem a T42-esem alját, és NEM láttam a csatit porosnak, koszosnak, stb. pedig már használom vagy 2 éve.
Javítva
[Szerkesztve]
(#371) próbakocka válasza Blyan (#369) üzenetére

köszi a választ, és a képet 

Helóka
Mi a vélemény egy Pavilion zt3120ea-ról?Baj hogy máár kifutott termék?Ez magnézium vázas?
(#373) peterkeT válasza próbakocka (#366) üzenetére
Az a dokkoló csatlakozója. Ritkán fedik, nem szokott gond lenni vele.
A pótakku csatlakozójának lefedése is inkább mechanikai védelem szerintem.
p

Sziasztok!
Olyan hibával találkoztam, amivel eddig soha.
Az egész képem hirtelen zöld lett(olyan takony zöld), és csak a kikapcs/bekapcs segített.
De felált a rendszer, találkoztatok már ilyen hibával?
Üdv,
Ákos
Nem. De ha ismét előfordul, én azért beszélnék egy szervízzel, vagy a kereskedővel...
p

Hát ja,igazad van, így teszek.
(#377) Neurotoxin válasza takos (#376) üzenetére

Hello takos! Látom te is nx6110est vettél
128ES? Nekem is pont ilyen vasam van. Nekem az a problémám, hogy mintha lassabb lenne a letöltés a notin, ugyan azon a neten, mint az asztalin
Ezen segít vmi más driver, vagy csak én ''érzek'' különbséget?...
Más:én sulinetben vettem a notebook.hu-soktól és egy rakat ''hogynyissamkiésholvanabekapcsológomb'' meg hasonló idióta e_acrobat CDvel találkoztam csak. Neked adtak hozzá vmi driver CDt? Mert én mindent a hivatalos HP.comról töltöttem és kétségeim vannak. Mondjuk a legérdekesebb ,hogy a wifi csak a ''saját'' szoftverével akar bekapcsolni, a windowsossal nem. Ezért nem akartam visszavinni Pestre 
Glaretype:kösz Peterke a cikket, árolvasom. Takos:engem eleinte zavart, a hawer kérdezte is ,hogy ez milyen új ''fícsör'', mert ő a Toshibáján ilyet nem tapasztal max-ra állított fénynél sem
Nem tudom, én már hozászoktam ,az egyetemen meg aki eddig látta ,csak jókat szólt róla.
[Szerkesztve]
"You are the lock, I am the key, climb up my lemon tree..."

Sziasztok!
Az normalis, hogy folyamatosan megy (0 terhelessel is) a gep ventije? Egy nc6220-rol lenne szo. Nem kimondottan hangos, de lehet hallani.

Ha FEAR-ezni akarsz vegyél nw8240-t nekem mediumon 1280*768-ben röccmentessen elfut feljebb még nem próbáltam 
Bár HP gépeket nem igazán gémre találták ki ahogy halottam/olvastam, akkor inkább FUSI 3438 abban van kraft

---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---

Töltsd le a HP oldaláról a WinXP javítást, hogy tudja használni a Speedstep-et, és az Energiagazdálkodási sémát állítsd át Hordozható/Laptop-ra!
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver
(#381) takos válasza Neurotoxin (#377) üzenetére

Szia Neurotoxin!
Igen nekem is ez a típus van és Én is a noteebook.hu-nál vettem 3 hete.
Az igazság az, hogy nem vettem észre különbséget a notebook és a asztali gép között, bár lehet tévedek.Ilyen driverről meg vgkép nem tudok, de ha létezne annak örülnék.
Igazából letöltésnél én kihasználom a teljes sávszélességem.
''Természetesen'' én sem kaptam semilyen driver cd-t, csak azt a rakat dolgot amire Te is gondoltál, bár az igazából nem sok mindenre jó.
Én nem a wifivel én a lightscribe-al szoptam, mire rájöttem ehez is kell egy kiegészítést letölteni a hp oldaláról...
Igen a kijelzőt már én is kezdem megszokni, és valójában szebb a színe én egy régebbi(azt hiszem 6125el) vetettem össsze.
Kellemes napot!

koszi, megprobalom amit mondasz, bar nekem ugy tunik hogy van speedstep. Figyelgetem a procit, ha nincs hasznalva, akkor toltorol is leveszi 800-ra, aksirol meg lejjebb, a ventik megis porognek. :/

modositok, nem megy a speedstep :/ par napja meg jo volt, lehet hogy azota a sok xp frissites keresztbe tett neki? :/ segitsetek pls. Akksirol is 2ghz-en porog a masina, nem kell ennyi teljesitmeny, inkabb csend. 

Szia. Először is érdemes feltenni a legújabb biost, ami a HP honlapján van. Az új bios előnye, hogy a ventilátor felpörgések és leállások folyamatosak, azaz nem hirtelen vált egyik fordulatszámról a másikra. Ez kellemesebb a fülnek.
Az igazság az, hogy én használom már kezdetek óta a Notebook Hardware Controlt több okból is: a feszültség csökkentéssel hűvösebb lesz a gép, több ''speedstep'' lépést lehet beállítani (nem csak min. és max. ala XP), csendesíteni lehet a merevlemezt. Hátránya, hogy NHC-vel nem működik a készenlét. Az új biosban az alap ventifokozat nagyon halk lett, kb a második fokozat egyezik meg az régi biosok alap fokozatával. Zajszintje a merevlemez zajszintjével vetekszik (talán kissé zajosabb). Továbbá megemelték a küszöb hőmérsékleteket. Most a venti 50nál kapcsol be, és 40nél kapcsol ki.
Jó odafigyelni arra, hogy a biosban (a régiekben is) van egy olyan beállítás ''Fan always on while on AC power''. Ha ez be van kapcsolva akkor mindig megy a venti, ha éppen nem akkuról használod hőmérséklettől függetlenül.
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

ugytunik az elobb felreneztem valamit, valtogatja a sebesseget. NHC-t felraktam, ami aggaszt egy kicsit: folyamatos 800megas seb. mellett 41 fokot mer a procin.
Biost kiprobalom este.
A fan always on while on ac adapter ki van kapcsolva.
Aaaaaa, az asztali gepemnek volt kb ilyen hangja :/
Koszi mindenesetre a valaszt, kiprobalgatom a dolgokat, amint lesz idom! 

Ne aggódj én eléggé csend mániás vagyok és nem zavar a venti zaja. Nekem is kb. annyit mér fűtött szobában átlagos használat mellett és megy venti alapjáraton.
''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes
A hőmérséklet teljesen normális, a 41 fok rendben van. A ventire nem tudom a megoldást sajnos, viszont a helyedben tennék egy próbát a HP online vagy telefonos supportjával is, hátha van valami jó ötletük. Természetesen az új Bios nem árthat ettől függetlenül sem.
p

Feltettem az ujabb biost, valoban halkult picit. Erdekes, hogy a vinyo nalam olyan szinten zajtalan, hogy kozel hajolva is apro zorejeket hallani csak ha dolgozik.
Koszi a tippeket mindenkinek.

üdv! van egy nc6000-em, és pár napja nem működik se a ctrl-om, se a shift, se az alt, de még az fn se, mintha ott se lennének (windóz gomb működik). probáltam eltávolitani a billentyüzetet (mármint szoftveresen), de utána se változott a helyzet. nnna most ezzel mit lehet kezdeni?
emiatt nem akarok teljes rendszer reinstallt, csak végső esetben :/
így még egy rohadt alt-f4-et vagy ctrl-alt-del-t se tudok nyomni :/
válaszokat kösz!
lehet hülye kérdés, de az nc és nx szériák között mi a fő különbség?

www.eladomakonyvem.hu
elbújok a föld alá. pofátlan őstag létemre nem használtam a keresőt, mert: úgy se találok itt ilyen összehasonlítást. undorodom magamtól, és a másnapos lustaságomtól. pf. 
köszi szépen!

Én nemrégiben lettem a nx6110 noti boldog tulajdonosa, és eddig csak csupa jót szolhatok róla.nagyon jó a kialakitása, a gombok kézreállnak (pedig először féltem hogy az asztali bill. után nehéz lesz ezen gépelni, ehhez képest gyorsabban tudok rajta mint az asztalin), és bár müanyag, szerintem elég korrekt a boritása is.Belsőleg is nagyon tuti, a venti szinte sosem kapcsol be (mondjuk pentium m), abszolut nem melegszik még ha játszok akkor sem, egyszóval nagyon jó.Az aksija 3 órát bir ki intenziv használat (4000 mA) kimélve nem tudom annyit nem volt töltő nélkül, de papirszerint 5 óra, simán elhiszem.
Egyébként asis modell, de erre semmi sem utal, szval nincs semmi baja.Mindenkinek ajánlani tudom. 
lapitopi :P

Sziasztok!
Egy rövid kérdés: Használhatok-e egy notihoz az eredetivel közel azonos tulajdonságokkal bíró tápot?
(Nem akarom minden nap a munkahelyem és az otthonom között cipelészni a tápot is, így arra gondoltam vennék hozzá egy igényesebb kivitelt, persze nem HP-t).
Előre is köszönöm a válaszokat!
/* Egy lelkes kontár */

Üdv!
Valaki legyen szíves mondja el hogy mit kell tudni a HPQ, a HP Pavilion és a Compaq Presario gépekről... Úgy értem mik a különbségek (a technikai adatokon kívül), előnyök hátrányok és hogy miért gyárt a HPQ külön Paviliont és Presariot is (ha még gyárt)?
HP Outleten néztem a gépeket, jónak tűnik mind...
[Szerkesztve]
Nem gyárt.
A HP márkája volt a Pavillion, a Compaqé pedig a Presario. Ráadásul alsó kategóriás Compaq volt a lelkem, a rendes notijaikat Armada néven forgalmazták (jobban is hangzik). A Pavillion pedig igazából sosem tudott befutni az üzleti szférában, az pedig jelent valamit.
Aztán egyesültek, és így lett HP_Compaq (aka HPQ) a cég neve.
Persze a portfólió sokáig megmaradt, amúgy is voltak ott már összefonódások előtte is, a lényege az a dolognak, hogy a Pavillionok szépen kifutóban vannak, és feltörekvőben a Compaq utódjának tekinthető nx, nc és nw szériák. Ha engem kérdezel, mást nem is érdemes venni, ezekből is inkább az újakat, ha pedig mindenképen régit, akkor csak nc-t vagy nw-t.
Nagyjából ennyi. Remélem segítettem.
p

Igen, segítettél, köszi az infókat...
Egyébként is inkább az nx 6125-össel szemeztem, esetleg nc6120...
Épp csak a teljes vételár hiányzik még. 

Hogy állítják elő a HPnál a modellszámot?
Pl: az nc6220 mit jelent?
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
Pfff. Jó kérdés. És nem egyszerű megválaszolni. Mivel a közelmúltban állt be a véglegesnek tűnő modellszámozási szisztéma (kezd kialakulni a HPQ egységes image-e, és szabadulnak a HP és Compaq individualizmustól), a jelenlegi kínálatról mesélnék pár szóban.
Szóval inkább a betűkre érdemes figyelni. Az nx a consumer (home) kategória, az nc pedig a business.
Az utána következő 4-6-8 jelenti a gép méretét. 4-essel kezdődnek a subnotebookok, 6-ossal a Thin and Light és a normál 15''-es gépek, 8-assal pedig a komoly munkaállomások.
Mint látod, innét kezdve nagyjából betű és első szám alapján kikövetkeztethető, hogy egy gép pontosan mire is lett kitalálva. Ami érdekes még, az az nc6120 helyzete, ez valahol átmenetet képez a home és business kategóriák között. Az nx-ek esetében pedig az nx6110-es az Intel, az nx6125-ös pedig az AMD alapú változat.
Szóval az nc6220 a standard Thin and Light business class gép, hogy a példáddal éljek.
p
(#400) búbosvöcsök válasza peterkeT (#396) üzenetére

''A Pavillion pedig igazából sosem tudott befutni az üzleti szférában, az pedig jelent valamit.''
ezt nem tudom honnan veszed...magyarországon nem mert a magyaroknak drága és nem is forgalmazták soha....