Bit-shift mode or LBA-assisted mode.
Valaki megtenné hogy pár szóban leirja melyik mod mit jelent .
köszi
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Max6
(tag)

Wisky
(kvázi-tag)
Valakinek sikerült már beizzítani a dvd író LightScribe részét 6310-esen? Mer a bákápp automatikusan felnyom valami LightScribe-os progit de nem boldogul az íróval, meg everest is azt mondja hogy a drive nem támogatja, de akkor hp minek ad ilyen progit ami csak erre jó? Szóval nem vágom. Mondjuk megvagyok nélküle csak jópofa lehet.
A processzorok füstel működnek, ha kijön belőlük elromlanak!!!

Omni
(fanatikus tag)
Bizos vagy benne, hogy LightScribe íród van? Elképzelhető, hogy a Hp hozott forgalomba olyan 6310eseket amikben LightScribe író van, de ugye ez még nem jelenti azt, hogy a tiédben lévő drive is LightScribe kompatibilis. Nézd meg hogy az everest mit ír a gyártóra típusra, aztán googlizz rá és kiderül az igazság.

pgyuf
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Bővítettem a 6310 RAM-ját és a PCMark 2002-vel rosszabb eredményt kaptam. (6569), De most látom az everestben, hogy az SPD menüben a mem sebessége csak DDR2- 400 (200 MHz). Akkor valszeg rámsóztak egy nem 533 MHz-en működő darabot? A típusa: Infineon 64T64020HDL5A. Vagy 2x 512 csak 400 MHz-en működik? 
Menjek vissza?
Milyen világ az, ahol a legjobb rapper fehér (Eminem), a legjobb golfozó fekete (Woods) és a németek nem akarnak háborúzni (ők ugye ellenezték Irak lerohanását)?!

s_akos82
(tag)
Olyan nincs, hogy azért megy 400 Mhz-en, mert 2x512. Az enyémben is 2 modul van (2x256), mindkettő 533 Mhz-en megy, és még csak nem is egyforma a kettő... Rákerestem a memódra, ezt kaptam vissza: ''Typ, DDR2-SDRAM, Infineon 64T64020HDL5A 400 MHz, DDR2-400, PC2-3200. Clock Cycles (CL), 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)''. Szóval sztem vidd vissza, mert ez nagyon nem az ami neked kell...

s_akos82
(tag)
Még valami: Neked ugye gyárilag 1x512 volt a gépben? Vagy egyszerre cserélted a kettőt?
Mielőbb vidd vissza, és ha tudatos megtévesztésre gyanakszol, csapd hozzájuk. Persze, tévedni emberi dolog...
Androidő

xray_
(lelkes újonc)
és miben másabb ez a bios több a hardver support benne vagy van valami látványos
esetleg beállítás beli újítás?
A windows olyan, ahogyan Bill Gates szeretnél látni a számítástechnikát, a Linux meg olyan mint amilyennek te!

yoofej
(újonc)
Én is felraktam a matricát. Remélem olyan tartós is lesz, mint amilyen jól néz ki. 
Mennyibe fájna az nekem, ha a T2250-es procimat egy T7200-asra cserélném az NX7400-asomban?

pgyuf
(kvázi-tag)
Igen, visszavittem. Kicsit még próbáltak erölködni, hogy az pedig 533-as. Persze az everest-el nem tudtak szembeszállni. Annyiban maradtunk, hogy hoznak egy kingmaxot és lecserélik erre, addig viszont maradjon ez. Belementem. Kicsit naív voltam, hiszen ez a bolt (Gericom) az egyedüli notebook-ra specializálódott üzlet messze vidéken (szekszárd 50 km-es környékén) és azt hittem, hogy megbízhatok bennük. A benyomásom az, hogy tényleg nem tudták, hogy milyen memóriát adtak pontosan én meg siettem. Arra a kérdésre, hogy miből derítik ki, hogy megfelelően működik egy memória, az volt a válasz, hogy ''a bootoláskor kiírja''. Aztr hiszem nyitnom kellene egy notebook üzletet Szekszárdon, hiszen ezeknél még én is többet tudok. 
A matricához megemlíteném, hogy az említett noti ''szaküzlet''-ben is csak néztek a matricámon és nagyon tetszett nekik. Nem akartam mondani, hogy nem gericom-okat kellene forgalmazni. 
Amúgy gyorsabbnak tűnik a gép, mint a PCMark mutatja. Legalábbis kevesebb pontot adott, mint az egy darab 512-vel. 
Sakos82!
Igen, gyárilag is egy 512 RAM volt benne.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Milyen világ az, ahol a legjobb rapper fehér (Eminem), a legjobb golfozó fekete (Woods) és a németek nem akarnak háborúzni (ők ugye ellenezték Irak lerohanását)?!

xray_
(lelkes újonc)
Hétfőn regeltem be és ma nekem is megjött a matrica
És nem hajtotta félbe a postás pedig elég nagy borítékban volt 
A windows olyan, ahogyan Bill Gates szeretnél látni a számítástechnikát, a Linux meg olyan mint amilyennek te!

xcbiker
(PH! addikt)
Jelentem:
A nagyobbik HP 500 aksija wlan nélkül
telepítés, és egyéb babrálással 1,5h-t bír.
Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.
(#3013) Alvin_ti4200 válasza xcbiker (#3012) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 19:08:59
Speedstep működött végig? Fényerő maxon volt? (Bár anélkül elég halovány)
hogy őszinte legyek, nem túrkáltam a biosban. alapbeállításokkal használom. húzni nem akarom, hw-cserét nem tervezek...
annyi újat találtam benne, ami miatt feltettem: most már nem pörög folyton maxon a proci, sőt, a venti se. majd kimérem, hogy a másfél órás üzemidő mennyire nőtt meg.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto
(#3015) xcbiker válasza Alvin_ti4200 (#3013) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 19:20:38

xcbiker
(PH! addikt)
speedstep ment, fényerőt nem állítottam, de teljesen használható volt.
Alaplapi szintű Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.
(#3016) Alvin_ti4200 válasza xcbiker (#3015) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 19:28:56
WLAN-os netezés mellett akkor a Celeron M-mel is kihozható szerintem a másfél óra.
- Privát
- 2006-12-15 20:15:30
''Mi a különbség a HP Pavillion DV6000 és a Compaq Presario V6000 gépek között nagy vonalakban? Most utána néztem, hogy mit takarhat a két típus, bár így is csak sejtéseim vannak. Nagyjából ugyanazokkal az alkatrészekkel a Presario olcsóbb, és az alap gép is olcsóbb, mint a Pavillion. A gépek közül mindig presaio olcsóbb, amd-s és inteles procival szerelt is.''
Ezt kérdeztem, senki nem válaszolt. Lehet, hogy azért, mert nem tudja rá a választ senki??? Vagy csak én vagyok türelmetlen? Vagy mert ilyen modellek nem kaphatóak Magyarországon?
???
''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
(#3018) peterkeT válasza Alvin_ti4200 (#3016) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 20:37:39
Alapvetően elképzelhető, ha semmi megerőltető (ODD, HDD) nem megy, és a fényerőt is alacsonyan tartod. Viszont ismét megismételném, hogy a PCMCIA WLAN sajnos többet fogyaszt, mint a miniPCI.
A 22W-os proci fogyasztás (igaz, ez max fogyi lehet) meglehetősen sok, tájékoztatásul az én 1,73-as Pentium M rendszerem (1GB RAM, 12'' kijelző, 80GB HDD) viszonylag alacsony fényerőn, WLAN-nal együtt 11W körül van az NHC szerint. És ez az egész gép fogyasztása... Mondjuk ez a 4400-as akkuval olyan 4 órát jelent.
xcbiker talán megnézi neked NHC-vel 800MHz-en és 1730MHz-en is a W-ban mért fogyasztást, és akkor be tudod lőni a Celeron M-et a kettő közé, az jó kiindulási alap lehet.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
(#3019) peterkeT válasza Dalai Láma (#3017) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 20:45:05
''Vagy mert ilyen modellek nem kaphatóak Magyarországon?''
Remarketed programban pár darabot behoztak, de nem vált népszerűvé, így valóban elég kevesen szaladgálnak ilyennel. Alapvetően ezek a gépek valahol a HP régi konzumer modelljeinek (nx50xx, nx70xx, nx90xx) a szintjén vannak, ami nem túl jó ajánlólevél...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

xray_
(lelkes újonc)
neked core vagy core 2 duos procid van?
(#3021) Alvin_ti4200 válasza peterkeT (#3018) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 21:12:20
11W baromi kevésnek tűnik nekem még Speedsteppel is
Lehet kapni a HP500-hoz nagyobb aksit?
(#3022) peterkeT válasza Alvin_ti4200 (#3021) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 21:37:31
Az én gépemen most nincs NHC, mert a Vista RC2-t sajna nem bírja, ezt kedvesem gépén lőttem neked az imént: [link]. Nyugalmi állapotban, levett fényerővel ezt tudja. És ez még le sincs szabályozva 0,7V-ra*, mint az enyém volt, amíg ment az NHC...
* Bár teljesen ugyanolyan gép, valamiért a kezdetektől fogva nem bírta a 0,7V-ot. 0,716-on már ez is stabil, most fogalmam sincs miért éppen ennyin megy. A default feszültsége egyébként ezen az órajelen 0,998V. 
p
(#3023) Alvin_ti4200 válasza peterkeT (#3022) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 21:45:52
Nagyon le akarsz beszélni a HP500 öcskös verziójáról

zsimboj
(lelkes újonc)
Na én eddig bírtam az XP homemal. Holnap felteszem a Pro-t. Kiírtam DVD-re a recovery partíciót. Van valami extra amit tudnom kéne az XP Pro telepítésével kapcsolatban? Mármint valami notebook-specifikus buktató? Nem lesz gáz, hogy törlöm a recovery partíciót? A hp oldaláról gyakorlatilag az összes drivert leszedtem, csak mielőtt legyalulom 0-ra a rendszert megkérdezlek benneteket, hátha valaki tapasztaltabb tud vmi tanácsot.
Kösz.

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Üdv!
Lenen egy kis probléma, egy ismerősöm ma kapta meg a HP notebookját, gyárilag volt ajta op rendszer, de azt nem kérte ezért partíció törlést eszközöltek a boltban. Namármost, szeretne op rendszert telepíteni, de nem megy, mivel satas a vinyó és nincs driver.
Jah a notebook az NX7400-as szériából való, HP oldalon pedig nem találtam hozzá drivert...
Ötlete akad vkinek?
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

zsimboj
(lelkes újonc)
Az előbb szedtem le: [link]
Pont hasonló dolgon töröm a fejem.

tuzpenge
(fanatikus tag)
Az NHC hol mutatja a fogyasztást, mert én nem találom, és én is kiváncsi lennék arra hogy mennyit fogyaszt (Watt)?
3210 -> 5140 -> N6230i -> E51 -> N95 / E71 / Xperia Pro

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Köszi a gyors reagálást, ezt úgylátom sikerült átsiklanom! 
(#3029) peterkeT válasza Alvin_ti4200 (#3023) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 22:05:17
Elmondtam az érveimet, a véleményemet. Hogy ebből mit szűrsz le, azt már te érzed. Én nem venném, de én nem te vagyok. A személyes véleményem az, hogy ez a gép meglehetősen sok bosszúságot fog tudni okozni a leendő gazdájának a hiányosságai folytán. Persze attól is függ, hogy ki mire használja. Ha valaki naponta egy órára kapcsolja csak be, hogy megnézze a mailjeit, meg a pár weboldalt, amin néha átszalad, arra ok. Pláne, ha úgysem fejlesztgetné, mert ez így bőven sok is neki. Ha viszont eleve úgy állsz hozzá, hogy mit kell még majd venni bele és hozzá, akkor jobban jársz, ha eleve úgy veszed. Notit bővíteni még annyira sem olcsó mulatság, mint asztali gépet, nem is beszélve arról, hogy az ilyen kaliberű bontott alkatrészek, mint amit ebből is kiszednél, vagy egyáltalán nem, vagy csak rettentően nyomott áron mennek el.
Ezek után dönteni úgyis te fogsz, nekem ilyen szempontból a tizenkilenc is páros. 
Ha pedig azt kérdeznéd, hogy akkor mit érdemes venni 100-120e körül, akkor azt válaszolnám, hogy használt IBM T40-T41-et, de ez már nagyon offtopik. 
p

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Rögtön a Status fülön láthatod! ![;]](/dl/s/v1.gif)
A STATUS (első) lapon a Charge Rate %-os értéke után. Lásd a #3022-ben a linket.
p
Mi az a nélkülözhetetlen feature, ami miatt a Home-ot nem bírod tovább, a Pro pedig nyújtja? Mert én úgy tudtam, hogy néhány user számára alig észervehető dolgon kívül szinte csak hálózati jogokkal kapcsolatos különbségek vannak a kétfajta oprendszer között...
Buktató amúgy nincs, ugyanúgy kell itt is oprendszert telepíteni, mint asztali gépen.
p

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Na igen, de ezzel hogyan raktál XP-t? Mert F6 (sokszori lenyomása) után nem csinál semmit, asztali PC-n ezt floppyról szoktam megoldani, de ugye notebbokban nincs, pendrive-ot meg nem szeretje... 
(#3034) Alvin_ti4200 válasza peterkeT (#3029) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 22:23:25
Megmondom mire kéne: amikor elfoglalják a ''nagy'' gépet (értsd: a PC-met
), akkor tudjak rajta netezni, esetleg sorozatokat nézni. Ezen kívül ha valahova megyünk vendégségbe, akkor el tudjam vinni (fotókat, munkákat mutogatni rajta). Nagy ritkán utazgatok is (két havonta egyszer vonattal), akkor jól jöhet szintén sorozatnézésre. Fő profil viszont a főiskolán való tanulás lenne (pdf-ek, képek, doksik nézegetése) és lyukas órákban netezés. Ennyi az egész, játék nulla, hardverigényesebb cuccok nulla. Erre megfelelne? (Főiskolán van konnektor az aulákban egy csomó helyen).
Direkt azért szemezek ezzel a gépecskével, mert nem szeretnék használt notit
(#3035) Alvin_ti4200 válasza Bon3ss (#3033) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 22:24:19
Csinálj SP2-es XP telepítő CD-t, abban már nem fogja kérni (szerintem).
(#3036) Bon3ss válasza Alvin_ti4200 (#3035) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 22:28:09

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Sajna köztem és a gép között ~35 km van... SP2-vel próbálkoznak, F6-ra is meglett a kívánt hatás, de USB kulcsot nem szereti... Mindenáron floppyt akar... 
[Szerkesztve]

Wisky
(kvázi-tag)
Hogy lehet 0,7-re lehúzni a magfeszt? Nekem0,95 a minimum. (core2duo) Köszi! 

tuzpenge
(fanatikus tag)
Ok, de ez csak akkor mutat értéket, ha akksirol üzemel a gép? Mert hálozatnál nem mutat semmit, és én arra is kiváncsi lennék hogy igy mennyit fogyaszt. És nekem a CPU Voltage sem mutat semmit csak .... ponokat.
[Szerkesztve]
(#3039) Alvin_ti4200 válasza tuzpenge (#3038) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 22:34:54
Szerintem csak az aksi állapotát mutatja, de ez egy tipp

Shadowfax
(PH! addikt)
Core (2) Duo-nál nem lehet 0.95V-nál lejjebb állítani sajna, az Intel fixálta ezt az értéket. PeterkeT-nek (és Kedvesének) Pentium M procival szerelt gépe van, annál a legkisebb fesz 0,7V is lehet (bár jelzem, az enyém se bírta.)
www.eladomakonyvem.hu

Wisky
(kvázi-tag)
THX a gyors választ!
(akkor lehet lecserélem egy Pentium M-re!
...Valaki csere?!
)
[Szerkesztve]
(#3042) tuzpenge válasza Alvin_ti4200 (#3039) üzenetére
- Privát
- 2006-12-15 23:00:07

tuzpenge
(fanatikus tag)
Nekem a CPU Voltage sem mutat semmit csak .... pontokat. Ez miert van?
[Szerkesztve]

Wisky
(kvázi-tag)
OFF: B*sszus, aszittem van gyakorlatom a guglizásban!
Ha a fene-fene fenét eszik, akkorse találok core2duo-s screen saver-t! Ha valaki ad egy linket amit guglival talált, akkor télnyleg looser vok!

ceastwood
(újonc)
Hali!
Olvasgattam a fórumot (csak #2000-től
). Lenne néhány észrevételem/kérdésem:
Részben nincsen túl sok összehasonlítási alapom, hátha valakinek itt van. Részben nem vagyok benfentes a témakörben (nem lévén laptops emberke, pusztán érdeklődő). Tehát lenne egy kérdés az intel 915 vs. intel 945 chipset párossal kapcsolatban:
1.: intel900 vs. intel950 grafikus vezérlő: mivel tud kevesebbet a 900-as? Jelentős a különbség? Ha jól tudom, csak minimálissal tud többet a 950-es. Hozzászólásokban azt írtátok, hogy 900-asal nem megy a Vista AeroGlass felülete. Úgy tudom, ez pusztán hiányzó driver miatt van. Nem is várható újabb driver? (Már csak mert jó az ha van.) Összehasonlítva más kártyákkal, mivel vannak egy szinten?
A fórumot olvasgatva az akkumulátos üzemidőről találtan néhány eltérő hozzászólást. Amikor valamelyik gép/aksi üzemidejét firtatták, akkor mindig csak azt vették figyelembe, hogy az adott aksi hány mAh-ás. Holott tudtommal ez a csak a dolog egyik fele. Ez önmagában sejtetni enged valamit, de ez nem minden. Hisz az akkumulátor üzemideje az aksi kapacitásától, és a terheléstől függ. Az aksi kapacitását pedig teljesítményben mérik, amit a feszültégének és az áramerősségének szorzatával kaphatunk meg.
Pl.: HP nx6310 notesz alap 6 cellás aksija: 4.0Ah, 10.8V. És így a teljesítménye 4.0Ah * 10.8V = 43Wh. Ami azt jelenti, hogy ha a gép 43W-ot fogyasztana óránként, akkor kerek 1 óráig bírná. Gondolom ez mindenkinél több
De a gép nem eszik ennyit, hanem átlagosan 12,5W-ot (HP hivatalos specifikácó szerint). És így már 3:26 óra jön ki üzemidőnek ''átlagos'' (honlap szerint) használat mellett. Ez már közelebb van a hivatalos ''akár'' üzemidőhöz.
(Kinek mennyit megy?)
Pl.: HP 500 notesz 4 cellás aksija: 2.2Ah és 14.4V. Teljesítmény 32Wh. Az ''átlagos'' (honlap szerint) fogyasztás szintén 12.5Wh. Számolt üzemidő 2:33 óra.
Amint azt peterkeT (#3018) is említette, Pentium M-eknél ez a 12.5Wh-ás fogyasztás valóban el is érhető. Persze lehúzott fényerőn (esetleg alulhúzott CPU feszültséggel, stb.). Szomszéd Sony-ja (Pentium M 1.6GHz, Dothan, 512MB DDR, Mobility Radeon 9000) is elmegy ennyiből. A 28%-ban halott aksija még 34Wh-ás, de így is 3 órát használja a gépet.
Ugyanakkora Celeron viszont nem tud SpeedStep-pelni, és nem lehet a feszültségét állítani, és nem támogat a rendszer sem minden olyan energiatakarékos funkciót, amit a Pentium (Centrino platform) igen. Tehát az biztos többet fogyaszt. Hogy mennyivel, azt nem tudom, mert ilyet még nem fogtam kezemben
Erre tudna válaszolni valaki? (Mondjuk az nx7400 noteszra a HP honlap 25W-ot ír(?).)
2.: NHC-ben meg lehet mézni a fogyasztást, de csak aksis üzmnél. Melyik gép mennyit eszik, és meddig bírja, melyik aksival?
Mégvalami. A már említett hivatalos HP specifikációk elérketők itt:
http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs [link]
vagy pontosabban itt
http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/Division/10008.html [link]
Tapasztalataim szerint (ami még nem sok) néhány boltban is csak néznek, mikor megkérdem, hogy egy-egy modell meddig megy aksiról. Vagy gőzük sincs, vagy csak a mAh-t nézik meg. De lehet, hogy én tudok valamit rosszul. ezesetben sűrgősen javítsatok ki!

xcbiker
(PH! addikt)
vagy beteszek egy 1,4-es celeront a pentium helyére...

kgbrg
(tag)
Ha esetleg később bővíteni akarom a 6310-es gépet akkor milyen procit lehet beletenni? Támogatja a core 2-eseket is? A 9-es bios-t érdemes felteni?
[Szerkesztve]

xcbiker
(PH! addikt)
XP egyszerű telepítése floppy nékül SATA-s notira, de NATIVE SATA beállítással:
1. Biosban native sata: disable
2. Xp fel, driverek fel.
3. egy másik gépen kicsomizni a floppyra másolós packot és a noti valamelyik könyvtárába, cd-re, stb tenni.
4. Megkeresni az eszközkezelőben az IDE vezérlőknél a SATA vezérlőt és a driverét lecserélni a floppys telepítőlemezesre (rá kell erőszakolni)
5. gép újraindít, biosban native sata bekacs.
Ez nekem működik mindig.
Végre-végre, vki elolvasta a hsz-eket, mielőtt kérdezett 
Lényegében minden kérdést megválaszoltál magadnak, amit feltettél, így nem is nagyon kell írni rá 
gma900: a jelenlegi hivatalos álláspont szerint nem lesz hozzá a jövőben VISTA-hoz driver, a gma950-é meg alapból benne van a végleges verzióban (tudom, mert próbáltam).
az akku üzemidejét valóban úgy számolják, ahogy írtad. nekem is centrino-m van (core duo-val), kipróbáltam most megint a kedvedért: 0,95V-on, levett fényerővel, nettel (WIFI-vel) 13 Wattot eszik, így NHC becslése szerint 3:29 az üzemidő. WIFI nélkül persze ez tetemesen nagyobb összeg, 4:50. Nem véletlen, ha megnézed adataimnál, csak 12''-es a kijelzője! Wifi plusz maxi fényerő: -16W óránként, igy 2:42-t ir ki magáról. Gondold el, ez nagyobb kijelzőnél sokkal több pixel, sokkal durvább fogasztási eredmény, nem véletlen, hogy a szubok sokkal tovább birják. Wifi nélkül levett fényerővel -8W óránként. Tehát az üzemidő az nagyon is fontos dolog, és átlagos használat mellett (értsd: Office munkák, és nem 3D játék akkuról) alapvetően 3 dologtól függ: akku kapacitás, kijelzőméret, platform (centrino pl). no meg, wifi, de az más tészta, az mindben kb. ugyanannyit fogyaszt (ha beépitett).
ajánlom, hogy a fentiek figyelembevételével válassz gépet, amennyiben nem a gémer kategóriába tartozol... ez esetben inkább alienware ![;]](/dl/s/v1.gif)
ha hurcibálni akarod (és a noti a közhiedelemmel ellentétben tényleg ezért van), akkor HP-IBM-DELL-ből válassz, azt gondolom már tudod miért (Miért vegyek notit topik utolsó x 1000 HSZ-ban 100 hsz-enként), ha van rá pénzed szubot, akár HP renew programban.
sok sikert!