Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) csontika válasza sbojan (#100) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Nem akarok kötözködni, de ez nem csak egy bika hűtés....
Én már szétszedtem alaplapig a notimat... hát végülis ki lehet cserélni benne bármit csak egy példa:
Elromlott a töltésvezérlő áramkör... mi a megoldás, ki gondolná alaplapcsere.... 70k szerencsére megúsztam.
Amúgy minden rá van integrálva az én videókarim is cserélhető... kis fűrészelés 200-300 láb kiforrasztása :DDD
Még sehol nem láttam noti videókarit árusítani, egyáltalán látni valahol... viszont ha a PCI-E nél lehetne elösször cserélni biztos szóltak volna tesztekben róla pár szót! kb hogy mennyire felesleges. Régebbi notiknál, de ez már ritka de az alaplapra volt drótozva a proci is....
Meg szívesen látnám a nyákot nem azt a nagy hűtőcsodát...
Én ezt a kivehető videókarit kétkedéssel kezelném...

A rendszeres tanulás a tudás egyik rokona!

(#102) Jester válasza sbojan (#100) üzenetére

Jester
(fanatikus tag)

Ha jól betűzöm a noti alján lévő szöveget, akkor az egy Alienware gép. Amennyibe kerülnek, kell is abban a kategóriában ez a csicsa. Ez azonban nem általános gyakorlat, minden notinál nem várható el ez a képesség.

Mehr Licht!

(#103) sbojan válasza csontika (#101) üzenetére

sbojan
(tag)

Huhh, meg mondom őszintén, nem nagyon értem, mit is akartál írni, mivel nem akarsz (vagy kivel) kötözködni; szumma szummárum, mi is akart a hozzászólásod mondanivalója lenni.
Odáig még ''fogtam'', hogy szedtél már szét notit - vagy tucatnyit szedtem szét darabokra én is, csak elhatározás, noti és garancia kérdése.
Én már láttam videókártyát ''árusítani'': nekem is kínáltak egy GeForce FX Go5600-ost, amikor az enyémmel gondok voltak - az árát inkább nem mondanám meg, mert ''padlót fogtok''! :))
Amúgy - ha esetleg válaszolni akarnál - az én véleményem zanzásítva a következő: bár léteznek kártyák, amik kicserélhetőek egy másik típussal, ennek legnagyobb akadálya a rájuk szerelhető hűtés megoldása (bár egyik kártyáról elvileg átszerelhető lenne a hűtési mechanizmus a másikra) és a nehéz beszerezhetőség. De nem kivitelezhetetlen (forrasztani nem kell hozzá). Csak kérdés, megéri-e a cserébe feccolt idő, energia és legfőképpen a pénz.

(#104) sbojan válasza Jester (#102) üzenetére

sbojan
(tag)

Amennyibe kerülnek? Most olcsók vagy drágák az Alienware gépek? (Bocs HP Compaq!)

1500$-ért már 128MB GeForce FX Go6600 lapul a notiban.

(#105) csontika válasza sbojan (#103) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Arra akartam csak kilyukadni, hogy egy értelmesen összereakott notiban az alkatrészeket nagyon nem szokták cserélhetni. Az egész noti szerintem egy egésznek tekinthető, az alkatrészeket kb egymáshoz méretezik fizikai, teljesítménybeli tulajdonságaik alappján. Tesztelik.. írnak hozzá drivert... mert minden notigyártó saját drivert ad ki aminél a stabilitás az elsődleges szempont. Omega driveren kívúl az én notimhoz se lehet felrakni az ati driverét, mostmár ugyan létezik notikhoz is mióta bejött az x család, persze ati-nál driver mindig is a gyengébb nemhez tartozik...
Lehet kivitelezhető, mert minden kivitelezhető csak az a kérdés megéri-e.
Pénz, idő, és a végén lehet még bosszúság is ha valami nem jó, instabil szar a hűtés. stb
Ahogy írtad csillagászati árú videókarikat is beleszámítva, arról már ne is beszéljünk, hogy külön videókarit notiba magyarországon nagyon kevés helyen lehet venni,nemtudom lehet egyáltalán? Vagy csak használtan?
Egyszerűbb egy új notit venni!
Végülis látom egyről beszélünk.
De pontosan nem néztem utána de elenyésző szerintem a cserélhető videókaris notebookok száma, de javíts ki ha tévedek, mert lehet tévedek:D

(#106) sbojan válasza csontika (#105) üzenetére

sbojan
(tag)

Nincs mit kijavítanom azon, amit írtál, mert teljesen megegyezik a véleményünk. Talán csak annyival egészíteném ki, hogy a kártyacserét A GYAKORLATBAN nem utólag kell elképzelni, mert, mint azt helyesen írtad, ez értelmetlenül sok pénzbe kerül és a gép teljesítményét, megbízhatóságát illetően is kérdéses. A csere, pontosabban válastás lehetősége még vásárlás előtt áll fenn egyes típusok esetében, mint azt a lentebb belinkelt Alienware gép is mutatja.

(#107) littlejohnny

littlejohnny
(tag)

Omnibook 6000-be (PIII 650MHz, F2083W) szeretnek memoriat - esetleg processzort- boviteni, de nem talalok sehol sem egyertelmu infot arra, hogy:
- memoriabol 100 vagy 133MHz (az mar tiszta, hogy max.512 megy bele)
- procibol mekkora maximum.
Koszonom elore is!

(#108) vvzs

vvzs
(lelkes újonc)

Tisztelt peterkeT!

Egy korábbi hozzászólásodban láttam, hogy a HP 7xxx szériáról nem vagy jó véleménnyel.
Tudnál erről bővebben írni?
Előre is köszi!

(#109) vvzs válasza vvzs (#108) üzenetére

vvzs
(lelkes újonc)

Természetesen minden vélemény szivesen látok az NX 7xxx szériáról!

(#110) erdey_a

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

nx9030-am van itt a cégnél...

Ha egy szóval kéne jellemezni, akkor azt mondanám, hogy vacak.
Elsősorban a billentyűzet miatt.

Irodai munkára, netezésre kiváló, csak ez a rohadt süppedős billentyűzete ne lenne.
Fokozom még: a billentyűzet kritikán aluli.

Amúgy csendes, a venti 2 havonta kapcsol be.
Alap aksival 2-2,5 órát megy.

Bármiféle beavatkozás nélkül, az 5 szürke funkcióbilentyűzet az első hónap után megadta magát. Azóta nem lehet működésre bírni őket.

De ugyebár hápé... mit várjon az ember. Nekem egy HP termék sem (monitor, nyomtató, digitális fényképező) nyerte el a tetszésemet.

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#111) kapcs-ford válasza erdey_a (#110) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

egy-egy szériából nem lehet ''De ugyebár hápé... mit várjon az ember.'' lehurrogni.

Biztos kedvenc márkádnak is van gagyi terméke (amit lehet éppen használsz) csak még nem vetted észre.

Aláírás

(#112) erdey_a válasza kapcs-ford (#111) üzenetére

erdey_a
(őstag)
LOGOUT blog

Biztos kedvenc márkádnak is van gagyi terméke (amit lehet éppen használsz) csak még nem vetted észre.

Ez nyilván így van.
De ez a HP noti vacak... a HP fényképezőnk vacak... a HP nyomtatónk vacak...
Igazándiból még nem volt a kezeim között normális HP cucc.
Ez nem zárja ki, hogy nincs. CSak kérdezem én, miért gyárt egy ''ekkora márka'' vackokat is?
Ezzel csak azt érte el, hogy én is (és még jópáran) eleve kerülik ezt a márkát.

Neszkvik kakaópor // Fuji Finepix s5600 --- Kezdetben az ember a maga képére formálta szerszámait, így keletkezett például a bunkó.

(#113) Declare válasza erdey_a (#112) üzenetére

Declare
(senior tag)

:) Nekem is Hp nyomtatóm (photosmart1115) van, hp scannerem (scanjet 3770) hp digit fényképezőm (ez egy régebbi típus) + hp notebookom(nx8220) . Sőt fokozom egy kicsit, Az előző nyomtatóm is hp volt, az előző scannerem is hp volt és ha cserélni szeretném valamikor is őket, elsőnek ezeket fogom megnézni.

Notebook: Kb fél évig keresgéltem mielőtt végleg elhatároztam magam. A végeredmény az lett, (mivel olyan gépet kerestem amit nem 1 évre szeretnék megvenni és aztán kidobni) hogy a követekező márkák maradtak fenn a ''szűrőn'' ( szempontok: tartósság, megbízhatóság, kompatibilitás, és természetesen a felszereltség és az ár) : IBM, LG, Hp-compaq, Asus. Az IBM nekem túl drága volt, az Lg ből idehaza nem találtam meg a megfelelőt, Asus és Hp közt dilemmáztam (asus [link] és a hp nx8220 [link] ). Az asus mellett a jobb felszereltség szólt. Miután két notebook boltban is elmeséltem az eladóknak a dilemmám és mind a kettő helyen egyérrtelműen a Hp t javasolták + it PH n is rákérdeztem és itt is egyértelműen Hp t mondták, akkor már én is inkább effelé hajlottam. A végső döfést meg az jelentette, amikor élőben összehasonlítottam a két gépet :) utánna már egyértelmű lett a választás. És azóta is iszonyúan meg vagyok vele elégedve, a billentyűzete valami iszonyú ergonómikus ( a PC n egy Compq bill. van, amit szintén elég jónak találok, de a Hp notié simán kenderbeveri), iszonyú gyorsan tudok rajta gépelni..

Egyszóval egy igen masszív (MgAl ötvezetű háza van), nagyon kompatibilis és megbízható gépet sikerült beszereznem és ha most újra választás előtt állnék ugyan ez lenne.
Sőt a gép olyannyira elnyerte eddig mindenkinek a tetszését, hogy most valószínüleg kerül még egy hsonló Hp a családba. ;)

Szal én nem azt állítom, hogy a Hp hibátlan, minden gyártóval ki lehet fogni rossz szériát (mint ahogy a Hp nál notikban a régebbi szériák közül volt is jópár, ami fkete listán van), de általánosítani, főleg úgy, hogy az újonnan ma forgalomba lévő termékeket nem ismered, nem szabad !

(#114) Declare válasza vvzs (#109) üzenetére

Declare
(senior tag)

Nx 7xxx széria: na igen ez az amiről fenti hozzászólásomban beszéltem ami feket listán van. Tapasztalatokat én sem tudok, de azt hallottam és mondták nagyon sokan ( még egy hivatalos Hp s üzletben dolgozó eladó is csöndben megjegyezte, hogy na igen ez nem a Hp nagyon jól sikerült szériája).

(#115) csontika válasza sbojan (#106) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Na akkor kitört a világbéke:D Azzal meg szerintem nem sokan foglalkoznak notivásárlásnál cserélhető-e, csak mondják milyen konfiggal aztán megveszik, az már a gyár hatásköre hogy hogy oldja meg a termékei skálázhatóságát, hogy jön ki olcsóbban:)

(#116) atosz

atosz
(őstag)

Amugy mi a gond a 7xxx szeriaval? Csak kivancsi vagyok, mert egy kollegam vett egy ilyet par honappal ezelott. Nekem szimpatikus volt amennyit lattam belole.

Ill hogy masok is okulhassanak, mely tipusok vannak meg azon a bizonyos fekete listan? :)

(#117) csontika válasza Declare (#114) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Jaja a Hp sok olcsó vackot gyárt amivel elárasztják a TESCO kat!!!
Egyedül a prémium cuccaik jók, csak az üzleti használatra.
Notikból is ami király az compaq mint az én nc6000-em
Nyomtatók is jók50-60e felett alatta szerintem felejthető... 60e alatti műganyag lencsés fényképezőket meg sem említeném használtan 15, sem adnék érte!
nx9010 esem is értékelhetetlen volt egyedül a hp matrica 150eft os előállítási költsége indokolta volna az a csillagászati árat amit kértek volna érte ha nem nyerem meg:) el is adtam 3 hónap múlva:D.

(#118) Face82

Face82
(lelkes újonc)

Hali!

Nekem egy alap kérdésem lenne: laptop tartós 230V-ról való üzemeltetése esetén mi alegjobb az akkunak? ha feltöltöm és kiveszem vagyha mindig benne van a gépben?

Köszönöm

Face

(#119) kapcs-ford válasza Face82 (#118) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

kb. 3+4év alatt az idő vasfoga is megrágja (kiszáradnak) a Li-ion akkukat akkor is ha azok a fiókban állnak.
Azért vannak akksik hogy használjuk illetve hogy a gépben legyen esetleges áramszünet esetére. Persze ha spórolni akarsz vele akkor merítsd le 40%-ra és dobd be a hűtőbe a saláták mögé és majd nyersz pár üzemórát egyszer.. ;) persze egyszer úgyis a kukában végzi attól függetlenül hogy kifacsartad a 600-700 töltés-kisütési ciklust vagy nem mert éppen salátázott.

Aláírás

(#120) atosz válasza Face82 (#118) üzenetére

atosz
(őstag)

Sztem az a legjobb neki, ha hetente legalabb egyszer megjaratod. Azaz ugy hasznalod kb 40%ig, utana meg feltoltod fullra. Igazabol tok8 hogy benne van e a gepben vagy nincs, legfeljebb akkor lehet hatranyos ranezve, ha erzekelhetoen magasabb hot kap. Mennyire melegszik az akku ha halozatrol hasznalod? Ha jelentosen, es sokaig nem akarod hasznalni, akkor kiveheted, de en ugy tudom, ez esetben is celszeru fullon tarolni.

(#121) kapcs-ford válasza atosz (#120) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

csak fullon ne. Rengeteg info van róla angol nyelven, csak egy kis időt kell rá szánni és olvasgatni ;)

Aláírás

(#122) littlejohnny válasza littlejohnny (#107) üzenetére

littlejohnny
(tag)

Es erre valami? Vagy ez mar tul regi kollegak? :))

(#123) atosz válasza littlejohnny (#122) üzenetére

atosz
(őstag)

A manualja megvan nem? Ha nincs gondolom letoltheto, abban csak lesznek infok erre nezve. A memoriat tekintve gondolom 100-as kell bele, mert annyi a rendszerbusz. De ettol fuggetlenul mehet bele a 133-as is, legfeljebb jobb kesleltetesekkel fog menni. Mindenesetre lutri dolog, csak probaval lehet megallapitani hogy jo e bele. Kitartas es probalgatas!
A proci meg... Nezd meg mekkora volt a legnagyobb proci amivel kihoztak a modellt (pl ezt is manualbol...), az tuti belemegy. De megnezhetned hogy az Everest polo milyen csipkeszletet mond ra, abbol is lehet ra kovetkeztetni gondolom. Bar ezek foglalatait en nagyon nem vagom. :Y

(#124) atosz válasza kapcs-ford (#121) üzenetére

atosz
(őstag)

Nekem ugy remlett hogy igy olvastam, korabban keresgeltem ez iranyu infokat. A masik, hogy a leheto leghamarabb toltsuk fel ujra az akkut, lehet ebbol gondolom hogy fullon ildomos tarolni? :F Mindenesetre sztem kulonosebben nem oszt nem szoroz a dolog kulonosebbkepp. :D

(#125) kapcs-ford válasza atosz (#124) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Egy táblázatban hasonlították össze az akksikat és a legoptimálisabb tárolási mód a 40%-os szint és nem emléklszem hány fokos hőmérséklet. Ha megtalálom akkor majd linkelem.

Aláírás

(#126) kapcs-ford válasza kapcs-ford (#125) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

na meg is van:

[link]

Aláírás

(#127) atosz válasza kapcs-ford (#125) üzenetére

atosz
(őstag)

Megneztem, igazad van, rosszul emlekeztem... :R De azert huto nem kell, legalabbis a HP azt mondja 20-25 fok.
[link] 6. old.

Latom kozben a te ujabb postodat is. Erdekes. Elmentettem az oldalt, majd elolvasom, most annyira nem erek ra. Mindenesetre a tablazat erdekes. 1 evig teszteltek tobb aksit? :F
Az a 98% Li-Ionnal azert nem semmi. Kivancsi vagyok mi van ket ev utan, mert sok jora azert szerintem ezzel a modszerrel sem lehet szamitani hoszutavon. Es mi tortenik ha a fagyasztoba teszem az akkut? :D

[Szerkesztve]

(#128) kapcs-ford válasza atosz (#127) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

a táblázat szerint 0-25 Celsius az ideális. A fagyasztó lehet rontana az arányon. :U

Aláírás

(#129) Face82

Face82
(lelkes újonc)

Köszönöm nektek a rendkívül szakszerű és átfogó információkat...csak hálózatról megy a kisgépem ugyhogy lehet hogy értéktartási megfontolásból ''takarékra'' teszem a Lithium cellákat :C Ha meggondolom azért nagyondrága egy laptop akkumulátor ésha nem muszáj akkor nem gyötröm tovább bírja majd...Ha jól láttam a táblázatot az a 25C-fokon 96% meseszép adat :))

[Szerkesztve]

Face

(#130) kapcs-ford válasza Face82 (#129) üzenetére

kapcs-ford
(őstag)

Mondjuk egy pc manapság nem valami értékálló ugye.. :F tehát mondjuk 2év múlva nemsokat fog érni a gép és az hogy csak 25-30%-ot romlott ezalatt az akksi állapota az nem lesz fontos dolog elméletileg , gyakorlatilag az alábbiak leírtak során 2-3év és a cell oxidation illetve az hogy kiszáradnak a cellák vagy ha lenyúztuk a 300-500 közötti töltés/kisütés ciklusunkat az akksik elszállnak maguktól.

''Under good conditions, Lithium?ion provides 300 to 500 discharge/charge cycles or 2 to 3 years of service from the time the battery leaves the production line. The capacity loss occurs through increased internal resistance caused by cell oxidation.''

Azt akarom mondani hogy szerintem jobb azt használni mert az idő az ketyeg és inkább a használatban gyengüljön mint a tétlenségében.

Aláírás

(#131) littlejohnny válasza atosz (#123) üzenetére

littlejohnny
(tag)

Aldott legyen a Te neved! :D

(#132) csontika válasza kapcs-ford (#126) üzenetére

csontika
(kvázi-tag)

Nem mindig itt pontosan le van írva minden! De az akkunak az a legjobb ha használják!
[link]

[Szerkesztve]

(#133) emgabi

emgabi
(újonc)

Sziasztok,
végigolvastam a topicot, de a problémámra nem találtam választ.
Néhány napja vett a barátnőm sulinetben egy nx6110-est, és lenne néhány észrevételem:

1. Első pofon: ezen a sz×ron nem lehet semmilyen módon hangerőt állítani, csak ha az egérrel fel-le húzogatom a potit a windowsban? Lehet hogy én vártam többet a t23-as IBM-em után, nade több mint 250 ezer forintért????????? EZztttt????

2. VGA..... Bizonyára nem néztem utána, de ezen a 1280x768 -as felbontáson kívül nagyobbra nem lehet állítani? Nem vagyok még nyugdíjas, a kisebb felbontás az én szememnek inkább felelne meg, ráadásul a subnotebookokhoz képest ez a 15' nekem spec nagy kijelzőnek számít... csak pislogok mint ponty a szatyorban.
gondoltam frissítem a vga driverét, az biztos megoldja... na persze, nem.

Valami hozzászólás? Építő ötlet? ez a gép ennyiért... az ibm után a hp a sunyiba is elmehet...
Várom a véleményeteket.

Gábor :(((

(#134) xedos válasza emgabi (#133) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Notikon vagy van hangerőállító billentyű külön vagy nincs.
Ha nincs akkor van egy Fn nevezetű gomb +a F1-F12 billentyűkre festve további funkciók:
Altatás, fényerő, hangerő stb.

Képernyő felbontás:
A kérdéseden csak mosolyogtam...
Típikus ''egyszeri vásárló''... előszőr utána kellene nézni- utána kérdezni!
A legtöbb 15''-os noti 1024x768-as felbontású, a 15,4''-os szélesvásznúak pedig 1280x800

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#135) emgabi válasza xedos (#134) üzenetére

emgabi
(újonc)

nos szívesen küldök egy fotot ha nem hiszed el, de annyira láma azért nem vagyok, hogy a Fn billentyűt ne ismerjem. Nem ez az első nótáskönyvem, de ezt írtam..

Kösz

(#136) emgabi válasza emgabi (#135) üzenetére

emgabi
(újonc)

szóval ezen még olyan sincs......;(

(#137) emgabi válasza emgabi (#136) üzenetére

emgabi
(újonc)

A Powerscript-tel megnéztem, a kijelző 1600x1200 bírna. a másodlagos kijelzőn tudok is állítani mindent, de azt alapértelmezett képernyőbeállításoknak nem fogadja el...

A beállítások közül választhatok a 600x800 és a 1024x768 között... Nevetséges. Vagy valamit nem értek, vagy mi??? :O

(#138) xedos válasza emgabi (#137) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Nem értelek :F
Előszőr ezt írtad:
''2. VGA..... Bizonyára nem néztem utána, de ezen a 1280x768 -as felbontáson kívül ''
Most meg:
''A beállítások közül választhatok a 600x800 és a 1024x768 között''

Utánanéztem: ha jól látom 15''-os XGA 1024x768-as TFT kijelződ van. Ezt a felbontást tudja... Régebbi notikat lehet nagyobbra is állítani, de ott csúsztatták a képet.

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#139) emgabi válasza xedos (#138) üzenetére

emgabi
(újonc)

ugy értettem, hogy annál nagyobb felbontásra nem lehet állítani...

de azt hiszem hiába tanakodunk, hardveresen sz.r az egész...

:((

(#140) atosz válasza emgabi (#139) üzenetére

atosz
(őstag)

Sztem rosszul allsz a dologhoz... Eloszor is tenyleg jo lett volne korbenezni hogy mit is veszel, masodsorban manual es a HP oldala, sztem jo a supportja. Lehet kell neki egy driver, hogy mukodjon a hangeroszabalyzas a billenyturol.
Jahh 250-ert nem igazan kapsz (W)XGAnal nagyobb felbontast normalis uj notiban...

[Szerkesztve]

(#141) Declare válasza emgabi (#139) üzenetére

Declare
(senior tag)

Akkor egy tanács vásárláshoz (legközelebb): Először megnézed a neten a hivatalos oldalakra megnézed mit írnak. Utánna megnézed mit írnak a hivatalos tesztek, aztán megnézed a fórumok hozzászólóit, aztán ha minden tetszik megvesezd. Nem pedig bemész megveszed aztán össze vissza háborogsz.... ;)

(#142) Declare válasza csontika (#117) üzenetére

Declare
(senior tag)

Szinte minden márkának vannak vacak termékeik amik olcsók, épp azért vackok, mert ugye egy 15 e HUF os fényképezőbe lehet hogy nem üveg lencsét raknak, mert lehet hogy aki azt veszi nem is kell neki az üveg lencse.... akinek meg minőség kell megveszi a drágábbat, de ez mindennel így van ahogy eddig tapasztaltam ( nézd meg a 3as 5ös... BMW t vagy és nézd meg a 3as compact ot, a kettő egy márka :F )

(#143) emgabi válasza Declare (#141) üzenetére

emgabi
(újonc)

Kedves Declare,

nos nem éppen kioktatásra, hanem építő ötletekre vágytam, amikor bátorkodtam a gondjaimat megosztani a fórum közönségével. Akár hiszed, akár nem, tapasztalt vásárló vagyok, mindazt amit írtál ÉN normál esetben végigcsinálom, ha magamról van szó. Az általam említett gépet a kedvesem hirtelen felindultságában megvette, de ha ez talán nem derült ki előző soraimból, akkor most ezúton pótlom. Kioktatásra szükségem nincsen, de ha más ötleted nincs, minthogy laikus vásárlói mivoltomban megregulázz, azt köszönöm szépen de....

Tehát ennyi. Nem háborgok össze-vissza, és talán igazam sincs, ezen most nem elmélkedem ha nem haragszol, mindenesetre ''köszönöm'' a hozzászólásodat.

Gábor

(#144) emgabi

emgabi
(újonc)

Mindenesetre a felbontás dolgában már kiokosítottam magam, és nem háborgok a felbontás miatt, valóban, ez a gép ilyen kijelzővel nem képes többre.
CSak hogy valamivel egyet is értsek.

üdv, maradok továbbra is

G.

(#145) peterkeT válasza emgabi (#133) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Az nx6110 az IBM R szériájának az ellenfele, megértem, ha csalódott vagy egy business class T-s gép után. Ez ilyen. 250-ért ez van, ez olcsó konzumer kategória, még ha annak a teteje is. Egyébként sokat fejlődött a HP, az eddigi nx-ek után ez a sorozat teljesen rendben van. Ha az IBM T-k minőségére vágysz, ott vannak az nc notik, a T-vel egy árban, garantáltan megkapod az árukért, amire vágysz. Még egy korrekció: az nx6110 nem subnotebook, hanem portable kategória a maga 2,5kg körüli súlyával. Én is sokallom rá a 15''-es TFT-t egyébként, ha a T-s IBM-re elég a 14'', ide is elég lenne, a fogyasztásnak is jót tenne. Főleg, ha úgyis csak XGA. A subnotebook 2kg alatti súlynál kezdődik és 13''-es TFT-nél, de még inkább 1,5kg és 12''. ;)

XGA kijelző XGA-t tud, az SXGA+ felára általában +50-100k.

Hangerőszabályzás ügyében érdemes átolvasni a manualt, biztos vagyok benne, hogy van rá megoldás. Erre őszintén szólva nem figyeltem az nx-eknél, de eddig nem panaszkodott senki, szerintem már feltűnt volna többeknek is, ha nem működna. De akinek van, majd megmondja.

HP notikon egyébként a billentyűzet festése standard, ezért nincs fn+hang fel/le billentyűkombó. Az én gépemnél a gép jobb alsó sarkában van erre két külön gomb, de az nx-en ez biztosan másképp van megoldva.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#146) Declare válasza emgabi (#143) üzenetére

Declare
(senior tag)

Bocs, tényleg felkaptam a vizet, láttam hogy b.nőd vette, de akkor is, ez nem háborgás? :

''1. Első pofon: ezen a sz×ron nem lehet semmilyen módon hangerőt állítani, csak ha az egérrel fel-le húzogatom a potit a windowsban? Lehet hogy én vártam többet a t23-as IBM-em után, nade több mint 250 ezer forintért????????? EZztttt????''

szar: relatív, attól hogy egy előre könnyen kideríthető problémával háborogsz, nem lesz jobb, sőt senki nem tud segíteni, mivel ha nincs olyan gomb, akkor nem is lesz hiába szarozod..., ha utánanézel, láthatod hogy az említett modellben nincs ilyen gomb. ( most nem az ''fn + F1...'' gombról beszélek hanem a különálló szabályzógombon (ami az enyémben, nx kategóriában pl már van), de mint később írtad meg tudod állapítani hogy fn el sem lehet állítani. sajnálatos, ez tény, de hidd el van akit nem zavar.

2. '' Powerscript-tel megnéztem, a kijelző 1600x1200 bírna....A beállítások közül választhatok a 600x800 és a 1024x768 között... Nevetséges'' .
Ez újfenn nem háborgás? ha beleteszek a gépembe egy olyan vga kártyát, ami nem bír többet 640*480 nál, akkor hiába van 21'' os monitorom ami bírna 2xxx*3xxx es felbontást. Ez ugyan az, aki azt a gépet megveszi, nem kell neki más felbontás. De megjegyzem utánnajárással ez is megállapítható, valamint ha megnézed a kézikönyvecskében, hogy mi a vga kártya pontos típusa és azt megnézed az interneten, valószínüleg megtalálod hogy ennyit tud kész.
Ha valakinek nagyobb felbontás kell más típust választ...
(hogy most ezt itt beírod, azon megintcsak nem tud senki segíteni, és ahog írtad, mivel Te értesz is hozzá (én ezt el is hiszem) akkor ezt neked is tudnod kell. Na ez az amit én háborgásnak neveztem.
.....

És egy analógia, ha én veszek egy 50e HUF os komplett PC konfigurációt, mondjuk egy telefon szervernek, akkor azon nem akarok filmetnézni, nem akarok játszani, hanem csak annyi kell hogy menjen a maga kis 100Mhz én, és attól még nem szar, hanem nekem pont arra van szükségem .... és a Ti esetetekben sem arról van szó, hogy barátnőd bement egy boltba, elmondták neki, hogy ez bír xxxezer*xxezres felbontást és aztán kiderült hogy nem nemde?

( ezeket csak azért írtam le, mert mint írtam nekem is Hp (nx8220 PY516E) van és nagyon meg vagyok elégedve vele, és épp ezért ''ellenvéleményírás kényszerem van'':) ha meglátom, hogy vaalki ezerrel szidja a és szarozza a márkát.

(#147) Viktor X

Viktor X
(tag)

Sziasztok most készülök venni HP 6125-ös notit. Integrált X300 van benne. Tudja valaki, hogy lehet-e bővíteni mobil pcix karival? Ha lehet, akkor hol lehet beszerezni ilyen kártyát?

(#148) Jester válasza Viktor X (#147) üzenetére

Jester
(fanatikus tag)

Nem lehet bővíteni tudtommal. Az integrált VGA pedig nem x300, hanem x300-as magon ALAPULÓ integrált osztott memóriás VGA. Az x300-hoz képest kisebb teljesítménnyel rendelkezik, mint egy SE változat, nagyjából olyan teljesítménye van.

Mehr Licht!

(#149) Viktor X válasza Jester (#148) üzenetére

Viktor X
(tag)

Jo oké azt tudtam, hogy nem teljes értékű X300 ( csak 2 pipe 300/333 32bit) Az X300SE meg ( 4 pipe 325/400 64bit ), úgyhogy ez az X300Se-nél is jóval szerényebb teljesítménnyel rendelkezik. És ez egy kicsit kevésnek tűnik nekem ezért érdekelt a bővíthetőség.
És nem tudsz olyan főleg HP gépet, de más is jöhet, ami S754 és bővíthető kb ebbe az árkategóriában?

(#150) peterkeT válasza Viktor X (#149) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

VGA: kevés is, ez nem játékra van, hanem általános irodai alkalmazásokhoz. Játékra vagyél x600-at, vagy jobbat. Amelyik notebookban integrált VGA van, abban nincs PCI-E foglalat és viszont. Ez nem asztali gép.

Processzor bővíthetőség: nem célszerű, volt már erről szó, hogy miért nem, egyébként anyagilag is bukás ahhoz képest, mintha eleve nagyobb processzorral vennéd.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.