Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1001) evo87 válasza AMD Power (#999) üzenetére

evo87
(fanatikus tag)

Nekem március óta van meg, teljesen elégedett vagyok vele, halk, gyors, és jó minőségű anyagokból van, akksi sokat bír.
Sokat hurcolom mindenfele, de ez szinte meg sem látszik rajta, gyakran meg egész nap be van kapcsolva, szóval bírja a strapát, jó kis gép.

Negatívum eddig nem nagyon jelentkezett. Szerencsére. :)

Lenovo R61 / C2D T8300 2,4GHz/ Nvidia quadro nvs 140M / 2GB ram

(#1002) AMD Power válasza evo87 (#1001) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Na! Ezeket a hsz-t már szeretem! ;) Bár szerintem én csak jövőre veszek notit (Valószínű csak akkor megyek ki megint Angliába)

De persze addig sokat fog még változni a noti piac , és persze az árak is.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#1003) Hege válasza AMD Power (#999) üzenetére

Hege
(tag)

Hali!

Üdv, a HP-s topicban :) Van az nx6125-nek saját topicja is. Szerintem érdemes ott olvasgatnod.

Nekem január óta van meg a gép. Minden nap BKV-zik. Átlag napi 8 órát megy. Eddig szerencsére semmi baja sem volt. Remélem nem is lesz!

A 2x256 Mb RAM helyett tettem bele 2x512-t, úgyhogy király a gép. Játszani nem szoktam rajta, de a gép melegedése tartós terhelésnél sem vészes. A vinyó is halk. Az aksi 3-4 órát bír, normál használat mellett.

Nem tudok mondani egyetlen negatívumot sem.

(#1004) Ákoska válasza Hege (#1003) üzenetére

Ákoska
(újonc)

Szia Hege!

Most már megkérdezem végre egy nx6125-ös tulajtól, hogy milyen notitáskát használ.
Megköszönném, ha tudnál a táskádról írni 1-2 dolgot (márka, típus, milyen használni).

Előre is köszi!

Üdv: Ákos

[Szerkesztve]

Üdv: Ákos

(#1005) Enjoy

Enjoy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezen a notin van olyan újjlenyomat vizsgáló kütyü? És használjátok? vagy csak egyes összeállításokban van?

[Szerkesztve]

► Més que un club ◄

(#1006) Hege válasza Enjoy (#1005) üzenetére

Hege
(tag)

Azthiszem minden nx6125-ön van újlenyomat olvasó.

Én használom, mert kényelmes. Win-be bejelentkezéskor lehúzom az újjam aztán már mindenhova automatikusab bejelentkezik a gép, nem kell felhasználónévvel, meg jelszóval bajlódni. Persze be lehet állítani minden egyes progira külön.

Amugy eddig megvoltam nélkül, de kényelmes úgyhogy használom. Hátránya, hogy hajlamos a ember elfelejteni a felhasználónevet és a jelszót, mivel nem használja napi szinten, az újlenyomatolvasó miatt.

(#1007) WolfSK

WolfSK
(újonc)

Sziasztok!
Használ valaki nx7400-es tipust? Mivel elég új széria, még sehol sem találtam konkrét tapasztalatokat róla. Mindenesetre az ára barátságos. 195ezer buttóért rendeltem egyet (EY299EA nx7400 C-M410 1,46G 512M 60G DVD±RW 15,4''WXGA WL BT DOS)

(#1008) Macilaci457 válasza Hege (#1006) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Ügyes dolog. És az izzadással, kosszal hogy birkózik meg?
Amúgy akinek meg nincsen, a HP Credential Manager elvégez mindent ugyan így egy begépelt jelszóra beléptet mindenhova.
Azt hiszem az ujjlenyomat dologhoz is az kell, csak a Credential managerbe lépsz ujjlenyomattal. De lehet hogy tévedek.

Ami még érdekes, ha van chipkártya olvasó a gépben (pl nc6220) azzal még bootolás előtt lehet védeni a gépet titkosított véletlen generálású jelszóval. Chipkártya (és pinkód) nélkül lehetetlen beindítani a gépet.

(#1009) Peteke válasza Ákoska (#1004) üzenetére

Peteke
(kvázi-tag)

Üdv!

Ha háti táskát keresel, én ezt ajánlom: [link] , ahogy a táskás topic-ban is tettem. Én nx6110-eshet használom, ami méretben egyezik a 6125-össel...
Nagyon jó kis táska szerintem, elég rekesszel és kényelmes...

(#1010) chilli_ válasza Macilaci457 (#1008) üzenetére

chilli_
(lelkes újonc)

chipkartya olvaso nc6220ban? hol? :Y meg mindig nem ismernem a gepemet, vagy nem mindegyik tipusban van?

(#1011) Gus válasza chilli_ (#1010) üzenetére

Gus
(fanatikus tag)

Az SD fölött, picimaci alatt, ha jól tévedek. ;)

'' A legutóbbi elemzések azt mutatják, hogy isten azok oldalán áll, akiknek sok pénzük és nagy hadseregük van.'' /Jean Anouilh/

(#1012) Macilaci457 válasza Gus (#1011) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tévedsz.

Chilly: Nem mindben van, de ha a csuklótámaszra azt látod szitázva, hogy SD (pötty) SC, akkor ott kell lennie. (Secure Card)

(#1013) steve@prhw

steve@prhw
(őstag)

Üdv mindenkinek!

Van nálunk egy hp nx9420 noti, királyság meg minden, DE: xp home van rajta, a profos verzióhoz pillanatnyilag lehetetlen hozzáférni, az ügyfélnek viszont prof kell. Meg is vette jogtisztán, viszont cseszik feltelepülni. A rejtett recovery partíciót eltüntettük, az már nem gáz, de olt szívás azóta is...
-a sata vezérlőt nem ismeri az sp2-s telepítő, az usb-s floppyt a driver beadása után nem sokkal meg még egyszer szerette volna beolvasni, csak valamiért nem sikerült neki -> hasalás
-n-lite-tal beintegráltam a telepítőbe a sata drivert, szépen megy is minden, utolsó újraindulásnál 0000007b kékhalál -> hasalás

Valakinek valami tippje van, vagy marad a balta?

''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

(#1014) peterkeT válasza steve@prhw (#1013) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

HP Supportot mindenképpen kérdezzétek meg, eddig én akármit kérdeztem tőlük, ha nem is tudtak azonnal válaszolni, visszahívtak. :)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#1015) WolfSK

WolfSK
(újonc)

Na itt van már az asztalomon az nx7300. Klasszikus HP, az anyagok, a kidolgozása olyan mint a 6110-esem volt. Feltelepítem, kipróbálom, majd megírom milyen. Kiváncsi vagyok milyen ez a 410-es cerka, még nem volt vele dolgom.

(#1016) Macilaci457 válasza steve@prhw (#1013) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Hi!

A Win XP telepíthető egy sima dos boot után winyóról is. Nem ismerem a sata vezérlőket, nem volt hozzá szerencsém, de ha megadható hogy a vinyón van a driver, akkor oda kell tenni azt is, és onnan próbálnám meg.
Csak 1 tipp, nem tuti.

(#1017) Micky79 válasza steve@prhw (#1013) üzenetére

Micky79
(újonc)

Üdv!

Ki kell kapcsolni bios-ban a SATA Native módot és már megy is.
:C

(#1018) chilli_ válasza Macilaci457 (#1012) üzenetére

chilli_
(lelkes újonc)

hm hm, lamasagom hatartalan tud lenni :D Valoban ott van, fel ev hasznalat keves volt hogy eszrevegyem.
Es ilyen chipkartya izet hol lehet hozza szerezni?

(#1019) Macilaci457 válasza chilli_ (#1018) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Hát a HP-tól lehetetlen hozzájutni.
Biztonsagtechnikai boltban... de én kb 2-t találtam, ahol rajta van az árlistán.

DR032-es HP Secure card for protect tools kártya kell, veszel 2 db-ot, az egyik a MASTER a másik az USER kártya lesz (ha elhagyod az usert, a masterrel lehet indítani a gépet)

A kártya kb 6300.- brittó, azt szorozd kettővel. 2-4hétre szállítják. Ha érdekel, priviben írok címet.

(#1020) WolfSK

WolfSK
(újonc)

Na szépen muzsikál a kicsike, eddig nagyon tetszik. Urom az oromben, hogy van egy hibás szubpixel, de nem vészes, majdcsak megszokja a szemem :U
Lenne még két kérdésem.Intel 950-es intrgrált grafika van rajta. Most a rendszer 504MB RAM-ot lát, tehát gondolom 8MB van a grafikának állítva. Szeretném ezt megnovelni, de sajnos a BIOS-ban nincs ilyen lehetoség. Mi lehet a megoldás?
A másik dolog pedig egy kicsit off. Ha most felrakom a rendszert, drivereket, office-t, stb. nem lehetne megoldani valamilyen szoftver segítségével, hogy az egészrol egy képet csinálni és kiírni boot dvd-re? Ha késobb gond lenne ne kelljen mindent kulon kulon rakosgatni, hanem egyben felnyomná a mostani rendszert. Azt hiszem norton ghost tud ilyesmit, vagy tévedek?

(#1021) steve@prhw válasza Micky79 (#1017) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

Üdv Kolléga!

(''asztaltársam'', végül a szopás nagyobb részét Te végezted...)

Szóval igen, a Sata native mód a telepítés utolsó újraindításáig nem okozott gondot, viszont ott elfektette a rendszert. Érdekes...

Viszont -üröm az örömben- így sem 100%, valami ismeretlen eszköz maradt, valszeg a sata driver szarozik, de az Intel Matrix Storage nem megy fel, mondván inkompatibilis a hardver. Pedig ez való az összes 9420-hoz, a hp szerint. Mindegy, innen átvállalja a szívást a user. Hajrá neki!

''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

(#1022) yimm

yimm
(tag)

Sziasztok. Volna egy olyan kérdésem, hogy dvd írót szeretnék venni a notimba : HP nx8220 . Mit ajánlotok, esetleg van olyan hogy nem kompaktibilis valamelyik márka ? Én NEC ND7751 Slim notebook DVD író LabelFlash , vagy Pioneer DVR-K16 Slim notebook DVD íróra gondoltam . Esetleg van valakinek ilyen, vagy negatív tapasztalatok, hogy mit ne vegyek ? Elöre is köszi

Samsung Galaxy S II

(#1023) Macilaci457 válasza WolfSK (#1020) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

A GMA 900/950 min 8, max 128Mb memóriát foglal le a rendszermemóriából, dinamikusan, saját szükségletei szerint.
Tehát ha neki kell, akkor lefoglal majd többet. Egyéb beállításait a driverben teheted meg, ott van a 3D beállíłtásoknál, hogy kevés, sok, vagy normál mennyiségű memóriát használjon, de olyan nincs, hogy 64-et.

A HP oldaláról letölthető valami biztonsági mentés utility, nem ugrik be a neve, de a gépedhez való letöltések listájában megtalálod.
Még nem próbáltam, nem tudom miket tud.

(#1024) Macilaci457 válasza yimm (#1022) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

DVD író vásárlásnál pár dolgot kell megnézni:
-előlap illeszkedik-e
-magasság egyezik-e (ritka, de van nagyon vékony fajta (pl nc6220-ban), aminek a helyére nem rakhatsz csak olyat)
-esetleg frissíts BIOS-t

Más szerintem nem lehet. Bár láttam egyszer olyan Toshiba gépet két éve, ami nem indult el egyetlen DVD íróval sem.
Ilyenkor bios frissítés ajánlott.
Arra persze nem volt.

(#1025) Shadowfax válasza Macilaci457 (#1023) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

A GMA 900/950 min 8, max 128Mb memóriát foglal le a rendszermemóriából, dinamikusan, saját szükségletei szerint.

A GMA 950 már max. 224MB memóriát is képes lecsippenteni. ;) (Feltéve persze, ha van miből. :DDD )

www.eladomakonyvem.hu

(#1026) yimm válasza Macilaci457 (#1024) üzenetére

yimm
(tag)

Köszönöm a választ. Akkor szerintem Pioneer lesz az tünik szimpibbnek.

Samsung Galaxy S II

(#1027) obga

obga
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kis segítséget kérnék, a 6125-ösömmel van egy kis probléma, csak abban a topicban nem jár jelenleg senki, gondoltam talán itt nagyobb az élet...
A probléma : [link]

Előre is köszönöm. :R

Sose lőj orkra, ha goblint kerget...

(#1028) Eszleny

Eszleny
(fanatikus tag)

Vett már valaki sapkát a pöcökegérre? Hol lehet ilyet vanni? Addig nyúztam az enyémet a nagy melegben míg kinyúlott.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#1029) WolfSK válasza Macilaci457 (#1023) üzenetére

WolfSK
(újonc)

Köszönöm a választ, ezt eddig nem tudtam. A specifikációban valóban max 224 volt feltüntetve, de azt hittem manuálisan kell beállítani. Azt az utilityt meg kipróbálom és megírom hogyan műxik :) Most nyomok egy 3DMark03-at, remélem legalább a CoD2 dx7-en fog menni rajta.

(#1030) bali79

bali79
(tag)

Sziasztok, meg tudja nekem mondani valaki, hogy a gépem vajon mi alapján dönti el, hogy a sebességet 400 vagy 800 MHz-re veszi vissza?
Úgy vettem észre, hogy nem az éppen futó alkalmazások szerint (azaz volt már, hogy netezés alatt 400-on ment meg olyan is, hogy 800-on).
THX
Bye

Mindenre van félmegoldás!

(#1031) WolfSK válasza WolfSK (#1029) üzenetére

WolfSK
(újonc)

Hát elég furcsa volt az asztali gépem 12000 pontja után végignéznem az 1136 pontos diavetítést, de azért van pozitív tapasztalat is :) A venti fordulatszáma csak a második cpu teszt után ment feljebb egy picikét, de mihelyst végetért a teszt, azonnal visszalassult a normál, szerintam nagyon csendes alapfordulatszámra. Az összes nálam megfordult noti közül eddig ez a leghalkabb. :C

(#1032) csabors válasza yimm (#1026) üzenetére

csabors
(tag)

Szia!
Az általad említett tipusú notiban multibay-II DVD/CD-RW meghajtó van. Bővitést csak a Hp által forgalmazott multibay-II tipusú DVD íróval tudod elvégezni, amelynek ára kb 40.000.- forint körül kezdődik. Ha jól tudom...!

Üdv:

Pentax K20D

(#1033) Macilaci457 válasza WolfSK (#1031) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Az összes nálam megfordult noti közül eddig ez a leghalkabb.

Pedig hol vannak már a mindíg csöndes Tualatinok.

Hát, nem tudom, mikor fogunk eljutni oda, hogy a zaj is eladási tényező lesz...
Pedig a zajszennyezés komoly dolog. Én pl. a falat kaparom ha meghallok egy asztali gépet.

Egyébként is, ha éppen internetezek, minek menjen egy 300-500 wattos erőmű, meg 5 ventillátor, olyan zajjal mint egy porszívó, azért, hogy én az egérrel kattintgassak?!

Szerintem lenne piaca a ''HALK'' kategóriáju számítógépeknek a ''HÚDEGYORS'' és a ''HÚDEKÉKENVILÁGIT'' kategóriák mellett.

(#1034) bali79 válasza bali79 (#1030) üzenetére

bali79
(tag)

Ja, HP8220.
Fáradt vagyok :B

[Szerkesztve]

Mindenre van félmegoldás!

(#1035) atosz válasza csabors (#1032) üzenetére

atosz
(őstag)

De nem kell keretet vennie, hisz az mar van, csak a driveot kell kicserelni benne...

(#1036) Macilaci457 válasza atosz (#1035) üzenetére

Macilaci457
(őstag)
LOGOUT blog

Ha csabors pontosan írta, akkor nem ez a helyzet.

Ugyanis a Multibay II meghajtók speckó vékony meghajtók, 9,2mm magasak.

A normál slim optikai meghajtók 12,? mm magasak. Ezeket nem lehet beletenni. És nincs keret, csak egy csatlakozóvég, amit rá lehet tenni a 12mm-esre, csak sose fog belemenni a helyére. Én is ilyen írót akartam cserélni, de rá kellett jönnöm, hogy nem 20e forint, mert csak a Machita (panasonic) gyárt ilyet , és csak kevés laptopba kerül be ilyen vékony típus.

Külföldről is nehéz 9mm-es drive-ot találni, és téleg 40-50e forint az áruk.

[Szerkesztve]

(#1037) Yellow73 válasza Eszleny (#1028) üzenetére

Yellow73
(tag)

A HP nem ad az alap csomagban tartalék gumisapkát? A cégünknél lévő IBM R50e-khez 3-3 tartalék is volt a csomagban.

(#1038) Enjoy

Enjoy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tud vki ajánlani egy IBM-et, vagy egy HP-t 230k-ért, ami Pentium M-es?

► Més que un club ◄

(#1039) Eszleny válasza Yellow73 (#1037) üzenetére

Eszleny
(fanatikus tag)

Asisként vettem a gépet. Nem kaptam pótsapkát. Gondolkodom, hogy IBM-es sapkát veszek, remélem jó lesz rá.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#1040) pacorro válasza Enjoy (#1038) üzenetére

pacorro
(VIP)

HP nx6110-esből már bőven van ennyiért Pentium M-es.

"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

(#1041) lacafaca

lacafaca
(őstag)

üdv!
most lettem tulaja 1 zd8000 pavilionnak. a kérdésem: mivel-hogyan érhetem el hogy a proci ne mindig 3gigán tutoljon? sajna nem veszi vissza win alól a teljesitményt és gondolom van valami segédprogi mint a64 alá a c&q :F
thx :R

ISMERŐS ARCOK

(#1042) atosz válasza lacafaca (#1041) üzenetére

atosz
(őstag)

Csak nem ezt? [link]

Mindenesetre az a gond, hogy ez nem mobil proci, ergo nem allithato rajta nagyon semmi. Azert ezd meg az NHC-vel - hatha.

(#1043) atosz válasza Macilaci457 (#1036) üzenetére

atosz
(őstag)

Ahham, ebben igazad van. De legalabb most mar levan irva faszan. :)

(#1044) lacafaca válasza atosz (#1042) üzenetére

lacafaca
(őstag)

de :) ....csere volt
akkor nuku? de ha jól tudom akkor a szorzó lefele állitható.....15-14re.....nm sok, de vmi. de ez semmit nm csinál. :(

ISMERŐS ARCOK

(#1045) atosz válasza lacafaca (#1044) üzenetére

atosz
(őstag)

ztem ha az NHC nem kezeli, akkor nuku. Az asztali intel procikat nem igazan vagom, de sztem a mobil procik nem veletlenul azok es az asztaliak nem veletlenul asztaliak... Az elobbieket lefele, az utobbiakat pedig felfele szokas allitani. Nem is ertem hogy mi keresni valoja van egy notiban egy olyan procinak amit meg rendes PCben is nehez lehuteni. Mire cserelted el?

(#1046) lacafaca válasza atosz (#1045) üzenetére

lacafaca
(őstag)

asztali.....[link]+50k
külömben nagyon tuti cucc......17''tft wide....szép :)

ISMERŐS ARCOK

(#1047) atosz válasza lacafaca (#1046) üzenetére

atosz
(őstag)

Oszinten szolva, en polo a sajat lassan 4 eves P3-as notimat nem cserelnem el erre a pavilionra (de komolyan), egyszeruen nem ertem mire jo. :) Na jo eltudnek kepzelni ra egy-ket dolgot. De nehogy bantasnak vedd!

(#1048) lacafaca válasza atosz (#1047) üzenetére

lacafaca
(őstag)

jól néz ki :DDD
franc tudja...asztali helyett itt az asztalon.....van másik is (blockbuster) ami régi és könnyű.....+ szerettem volna kiszállni abból a pc-ből. :B

ISMERŐS ARCOK

(#1049) Shadowfax válasza lacafaca (#1044) üzenetére

Shadowfax
(PH! addikt)

A P4 procik szorzója le van zárva, ezért azon nem tudsz változtatni. Viszont NHC-vel lehet csökkenteni - módjával - a feszültségértékeket, ami talán a melegedési gondokon segíthet. ;)

www.eladomakonyvem.hu

(#1050) lacafaca válasza Shadowfax (#1049) üzenetére

lacafaca
(őstag)

:(
1 szikra fesz adatot nem ir ki......

ISMERŐS ARCOK

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.