Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1) c41r0^

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

A probléma a következő:

Adott egy USB-n keresztül csatlakozó HP LaserJet 1000 nyomtató, az oprendszer, amire fizikailag csatlakoztatva van egy Win2000 Prof, SP4. Meg van osztva a nyomtató.

Minden gépen működik a megosztás, de mégis van egy gépnél probléma vele:
ez a gép egy Win XP HOME, felcsatlakoztatom a nyomtatót, de egy-két nyomtatás, ill. tulajdonságlap megnyitása után a hálózaton elkezd irdatlan adatforgalmat generálni valami, mintha a drivert folyamatosan szedné a megosztott gépről.
Felraktam a megosztott gépre kifejezetten WinXP-s drivert a nyomtatóhoz, sőt a lokális gépre is ezt a drivert frissítettem be, így egy darabig ment, most megint kezdi a hálózati forgalmat generálni. Ilyenkor más tud nyomtatni, csak ez a gép nem tudja leszedni a shared gépről az infót, fél percet kell várni egy nyomtató-tulajdonság-menü betöltődésére.

Most kivettem a ''kétirányú mód engedélyezésé''-t, gondolom ez olyan, mint a hálókártyáknál a full duplex. Most úgy tűnik, megy, de ki tudja meddig...

Ötlet?

http://soundcloud.com/morbidezza

(#2) c41r0^ válasza c41r0^ (#1) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

áhh...megint csinálja

(#3) c41r0^ válasza c41r0^ (#2) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

nem tudok ezen túljutni...

(#4) steve@prhw válasza c41r0^ (#3) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

Régi melóhelyen volt ilyen nyomtató. Emlékeim szerint volt a hp oldalán direkt a hálózaton csatlakozó gépre való szoftver is, azzal nem próbáltad az xp-n?

''Egy bármilyen Annál jobb hogy új és Fényképezős!'' by Rolabola

(#5) gonorea

gonorea
(újonc)

Ugyanez a problémám szintén 2000-en van a nyomtató xp-ék nyomtatnának rá de folyamatosan behal!
Hihetetlen hogy nem tudják még a HP-nál sem normálisan megírni a driver-eket
Egyébként win2003-on semmi gond nem volt vele.
Mostanra már odáig jutottam hogy új nyomtatót veszek :(. tud valaki ajánlani valamit?
Érdemes hálózati nyomtatót venni? :F

(#6) steve@prhw válasza gonorea (#5) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

Kérdésem egyanaz, mint a topicnyitóhoz: láttam anno a hp oldalán olyan drivert, amit a hálózaton csatlakozó gépre kellett rakni. Ezzel nem próbáltátok? Esetleg helyileg feltelepíteni, utána a portot átirányítani, stb.
Mivel próbálkoztatok? HP-vel nem beszéltetek / maileztetek?

(#7) gonorea válasza steve@prhw (#6) üzenetére

gonorea
(újonc)

nem láttam ilyet a hp oldalán

(#8) gonorea válasza steve@prhw (#6) üzenetére

gonorea
(újonc)

De miért kéne nekem portokat irányítani?? én fizetek nekik nem ők nekem! :(((
Csak egy normális drivert kéne írniuk mielött eladják ez olyan nagy kérés a a legpatinánsabb nyomtatógyártótól?

[Szerkesztve]

(#9) steve@prhw válasza gonorea (#7) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

No, kibújtam a kedvedért a proxy mögül:

Bővebben: link

Host-based driver. Próba.

Hogy miért kell irányítgatni? Sajna ez van... Valszeg tiszta XP-s környezetben nincs gond. Meg egyébként sem hálózati nyomtató, tehát komoly felháborodást ilyen érvekkel elhárítanának.

Egyébként tényleg lehetne normális... ''Ember, küzdj, és bízva bízzál!''

(#10) [Mike]

[Mike]
(tag)

Halee!

Nálunk itt a cégnél egy uilyen nyominger van lent a számlázáson és most veszek fel az irodába egy 1010-est. Lekopogom, de eddig itt nem volt semmi baj a 1000-el, remélem ezután sem lesz. Ha jól tom a sima XP-s driver van feltéve mindenhova és a nyomtatók megosztottak. Elképzelhető, hogy a probléma nem globális azért nincs rá külön javított driver?! Nem tom. Remélem megjön az új nyominger sem lesz semmi probléma.

Üdv!

Az élet nem nehéz, csak nincs fogása!

(#11) gonorea válasza steve@prhw (#9) üzenetére

gonorea
(újonc)

köszi ezeket már kipróbáltam és ua
de azt nem értem mi köze van ennek az xp tisztaságához

(#12) c41r0^ válasza steve@prhw (#9) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

:))
már leszedtem ezt a drivert, itt is van CD-n és kipróbálom, ha megyek a céghez...

ezt még tényleg nem próbáltam ki...

Egyébként próbáltam helyileg feltelepíteni a nyomtatót, majd portátirányítást, de nem volt olyan .inf fájl (a winXP-s driver 2 inf fájlja sem), ahol USB-s csoportot tudtam volna definiálni...

[Szerkesztve]

(#13) c41r0^ válasza gonorea (#11) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

arra gondol, hogy homogén hálózatnál, itt meg ugye itt a Win2000...

meg persze szerencsésebb lenne az újabb oprendszerre rakni fizikailag a nyomtatót, de ezt nem tudom megtenni, mert ahhoz ''szerver'' reinstall kéne (csak fájlszervernek használják egyébként)...

[Szerkesztve]

(#14) c41r0^ válasza gonorea (#5) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

ugyanilyen típusúval bajlódsz?

(#15) gonorea válasza c41r0^ (#14) üzenetére

gonorea
(újonc)

igen de már nem sokáig mert veszek egy hálózati nyomtatót ezt meg lebaszom a hetedikről ;]

(#16) steve@prhw válasza gonorea (#11) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

#13-ban c41r0^ kolléga megadta a választ. Homogén környezetre gondoltam. W2000 serveren van a nyomtató, vagy sima 2000? Mi a helyzet, ha átnyomod valamelyik xp-re?

Nagyon bugyuta ötlet, csak próbaképp:
megosztod hp néven, és a 2000-nél beírod
net use lpt1 \\ipcím\hp
és utána a 2000 lpt portjára irányítod a nyomtatást az xp-ről... (ez csak hegesztés...Lehet, hogy nem lesz jó, de gyakorlatban működik a mappelésig...)

(#17) c41r0^ válasza steve@prhw (#16) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Win2000 Prof.-on van

megpróbálhatom majd, de itt nem a porthasználattal van szerintem a gond, hanem a driver-akadással...

sajnos(?) olyat is meg kellett egyszer oldanom, hogy egy DOS-os könyvelőprogramból működjön a hálózati nyomtatás egy Win2000Prof-os helyi gép nyomtatójára, a net use nem ismeretlen, de szvsz ez nem fogja megoldani..

[Szerkesztve]

(#18) steve@prhw válasza c41r0^ (#17) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

Előfordulhat az is sajna... Ez már ilyen winújrahúzás-előtti-utolsó-lépcsőfok...

Én 98 alatt szívtam vele egyszer, az usb-porttal volt kínja, de utána ok lett. És utána 98-ra szépen nyomtatott a többi 98 és a 2000 server is.

(#19) c41r0^ válasza steve@prhw (#18) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

supportos szerint nem megoldható a dolog, csak homogén környezetben...

(#20) steve@prhw válasza c41r0^ (#19) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

:O Erre gondoltam az elején... Azért bízni szabad...

(#21) c41r0^ válasza steve@prhw (#20) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

itt a válasz, az én szavaimmal:

A probléma driverfüggetlen. A hiba az, hogy ha Windows 2000-en van megosztva a nyomtató és WinXP-s gépre csatolom a hálózati nyomtatót és nyomtatni szeretnék, akkor GDI-s nyomtató esetén (mint amilyen a HP LaserJet 1000 is, ez azt jelenti, hogy párhuzamos adatforgalmú nyomtató) a két operációs rendszer nyomtató-réteg alkalmazásai összeakadnak, ugyanis a nyomtató olyan adatcsomagot küld át a hálózaton, amely egy darabkát tartalmaz a nyomtató firmwarejéből (firmware=a hardver működéséhez szükséges alapszoftver, amit beégetnek gyártás során) is, ami elvárja, hogy a gép FIZIKAILAG legyen csatlakoztatva a géphez, nem hálózaton keresztül.
Azt mondta, hogy homogén oprendszerű hálózatban (tehát Win2000 ről nyomtatok arra a nyomtatóra, ami egy Win2000-es gépen van megosztva) ez működhet (és lám működik is), mert az oprendszerek nyomtató-réteg alkalmazásai megegyeznek, azonban már az is szerencse (az ő szavaival élve), hogy Win98 alól működik a nyomtatás így hálózaton keresztül, és nincs stabil megoldás erre, merthogy ez nem egy hálózati nyomtató, hanem lokális gépen való használatra van optimalizálva. Nem GDI-s nyomtatónál viszont működik az a módszer, hogy több drivert is föl lehet pakolni arra a gépre (oprendszereknek megfelelően), ahol meg van osztva a nyomtató, így a csatlakozó gép mindig az ő oprendszerének megfelelő drivert tölti le magának (egyébként ezt is próbáltam). Ennél a nyomtatónál azonban nem megy, mert GDI-s...

(#22) steve@prhw válasza c41r0^ (#21) üzenetére

steve@prhw
(őstag)

Hát ja, sajna. Ezért mondtam, hogy komoly kiabálást ne is fontolgass, mert ez nem hálózati nyomtatónak készült. Gondolom, fordítva sem megy (mármint XP-s gépre téva a nyomtatót)...

(#23) c41r0^ válasza steve@prhw (#22) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

nemtom, de egy olyan router, ami USB-s printszervernek is használható megoldaná a problémát, van is ilyen kb. 5k-ért

(#24) sityuka80 válasza c41r0^ (#23) üzenetére

sityuka80
(kvázi-tag)

Sziasztok.
A probléma a következő.
Adott a Laserjet 1000-es.
Most lett a sz.gépere egy Win7 prof telepítve.
De nem létezik hozzá driver.
Illetve folytatnám.
Másik géppel hálózatba van amin XP van azon megy a fent nevezett nyomtató de azt nem tudom hozzáadni win7-hez.tehát, hogy win7-tel is tudjak nyomtatni.Régebben ment mikor mindkettőn xp volt.
Azt írja mikor hozzá akarom adni a nyomtatót, hogy win 7 nem talál illesztőprogramot a hálózaton.

Ha tudna valaki az új nyomtató vásárláson kívül is ajánlani valamit szívesen veszem

Köszönettel.

(#25) Wolfskin válasza sityuka80 (#24) üzenetére

Wolfskin
(senior tag)

heló, nekem is ez a gondom, sikerült megoldani?

win7pro/x64

a HP-t felhívtam ezen az ügyfélszolgálaton: 1/382-1111, de azt mondták, hogy telepítsek xp-t. mondom, az 10 éves oprendszer. akkor vegyek új nyomtatót, nekik is meg kell élniük...

elméletileg vista x64 driver volt az oldalukon, de eltávolították.

abban sem vagyok biztos, hogy fogyasztóvédelmileg ez a cégpolicy megállja a helyét... :F

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#26) nemethy

nemethy
(újonc)

HP Laserjet 1000 WINDOWS 7

Első lépés a HP hivatalos oldaláról le kell tölteni a Windows XP HP LaserJet 1000 Host Bassed Driver-t.
Ha lejött a fájl futtatni kell abba a könyvtárba amit felajánl. C:/lj 1000Hb.
Ha ez meg volt clik az eszközök és nyomtatók hozzáadása , nyomtatók hozzáadása, helyi nyomtatók hozzáadása,
tovább saját lemez és itt kell kitallózni a c:lj 1000hb-ból HPLJ1000 inf fájl. A gép installálja a HP 1000 nyomtatót.
Most kell csatlakoztatni a nyomtatót a számítógéphez. Létre fog jönni egy HP laserjet 1000 illetve egy HP laserjet 1000
(1.másolat) ezt kell alapértelmezetté tenni és kész a nyomtató telepítése Windows 7-en

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.