Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Honda klub

(#451) Babinyo

Babinyo
(újonc)

Sziasztok!

Én most szeretnék egy Honda VTi-t vásárolni, és lenne 1-2 kérdésem.
-Milyen fogyasztással kell számolnom többnyire normális használatkor (1.6 vagy 1.8-as motornál)?
-1,5-2 millió körül szánnék rá. Mire figyeljek? Milyen típushibák vannak amiket szemrevételezéssel is észre lehet venni (rozsda, stb.)?
-Egyéb?

Kösz!
Babinyo

(#452) op9

op9
(tag)

Hali!

Nem rég kezdtem el szemezgetni a civic-ekkel, de csak érdeklődés szintjén. Először egy német oldalon találtam egy szép példányt (linket nem teszek, mert már nincs fent (1ébként 7500€-ót írtak, de gondolom nincsenek benne az egyéb kts-ek)), majd ugyanazt megtaláltam itt: Bővebben: link

Mennyiből lehet kihozni egy ilyen példányt?
És érdekelnének a felettem szóló kérdéseire a válaszok is.

Üdv.!

(#453) Babinyo

Babinyo
(újonc)

Hol vagytok Honda tulajok?

(#454) Gismo

Gismo
(PH! addikt)

#449 -ről kezdve válaszolhatnának a Honda guruk!!!
Köcce!

(#455) Integra válasza Gismo (#449) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nagy magyar honda fórum
itt kaphatsz pontosabb adatokat és számokat, akad egy két komoly tuning guru
Bővebben: link
illetve az index autó-motor fórumban keresd a honda topicot

én inkább civicet javaslom

(#456) Integra válasza Babinyo (#451) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

városban
8-10 liter az 1.6VTi-nél, attól függ milyen állapotban van az autó
az 5D 1-8VTi-nél 8-9, szintén függő
van aki 8 literrel megy, és van aki 9 alá nem tudja vinni.
és van aki 12 literekkel megy, de ő keni neki:)

(#457) Integra válasza op9 (#452) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

(#458) Flashback válasza Gismo (#450) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

Szvsz Civic:

-újabb kevesebb a hibalehetőség
-biztonságosabb jóval mint egy CRX
-Szebb az eleje :)
-Kezelhetőségre nekem jobban bejött

Tipushibákkal én még nem találkoztam, de akármilyen autót veszel a föbb pontokon nézd meg a hogy megindult-e már a korrózió: kerék ívek, küszöb, és az első telók fölött a motortérben.

"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

(#459) Flashback válasza op9 (#452) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

alufelni min: 100K
gumi rá min: 80K
körbe spoilerezés:70K++
sötétítés: fóli (sufni: 4K, szakember:35K, semmiben nem különbözik ha jól csinálod) fújás: Sok kb 50-60K-tól
Bőrőzés: 120K (4 ülés)
2 sport kagyló ülés előre: 120K
2x 5pontos bizti öv: 30K
hátsó lámpa csere (lexus): 55K
sport dob+vég: 20K+
Leömlő: 20K+
sport katalizátor: pff hát ezt a fene se tudja saccra 20K-tól

...mivan még?....

Belső világítás: sokféle: 4K-10K
Sport kormány: 20K+
Váltógomb: 2K+
jaaa:
Direkt légszűrő +cső: 4K+
Neon vagy ledes fény a kocsi alá: 15K+

Zene bele: külön kategória.... :D

Hát így ennyi de ha kérdésed van bátran. Sok helyen a legolcsóbb általam ismert árakat írtam le.

"Optikai szolgáltatásaik sorában megtalálható a 10-szeres digitális zoom..." Antianyagot cserélnék Dilithiumra!

(#460) op9 válasza Flashback (#459) üzenetére

op9
(tag)

Köszi szépen a kimerítő választ... bár, ha megmondanám, h ténylegesen mennyire csak érdeklődés szintjén volt az egész (Te meg rendesen utánajártál), akkor lehet, h most valamelyik déli égtájra küldenél :).
De ezek tényleg elég jó árak, szóval lehet, h 1-2 év múlva ilyen ügyben foglak zaklatni :).
Mégegyszer köszi!

Integrának is köszönöm a linket!

Üdv.!

(#461) Flashback válasza op9 (#460) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

Ezeket már fejből nyomtam... :D

(#462) jimhun

jimhun
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ime egy-pár kép az én kicsikémről:))

------ Blogom: http://vilagkoruli.blogspot.com/-------

(#463) Flashback válasza jimhun (#462) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

igényes! Ez hány lovas is?

(#464) jimhun válasza Flashback (#463) üzenetére

jimhun
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez nem sok mivel csak a ''sima'' változat 90Kw 110LE.

(#465) CRX válasza Flashback (#459) üzenetére

CRX
(újonc)

Azért utána is nézhetsz újra, mert némelyik ár nem fedi a valóságot. :U
70 ezer elég karcsú egy körbe spoilerezésre.
Egy normális hátsódobot nem kapsz 50 ezer alatt. Nekem egy gyári dob is 40 rugó.
Festésre elemenként számolhatsz 20 - 25 ezret.
Direkt szűrő tisztófolyadéka csak magában 8 ezer.
20 ezerért meg JózsiBácsi hegeszt neked leömlőt, csak ne égjenek be a kipuff szelepek 5 ezer km után.

Akit érdekelnek a Hondák halgasson Integrára és látogasson el a Bővebben: link oldalra. Itt megtalálhattok mindent, ami érdekel. Megismerhettek sok - sok elvakult HondaMánt. :C

Integra lehet egy indiszkrét kérdésem? - Mi a nick-ed a flix-en?

Chear ;)

(#466) jimhun válasza CRX (#465) üzenetére

jimhun
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Mondjuk ez nem biztos a 70 e spoilerezést én is megkérdőjelezezem. A hátsó dob viszont nekem 40 000 volt (ZEUS) és szerintem nem is néz ki vészesen. Mondjuk egy Remus biztos nem jön ki ennyiből. A többiben szintén igazad van....:))))

(#467) Flashback válasza CRX (#465) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

NA akkor én írtam hogy a legolcsóbb árakat írtam!

1.) carstilyng.hu-n a srác 70K-ér körbespoilerezi a kocsidat.
2.) Szinte bárhol kapsz vég+dobot 20K-ért ha kell szkennelek számlát a szomszédom most vett egy Powerfull-t (Japán licences magyar gyártmány)
3.) Festést nem említettem
4.) Boombastik HP direktszűrő 4K+ hozzá a cső szintén 4. De a totalcar shopon is fönt van.
5.) Leömlő pontos árára nem emléxem, gyorson a 15-ös box környékén volt kirakva.

6.) CRXFORUM rlz!

(#468) CRX válasza Flashback (#467) üzenetére

CRX
(újonc)

Szia Flashback!

1.) A srác lehet, hogy körbespoilerezi az autót 70-ért, de még nem láttam a munkájának a minőségét, arról nem is beszélve, hogy azt még le is kell festeni.
2.) Valóban kapsz dobot+véget húszért, de az univerzális dobodat kiteheted akár az ablakba is. Én csak a típusspecifikus dolgokban hiszek. Különben a hátsó dob feladata leginkább a hangtompításban van, teljesítmény növekedést ne várj tőle. Nekem nem mindegy, hogy negyed órás autózás után megfájdul-e a fejem a kocsimban, mert üvölt a kipuff. Én azt szeretem, ha alacsony fordulatszámnál mélyebben duruzsol, odalépve neki megmutatja a hangját, de fordulaton szépen elhalgat.
3.) Bocsánat, én erre azt gondoltam, hogy az: ''fújás: Sok kb 50-60K-tól''.
4.) Véleményem mint a 2.) pontban. Teljesítmény növekedést ne nagyon várj tőle. Ha éppen nem rontja azt, hiszen még a hideg levegő szívását is biztosítanod kéne, max. 2-3 valós LE-t kaphatsz a komolyabb termékeketől, node egy 4e Ft-os. :U
5.) Mint már előző hsz-ben is írtam, én tartanék a sufnis leömlőtől, könnyen nagyobb kárt okozhat, itt már tényleg fontos a típusspecifikusság.

Ezeket minden autónál betartanám. Ám, ha Hondáról van szó, akkor fokozottan figyelembe kell venni. Hiszen itt nagyon kihegyezett szívó motorokról beszélgetünk, ezeket nehéz tuningolni. Csak a minőségi alkatrészek hoznak valamit a konyhára, de azoknak az ára elég csillagászati. Nem hiába költenek a hozzáértők több millát a Hondájukra. Ha járatos vagy a carstylingon, akkor biztos ismered CivicCoupe piros dögjét. Neki kb. +2 millióba van a szépség. ;)

CRX

(#469) Flashback válasza CRX (#468) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

már 2x mondtam hogy a legolcsóbb árakat írtam le. Az hogy ezek mögött mien termék az más tészta. Én is az ilyen autóspecifikus dolgokban hiszek, csakhát tényleg drágák. A Fújás alatt én az üvegekre gondoltam :)

Na egye kutya a következő honda talin vendégem vagy egy sörre :D

(#470) lao ce

lao ce
(fanatikus tag)

mar meg akartam kerdezni hogy kicsit hmmm.... nehezkesen tekeredik a kormany.
hallottam hogy a kormanyszervo valami honda megoldas es hogy ket szazalekot megsporol az uzemanyagfogyasztason (gondolom meg ketto hozzajon mikor lefogytam par kilot a tekereszestol).
egy enyhe kanyarban akar el is engedhetem a kormanyt mondjuk hatvannal, az auto beveszi (ami szerintem eleg mokas). normalis ez? lehet ezt allitani/allittatni? erdemes?

nicht kompot

(#471) Flashback válasza lao ce (#470) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

Szvsz gurulj be a legközelbbi Honda szervízbe és nézesd meg, nekem bár már 10éves de nincs ilyen gond a szervóval...

(#472) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Találjátok ki, hogy a nickem honnan ered?

(#473) tonesz

tonesz
(kvázi-tag)

Hi!

hehe, Honda rulz.:)
Nekem is van egy, igaz nem a legizmosabb, de uolyan szép, mint a többi. Sőt, talán még ritkaságnak is mondható, ugyanis ez egy 1.3-as karbis és 94-es évjárat!
Most viszem bőrcserére...300K... de megéri...Mindent megér!

vtechun: www.vtec.hu?:)

Üdv.
T

A vasaló nem attól meleg, hogy a ruhához dörzsölik /index.hu/

(#474) Flashback válasza tonesz (#473) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

Az én kárpitosom 120K-t mondott bőrözésre...

[Szerkesztve]

(#475) CRX válasza Flashback (#469) üzenetére

CRX
(újonc)

Remélem lesz tavasszal évadnyitó Kaposvár Meet, bár Maya épp besokallt a szervezéstől. :( Oda biztos megyek és megejtjük a sörözést. Hamarabb akkor menne, ha szegedi lennél.

(#476) Flashback válasza CRX (#475) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

A köv. Minimeet hol lesz?

(#477) CRX válasza Flashback (#476) üzenetére

CRX
(újonc)

Szervezés alatt van egy sielős hosszú hétvége, de az nekem tárgytalan. Ezen kívül a pesti, pécsi, észak - nyugat és észak - kelet mo.-i szekció szokott aktív lenni minimeet szervezésében. Bár én is összeülök egy Civic-es barátommal egy - egy sörre. :C

(#478) tonesz válasza Flashback (#474) üzenetére

tonesz
(kvázi-tag)

Hi!

hihi.:) a bőrcserét félreértetted. Én külső takaró réteget értettem a bőr alatt. Kap egy teljesen új festést és fényt, plussz a tíz év és a felelőtlen előző tulajok által okozott rozsdanyomokat tüntetem el róla. Pöpec lesz utána. Most is az, de már nagyon várom a tavaszt...

Télleg, mit gondoltok. Ilyen nagy beruházásba főleg, hogy festés és fény, érdemes belevágni télen? A kicsikét nem tudom garázsban tartani, ezért az időjárás viszontagságainak rendesen ki van téve... Ezért gondoltam jobbnak, hogy megvárom a tavaszt...

Ill még egy kérdés. Ebbe a típusba (D13B2) lehet könyöklőt szerelni? Csinált már valaki hasonlót?

Üdv.
T

(#479) Flashback válasza tonesz (#478) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

Ahol átfúják ott meg is várják hogy megszáradjon!

(#480) Integra válasza Flashback (#474) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

de minek?
csak belesülsz....

(#481) Flashback válasza Integra (#480) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

én nem akarok, csak kárpitozni akartam még az előző verdámat és akkor mondta hogy tud bőrözni is!

(#482) tonesz válasza Flashback (#481) üzenetére

tonesz
(kvázi-tag)

Hi!

A kárpitozás mennyi volt?

Üdv.
T

(#483) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ezt nemrég találtam, talán még van remény, hogy valahogy ki is fog nézni a civic, bár a kémfotók után eléggé elkeseredtem...

(#484) CRX válasza Integra (#483) üzenetére

CRX
(újonc)

Na ebben legalább lenne fantázia.

(#485) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ez nem rossz:)

(#486) lao ce

lao ce
(fanatikus tag)

biztos ismeritek a helyet... erdemes peldaul a videoknal bogaraszni

nicht kompot

(#487) lao ce válasza lao ce (#486) üzenetére

lao ce
(fanatikus tag)

(#488) Integra válasza lao ce (#487) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

nagyon szépen meglett építve ez a civic
a vérvörős komplett műszerfal meg A oszlopos kijelzők, tényleg csodaszépek:)
meg az első fényszóró is látom komplett aftermarket darabra lett cserélve, jót tett neki ez a fekete betétes cucc
fékrendszer csere azért nem ártana rá

[Szerkesztve]

(#489) lao ce válasza Integra (#488) üzenetére

lao ce
(fanatikus tag)

most mosolyogj meg nyugodtan, de lattam az egyik videoban, hogy mikor 'nyuztak', akkor messzire a 7e fole vittek a fordulatszamot. legalabbis a mutato messzire a 8 fole is ment, ugy ertem mar a sebessegmutato muszere folott volt a mutato (azt hiszem bal oldalon a masodik videonal).
ketszer is mutattak es en negyszer is megneztem. szoval szabad ezt? nekem is? :) erdemes?

nicht kompot

(#490) Borosz

Borosz
(őstag)

Hello !

Először is nem Borosz vagyok, hanem Birosz.
..és amit ti szeretnétek:

http://www.hondainfo.freeweb.hu/.

Ez nagyon jó szerintem, gratula és köszönet annak aki készítette.

Paticard-www.paticard.hu; AquaSoft-www.aquasoft.hu; Mpark-www.mpark.hu

(#491) lao ce

lao ce
(fanatikus tag)

a subaru.com -on van egy comparison resz ahol a impreza 2.5 RS sport wagont ossze lehet hasonlotani hasonlo kategorias mas autokkal peldaul a civic si-al.
eddig nem is lenne izgalmas, de ezt fenykep szinten is meg lehet tenni, es itt valik izgalmassa mert pl. kesztyutarto csukott/nyitott kepek is vannak benne, igyhat nagyon reszletesen ossze lehet vetni itt a tipusokat.

nicht kompot

(#492) Flashback válasza tonesz (#482) üzenetére

Flashback
(őstag)
LOGOUT blog

60K lett volna...

(#493) !Overdose!

!Overdose!
(senior tag)

HONDA POWER !!!

De ne csak Civic!

Prelude is the best.

Eat Sleep JDM

(#494) Hmmz

Hmmz
(fanatikus tag)

Kiérdemeletlen csend honol itt...
Hol vagytok mind?

Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...

(#495) birka1337

birka1337
(tag)

jó kis totyik, ha egyszer felnövök remélem kapok egy civicet :P

HEAT it up!

(#496) Hmmz válasza birka1337 (#495) üzenetére

Hmmz
(fanatikus tag)

vagy inkább veszel egyet....
kitartás, én is itt tartottam 10 éve ÉS LŐN!

(#497) CRX válasza Hmmz (#494) üzenetére

CRX
(újonc)

(#498) Hmmz válasza CRX (#497) üzenetére

Hmmz
(fanatikus tag)

Köszke, ott már jártam, de....nemistom...
Ph!-n gyakrabban megfordulok...

(#499) 50 CENT

50 CENT
(kvázi-tag)

Az apukámnak, vagyis a családnak van egy 1.4-es Honda Civicje. Nagyon ász verda. Nagyon szeretem és a család is. Csak már egy kicsit idős, sajna.

Újra én. Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje hanem az, hogy alacsony a kerítés!

(#500) CRX válasza Hmmz (#498) üzenetére

CRX
(újonc)

Mit nem tudsz? :F
Több száz elvakult, segítőkész Honda fun, évi 5 - 6 országos találkozó, állandó helyi minimeet-ek, online kapcsolattartás. :DD

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Honda klub
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.