Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#751) zannor válasza (Bundás) (#750) üzenetére

zannor
(kvázi-tag)

Ezzel én is tisztában vagyok, azonban az egymagos Athlon 64 is megeszik húzva kb 120 wattot (alapon 89-et) és a 3 magos Phenom meg elvileg 95-öt. Tehát olyan nagy különbség a kettő között nem lehet fogyasztás tekintetében, a nagyobb kérdés az a 4850. De egy 4770 esetében már nem lenne akkora nagy ugrás fogyasztás terén. Rosszul látom?

(#752) (Bundás) válasza zannor (#751) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Ha a procik között nem is, de a régi és az új videokártyák fogyasztása között van különbség, a régi @50W terhelve. :U
Plusz add hozzá, hogy van egy 15 és egy 16 Amperes ága a tápodnak, mínusz elko száradás, nincs 6 pin-es VGA, se 8 pin-es csati az alaplapra, nem mai konstrukció. A széria hibája a gépre nem veszélyes, tuning nélkül el is vihetné, de ha ez úgyis lesz miért nem veszel mellé eleve egy megfelelő tápegységet? :U

(#747) SymbianOS: hajrá ;]

[ Szerkesztve ]

(#753) zannor válasza (Bundás) (#752) üzenetére

zannor
(kvázi-tag)

Elnézést de elmagyaráznád, hogy mit jelent az, hogy " van egy 15 és egy 16 Amperes ága a tápodnak " ? Ezzel nem vagyok tisztában, hogy ez most gond-e és ha igen akkor miért? A 6 pin-es csatlakoztatás már most is meg van oldva, hiszen átalakítóval a 2600 xt-nek is kell plusz áram. A 8 pin-es csatira pedig azt mondták egy másik fórumban, hogy nem probléma, mivel rá lehet dugni a 4 pin-est is.

Egyébként még csak kacérkodom a gondolattal, hogy a következő hetekben leváltom a gépet, de nincs kedvem tápot cserélni most.

Mondjuk én is jókon agyalok államvizsgára készülés helyett :))

(#754) (Bundás) válasza zannor (#753) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

A tápod 12 Voltos ága két részre van osztva, két molex csatis ágazat egyike 12x15, másika 12x16 Amper leadására képes, együttesen ez a táp címkéje szerint 266 Watt terhelhetőséget jelent (a jól olvasom a kicsit homályos képet).
Ez azt jelenti, ha pl. csak az egyik ágra kötöd a videokártyát, 8 pin-t 12x15=180 Watt - száradás enyhén túl lesz terhelve. Ezért szét kell osztani a terhelést, így mindkét 12 Voltos ág terhelve lesz, ami maximálisan 266 Watt lehet.

(#755) SymbianOS válasza (Bundás) (#754) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálad a pont, nekem a 30A-t igénylő 8800GTX, egy dv 18A-es ágon volt egy évig! Kb 2 napja osztottam el a terhelést. Semmit se változott, ha megrántom ugyan úgy felbőg a ventije.

GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(#756) (Bundás) válasza SymbianOS (#755) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

A 8800 GTX hol igényel 30 Ampert 12 Volton? Ez 360 Watt lenne. :U Az egész gép nem eszik annyit, lásd.

(#757) SymbianOS válasza (Bundás) (#756) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne piszkálj mert lefényképezem a dobozát. :P

(#758) birozoli7800

birozoli7800
(senior tag)

Hali mindenkinek!

Már sokszor megfordultam itt de újra feltenném a kérdésem, mivel most gyűlt össze a pénz új VGA vásárlására. Van egy egy éves 400 W-os chieftec tápegségem [link].
Az lenne a kérdésem, hogy a táp elbírna e még egy 4870-es videokártyát. Tápvásárlás 1-2 hónap múlva lesz addig a chifinek kellene elhúzni. Konfigom az adatlapomon!

Válaszaitokat előre is megköszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#759) SymbianOS válasza birozoli7800 (#758) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két ágon(14+15) max 29A-t tud leadni, tudakold meg mennyit igényel egy ilyen ATI-s csoda.
Olvass: [link]

[ Szerkesztve ]

(#760) birozoli7800 válasza SymbianOS (#759) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

Hát én salynos nem értek ehez a fogyasztósdi dologhoz ezért kérdezem elbírná e a táp. Ahogy olvasom a tesztet látom hogy a teljes rendszer quaddal 264W-ot fogyaszt. Ezt még le tudná adni a táp?

(#761) SymbianOS válasza birozoli7800 (#760) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én sem vagyok annyira jártas a témában, de azt tudom h az 550-es csifimat el tudnám durrantani az adatlapomon szereplő konfiggal + tuninggal. Ha használod is igyekezz tápot cserélni.

(#762) mr_ricsi válasza birozoli7800 (#758) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha az adataidban írt E2200 alapú konfigod van, akkor a 4870-et még éppen elbírja, de nagyon a határon, mert a 12V2 15A-éből 13A-t megehet a kártya. A VGA tuningját biztosan felejtsd el, és gyárilag tuningolt VGA-t se' tegyél bele.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#763) mr_ricsi válasza SymbianOS (#761) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"azt tudom h az 550-es csifimat el tudnám durrantani az adatlapomon szereplő konfiggal + tuninggal. "

A Chifidben van túlterhelésvédelem, ezért a pukkanásnak esélye sincs.

(#764) birozoli7800 válasza mr_ricsi (#762) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Akkor ha esetleg kevés lenne a táp akkor sem károsodna a gépemben semmi?

(#765) mr_ricsi válasza birozoli7800 (#764) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fizikailag semmi, de a vinyód összehullhat, és azzal eltávoznak a rajta lévő adataid is.
Ez a legdurvább kimenetel. Leginkább arra számíthatsz, hogy a gép menet közben fogja magát, és kikapcsol.

(#766) birozoli7800 válasza mr_ricsi (#765) üzenetére

birozoli7800
(senior tag)

Hát ha utána gondolkozom 1440 x 900-as felbontásra elég lesz nekem a 4850 is. Így már gondolom elég lesz a táp.

(#767) mr_ricsi válasza birozoli7800 (#766) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

40 W, azaz kb. 3A a különbség.

(#768) SymbianOS válasza mr_ricsi (#763) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó tudni! Akkor csak lekapcsol hiba esetén? Teljesen áramtalanítja magát?

(#769) mr_ricsi válasza SymbianOS (#768) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Teljesen áramtalanítja magát?"
Persze, kirántja a dugót a konnektorból. :C

Ugyanolyan állapotba kerül, mint bekapcsolás előtt, azaz csak a +5Vsb kimenetén van feszültség, de reseteli is saját magát, tehát konnektorból kihúzás (vagy a főkapcsolója) nélkül nem indítható el róla újra a gép.

[ Szerkesztve ]

(#770) SymbianOS válasza mr_ricsi (#769) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jóvanna! :U Köszi!

(#771) DrJános

DrJános
(fanatikus tag)

Helló!

most nem rég vettem egy chieftec 550W-os tápot és szeretnépm tudni, hogy mekkora lenne a legnagyobb vidókártya amit rá tudnék akasztani. A gépem támogatja a CrossFire-t úgyhogy dupla karin is gondolkodom, de sajnos fogalmam sincs, hogy a felső kategóriás kártyák mennyit esznek.

A gépem jelenleg

Asus P5Q Deluxe alaplappal rendelkezik

Intel E7400 2.8MHz Core 2 Duós proci

2x1 Gb 800MHz Kingmax rammal (de cserélni szeretném 4X1 vagy 4X2 Gb 1066-osra)

2 nagyon ritkán 3 Winyó van a gépben és 2 DVD.

A tápon van 2X6 pines csat

És elvileg a 12v-os hálózatot 3X18A ra bontja ami összesen 360 W az adattábla szerint.

Ha tudtok segíteni az nagyon jó lenne mert ezen a téren tényleg nagyon gyenge vagyok.

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#772) (Bundás) válasza DrJános (#771) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

A táp a crossfire-nek is elég lehet, szinte bármilyen VGA-val, kérdés mit jelent nálad felső kategóriás videokártya. Első ránézésre a 2.8-as Core2 eléggé processzor limitnek tűnik egyetlen "felső kategóriás" kártyának is, nem hogy kettőnek. :U

(#773) Barney™ válasza (Bundás) (#772) üzenetére

Barney™
(fanatikus tag)

én nem raknék rá két 4870x2-őt, de még két 4890-et sem :U

My SSD is faster than your HDD

(#774) (Bundás) válasza Barney™ (#773) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Core 2 Quad 3,33 GHz-al, 228 Watt - CPU + még egy 4890 messze van 360 Watt-ol. :U

Nem írtam, hogy minden csúcskategóriás VGA-t elbír, főleg nem 2x2 magot, mivel a processzora oda is már édes kevés lenne...

[ Szerkesztve ]

(#775) Barney™ válasza (Bundás) (#774) üzenetére

Barney™
(fanatikus tag)

Sosem értettem a PH-n hogyan jönnek ki ilyen kis fogyasztás értékek.

Kb ez a valós

My SSD is faster than your HDD

(#776) DrJános

DrJános
(fanatikus tag)

Hát igen ezt a processzoros témát igen meg szívtam mert lecseréltem az előző alaplapom maximumáig (P5B abba ez volt a max az FSB miatt) és a csere után úgy 1-2 hónappal behasalt az alaplap.

Így vettem egy erős alaplapot, hogy tudjam majd rendesen telepakolni cuccokkal de így most tényleg kicsit kicsike (majd 1-2 év múlva lehet, hogy cserélem azt is).

A felső kategóriás kártyán HD 4870 CrossFire-vel vagy 4870X2-re gondoltam.

Tudom, hogy 4890 az gyorsabb de az kevesebbet is eszik és a 70-esre lennék kíváncsi, hogy kettőt el tudna-e vinni ez a táp.

Bár ha jól tudom akkor az oldalon a teszteknél az egész gép hálózatról felvett teljesítményét adják meg.

Láttam ott 4870 CrossFire 422W-ot vett fel akkor az én 550 W-osomnak elvileg illene ha gond nélkül tudná kiszolgálni.

Köszi a tanácsot :DD

Barney Ezek az értékek a tejes gépre vonatkoznak hálózatnál vagy csak a VGA-k fogyasztása?

[ Szerkesztve ]

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#777) lsc válasza Barney™ (#775) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Véltlenül nem í7 tuningolva volt a proci abban a linkelt tesztben ? Azok azért szeretik az "anyagot" . Csak példának, az adataimnál lévő konfig / 3d-ben proci alaponfeszen 3,2, videokártya 675/900-on, a ramok 2 V-on/ monitorostól /17" lcd, sztereo hangfallal nem evett 200 W-ott stalker alatt . És ennyit kért a konnektorból, a táp hatásfoka még lejön .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#778) DrJános

DrJános
(fanatikus tag)

Kösz a gyors válaszért és a fenti diagram segített, meg tudnom hogy a tápom képes lenne akár 4870x2 kihajtásához is, és azt is tudom most már, hogy talán a sima 4870-hez is kevés a gépben lévő porci. Köszönet még egyszer mindenkinek (^-^) :R

(#779) mr_ricsi válasza DrJános (#778) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"a fenti diagram segített, meg tudnom hogy a tápom képes lenne akár 4870x2 kihajtásához is"
Ezt kötve hiszem!
2 darab 4870 kb. 300W-ot fogyaszt. Ha 360W a +12V-ok összes limitje, akkor a maradék 60W messze nem elég a procidnak.

(#780) 14adam válasza DrJános (#778) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:(

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#781) R1200GS

R1200GS
(fanatikus tag)

Vettem ma egy fogyasztásmérőt, mert kíváncsi voltam menyit eszik a szörnyeteg. A konfigomat az adatlapomon olvashatjátok. Két napja cseréltem le a sima 4870 karimat egy x2-re. Főként emiatt is voltam kíváncsi a fogyasztásra.

A teljese rendszer fogyasztása alapjáraton tuning nélkül 230-250 W, tuningolva (3,9 GHz) 265-280 W.

Stalker Cler Sky minden maxon 470 W, tuningolva 500W.
Gta 4 minden maxon (kivéve látótávolság 65): 430-440 W.
3d mark 06: 440 W
Ez a teljes rendszer, ami az adatlapomon van minden bekapcsolva. Majd lemérem külön külön is a dolgokat. A monitor kb. 30-35W, az erősítő 25-70 W terheléstől függően.
Most éppen teleépítgetek, zenét hallgatok így 270-280 W, de ebből a gép kb. 220 W.
A fogy mér +-5% pontossággal mér.
Majd csinálok egy normális mérést is, külön külön az egyes komponensek fogyasztásáról. Ezt csak úgy nagyjából írogattam össze.

(#782) mr_ricsi válasza R1200GS (#781) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"A fogy mér +-5% pontossággal mér."
Véletlenül nincsenek ott megadva még további adatok is? Pl. hogy 5% és 10W,valamint hogy csak abban az esetben tudja a megadott pontosságot, ha az áram harmonikus torzítása 15% alatt van?

(#783) R1200GS válasza mr_ricsi (#782) üzenetére

R1200GS
(fanatikus tag)

Pontoság:
Ib: 4A
Un: 230 V
Fn:50 Hz
Tn: 23 °C

Ez egy gagyi műszer, de komolyabbra nincs pénzem. Pontosabb műszerek lényegesen drágábbak. De szerintem nagyjából ezzel is lehet mérni, csak kicsit számolni kell.

V, A, W, Va, +- 5%
Hz +-0,2%
kWh +-1%

Mérés közben a fesz 234,50-234,80 között ingadozik, ez menyiben módosítja a hibahatárt?

(#784) azoli09

azoli09
(tag)

helo a segitségeteket szeretném kérni a tápomal kapcsolatba a tápom neve pc power suuply 550w ez menyire jo és mekora tejesitmény le adására képes a gépem a következöket tartalmaza msi p31neo v2 q9400 hd4850 4 giga ram kitbe 800 hercesek továbá 2 db 12 es venti és az egyik világit meg 1 db 8 as venti az is világit továbá egy vinyo és egy iro meg hogy kell használni a multi métert segitsetek légyszi :F :R :O

(#785) trutyi

trutyi
(fanatikus tag)

nekem egy Tagan 480W-os tápom van:D tudom most le leszek hurrogva hogy pfffuuuu ez egy szar...de!!! 3 éve semmi gond vele csendes. parasztosan leírva 2 dvd író, egy asus m3a lap 2x 1gb ram, vga 7900GTO, 5db 8cm venti, 1db 12cm venti, ac freezer pro procihűtő. és megy. a táp kb 2 kiló:D összegezve jó kis táp bár kell vennem nemsoká egy nagyobbat mert lehet sli lap lessz és azt viszont sztem nem bírná vagy igen?

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

+3694386121 ne csörgess meg vagy ha megcsörgetsz legalább szólj bele és ne viselkedj hülyegyerekként:D

(#786) mr_ricsi válasza trutyi (#785) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem olyan szar, csak belül gyenge a szellőzés, ezért vélhetően gyorsan öregszenek az alkatrészek.
A 12V-os 28A-es terhelhetősége ma is elég szép, ha belefér a 2VGA és a proci, akkor akár az SLI is beleférhet. Bár, 2 NVidiából ezt nem egyszerű manapság összehozni.

(#787) mr_ricsi válasza azoli09 (#784) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"a tápom neve pc power suuply 550w ez menyire jo és mekora tejesitmény le adására képes"
Az én tápom is "PC power supply", mivel az a PC-kbe való tápegység angol neve.
Ha semmi más márkaneve sincs, akkor valami ócska gagyid lehet.
Az oldalán van egy címke, azon vannak feltüntetve a teljesítmény adatai. Márkás tápnál ez megegyezik azzal, amit le tud adni, az ócskáknál pedig a gyártó marketingeseinek az álmait mutatják.

"meg hogy kell használni a multi métert"
Az attól függ, hogy mit szeretnél mérni vele, és milyen az a multiméter.

Ezt a sz@r helyesírást oktatják valahol, vagy egyéni igénytelenség csupán?

(#788) R1200GS válasza azoli09 (#784) üzenetére

R1200GS
(fanatikus tag)

Küldtem e-mailben egy kis segítséget a multiméter használatához.

(#789) fireproof

fireproof
(senior tag)
LOGOUT blog

Az sokat számít a gép teljesítményében hogy milyenre van kapcsolva az energiatakarékosság a vezérlópultban?

ELADÓ: Samsung SyncMaster 2233SN 21.5" LCD 5ms Wide GARANCIÁLIS! Fotóim: facebook.com/tofkaphotography :)

(#790) SymbianOS válasza mr_ricsi (#786) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 8800GTX-hez 30A-t ajánlanak, felhúzva (Vmod) a táp ventije percek alatt visít. A 28A felőlem nézve 0. SLI-re nem jó. Ne alapon gondolkozzunk, hanem tuningon. 2009-ben kötelező már, bűn nem húzni. Sztem.

(#791) mr_ricsi válasza R1200GS (#783) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Pontoság:"

A leírtakból az sejthető, hogy a műszered pontossága 920W-hoz van megadva, vagyis ilyen terhelésnél +/- 46W-ot hibázhat.
Ezzel a módszerrel az a probléma, hogy egyáltalán nem biztos, hogy mondjuk 100W-nál is 5% a tűrése. (Sőt, inkább biztos, hogy nem annyi.)
Rendes műszernél úgy szokták megadni, hogy pl. 10-1000W 1%, 1000W-tól 2%. Vagyis tudom, hogy ha 120W-ot mérek, akkor 1%-ra kell számítanom.

És akkor még mindig kérdés, hogy a mérőd mit tud kezdeni a kapcsoló tápok furcsa jelalakjaival.

(#792) mr_ricsi válasza SymbianOS (#790) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"2009-ben kötelező már, bűn nem húzni. Sztem."
Tuningot csak játszadozók csinálhatnak meg, ahol nem gáz, ha egy hónap után fejreáll a win, és újra kell húzni.
Másrészt meg mi értelme van, hogy egy VGA-t sikerül 13%-kal túlhajtani, amikor a 20 fps helyett a 22 is ugyanúgy élvezhetetlen. A 100 fps helyett 110-nek meg szintén mi az értelme?

(#793) SymbianOS válasza mr_ricsi (#792) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért nálam pl nem ilyen kicsi a többlet, épp a minap butítottam vissza a gépet h lemérjem. 70 és 90 között már van különbség.

(#794) R1200GS válasza mr_ricsi (#791) üzenetére

R1200GS
(fanatikus tag)

Valahogy ki lehetne számítani a pontosságát?

Egyébként egy 60 W-os izzónál 63W-ot mértem.

Lehet rá kellet volna szánom 10-12 k-t, azért már viszonylag pontosabb műszert kaptam volna.

Multiméterrel nem lehetne fogyasztást mérni?

(#795) fireproof

fireproof
(senior tag)
LOGOUT blog

(#789)-re valaki léci:D

ELADÓ: Samsung SyncMaster 2233SN 21.5" LCD 5ms Wide GARANCIÁLIS! Fotóim: facebook.com/tofkaphotography :)

(#796) (Bundás) válasza fireproof (#789) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Energiatakarékossági sémákra gondolsz? Ha azokat változtatod láthatod, hogy csak 3 féle beállítást variálnak. Azoknak nincs köze a teljesítményhez. :U

(#797) (Bundás) válasza SymbianOS (#790) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

1, 8800 GTX dobozára azért van ráírva a 30 Amper, mert azon gagyi tápok melyek papírforma szerint képesek leadni 30-at, talán tudják a videokártyának szükséges 12 Ampert. :D Pont.
2, A tápod azért visít, mert a Chieftec nem a némaságáról híres, no meg inkább hűtse magát ha terhelik, mint sem múljon ki idő előtt, nem de bár?
3, 2005-be és előtte se volt bűn húzni, nincs köze a mai évhez, max felhasználói réteghez. :P
4, A Chieftec tápdat azóta se sikerült eldurrantani... :( :)

(#798) fireproof

fireproof
(senior tag)
LOGOUT blog

Az én gépem kb mennyit eszik?(konfig az adatlapomon) csak mert ha ez a táp épp hogy csak elég akkor lehet hogy a későbbi bővítésekre tekintettel egy nagyobbat kéne venni.Nem? (most akarom az a tápot venni de lehet hogy egy nagyobb kéne :F )

[ Szerkesztve ]

(#799) 14adam válasza fireproof (#798) üzenetére

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1000x leirtuk már,hogy bőven elég a táp.Még 3 ilyen kártyát is beköthetnél...

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#800) fireproof válasza 14adam (#799) üzenetére

fireproof
(senior tag)
LOGOUT blog

okés csak nem akarok jövőre megint tápot venni. :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.