Ezzel én is tisztában vagyok, azonban az egymagos Athlon 64 is megeszik húzva kb 120 wattot (alapon 89-et) és a 3 magos Phenom meg elvileg 95-öt. Tehát olyan nagy különbség a kettő között nem lehet fogyasztás tekintetében, a nagyobb kérdés az a 4850. De egy 4770 esetében már nem lenne akkora nagy ugrás fogyasztás terén. Rosszul látom?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Hűtés, házak, tápok, modding » Hogy is van ez a tápok fogyasztásával? (kiemelt téma)Hozzászólások

(Bundás)
(PH! kedvence)
Ha a procik között nem is, de a régi és az új videokártyák fogyasztása között van különbség, a régi @50W terhelve. 
Plusz add hozzá, hogy van egy 15 és egy 16 Amperes ága a tápodnak, mínusz elko száradás, nincs 6 pin-es VGA, se 8 pin-es csati az alaplapra, nem mai konstrukció. A széria hibája a gépre nem veszélyes, tuning nélkül el is vihetné, de ha ez úgyis lesz miért nem veszel mellé eleve egy megfelelő tápegységet? 
(#747) SymbianOS: hajrá ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

zannor
(kvázi-tag)
Elnézést de elmagyaráznád, hogy mit jelent az, hogy " van egy 15 és egy 16 Amperes ága a tápodnak " ? Ezzel nem vagyok tisztában, hogy ez most gond-e és ha igen akkor miért? A 6 pin-es csatlakoztatás már most is meg van oldva, hiszen átalakítóval a 2600 xt-nek is kell plusz áram. A 8 pin-es csatira pedig azt mondták egy másik fórumban, hogy nem probléma, mivel rá lehet dugni a 4 pin-est is.
Egyébként még csak kacérkodom a gondolattal, hogy a következő hetekben leváltom a gépet, de nincs kedvem tápot cserélni most.
Mondjuk én is jókon agyalok államvizsgára készülés helyett

(Bundás)
(PH! kedvence)
A tápod 12 Voltos ága két részre van osztva, két molex csatis ágazat egyike 12x15, másika 12x16 Amper leadására képes, együttesen ez a táp címkéje szerint 266 Watt terhelhetőséget jelent (a jól olvasom a kicsit homályos képet).
Ez azt jelenti, ha pl. csak az egyik ágra kötöd a videokártyát, 8 pin-t 12x15=180 Watt - száradás enyhén túl lesz terhelve. Ezért szét kell osztani a terhelést, így mindkét 12 Voltos ág terhelve lesz, ami maximálisan 266 Watt lehet.
Nálad a pont, nekem a 30A-t igénylő 8800GTX, egy dv 18A-es ágon volt egy évig! Kb 2 napja osztottam el a terhelést. Semmit se változott, ha megrántom ugyan úgy felbőg a ventije.
GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(Bundás)
(PH! kedvence)
A 8800 GTX hol igényel 30 Ampert 12 Volton? Ez 360 Watt lenne.
Az egész gép nem eszik annyit, lásd.
Ne piszkálj mert lefényképezem a dobozát. 

birozoli7800
(senior tag)
Hali mindenkinek!
Már sokszor megfordultam itt de újra feltenném a kérdésem, mivel most gyűlt össze a pénz új VGA vásárlására. Van egy egy éves 400 W-os chieftec tápegségem [link].
Az lenne a kérdésem, hogy a táp elbírna e még egy 4870-es videokártyát. Tápvásárlás 1-2 hónap múlva lesz addig a chifinek kellene elhúzni. Konfigom az adatlapomon!
Válaszaitokat előre is megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
Két ágon(14+15) max 29A-t tud leadni, tudakold meg mennyit igényel egy ilyen ATI-s csoda.
Olvass: [link]
[ Szerkesztve ]

birozoli7800
(senior tag)
Hát én salynos nem értek ehez a fogyasztósdi dologhoz ezért kérdezem elbírná e a táp. Ahogy olvasom a tesztet látom hogy a teljes rendszer quaddal 264W-ot fogyaszt. Ezt még le tudná adni a táp?
Én sem vagyok annyira jártas a témában, de azt tudom h az 550-es csifimat el tudnám durrantani az adatlapomon szereplő konfiggal + tuninggal. Ha használod is igyekezz tápot cserélni.
Ha az adataidban írt E2200 alapú konfigod van, akkor a 4870-et még éppen elbírja, de nagyon a határon, mert a 12V2 15A-éből 13A-t megehet a kártya. A VGA tuningját biztosan felejtsd el, és gyárilag tuningolt VGA-t se' tegyél bele.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
"azt tudom h az 550-es csifimat el tudnám durrantani az adatlapomon szereplő konfiggal + tuninggal. "
A Chifidben van túlterhelésvédelem, ezért a pukkanásnak esélye sincs.

birozoli7800
(senior tag)
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Akkor ha esetleg kevés lenne a táp akkor sem károsodna a gépemben semmi?
Fizikailag semmi, de a vinyód összehullhat, és azzal eltávoznak a rajta lévő adataid is.
Ez a legdurvább kimenetel. Leginkább arra számíthatsz, hogy a gép menet közben fogja magát, és kikapcsol.

birozoli7800
(senior tag)
Hát ha utána gondolkozom 1440 x 900-as felbontásra elég lesz nekem a 4850 is. Így már gondolom elég lesz a táp.
40 W, azaz kb. 3A a különbség.
Jó tudni! Akkor csak lekapcsol hiba esetén? Teljesen áramtalanítja magát?
"Teljesen áramtalanítja magát?"
Persze, kirántja a dugót a konnektorból. 
Ugyanolyan állapotba kerül, mint bekapcsolás előtt, azaz csak a +5Vsb kimenetén van feszültség, de reseteli is saját magát, tehát konnektorból kihúzás (vagy a főkapcsolója) nélkül nem indítható el róla újra a gép.
[ Szerkesztve ]
Jóvanna!
Köszi!

DrJános
(fanatikus tag)
Helló!
most nem rég vettem egy chieftec 550W-os tápot és szeretnépm tudni, hogy mekkora lenne a legnagyobb vidókártya amit rá tudnék akasztani. A gépem támogatja a CrossFire-t úgyhogy dupla karin is gondolkodom, de sajnos fogalmam sincs, hogy a felső kategóriás kártyák mennyit esznek.
A gépem jelenleg
Asus P5Q Deluxe alaplappal rendelkezik
Intel E7400 2.8MHz Core 2 Duós proci
2x1 Gb 800MHz Kingmax rammal (de cserélni szeretném 4X1 vagy 4X2 Gb 1066-osra)
2 nagyon ritkán 3 Winyó van a gépben és 2 DVD.
A tápon van 2X6 pines csat
És elvileg a 12v-os hálózatot 3X18A ra bontja ami összesen 360 W az adattábla szerint.
Ha tudtok segíteni az nagyon jó lenne mert ezen a téren tényleg nagyon gyenge vagyok.
Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(Bundás)
(PH! kedvence)
A táp a crossfire-nek is elég lehet, szinte bármilyen VGA-val, kérdés mit jelent nálad felső kategóriás videokártya. Első ránézésre a 2.8-as Core2 eléggé processzor limitnek tűnik egyetlen "felső kategóriás" kártyának is, nem hogy kettőnek. 

Barney™
(fanatikus tag)
én nem raknék rá két 4870x2-őt, de még két 4890-et sem 
My SSD is faster than your HDD

(Bundás)
(PH! kedvence)

Core 2 Quad 3,33 GHz-al, 228 Watt - CPU + még egy 4890 messze van 360 Watt-ol. 
Nem írtam, hogy minden csúcskategóriás VGA-t elbír, főleg nem 2x2 magot, mivel a processzora oda is már édes kevés lenne...
[ Szerkesztve ]

Barney™
(fanatikus tag)
Sosem értettem a PH-n hogyan jönnek ki ilyen kis fogyasztás értékek.

Kb ez a valós
My SSD is faster than your HDD

DrJános
(fanatikus tag)
Hát igen ezt a processzoros témát igen meg szívtam mert lecseréltem az előző alaplapom maximumáig (P5B abba ez volt a max az FSB miatt) és a csere után úgy 1-2 hónappal behasalt az alaplap.
Így vettem egy erős alaplapot, hogy tudjam majd rendesen telepakolni cuccokkal de így most tényleg kicsit kicsike (majd 1-2 év múlva lehet, hogy cserélem azt is).
A felső kategóriás kártyán HD 4870 CrossFire-vel vagy 4870X2-re gondoltam.
Tudom, hogy 4890 az gyorsabb de az kevesebbet is eszik és a 70-esre lennék kíváncsi, hogy kettőt el tudna-e vinni ez a táp.
Bár ha jól tudom akkor az oldalon a teszteknél az egész gép hálózatról felvett teljesítményét adják meg.
Láttam ott 4870 CrossFire 422W-ot vett fel akkor az én 550 W-osomnak elvileg illene ha gond nélkül tudná kiszolgálni.
Köszi a tanácsot 
Barney Ezek az értékek a tejes gépre vonatkoznak hálózatnál vagy csak a VGA-k fogyasztása?
[ Szerkesztve ]
Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha
Véltlenül nem í7 tuningolva volt a proci abban a linkelt tesztben ? Azok azért szeretik az "anyagot" . Csak példának, az adataimnál lévő konfig / 3d-ben proci alaponfeszen 3,2, videokártya 675/900-on, a ramok 2 V-on/ monitorostól /17" lcd, sztereo hangfallal nem evett 200 W-ott stalker alatt . És ennyit kért a konnektorból, a táp hatásfoka még lejön .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .

DrJános
(fanatikus tag)
Kösz a gyors válaszért és a fenti diagram segített, meg tudnom hogy a tápom képes lenne akár 4870x2 kihajtásához is, és azt is tudom most már, hogy talán a sima 4870-hez is kevés a gépben lévő porci. Köszönet még egyszer mindenkinek (^-^) 
"a fenti diagram segített, meg tudnom hogy a tápom képes lenne akár 4870x2 kihajtásához is"
Ezt kötve hiszem!
2 darab 4870 kb. 300W-ot fogyaszt. Ha 360W a +12V-ok összes limitje, akkor a maradék 60W messze nem elég a procidnak.

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

R1200GS
(fanatikus tag)
Vettem ma egy fogyasztásmérőt, mert kíváncsi voltam menyit eszik a szörnyeteg. A konfigomat az adatlapomon olvashatjátok. Két napja cseréltem le a sima 4870 karimat egy x2-re. Főként emiatt is voltam kíváncsi a fogyasztásra.
A teljese rendszer fogyasztása alapjáraton tuning nélkül 230-250 W, tuningolva (3,9 GHz) 265-280 W.
Stalker Cler Sky minden maxon 470 W, tuningolva 500W.
Gta 4 minden maxon (kivéve látótávolság 65): 430-440 W.
3d mark 06: 440 W
Ez a teljes rendszer, ami az adatlapomon van minden bekapcsolva. Majd lemérem külön külön is a dolgokat. A monitor kb. 30-35W, az erősítő 25-70 W terheléstől függően.
Most éppen teleépítgetek, zenét hallgatok így 270-280 W, de ebből a gép kb. 220 W.
A fogy mér +-5% pontossággal mér.
Majd csinálok egy normális mérést is, külön külön az egyes komponensek fogyasztásáról. Ezt csak úgy nagyjából írogattam össze.
"A fogy mér +-5% pontossággal mér."
Véletlenül nincsenek ott megadva még további adatok is? Pl. hogy 5% és 10W,valamint hogy csak abban az esetben tudja a megadott pontosságot, ha az áram harmonikus torzítása 15% alatt van?

R1200GS
(fanatikus tag)
Pontoság:
Ib: 4A
Un: 230 V
Fn:50 Hz
Tn: 23 °C
Ez egy gagyi műszer, de komolyabbra nincs pénzem. Pontosabb műszerek lényegesen drágábbak. De szerintem nagyjából ezzel is lehet mérni, csak kicsit számolni kell.
V, A, W, Va, +- 5%
Hz +-0,2%
kWh +-1%
Mérés közben a fesz 234,50-234,80 között ingadozik, ez menyiben módosítja a hibahatárt?

azoli09
(tag)
helo a segitségeteket szeretném kérni a tápomal kapcsolatba a tápom neve pc power suuply 550w ez menyire jo és mekora tejesitmény le adására képes a gépem a következöket tartalmaza msi p31neo v2 q9400 hd4850 4 giga ram kitbe 800 hercesek továbá 2 db 12 es venti és az egyik világit meg 1 db 8 as venti az is világit továbá egy vinyo és egy iro meg hogy kell használni a multi métert segitsetek légyszi

trutyi
(fanatikus tag)
nekem egy Tagan 480W-os tápom van
tudom most le leszek hurrogva hogy pfffuuuu ez egy szar...de!!! 3 éve semmi gond vele csendes. parasztosan leírva 2 dvd író, egy asus m3a lap 2x 1gb ram, vga 7900GTO, 5db 8cm venti, 1db 12cm venti, ac freezer pro procihűtő. és megy. a táp kb 2 kiló
összegezve jó kis táp bár kell vennem nemsoká egy nagyobbat mert lehet sli lap lessz és azt viszont sztem nem bírná vagy igen?
[ Szerkesztve ]
+3694386121 ne csörgess meg vagy ha megcsörgetsz legalább szólj bele és ne viselkedj hülyegyerekként:D
Nem olyan szar, csak belül gyenge a szellőzés, ezért vélhetően gyorsan öregszenek az alkatrészek.
A 12V-os 28A-es terhelhetősége ma is elég szép, ha belefér a 2VGA és a proci, akkor akár az SLI is beleférhet. Bár, 2 NVidiából ezt nem egyszerű manapság összehozni.
"a tápom neve pc power suuply 550w ez menyire jo és mekora tejesitmény le adására képes"
Az én tápom is "PC power supply", mivel az a PC-kbe való tápegység angol neve.
Ha semmi más márkaneve sincs, akkor valami ócska gagyid lehet.
Az oldalán van egy címke, azon vannak feltüntetve a teljesítmény adatai. Márkás tápnál ez megegyezik azzal, amit le tud adni, az ócskáknál pedig a gyártó marketingeseinek az álmait mutatják.
"meg hogy kell használni a multi métert"
Az attól függ, hogy mit szeretnél mérni vele, és milyen az a multiméter.
Ezt a sz@r helyesírást oktatják valahol, vagy egyéni igénytelenség csupán?

R1200GS
(fanatikus tag)
Küldtem e-mailben egy kis segítséget a multiméter használatához.
Az sokat számít a gép teljesítményében hogy milyenre van kapcsolva az energiatakarékosság a vezérlópultban?
ELADÓ: Samsung SyncMaster 2233SN 21.5" LCD 5ms Wide GARANCIÁLIS! Fotóim: facebook.com/tofkaphotography :)
A 8800GTX-hez 30A-t ajánlanak, felhúzva (Vmod) a táp ventije percek alatt visít. A 28A felőlem nézve 0. SLI-re nem jó. Ne alapon gondolkozzunk, hanem tuningon. 2009-ben kötelező már, bűn nem húzni. Sztem.
"Pontoság:"
A leírtakból az sejthető, hogy a műszered pontossága 920W-hoz van megadva, vagyis ilyen terhelésnél +/- 46W-ot hibázhat.
Ezzel a módszerrel az a probléma, hogy egyáltalán nem biztos, hogy mondjuk 100W-nál is 5% a tűrése. (Sőt, inkább biztos, hogy nem annyi.)
Rendes műszernél úgy szokták megadni, hogy pl. 10-1000W 1%, 1000W-tól 2%. Vagyis tudom, hogy ha 120W-ot mérek, akkor 1%-ra kell számítanom.
És akkor még mindig kérdés, hogy a mérőd mit tud kezdeni a kapcsoló tápok furcsa jelalakjaival.
"2009-ben kötelező már, bűn nem húzni. Sztem."
Tuningot csak játszadozók csinálhatnak meg, ahol nem gáz, ha egy hónap után fejreáll a win, és újra kell húzni.
Másrészt meg mi értelme van, hogy egy VGA-t sikerül 13%-kal túlhajtani, amikor a 20 fps helyett a 22 is ugyanúgy élvezhetetlen. A 100 fps helyett 110-nek meg szintén mi az értelme?
Azért nálam pl nem ilyen kicsi a többlet, épp a minap butítottam vissza a gépet h lemérjem. 70 és 90 között már van különbség.

R1200GS
(fanatikus tag)
Valahogy ki lehetne számítani a pontosságát?
Egyébként egy 60 W-os izzónál 63W-ot mértem.
Lehet rá kellet volna szánom 10-12 k-t, azért már viszonylag pontosabb műszert kaptam volna.
Multiméterrel nem lehetne fogyasztást mérni?
(#789)-re valaki léci
ELADÓ: Samsung SyncMaster 2233SN 21.5" LCD 5ms Wide GARANCIÁLIS! Fotóim: facebook.com/tofkaphotography :)

(Bundás)
(PH! kedvence)
Energiatakarékossági sémákra gondolsz? Ha azokat változtatod láthatod, hogy csak 3 féle beállítást variálnak. Azoknak nincs köze a teljesítményhez. 

(Bundás)
(PH! kedvence)
1, 8800 GTX dobozára azért van ráírva a 30 Amper, mert azon gagyi tápok melyek papírforma szerint képesek leadni 30-at, talán tudják a videokártyának szükséges 12 Ampert.
Pont.
2, A tápod azért visít, mert a Chieftec nem a némaságáról híres, no meg inkább hűtse magát ha terhelik, mint sem múljon ki idő előtt, nem de bár?
3, 2005-be és előtte se volt bűn húzni, nincs köze a mai évhez, max felhasználói réteghez.
4, A Chieftec tápdat azóta se sikerült eldurrantani...

Az én gépem kb mennyit eszik?(konfig az adatlapomon) csak mert ha ez a táp épp hogy csak elég akkor lehet hogy a későbbi bővítésekre tekintettel egy nagyobbat kéne venni.Nem? (most akarom az a tápot venni de lehet hogy egy nagyobb kéne
)
[ Szerkesztve ]
1000x leirtuk már,hogy bőven elég a táp.Még 3 ilyen kártyát is beköthetnél...
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu