Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) mr_ricsi válasza Freddy TNT (#450) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Az UPS kezelőprogramja szerint az akkumulátor bírná még,mert a kikapcsolás pillanatában 60%-os még."

Itt más lehet a probléma, mert az aPFC-s táp áramfelvétele az átkapcsolás pillanatában a legnagyobb. Ha ezt sikerrel megoldja az UPS, akkor az akkuk kimerüléséig már bírni szokta.
Az igaz lehet, hogy aPFC-s tápnál rövidebb lesz az áthidalási idő.

Az UPS-edre azt írja, hogy 70% terhelésnél 5 percet kell tudnia.
A kezelőszoftverjében nézd meg hogy a géped hány % terhelést jelent hálózatról járatva, ill. átkapcsolás után, amikor az UPS akkujáról megy.

És ha 60%-os akkutöltöttségnél már kikapcsol, az lehet amiatt is, hogy túl magas szint van beállítva kikapcsolási küszöbnek, vagy valami gondja van az akkunak, vagy valami leállító progi automatikusan kilépteti és lekapcsolja a géped.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#452) Freddy TNT válasza mr_ricsi (#451) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Kikapcsolási küszöb 10% Kipróbáltam, hogy 70%-ra állítom és rendben kikapcsolja a gépet 70% elérése esetén.

output load level 17% (váltóáramról)
Akkumulátorról 56% (terheletlen gép esetében)

Akksis működés esetében a PC tápegységből ugyan olyan fokozatosan gyorsuló kattogást lehet hallani mint az UPS-ből.

[ Szerkesztve ]

(#453) nyunyu válasza Freddy TNT (#452) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Pont a tap tipusa hianyzik az adatlapodrol...

Ha Delta GPS tapod van, akkor csere FSPre/Seasonicra.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#454) nyunyu válasza loxen (#448) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Érdekes okfejtések, innentől viszont érdekes lehetne az, ha vennék egy Asus V3 inteles barebone gépet. ami alaplappal 300w pfc táppal rendelkezik huszonpár k-ért. Az elméletileg elbírhatna egy szintén jó árú 9600gt-t?

19A-t tud 12V-n (=228W) a Delta GPS-300 tapja, erosen hatareset.
V3-bol meg megnezni, melyik modellt probaljak radsozni, egyaltalan tamogatja-e a kiszemelt procit...
Ha nem, akkor ne vedd meg.

Ha olcso szunetmentest tervezel eleje, akkor szinten ne vedd meg.

[ Szerkesztve ]

(#455) loxen válasza nyunyu (#454) üzenetére

loxen
(újonc)

Szünetmentes csak elrontaná a sportértékét.

Akkor lehet hogy jobban járok egy teknikusfőnök gyártmányú sh-01 -el abban tuti Delta van 400w, meg egy giga ds3-val vagy egy sli lappal, mert ugye ennek a tápnak már nem lehet probléma az sli ugye?
Azért sajnálom, mivel a ház +alaplapból kijönne vagy 2db V3.. :O

Ideje lessz frissítenem mert a mostani gépem (athlon xp 2000 vagy mi) meg a noname házam nagyot üt, akár nagy eséllyel indulhatnák hangnyomási versenyen is, olyan hangja van. Tök jó, ha nyomkodom hogy ne rezonáljon, a hangereje nem változik csak a frekvenciája. :C

(#456) z0d1AK válasza Szten Márs (#406) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

az igazság tudtommal az, h a "gagyi" tápgyártók, ráírják a tápra, h 400-450-500W-os, és ez ugye köztudott, h nem adja le, viszont nem is csalnak, mivel ők tulajdonképpen azt a teljesítményt írják rá, amit maxon tud egy pillanatra akár, tehát tudja az a 400as mercury a 400 w-ot, csak az a mellékes, h annyi ideig max, amíg megnyomod a bekapcsoló gombot, utánna meg lemegy a béka segge alá...
a biztonságról pedig nem is kell beszélni, hiszen az nincs is benne :W :Y :C :R

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Nokia 100 - 4999 forint |

(#457) Csaba_20_ válasza z0d1AK (#456) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Bár tény, hogy szívesen csúfolják egyesek a gagyi tápok 400W-ját 400WPMPO-nak, de ez nem jelent olyan összefüggést, mint ami a hangcuccoknál a PMPO esetében van.

(#458) z0d1AK válasza Csaba_20_ (#457) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

én ezt a kapcsolatot még nem hallottam, de tetszik, asszem felveszem a szótárba :DDD

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Nokia 100 - 4999 forint |

(#459) mr_ricsi válasza z0d1AK (#456) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"a "gagyi" tápgyártók, ráírják a tápra, h 400-450-500W-os, és ez ugye köztudott, h nem adja le"

Akkor megint egy olyan dolog, amit a "köz" rosszul tud! A 300W-os Codegen képes tartósan* leadni a 300W-ot, csak a "szokásos számítógépből" tud legfeljebb 190-210W-osat kiszolgálni.
Ez amiatt van, mert a szokásos gépek a 3,3 és az 5V-os tápágakról összesen legfeljebb 30-60W-ot vesznek fel, az összes többi áramot a +12V-ról kérnék. A codegen a 12V-ján 13A-t bír, ami 156W. Összeadom a kettőt: 186-216W.

* Azért hetekben-hónapokban mérhető...

(#460) Csaba_20_ válasza mr_ricsi (#459) üzenetére

Csaba_20_
(PH! addikt)

Azért megnézem azt a 300W-os Codegen-t, amelyik hetekig vagy hónapokig képes folyamatosan leadni a 300W-ot a neki megfelelő terheléseloszlásban... :U

(#461) Freddy TNT válasza nyunyu (#453) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Chieftec GPS-450AA-101A

(#462) z0d1AK válasza Freddy TNT (#461) üzenetére

z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

jó kis táp, nekem is ilyen van, csak 350es, nincs vele gond, és szerencsére hangja sincs :))

(#463) nyunyu válasza Freddy TNT (#461) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Akkor olcsobb lecserelni, mint vele kompatibilis szunetmentest venni.

[ Szerkesztve ]

(#464) Freddy TNT válasza nyunyu (#463) üzenetére

Freddy TNT
(senior tag)

Mi az ördögért kéne lecserélni ? Mi az franc van ebben hogy nem klaffolnak a dolgok ? (vagy mi nincs?)

(#465) forceberg válasza nyunyu (#463) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Nekem a GPS 400AA-101A ment az APC BackUPS CS500-zal.

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#466) forceberg válasza Freddy TNT (#464) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Az, hogy az olcsóbb szünetmentesek kimenete nem szinusz, hanem kváziszinusz, s ezt nem komálja néhány táp.

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#467) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szeretnék kérni egy kb. fogyasztási adatot a gépemről, mert W mérőt nem fogok tudni mostanság szerezni, és fontos lenne tudnom mennyit kajálhat. :R A villanyal kapcsolatos dolgokhoz sajnos hülye vagyok :B , tehát ha lehet akkor egy megközelítő idle, és egy load kW értéket szeretnék kérni, az az ha nyugalmi helyzetben van a gép akkor mennyi, és mennyi lehet terhelve.A terhelt állapot belövéséhez mind a 6db optikai tételezzük fel hogy megy, az az ír.

Alaplap: Maximus Formula
Proci : Q6600@3760mhz / 1,45v --- Scythe Infinity 3x12cm SX2
RAM: 2x2gb G.Skill F28000CL5D 1128mhz
VGA: Sapphire 3870 X2
HDD: -WD Raptor 150gb
- 2x Samsung HD501LJ
- HD401LJ
Hangkártya: X-FI Gamer Fatality
Hangrendszer: Inspire T7900
Optikai: - 3x Pioneer DVR 212
- 3x Pioneer DVR 112D
Táp: Chieftec CFT850-14C
Monitor: Samsung 225 BW

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#468) rooland

rooland
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Nem vagyok valami túl tapasztalt a tápegységek körében ezért kérnék egy kis segítséget. Az új gépem (E6600, 8800GTS, 2Gb DDR2) a régi 400W-os Codegen tápommal eddig napok óta hibátlanul fut. Viszont kaptam ajándékba egy Chieftec GPS-450AA-101A 450W-os tápot és nemtom, hogy mit tegyek.
A Codegen-t nemigen tudnám eladni, viszont ez a Chieftec vagy 11K a boltokban és lehetne pénzt csinálni belőle. Szóval véleményt szeretnék, hogy kicseréljem-e a régi tápot a Chieftec-re, vagy ha simán fut a régivel, akkor minek és a Chieftec-ből meg tudnék pénzt csinálni.
Amúgy mi az az aktív PFC a Chieftec-nél???

Légyszi segítsetek mihamarabb! És köszönöm szépen.

(#469) zoli03 válasza rooland (#468) üzenetére

zoli03
(senior tag)

Minél hamarabb szereld be a Chieftecet. Szerintem örülhetsz hogy egyáltalán elvitte a géped a Codegen és még nem történt baj.

(#470) tupacamaru válasza rooland (#468) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Én is a tápcserét javaslom, még ha nem is lehet belőle suskát kihozni. :K

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#471) rooland

rooland
(fanatikus tag)

Köszi a tanácsot. Hát szivesebben csináltam volna pénzt belőle, de ha többen is mondjátok, akkor inkább átszerelem. :)

(#472) Teaway válasza rooland (#468) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Plusz egy szavazat a Chieftec-re :K

Aktív PFC: lásd cikk1 és cikk2.

[ Szerkesztve ]

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#473) mr_ricsi válasza Teaway (#472) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az első cikket ne nagyon ajánlgasd másoknak, mert olyasvalaki fordíthatta valami idegen nyelvből -valószínűleg angolból-, aki nem nagyon ért az elektrotechnikához, ezért az egész cikk hemzseg a félrefordításoktól, és van benne pár tárgyi tévedés is.

(#474) koma106

koma106
(tag)

HD4850 - fogyasztása terhelt állpotban 240-270W körül mozog. (négymagos procis rendszerrel)
Van egy új Asus barebone gépem amiben jó minőségű táp van, de peak 300W.
Szerintetek bekokckáztassam, vagy esélytelen, hogy stabilan elbírja?

-

(#475) Skizz válasza koma106 (#474) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

négymagos procis rendszer lesz a HD4850 mellett? mert akkor inkább az esélytelen kategória.

[ Szerkesztve ]

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#476) nyunyu válasza koma106 (#474) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Gondolom ez a tap lehet benne.

Elvileg stabilan el kene hogy vigye, de ne akarj vele quazant tuningolni.

Ha viszont megiscsak keves lesz a tap, akkor viszont kenytelen leszel az egesz gepet cserelni, mivel SFX meretben nincs 300W-nal nagyobb tap.

(#477) nyunyu válasza nyunyu (#476) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

mivel SFX meretben nincs 300W-nal nagyobb tap.

Pontositanek: nem jellemzo a 300W-nal nagyobb teljesitmeny.

Seasonic gyart 350W-osat, de az 3 centivel hosszabb, mint a mostani tapod, kerdes, hogy beferne-e a miniatur hazikoba.

Masik meg, hogy honnan lehetne szerezni...

[ Szerkesztve ]

(#478) koma106 válasza nyunyu (#477) üzenetére

koma106
(tag)

Igen a táp pont ilyen.

A gép pedig:
ASUS T3-P5945GCX ( peak 300W )
- Intel Core 2 Duo E4600 box
- Kingstone 2048MB DDR2 800 KIT (dual channel)
- DVD RW
- Seamax 250GB 7200rpm IDE

-22" LG Wide monitor, tehát kéne a nagy kártya....

Ha a vinyót lecserélem egy laptop vinyóra, akkor az is csökkente a fogyasztáson, ugye?

Nagy dilemma ez....bevásároljam a HD4850-t?

[ Szerkesztve ]

-

(#479) ZS3NI

ZS3NI
(kvázi-tag)

Üdv.

Eddig volt egy alap gépem, 300 wattos táppal, 4000+os x2 vel, 2 gb ddr2 800as rammal, 400 gb sata2 vel, és benne egy 8400 GS videókártya. Nagyon szépen bírta eddig a táp.
Gép bővítésre adtam a fejem. Szeretnék venni egy 6000+os x2-őt, és egy hd4850et.
Ehhez mekkora táp kellene? Mert gondolom azt is cserélnem kell.. :(

(#480) ZS3NI

ZS3NI
(kvázi-tag)

:\

(#481) X@b3e válasza ZS3NI (#480) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Attól függ, menyit akarsz rászánni. Sztem egy FSP Bluestorm 400W ár/érték arányában jó választás, esetleg egy 400-as Chieftec.

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#482) elfelejtette válasza ZS3NI (#479) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Egy minöségi 400W-os elég lesz.
Ajánlott tápok itt: Melyik tápegységet vegyem? #1-es hsz.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#483) ZS3NI

ZS3NI
(kvázi-tag)

Ehh köszönöm. Azt hittem, hogy kicsit több kell majd a HD4850 miatt :O

(#484) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv Mindenkinek!!

Remélem jó helyre írok!!! Az lenne a kérdésem,hogy az alábbi konfignak elég egy HP 350W táp: Alaplap:Gigabyte Gam-Ma-770-ds3
Proci:AMD 4200+ x2
vga: Leadtek 8600 Gt
Ram:1gb kingston 800 MHz
+ DVD író meg egy satás vinyó

Választ előre is köszi!!!

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#485) elfelejtette válasza eclipse006 (#484) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hy!
Simán elég, mivel amit összeírtál, az kb. 150W-ot kajál.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#486) eclipse006 válasza elfelejtette (#485) üzenetére

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

köszi szépen, már azt hittem hogy cserélhetem le a tápom!!! :D

Üdv

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#487) Samanbacsii

Samanbacsii
(fanatikus tag)

Napot!
Szerintetek mekkora esély van arra, hogy 500wos (Zen bélés) táp elbírjon egy 410wos vga terhelést?

" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "

(#488) letix

letix
(fanatikus tag)

Tiszteletem az Uraknak!

Egy kérdésem merült fel amiben szeretnék segítséget kérni.

Rá bízhatnék-e a gépre DVD írást, az alábbi paraméterek függvényében.:

Táp.:

FSP150-50NI (PF)
MAX output power: 150W
DC output: +3.3V=10A, +5V=10A, +12V=4,5A
+5Vsb=2.0A -12V=0.3A

Konfig.:

ASUS TUSI-M (int.vga, hang)
1266 P3-S
1Gb SD-ram
160+120Gb ATA
4db ventillátor
2db 10/100-as 3com eth.
+ Plextor dvdrw.

Azért merészkedem ilyet kérdezni, mert ha jól emlékszem, jó régen volt problémám a dvd-írással, terhelt athlonXp + codegen konfiggal, amely csak ventik nélkül, 1 vinyóval volt hajlandó.

Köszönöm.

udv
letix

don't panic! ... http://www.letix.hu - linux alapparancsok

(#489) mr_ricsi válasza letix (#488) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sok lesz a 2 vinyó.
(Ezeket a tápokat nagyon szűken méretezték.)

(#490) letix válasza mr_ricsi (#489) üzenetére

letix
(fanatikus tag)

1vinyóval merjek próbálhozni?

udv
letix

(#491) mr_ricsi válasza letix (#490) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A vinyó és a DVD cimkéjén is fel van tüntetve a +12V-os áramfelvétele. Ezeket összeadod, és ha kényelmesen belefér a táp 4,5A-jébe, akkor igen.

(#492) letix válasza mr_ricsi (#491) üzenetére

letix
(fanatikus tag)

Értem, és köszönöm a segítséget.

udv
letix

(#493) homarci

homarci
(lelkes újonc)

nekem olyan kérdésem lenne,hogyha veszek egy 560w-os tápot,akkor az ~560w-ot fog fogyasztani,vagy csak annyit,amennyire a gépemnek szüksége van?
És még1kérdés: Mi a véleményetek a HKC tápokról?

Enemy & Friend Online Gaming League xfire csoport - http://href.hu/x/grm3

(#494) Szten Márs válasza homarci (#493) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak annyit, amennyire a gépnek szüksége van. Illetve konnektor felől [csak annyit amennyire a gépnek szüksége van] x [1/hatásfok]
A HKC nem ajánlott kategória. Ha tápot akarsz venni érdemes itt kérdezned: [link] illetve az első hsz is sok értékes információt tartalmaz: [link]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#495) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Van nekem 2db 9600GT SLI-be kötve és egy Q6600-as quadom.Szerintetek előfordulhat az hogy 3GHZ-ra húzva a Prime is stabil de ha 3d-s alkalmazást futtatok akkor újraindul a gép.Azt mondták hogy az FSP Bluestorm 2 500W-al lesz a gond.Nem lenne elég 500W????

(#496) mr_ricsi válasza zsolt1129 (#495) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha 3GHz-ről csökkenteni kezded a gyári órajel felé, és úgy próbálgatod a 3D-t, akkor mi történik?

(#497) zsolt1129 válasza mr_ricsi (#496) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

2.7Ghz-n semmi probléma.

(#498) mr_ricsi válasza zsolt1129 (#497) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És a 2,7GHz-hez csak a frekit csökkentetted, semmi máshoz nem nyúltál? Főként a corefeszhez nem?

(#499) cucclee

cucclee
(tag)

Sziasztok.

Le szeretném cserélni a gyengus 7300gt-et 9600gt-re. Ugye ez többet fogyaszt(mennyivel is?). És most van egy 360w-os chieftec tápom. Nem tudom megoldható-e tápcsere nélkül?
Konfigom adatait beírtam a cuccokhoz. Köszi

(#500) misx

misx
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv. Hamarosan gépfejlesztést tervezek /új lap+ram+vga+cpu/ és kíváncsi vagyok arra, hogy a táp elég lesz e hozzá, még csak 1,5 éves, nem igen szeretném cserélni.

A terv: új alaplap, Core2Duo E4700 vagy E7200, 2 GB RAM, 9600GT vagy 8800GT (esetleg HD4850). +ami a gépben most van: Pioneer író + 320GB Samu vinyó + 1 floppy + 2 házventi.

A táp: CHIEFTEC GPS350EB-101A 350W
[link] itt vannak az adatai :)

Köszi.

Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.