sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 500 W-os közepesen gagyi táp elbír-e két 8600 GTS-t???
köszi
"A föld azé aki megeszi" - Földigiliszta
sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 500 W-os közepesen gagyi táp elbír-e két 8600 GTS-t???
köszi
Pontosan mit takar ez a "közepesen gagyi"? Milyen márka/típus?
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"
deer a márak ilyen kék szarvas van rajta és 500 W-os
Ahamm, szóval 200-250W-os a valóságban 
Szerezz be egy 350W-os FSP PNF-et, vagy SAGA-t.
Egyébként 8600 GTS SLI-vel a géped olyan 220W körül fog fogyasztani konnektorból padlógázon.
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"
Ahan! Értem és köszönöm szépen! Már csak arra kéne rájönnöm hogy a tápgyártók miért ilyen szemétládák hogy nem is annyit tud a táp mint amennyi rá van irva. De sztem ezt sose tudom meg!!
Nem minden tápgyártó az.
Codegen, Mercury, Q-tec, Trust, Stability power, Acorp, Colorsit, meg hasonló tápokon van feltüntetve 3x akkora teljesítmény, mint amennyire valójában képesek. De ez a kisebb baj velük. Nagyobb baj a védelmek teljes hiánya, így az igencsak biztonságtalan voltuk...
na ebben legalább a védelem jó! a videokártyámat a multkor fordítva dugtam rá és be se kapcsolt a táp addig amíg meg nem forditottam a kábelt! csodálkoztam is hogy tudja de nagy mákom volt az biztos

Most veszek majd egy Gigabyte DS3 965P-t egy E6300as C2D-t és 2*1 giga geil ramot sztetek elég lenne neki egy 350es táp mert sajnos csak egy 350esem van és már újra nincs pénzem szal mitörténhet ha kicsi neki a táp a gép elfüstölhet mert ilyesmit hallottam vkitől
?
Sziasztok! Tudnátok valami programot mondani amelyikkel le lehet mérni hogy a tápom valójában mennyit ad le??
köszi
sziasztok minenki egy olyan kérdéssel zavarnálak benneteket hogy
alaplap+core2duo e6600+ 1 dvd és 1 winyo és
+ 2 db 8600 gts vezérléséshez minimum mekkora táp kellene hogy kényelmesen elfutkorásszon??
köszike

Ennek szerintem elég volna egy 450Wos netám 500Wos Chieftec táp vagy FSP de egy 8800Gt-val többet érsz mint abból a gagyiból 2vel ...

Hy!
Erre nincs program. Csak mérőműszerrel lehetséges a dolog.
A másik kérdésedre pedig Szten fórumtárs már válaszolt!
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
köszönöm

az miért van hogy ki van kapcsolva a gépem de áram alatt van és 40-44w-ot fogyaszt
vilgáit egy kis led mi a franc fogyaszt ennyit?
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!!

Sztem nem alaplap hiba, hogy a táp nem bírja stabilan az 5V-ot.
Nálam annó egy A7N8X-e Deluxe a 400-as kodegánnyal vígan szaladgált. A "tuningkirály" AN7-esem után az Asus is hozta ugyanazt.
A K7-es széria körül kezdtek a gyártók amúgy átállni a 12V-os +csatis megoldásra.
Inkább 12V-on 10A, mint 5V-on 24A.
Főleg, hogy az alakalmazott Mini Molex csatlakozókra a Molex 9A-es max. áramot szabott meg. A 4db 5V-os dróton tehát max. 36A.
http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

Elfelejtetted leírni, hogy milyen márkájú a 350-esed?!
http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/
Hahó
Milyen tünetei vannak annak, ha kevés a táp? Sípol a gép, vagy visszavesz az órajelekből?

Mennyit fogyaszthat egy Intel Core 2 Duo E4500-es proci, 8600GT, egy winchester és egy dvd-író? Gondolom úgy max 200-300Watt körül... ugye?
HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS
Nem vesz vissza, ki fog kapcsolni, vagy épp újraindul, de ha még elég, úgy épphogy akkor hallani fogod, hogy ciripel, vagy olyan hülye hangot ad,.mint az enyém is tette, amikor még 6750-em volt
, meg a rakat venti a gépben.
Na. Így már egész olvasható...
[ Módosította: didyman ]
Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

Úgy max. 150 körül...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Ezt teszkósműszer méri? Annál kicsivel jobb dlog kell ide, készenlétben az alaphangon ketyegő PFC nagyon belerondít az eredménybe
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

Kifejtenéd ezt bővebben esetleg? Szeretnék venni valami fogyasztásmérőt. Jó olcsón persze, de ha nem pontos, akkor nem sokra megyek vele. Mit érdemes venni?
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

Hello! nem tudom ez e a megfelelő topik, de azért remélem tudtok segíteni. szóval
Van egy nóném (géphez jött) tápom amiről annyit tudni hogy 520wattos, de 12v. 20a.. Egy-két játéknál pár perc játék után elmegy a kép és fekete képernyő jön be. Netezés közben is vannak random fagyások (10-20 másodpercig áll minden kivéve a kurzor). A konfig:
amd x2 6400+
2gb 667 ram
geforce 9600gt-n kondolkozom (most 8600 gt ddr2 :S )
1 db 7200rpm sata vinyó
1 db dvd író
A tuning nincs, rendszerkarbantartó már szét ellenőrizte a gépet semmi hiba nincs.
A táp lehet a probléma forrása?

hunpad.com
Mi van ráírva arra a tápra és mennyi idős? Ezek nélkül nehezen lehet saccolni.
A sima, egyszerű, alacsony mintavételezős-átlagolós kütyük nagyon pontatlan eredményt adnak, mert a kapcsolóüzemű tápok (és bármilyen más, hálózatot egyenirányító-pufferelő készülék) jellemző áramfelvételi görbéja nem szinuszos, mint egy villanykörtének, hanem fűrészes. Ez az egyenirányítás és a pufferkondi eredménye: Csak akkor vesz fel áramot a készülék, amikor a feszültség görbéjének pillanatnyi értéke magasaqbb, mint a pufferkondi pillanatnyi feszültsége (plusz diódákon eső hányad), ekkor viszont a teljes félperiódusra esedékes áramot "egyszerre", egy tüskényi impulzusban felveszi. Olyan cucc kell, ami sűrű mintavételezéssel és integrálással számítja a felvett teljesítményt és korrekt teljesítménytényezőt is ad. Olcsók között nem tudok típust mondani, sokféle van, olyan is, ami alkalmasabb, olyan is, amivel tényleg csak villanykörtét lehet mérni..
[ Szerkesztve ]

Köszi! 
Azt nem tudod, hogy a ph-s tesztekben mivel mérnek?
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html
Egy analóg, szorzótekercses mérő az ugye tökéletesen megfelel? (Nekem olyanom van.) Ott semmi mintavételezés nincs, és a fázistolást is figyelembe veszi tudtommal... 
TKP: ezért használható a villanyórában analóg mérő (sőt, ezért is kell ilyet használni), ha a szolgáltató nem akarja a gatyáját a legmodernebb digitális ketyerékre költeni.
Jól tudom?
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Én csak annyit kérdeznék, hogy egy aktív PFC-vel ellátott tápegységnek milyen a fesz-áram görbéje?

Hmm, lehet hogy kellene egy fogyasztásmérős topikot csinálni. Ahogy látom másokat is érdekelne.

Sziasztok!
3,3v mi használ a rendszerben? 5v csak a floppy, ugye?
" ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
"5v csak a floppy, ugye?"
Aha.
Meg az alaplap, meg a vinyók, meg az ODD-k, meg az USB-k, meg a memóriák, meg az 5V-os PCI kártyák, meg az egér, meg a billentyűzet.
"3,3v mi használ a rendszerben?"
Alaplap, 3.3V-os PCI kártyák, AGP-s és PCI-e kártyák.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Kösz! Most kissé összezavarodtam... Akkor mi a 90% 12v? Vagy a nagyfogyasztók 90%a 12voltos? Csak szeretném kideríteni, hogy ha a molexekre csak 1 6pines vga átalakítot teszek és csak a vga megy onnan akkor hány w-t tud felvenni max.?

Azt szeretném megkérdezi ,hogy a jelenlegi konfigomat módosítom. Lenne benne egy erősebb CPU. Mondjuk egy AMD X2 5400+. Illetve a jelenlegi HD2600XT helyére betolnék egy HD3670-t. Akkor a mostani tápom elég lenne még?
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html
Szia!
Itt kérdezd, az a "szaktopic".
"Most kissé összezavarodtam..."
Persze, mert nem azt kérdezted, amire kíváncsi vagy.
A 12V-ról megy a CPU, a nagyfogyasztású VGA kártyák, és az optikai meghajtók+vinyók motorjai.
"ha a molexekre csak 1 6pines vga átalakítot teszek és csak a vga megy onnan akkor hány w-t tud felvenni max.?"
Ez passz, mert a VGA csak részben veszi fel a működtető áramát a kiegészítő tápcsatiról, a másik részt az AGP vagy a PCIe foglalatból kapja.
Ha jól emlékszem, a PCIe max 90W-os kártyákat tud kiszolgálni, a molex pedig kb. további 7,5Ax12V=90W-ot ad hozzá, vagyis összesen 180W-ot.

Igen, próbáltam a többi fogyasztó kizárásával rájönni mennyi maradhat a 12v-osokra...
Akkor valószínűsíthető, hogy a tápból kijövő 6pines csati is kb. ezt a molex teljesitményt tudja? Gondolom ezért tesznek a nagyobb vgak-ra még egy 6 vagy 8 pines csatlakozást, mert egyből nem tudják a 180w felett szükséges pluszt felvenni...
[ Szerkesztve ]

Ha érdekel vkit: Gép (konfig beírva) fogyasztás:
Q6600 B3
load:3,23v
3,15GHz Prime95 alatt 234W.
[ Szerkesztve ]
Mivel mérted?

Fogyasztás mérővel, a konnektorba kell dugni. Kiírja digitálisan.
Vmi 3000 a neve. A conradban vettem. Azóta emeltem 150hz-et meg némi feszt. és már 254w lett az étvágy... Anno a kentsfield topicban írták, hogy milyen óriási a fogyasztás 3.8ghz felett már lazán észrevehető a villanyórán is.

Ráadásul a feszültség emelés jobban befolyásolja, mint a frekvencia a fogyasztást. 
Energy Monitor 3000 a neve.
► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄
Igazad van, én csak a nagyobbikat néztem.
► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

Sziasztok!
Korábban mikor a PCI-E-s kártyám garis cserében volt, kipróbáltam a gépet egy sima pci vga kártyával, hátha tudnám használni. De nem ment! Most olvastam a topic legelején hogy ennek az az oka, hogy annyira nem tudta leterhelni a tápot. Ez igaz? Mert azt hittem csak kompatibilitási hiba.

Mostani PCI 2.3-as vagy 3.0-as alaplapok nem tudnak mit kezdeni a 10+ eves PCI 2.1-es kartyakkal, mert mas feszultsegen kommunikalnak.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Érdekes okfejtések, innentől viszont érdekes lehetne az, ha vennék egy Asus V3 inteles barebone gépet. ami alaplappal 300w pfc táppal rendelkezik huszonpár k-ért. Az elméletileg elbírhatna egy szintén jó árú 9600gt-t? Mer ha igen, akkor ez igen jó buli lenne anyagilag!!

szevasztok. egy FSP táp kellene nekem .konfigom:Asus P5N-E SLI,Intel Core 2 Quad Q6600 2,40GHz,Elitegroup 8600GTS 256 MB, 2G DDR2 800mhz ram,400 G SEAGATE HDD ...
siofokon ha tudtok egy boltot az nagyon jó lenne. majd egy két honap és 8800GTS-re cserélek, ehhez milyen tápot tudtok ami FSP ÉS megbizható valamint nem drága. a válaszokat elöre is kösz

Szasztok !
A problémám a következő :
Adott a gép (leírása az adatlapomon) és benne persze a PFC-s tápegység. Van nekem egy MGE Pulsar Ellipse 750 ASR típusú szünetmentes tápegységem.
Utánaolvastam és szerintem a PFC áramkör a felelős azért, hogy a szünetmentesem nem képes 3-4 percnél többre áramszünet esetén (mindenféle komolyabb terhelés nélkül):
Igaz, hogy egy 8800Gt van a gépben,de korábban egy 7600Gt videókarival sem bírta tovább 5 percnél.
Az UPS kezelőprogramja szerint az akkumulátor bírná még,mert a kikapcsolás pillanatában 60%-os még. (nem a gép kapcsol ki hanem az UPS adja fel)
Azonban a szünetmentesben az áramszünet bekövetkezése után periódikusan gyorsuló kattogó hang hallatszik. (aztán kikapcsol túlterhelést jelezve)
Szóval nem lehetne valahogy kioperálni ezt a sz@rt hogy normálisan lehessen használni ezt az egyébként nem éppen olcsó szünetmentest ?