Hello!
A lényeg: van egy Enermax 365w-os tápom(kb 3,5-4,5 éves), ami a következő értékeket adja le(a cimkéjéről olvasva):
12v->26A
5v->32A
3,3->32A
(a többi érték úgy gondolom nem érdekes...)
Soha nem is volt vele semmi gondom,viszont a napokban hozzájutottam egy x1900xt-hez...(régebben 7600gt volt)
Na most 1-2 külföldi fórumon azt olvastam,h. ehhez a vga-hoz minimum olyan táp kell ami 30A-t tud a 12v-os ágon leadni... 
(tudom a mai pc-k a 12v-ost használják a legtöbbet, 4 éve még ilyesmivel nem foglalkoztam a tápválasztásnál, inkább minél hosszabb távra terveztem és persze ahogy az anyagiak engedte)
Atitool szerint a vpu úgy 27,5A-t vesz fel terhelésnél...(a fórumok screenshotjain volt akinek ez az érték 30,5A is volt tuning nélkül...)
A konfigom nem "nagy cucc":A64 3000+(newcastle,socket754) egymagos,NF4, 1 giga ram,2 hdd, hangkártya, dvdíró...
Kipróbáltam több tucat demo-t és semmivel sem volt gond, kivéve az obliviont ami mindig elszáll egy machine_check_exception kékhalállal(itt a topikjában nem találtam semmi hasznosat; régi vga-val nem volt baja;erre a hibára mindenféle hw okozta hibák a magyarázat de semmi egyértelmű..."ne tuningolj,hibás a ramod,bla-bla-bla..." ez mind kizárva és vagy 4 féle catalyst-al is próbáltam, nem vga driver a hiba; inkább ntoskrnl.exe-re hivatkozik a win debuggerből olvasva -> ilyesmire azt találtam,h. tuningolásnál is előjöhet amikor nincs elég vcore...na jó de nekem minden alapon van!!!...most úgy néz ki,h. vga cserével jött elő bár előtte volt egy win-reinstall szóval ez a vga-cserés hiba-gyanú nem 1000%)
Fórumon olyasmit találtam,h. vkinek egy másik játékkal ugyan ilyen baja volt és neki 1 erősebb táppal már sosem jött elő ilyesmi...(szintén csak 1 játék a több tucatból->machine_check.... többivel semmi baj)
Akkor 2 kérdésem lenne:
1:Lehetséges,h. a táp nem bír elég áramot adni a 12v-os v. vmelyik ágon???
És ezért száll el az oblivion?(de csak ez???) (és más játék/3dmark stb-nél nincs probléma!!!...) Kipróbáltam,h. lekötöttem minden ventit stb, csak 1 db hdd-t hagytam meg és így is előjött a hiba...
Tudom,h. mindig wattot írtok és néztem a teszteket de áramról nem esik szó...(csupán wattok alapján elégnek kellene lennie a tápomnak viszont már nem egy mai darab, az alaplapi csatlakozója is 20 tűs és így van rádugva az alaplapra is...)
Néztem atitool-al terhelve és speedfanből olvasva a 12v-os ágon a fesz terheletlenül úgy 11,9-11,84 között van, terhelve(vga) 11,78-11,58 között ugrál...(tudom,h. 5% megengedett de akkoris...)
Vagy valami sw hiba lenne és semmi köze a táphoz?(esetleg vmi sw-hw "inkompatibilitás")
2:Az említett táp elvinné ugyanezt a vga-t egy e2180 tuninggal 3-3,5ghz körül, 2-4 giga rammal és p35ös lappal(hdd-dvd uaz...) ?
Gondolom ha az előző válasz kizárja a tápot akkor ezt is elvinné...(ha nem akkor esetleg egy Corsair vx450et néztem tesztből)
Bocsi,ha egy kissé zavaros lett de már napok óta idegesít ez a dolog és több napnyi google-ezés után már nem volt jobb ötletem mint ide írni...
(és úgy láttam,h. rudi nagyon vágja ezeket a dolgokat)
Tudom,h. nem kell minden hülyeséget elhinni amiket az ember olvas de az a 30A-s dolog egy kissé "betett"...(még ha csak "fikció" is de azt mondenhol olvasni,h. az x1900xt-k sokat fogyasztanak...)
Köszönöm! 
(esetleg még körbekérdezősködök másik topikokban is)
Semmi sem állandó, csak a változás.