Jajj ne, nehogy legyen időd ezt még kifejteni is!
Aki nem csak szedett szét tápegységet, hanem érti is a működését, az pontosan tudja mennyire nem volt igaz, amit leírtál. Jó lenne, ha ideirogatás helyett inkább tanulnál egy kis elektronika alapjait. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Hűtés, házak, tápok, modding » Hogy is van ez a tápok fogyasztásával? (kiemelt téma)Hozzászólások

Csaba_20_
(PH! addikt)

Thunder78
(őstag)
Ha választani kéne HIPER HPU-4S480 TypeR és FSP Bluestorm 500W között, melyiket választanátok? Esetleg ebben az árban valami jobb táp?
Rendszerem: Asus A8N-SLI Deluxe, AMD64 3500+ Venice, TwinX1024-3200XLPRO ramkit, 2x200GB HDD, 2x80GB HDD (mindkettő mobile rack-ben), Asus EAX1600XT vga, Terratec Aureon 5.1 Sky hangkari, Pion 110D DVDíró, Teac dvdíró (békebeli 8x-os
), Aerocool Coolwatch, 6 db 8cm-es házventi, ebből 4db ledes.
Jelenleg egy Chieftec (Sirtec) 420W dualfanos mozgatja a gépet, amit szeretnék leváltani.
Tudom, hogy jelenleg nincs a rendszeremnek szüksége ilyesmire, de szeretnék a későbbi fejlesztéseknek elébe menni ilyen szempontból.
[Szerkesztve]
(69082) ''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!'' - by Knife www.sx4forum.hu

izee
(tag)
Üdv, én csak azt szeretném tudni, hogy az én tápom, vajon megérte-e a maga 6600Ft-ját, illetve hogy max kb milyen konfig építhető vele(teljesen átlagos, max két vinyóval, max két optikai meghajtóval, és mondjuk max két bővítőkártyával, esetleg SLI, de arra nem pályázom, ja és a rendszer mindenképpen AMD-s, kivéve (számomra
)későbbi esetleges 2magos procikat, mert ott most Intel az olcsóbb, és alapvetően árfüggő vagyok de nagyon).
A tápom Casetek 420W. Amit tudok róla, h PFC-s (hogy aktív-e azt nem tudom...420A(PFC)
volt az oldalára írva), van rajta egy IMBP jelzés, ami tudomásom szerint chieftech/sirtech cuccra utal. A +12Von pedig 17A-t ad le(204W), +5V-on 35A-t, +3.3V-on 28A (220WMAX).
Nameg, leolvastam róla egy ilyet is: AC INPUT 115V 6A
230V 3A
FREQUENCY 50-60Hz
A mostani konfigomat(adatlapon rajtavan) tudom, vígan elbírja, csak kíváncsi vagyok, meddig tervezhetek nagy vonalakban ezzel a táppal.
Kösz a segítséget, remélem nem nagy megtehelés ez a szakétőknek;)
A vásárlók típusai: http://prohardver.hu/teszt/humor_a_vasarlok_tipusai/a_tapasztalatlan_1-5.html

Balux
(fanatikus tag)
Az amd konfigok hogy értve nem egyenletesen terhelik az fsp-zen emet?
konfigom:
2500+barton+nf7+ti4200+80 gb pata samsung+pana dvd iró+víz: 10W os 12V os szivattyú+összesen 4 db 12cm es silentblade 7 voltra kötve
diagnózis:
csakis akkor indul el a gép ha mind a 4 venti fel van dugva, márpedig csak 2őt akarok egyfolytában járatni, és nemsokára a szivattyú is le lesz szabályozva...
valamint ha hosszabb időre kikapcsolom a gépet (pl több óra) akkor látszólag bekapcsol, csak a monitor nem kap jelet, ilyenkor egy reset mindent helyrehoz, de mégsem egy áldott állapot...
szóval valaki elmagyarázná ezt nekem részletesebben és
megmondaná melyik ágat kéne terhelnem jobban (és pl mivel) hogy
rendesen működjön?
vagy jobb esetben más megoldás?
a ventik alapján gondolom a 12V os ág nem kap elég terhelést ami nem a procihoz hanem a többi cucchoz van...
tom máshol is feltettem a kérdést bocsesz...

slayer006
(PH! addikt)
Én a Bluestorm -ot választottam.
Igaz a Hiper fel sem merült, nem azért mert rossz, hanem mert yó áron volt Bluestorm 500 a pixel.hu -n.
Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

hugoo
(fanatikus tag)
Sziasztok!
E szerint a PH cikk szerint: http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1157
GeForce 7950 GX2-höz a gyártó olyan 400W-os tápot ad meg min-nak, mely ''12 voltos ágain legalább 27 amper – vagyis 324 watt leadására képes''.
Az érdekelne, h én megnéztem a 400-as Chieftec-emet és arra a 12V alá 15A-t írtak. Ezek után melyik gyártó kínál olyan tápot, mely a fent leírtat tudja?
Bocs, ha rosszul gondolok valamit, de érdekelne a hozzáértők véleménye erről!
üdv
Hugo

LukE
(PH! kedvence)
összesen legalább 27A-t (vagyis 27A*12V=324W-ot) tudjon a táp. De mint rudi le is írta, ez elég dúrva túlzás ha nincs mellette egy kompresszorral hűtött DC Preszkott, akkor a teljes gep a tapegyseg vesztesegevel meg mindennel egyutt nem eszik annyit.
Ha GPS-400AA a tápegységed típusa, az 14+15=29A-t tud 12V-on, vagyis elég kell hogy legyen.
(bár nem irja ki a spec se a chieftec, se a delta oldalan a teljes terhelhetoseget...)
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

hugoo
(fanatikus tag)
köszi a felvilágosítást, egyébként a táp típus stimmel, de azért nem akarok ilyen karit venni 

hugoo
(fanatikus tag)
Még egyet kérdeznék a táp ágainak terhelhetőségével kapcsolatban: mindegy az, h mely csatlakozókat használom (2*2db+1*3db periféria csatim van, azaz össz 7db 3 kábelen), van köze a kettőnek egymáshoz?
Pl ha ''szélsőséges'' esetben a 3 molex-es kábelre kötöm a hdd-t, 6600gt-t, odd-t, az okozhat gondot?

LukE
(PH! kedvence)
elvileg az egyik 12V-os ag latja el a processzort, a masik pedig minden mast. (Gyakorlatban 1-2 tapot leszamitva osszesen 1 transzformatoron jon at az osszes energia, es csak ket aramkorlat van, de mind1) Vagyis az osszes periferia tapcsatlakozo belul egy helyrol kapja az energiat.
Nem valoszinu, hogy barmi panaszkodna, ha az egeszet raraknad egy vezetekre, de jobb a bekesseg. Ha megoldhato, akkor egyik szalon egyedul legyen a 6600gt, es a tobbit egy-ket masik szalra rakd.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

hugoo
(fanatikus tag)
Jelenleg is ez a felállás nálam, uh akkor rendben van. Csak érdekelt, h van-e valami alapja?
üdv

dscholtz
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Nekem egy Coolink COOLCP5012P 500W tápom van, nemrég vettem.
Esetleg tud vki róla vmit mondani?
A gondom az, hogy néha újraindul a gépem, látszólag minden ok nélkül, és mindig Desktopon (miközben Bitcomet v. DC++ fut), játék közben soha. Attól félek hogy a táp a ludas benne...
Bzzz

LukE
(PH! kedvence)
hat. ha jatek kozben nem akad ki, akkor en szoftver bugra tippelnek.
btw rossz topik.
[Szerkesztve]
hát én nem értek a tápok működéséhez, de haverom IBM márkajelzésű tápjában volt egy 1 kilós vmi, ami tuti nem a hűtést szolgálta, és leginkább vmi fém tömbbhöz hasonlított.
Huladék.
Hegyben vár javításra itthon. 
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...
Hali.
Szerintetek járható út az, ha két tápot raknék a gépbe, az egyik az alaplapot hajtaná, a másik a VGA-t plusz vinyó, dvd rom ?
Az egyszerre indítást meg tudom oldani.

Almosito
(tag)
Nem ajánlott út 
Vegyél egy normális tápot és akkor nem lesz szükség másikra 
én már hallottam ilyet hogy ment. Itt PH-n írta vki, képekkel együtt stb.
Meg 2 tápot összekötött vki...

mh197
(őstag)
Ez engem is érdekelne.
Én egyszer a winyókat, ventiket, vízhűtés szivattyúját gondoltam külön tápra kötni, ja meg a dvd olvasót, bár az annyira nem lényeg.
Szóval ami miatt nem tettem, hogy érzésre úgy gondoltam, hogy nem tenne jót, ha a winyókra kerülő fesz eltérne az alaplapra, meg memere kerülő fesztől. Lehet, hogy semmi gond nem lett volna, de nem akartam kockáztatni az egész konfigot.
chief 420 látja el a konfigom, a második táp kérdése inkább egy peltieres hűtés miatt került volna szóba.
Minek? most van kettő.
Nem.
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...
2 szar összepárosításából, egy nagy fos fog keletkezni.
Erről már vitáztunk régebben, tessék visszaolvasni.

slayer006
(PH! addikt)
Azt hiszem ez elég 1értelmű !!

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.
Valóban így van, de miből gondolod, hogy szar tápok? Nem is írtam márkát... 
Én sem kockáztatnám holmi kodegány ipari hulladékkal a gépemet.
Ez csak egy előzetes megoldás lenne.
De érted a dilemmát. Elvileg két táp esetén jobb lenne a teljesítmény eloszlás.
Másrészt. Tegyük fel, hogy veszek két FSP Zen tápot, ami asszem 300W-ot tud, Ami egy tuningolt rendszerhez kellene. Így két táp elvileg jóval kevésbé melegedne. De ha tudnál mondani valami nagyteljesítményű passzív táp típust, az is jó lenne. (ami kapható is Magyarországon)
Nálam nagyon fontos, hogy csendes legyen a vas.
Szivesen elolvastam volna, ha lett volna ebben a topicban róla szó, de nem találtam rá utalást a visszaolvasáskor. Pedig még nem sok Hsz. volt. Tudnál linkelni erről fórumot?
Még valami: A haver vett egy LC-Power LC6550g tápot drága pénért, és villog vele. Valóban jó ez a táp, vagy átverték, és sütit csinál a 3800+-os gépéből?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Almosito
(tag)
THX.

LukE
(PH! kedvence)
?: mi az a konfig, amihez nem eleg egy zen, de le birod huteni olyan hangerovel, hogy passziv hutesu tap kelljen?
[Szerkesztve]
P4 630+7900gt stb stb...
A proci is rendesen húzva, és a VGA is nagyon húzva (4500MHz, és 720/1800MHz)
Mivel lassan összeáll a vízhűtés is ami passzív radiátoros, azért lenne jó valami extra halk megoldás.
Az egyetlen dolog ami zajt kelt az a HDD, de majd kitalálok valami megoldást rá.
Szerinted elég egy zen?
Még valami. most hoztam haza egy Compaq Deskpro irodai gépet, egy 733-as P3-as.
Gyári Compaq táppal szerelve. Semmi mod nem lesz, leszámítva a DVD olvasó beszerelést.
Milyen lehet a gyári táp? Esetleg cseréljem?
[Szerkesztve]

LukE
(PH! kedvence)
1 db 7900 lesz csak a gepben, akkor szerintem eleg kell hogy legyen (es a tap tud szellozni)
szerintem a compaq gyari tapja jo, esetleg kondi csere, ha mar regi.
Ja szellőzni tud, mert a táp egy perforált burkolat alatt lesz. Egy egyedi építésű ház készülget (sajna lassan...).
LC Powert, a Vargánya inc. gyártja....... ![;]](/dl/s/v1.gif)
A ZEN sincs felkészítve közösítésre, másképp, a max hatásfokot, közel teljes terhelésnél éri el.
Tehát, nembiztos, hogy kevésbé fog melegedni, félterhelésen.
300W output esetén is csak 30W-ot fűt. 
Néha, még így is grizes a ZEN-ek indítása, néha + teher kell neki az induláshoz....
A Compaq gépek igen jó masinák, ninden porcikát belertve. 
Értem. Akkor marad egy táp, ami egy zen lesz (legalább is ha összejön)
A Compaq-hoz nagyon nem is nyúlok, mert szerintem ahogy gyártották, úgy jó akár htpc-nek is.Az is lesz a sorsa.
Köszi az infókat 
Üdv
Van egy 400-as Mercury tápom.A konfigom MSI 915PL Neo, P4 630 3.0GHz, 2x512 RAM, X600 PRO, SB hangkárty, Seagate 120, 2db optikai meghajtó, 2x120-as és 1db 80-as venti, 2db CCFL fénycső.Új videókártyát tervezek egy 7600GT úgy néz ki.Az eddigi konfogomat rendesen vitte ez a táp, de az új kártyával nem tudom elég lesz-e
Kiadó lakatlan szigetet keresek azonnali átköltözéssel.
Vinni fogja, de a Mercury tápok nem a megbízhatóságukról híresek. Bővebben:[link]
Olvasgass róla, itt mindent megtalálsz.
[Szerkesztve]
Szerintem összekevered az LC Power-t az L&C-vel...
primus inter pares
OK. Kösz.
A Mercury tápok eddig nálam még mindíg tökéletesen működtek bár ha megengedhetem magamnak egy márkásabbra be fogok fizetni.
Kizárt.
Így is pedzegeti a táp által leadott maximális teljesítmény korlátját, ami 150W 
Semmi gond, adj képet a BELÉRŐL!
Én nem ajánlom másnak a régi Suzuki Swiftet, amikor tudom, hogy karambol esetén ~0% esélye van a családjának, hogy élve kiszál valaki belőle 
Ha nem karambolozol vele, az is jó autó 
Vonatkoztasd ezt a Mérkúr-i?-ra....

[link]
Erre gondolsz?
[link]
Mennyire lehet ennek a tápkalkulátornak hinni?
Szigorúan SEMENNYIRE! De erről már sokszor volt szó, ezen topic elején is (25. hsz)
[link]
Érdemes elolvasni...
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Freddy TNT
(senior tag)
IMBP 420A PFC......
Ilyen tápom van. Kb 2 éves. Milyen véleményt tudtok mondani róla megbízhatóság szempontjából ? 
THX.
Akkor fektessek be egy márkásabb, megbízhatóbb tápra(pl.: FSP) ha teszek a gépbe egy 7600GT-t?
Én se ajánlom senkinek csak megjegyeztem.
Lapár sz@r ez is.
A64 3800+
2 x 512 MB RAN
GF 6800 GS
1 HDD
1 ODD
nálunk full terhelésben a táp hálózatból felvett teljesítménye picivel 170 W alatt volt, ami a konfigurációra vetítve nagyjából 140 wattot jelent, erre a linkelt badarság bőven 200 W fölötti értéked dob ki. Ejj, de eltördelném a kezeit azoknak, akik ilyen számolókákat csinálgatnak....
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Srácok! Az ''ilyen a konfigom, szerintetek ilyen táp bírja'' és az ''ilyen konfighoz milyen tápot ajánlotok'' jellegű kérdéseket lécci mellőzzük ebben a topicban, lásd #1 hozzászólás. A topic lényege, hogy az általános elveket ismertesse, nem az, hogy minden egyes esettel foglalkozzon.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!