Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz atesss #7256 üzenetére

    Legfeljebb párszáz forint alkatrészköltsége lehet, ezen felül a doboz lenne a legdrágább hozzávaló. Ha a szenzort ügyesen tudnád elhelyezni, és a komparálási pont csak pár °C-szal lenne magasabb a belső tér adott pontjának normális hőmérsékleténél, akkor akár relatív gyors is lehet a kapcsolás, de ezt tényleg érdemes lenne kipróbálni. Az alapfogyasztása olyan kicsi lehetne, hogy az elemmel az önkisülése szinte hamarabb végezne, mint az áramkör fogyasztása ;). Kábelt nem kellene bevezetni, az egész dobozt mindenestül betehetnéd a hűtőbe, egyedül a zümmert kellene kivezetni, ha belül halknak bizonyulna (ami szinte biztos).
    Ha ügyesen van megtervezve, bármely hasonló jelző-időzítő kapcsolás riasztás nélüli alapfogyasztása 10..100 µA-es nagyságrendű lehet. Lehet kapni natúr piezo lapkát is, de a szokásos zümmerekben van elektronika, csak tápot kell rájuk adni, és már fütyülnek. (Ebből fakadhat egy újabb lehetséges hátrány: ha be is csukod az ajtót, még eltart egy ideig, mire elhallgat. Hacsak nem kap egy időzítőt :D). 3 kHz körül mindegyik elég idegesítő tud lenni, az alsó működési tápfesz a meghatározó. Olyat is linkeltél, amely már 1,5V-ról megy. Lomex keresőkifejezés: "buzzer", és láss csodát.. (-> Egyéb / buzzer.)
    Lézermodul: ez most hogy jön ide? Olyan, mint egy sima pointer bele: tápot adsz rá, a kollimátorlencse (jó esetben) és a meghajtóáramkör már bennevan, kész is a félvezetőlézer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák