Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

(#552) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

Villámkérdés - negatív feszültségeket mik használhatnak egy ATX szabványú Socket7-es rendszerben, illetve károsulnak-e, ha azt nem kapják meg?

Továbbá, kb. hány amperig terhelhető egy 18 ill. 22 AWG-s vezeték?

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#554) sonar válasza duke (#548) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem küldtek de futár hozta ki és adtak egy upc kódot amivel nyomon követhettem a upc oldalán hogy merre jár a csomag! Csak arra kell figyelni, hogy a sample értéke $200 alatt maradjon, mert különben vámot kell fizetni.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#555) bigyo.su

bigyo.su
(kvázi-tag)

Hi,

Egyik barátommal erősítőt építünk, és azt kérdezném, nem tudtok-e ajánlani egy érintőkapcsolós hangerőszabályzóhoz IC-t, amit lehet nálunk is kapni. És az aktuális hangerő visszajelzését hogyan oldanátok meg?

[Szerkesztve]

Egy sör nem sör. Két sör az fél sör, négy sör az egy sör, de hát egy sör nem sör!

(#556) duke válasza sonar (#554) üzenetére

duke
(lelkes újonc)

Nem tudom akkor nalam mi lehet a problemajuk,mert mas cegektol mar reg megerkeztek a dolgok csak az NS-tol nem.Atneztem regisztraciot,minden stimmel,a rendelesi listaban most is ott vannak megrendelt ic-k de nem tortenik semmi.Egyre gondolok,hogy talan a freemailos email cimmel lehet gondjuk,ugyhogy regisztralok egyet egy normalis cimmel is hatha ugy menni fog.
A UPC kodot azt az NS adja,mert nem emlekszem hogy nekem lett volna ilyen regisztracional,vagy azt kesobb kuldik el ?Es ilyenkor UPC-nel sem kellett kulon fizetni a szallitasert ?

(#557) sonar válasza duke (#556) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Küldenek vissza egy mailt, hogy ezt meg ezt rendelted és adnak kódot hogy az upc.akármi honlapra ezzel belépve meglesheted hol tart a cucc. Nem kell fizetni érte.
Talán az lehet a gikszer hogy tul sokan rendelnek MOrol sample cuccokat és bannoltak bennünket egy időre. :F (Mint a Microchip)

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#558) freehand

freehand
(újonc)

Hello!
Van egy figyelő ccd kamerám amiből s-video kábellel lehet csatlakozni
a kérdés, hogy hová?

(#559) And válasza freehand (#558) üzenetére

And
(PH! addikt)

Szasz'! Például s-video bemenettel rendelkező tv-re, videóra, vivo-s vga-kártyára, stb. Gondolom színes a kamera, ha már egyszer svideo-out van rajta. A legegyszerűbb, ha közösíted az Y-C jeleket, így (majdnem teljes értékű) kompozit-videót kapsz, amit szimpla videobemenetekre köthetsz. Megoldás: Bővebben: link.

(#560) freehand válasza And (#559) üzenetére

freehand
(újonc)

Hello! Hát ez nem müködik. Az is lehet, hogy nem jó, egy bontásból származik.
De van rajt mikrofon is, a közösítés igy is müködik?:F

(#561) yossarian válasza duke (#548) üzenetére

yossarian
(fanatikus tag)

én már rendeltem a texastól és a maximtól is. a texas nagyon gyors háram nap alatt megjött az USA-ból, UPS-es kocsi hozta ki. :)) persze teljesen ingyen. a maxim is nagyon jó, több dolog van náluk, csak ők picit lassabbak, viszont nagyon jó dobozokat küldenek az IC-k mellé. minden megjött tőlük, szóval csak jó tapasztalatom van mindkettővel.

(#562) And válasza freehand (#560) üzenetére

And
(PH! addikt)

A világosság-színjel közösítésnek semmi köze a hanghoz, mivel a szokásos s-video csatlakozón (4-pólusú minidin) hang nem közlekedik. Képet viszont akkor is kell kapnod, ha csak az Y-jelet és annak GND-jét kötöd be - és persze ha jó a kamera..

(#563) sonar válasza yossarian (#561) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

De ő a nationalról beszél! Ami mostanában MOra senkinek se küld. Mert egyik haverom is már jóideje várja a tranyóit.

(#564) yossarian válasza sonar (#563) üzenetére

yossarian
(fanatikus tag)

értem én, csak gondoltam, ha esetleg szeretne mást is, akkor ezeket próbálja meg. de ha már ismeri ezeket mindenki, akkor bocsi.

(#565) ReJim

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

nem tudjátok honnan tudnák szerezni CF kártya foglalatot??? nekem jó lenne a ''bontott'' is egy rossz fényképezőből.....
honnan tudnék rendelni esetleg???
előre is kösz!!

</end.?>

(#566) ReJim válasza ReJim (#565) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

háp!! :D
had ne keljen szar hejekre rá keresni.. szerintetek honnan lehet, éri meg rendelni ijet????

</end.?>

(#567) elttiL

elttiL
(senior tag)

Üdv!
Szeretnék csinálni egy egér-billentyűzet-monitor váltót. Amiket lehet kapni olcsón a bótban, az közismerten szellemképes mint állat, a jó minőségűek meg ölég drágák. Hogy lehet üghyesen egy ilyet csinálni? a billentyűzet meg az egér nem kritikus, de a minitor igencsak. sok kis relével, vagy hogyan lenne megoldható, esetleg kapcsolási rajz?
Köszi

....::: SE K800i házat keresek /nem csak elő és hátlap, hanem a középső rész is kell, főleg az/ vagy beázott rossz komplett teló is érdekelne. :::....

(#568) cromex válasza ReJim (#566) üzenetére

cromex
(tag)

Hát ha ügyes vagy esetleg nyákra is tudnál csinálni, e az elég macerás, viszont a legolcsobb! :C

Ha adok - megszokod - azabaj...

(#569) sonar válasza yossarian (#564) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Nem akarok kötözködni de úgy kezdte a mondatot, hogyˇ'' a többi cégtől már megjött''
Egyébként meg valszeg tulsokan akartak az ingyen cuccokból meggazdagodni és a national bannolta kishazánkat, ugy mint a Microchip is :(

(#570) elttiL válasza ReJim (#565) üzenetére

elttiL
(senior tag)

Üdv! Itt probálkoznék: Bővebben: link
vagy Bővebben: link - nekik van a katalógusukban smárt kárd foglalat, talán tudnak cf-et is szerezni. Remélem segítettem! BUÉK

....::: SE K800i házat keresek /nem csak elő és hátlap, hanem a középső rész is kell, főleg az/ vagy beázott rossz komplett teló is érdekelne. :::....

(#571) Suliro

Suliro
(őstag)

A processzor tuningolhatósága függ a hőmérsékletétől. Most 54 fokon megy terhelve a procc, több mhz-t a jelenleginél nem egy. Ha víz kerülne rá és mondjuk csak 40 fokon menne, akkor jobban húzható lenne?
Tudom, hogy ezt nem ide kellett volna, bocs.

I believe in Dodge power!

(#572) yossarian

yossarian
(fanatikus tag)

helló, ds89c450 típusó mikrokontrollerhez (8051 alapú) keresek programozó kapcsolási rajzot (soros vonalon programozható ha jól tudom). ha valaki tud, legyen szíves segítsen. ja, és valami c nyelvű fejlesztőkörnyezetet is hozzá.

(#573) yossarian válasza yossarian (#572) üzenetére

yossarian
(fanatikus tag)

közben találtam. buék mindenkinek

(#574) sonar válasza yossarian (#572) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

97 körűli RT évkönyvben volt vmi ilyesmi ha jól emléxem. Ha kell bescannelem és felteszem vhová

(#575) duke válasza sonar (#569) üzenetére

duke
(lelkes újonc)

''De ő a nationalról beszél! Ami mostanában MOra senkinek se küld. Mert egyik haverom is már jóideje várja a tranyóit.''

''Nem akarok kötözködni de úgy kezdte a mondatot, hogyˇ'' a többi cégtől már megjött''
Egyébként meg valszeg tulsokan akartak az ingyen cuccokból meggazdagodni és a national bannolta kishazánkat, ugy mint a Microchip is ''

Na mindegy ha nem kuldenek hat nem kuldenek.Magukkal szurnak ki nem tudhatjak,hogy egy-ket minta peldany utan nem rendelek e 10 milliot valamelyikbol. :)

Amugy meg leirhatnatok kinek milyen cegektol erkeztek alkatreszek.
Nekem a Ti,Maxim,Coiltronics kuldott.(meg a KOA egy katalogust,de az alkatreszeket persze nem :) )

(#576) duke

duke
(lelkes újonc)

Ki tudja hogyan mukodnek a kinai karacsonyfa izzok ?
Hogy fenebe oldjak meg hogyha kieg egy izzo a tobbi akkor is eg tovabb ?
Megneztem egy-ket izzot annyit latni,hogy izzo szalat tarto vezetek tovere ravan tekerve valami vekony vezetek.Az ok hogy kieges eseten az vezeti tovabb az aramot,de egyutal sontolnie kene a meg epp izzoszalat,tehat eleve nem szabadna vilagitani az izzonak.Hogy ezek a ferdeszemuek miket csinalnak.
Na meg ott vannak bimetalos villogo izzok,hat az se semmi talalmany.

(#577) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Azt hiszem ott több darab van párhuzamosan

(#578) sonar válasza duke (#575) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Én egy 80c550-et rendeltem meg egy frankó 3D-s audió processzort meg egy DSP procit. CSak jól ráfaragtam vele mert a legkisebb tokozásba küldték, így meg nem megyek vele semmire. Pedig de szép is lenne.

(#579) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Sziasztok!
Ha egy villanyégőt (vagy: 12-24-36-230), egy kondit, meg egy tekercset (menetszám=600) kötök sorba, akkor mekkora kapacitású kondi kell? Csak egyenárammal fog menni, vagy menne hálózati váltóárammal is?
(Sorosan kötöm-- feszültségszabályozás--- nyitható vasmagú tekerccsel)

Sürgős!!!
Bővebben: link

(#580) ReJim

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

had kérdezzem már meg, hogy ezt meg csinálta valaki már???
vagy valami hasonlót???
vélemény??
mi a minősége??
és esetleg árra mennyi lenne????
tudna valaki vmi infót??

üdv&kösz:
ReJim

[Szerkesztve]

</end.?>

(#581) fasyrt

fasyrt
(őstag)

Ez mit csinál a VGa bemenettel?

(#582) ReJim válasza fasyrt (#581) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

átnyomja fbas(rca)-ra! tudtommal!
ez ijen konverter, ha nincs tv-outod akkor is rádobhatod tv-re!!!!

</end.?>

(#583) fasyrt válasza ReJim (#582) üzenetére

fasyrt
(őstag)

cseles :)

(#584) ReJim válasza ReJim (#580) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

#580??
upp!

</end.?>

(#585) sonar válasza ReJim (#584) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem jó! Bár ki kell próbálni

(#586) And válasza ReJim (#580) üzenetére

And
(PH! addikt)

A dolog szépséghibája, hogy kompozit videójel előállításához a PAL-szabványnak megfelelő időzítésű VGA RGB-komponensekkel és szinkronjelekkel (50Hz interlaced) kell vezérelni ezt az enkódert. Ehhez régebben TSR-programokat használtak, egy mai Windowst / VGA-kártyát viszont lehet, hogy nem egyszerű ilyesmire kényszeríteni.

(#587) ReJim válasza And (#586) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

:U:F:Y
hümm? valahogy érthetőbben???:B

</end.?>

(#588) And válasza ReJim (#587) üzenetére

And
(PH! addikt)

Bővebben: link. Arról van szó, hogy a VGA-vezérlőt rá kell bírni valahogy arra, hogy a tv videójel-szabványával (ami a világ eme szegletén a PAL) fő jellemzőiben kompatibilis RGB-jeleket állítson elő, amit az áramkör kompozit (egy vezeték + GND), bármilyen tv-n megjeleníthető videójellé tud alakítani. Az MC1377 ugyanis nem egy VGA-TV konverter, ami bármilyen felbontású és frissítési frekvenciájú (ráadásul progresszív) VGA-jelből váltottsoros PAL-videót állít elő, hanem ''csak'' egy szimpla RGB-bemeneteket fogadó PAL enkóder.

(#589) dévid

dévid
(újonc)

Gondoltam bedobok én is egy kapcsolást, :D
hátha kell valakinek: ventiszabályozó áramkör
http://biledemon.atw.hu

''A hülye mindig okoskodik, az okos mindig hülyéskedik!''

(#590) Bigya

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

Hu, Sziasztok, de rég jártam erre!

Na mágusok, egyszer volt nekem egy linkem ami által a német Conrad álltal árult cumók kapcsolási rajzát lehetett letölteni. Naaagyon hasznos volt. Belnéztem a német éves katalógusba (kódexméret), megnéztem minek vehetném hasznát, és már pötyögtem is be. Az esetek többségében jöttek a kapcsolási rajzok.

Na most ez nekem kéne, mert elhalálozott a vinyóm!

És mégvalami: kompozit videó jelet szeretnék vga alakítani. Nem találtam netem.
Fordítva van annyi kapcsolás, hogy dunát lehet vele rekeszteni.
De nekem VGA-ra kell!!! Ötlete van valkinek mindkét kérdésemre?

(#591) ReJim válasza And (#588) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

szóval akkor nem sikerülne??? hogyérted hogy mai windows és ás opr? linux? vagy az is ugyanúgy kezeli a VGA-t??
esetleg van valakinek valami egyéb működő kapcs rajza???

</end.?>

(#592) ReJim válasza Bigya (#590) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

netán ez az???
:DD

</end.?>

(#593) Bigya válasza ReJim (#592) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

Az lesz a! HE! :D

Köszönöm ez könnyeben ment mint gondoltam!

ntsc/pal to vga? Van ötleted?

(#594) And válasza ReJim (#591) üzenetére

And
(PH! addikt)

Arra gondoltam, hogy az #588-ban adott linken is van egy memóriarezidens program, ami a kívánt vga-időzítéseket megcsinálja. Ezt szerintem egyrészt nem fogja lenyelni egy mai modern oprendszer, ill. vga-kártya sem. Az ilyen 50Hz képfreki közeli interlaced mód kiment a divatból, egy mai normális vga-monitoron nézhetetlen volna (a régieken is az volt :)). Aztán meg lassan a mai legócskábbnak tekintett használt vga-kártyákon is van tv-out, azok meg úgy ahogy vannak olcsóbbak, mint egy ilyen kvázi vga-tv átalakító. A témában egyébként olvasd el e topik #32-es hozzászólását, elég jól leírja a lényeget. Salazol képein is egy MC1377-est láthatsz..

(#595) And válasza Bigya (#590) üzenetére

And
(PH! addikt)

Composit -> VGA, megkérdezhetem hogy minek? Profi műszaki megoldása hasonlóan bonyolult lehet(ne) a fordítottjának. Kevésbé profi megvalósítása egy belső v. külső tv-tuner. Utóbbiból van olyan is, ami nem usb-s, hanem rögtön vga-kimenete van. Ha egy ilyen tuneren van alapsávi videóbemenet is - ahogy a tunerkártyákon is szokott lenni -, akkor nyert ügyed van.

(#596) naga

naga
(senior tag)

off
Tud valaki elektronikai boltot, ami nyitva van szombaton is? Kellene egy pár Elko.
on
:)

(#597) Bigya válasza And (#595) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

Egy blaupunk navi rendszerem van, és rgb jellel kommunikál a ''monitor''jával.
De van egy rgb bemenete is, amin tolatókamerát tud fogadni.
Át fordítja a képet, meg ilyenek.

De elég drágák a tolató kamerák. Egy sima panelkamera egy objektívval megtenné nekem, de az már nem vga-t nyom ki magából.
(van ami törhetetlen, fűthető, ablakmosós házban van, de aranyért cserébe)

(#598) ReJim válasza Bigya (#593) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

egy svhs -> rgb átalakító kapcs rajzom van:
nem tom sajnos annyira nem értek hozzá, az ntsc/pal az a töbnyire RCA csatis 1 érpáros jel???
mod: hát, most így közelről megnézve, ennek lehet semmi köze a számítógéphez!?! scart, kompozit, svhs van rajt, de monitort hova kötöd???
:U:F

[Szerkesztve]

</end.?>

(#599) And válasza ReJim (#598) üzenetére

And
(PH! addikt)

Hát nem sok ;). Ugyanaz, mint a Te #580-as kapcsolásod, csak visszafelé... Ehhez hasonló minden tv-ben van, csak manapság jobban integrálva. Mert ott épp az a lényeg, hogy a ''becsomagolt'' képjelet elemeire szedjük.

(#600) Bigya válasza ReJim (#598) üzenetére

Bigya
(őstag)
LOGOUT blog

Aham, köszi. Végülis a scart-on van R, G, B, de szerintem az nem ugyan az mint a számítógépeken használt. Eleve a szimkron frekik sem stimmelnek alapból.
Ez is egy kiindulás... kösz

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.