- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankie!
őstag
Igen nekem is feltűnt, hogy a reészletességet többféleképpen lehet értelmezni. Pl. az LP szerintem inkább a zenei részleteket hozza ki minél inkább, míg sokszor a digitális úton a lényegtelen dolgok jönnek át. Emellett ott van a dinamika, amit a CD nem tud viszaadni. Pl. Pink Floydot igazán élvezni szerintem csak Lp-n lehet, bár SACD-n még nem hallottam.
-
boba6
senior tag
mire használnád főleg? (stereo zene/5.1 film/zeneszerkesztés/játék)
ha tisztán zenehallgatás akkor valami külső USB-s DAC
ezen belül a választás függ attól is, hogy hangfalat vagy fejhallgatót fogsz-e használni illetve van-e már valami stereo erősítőd, fejhallgatód, hangfalad... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
-
boba6
senior tag
ha nem félsz külföldről vásárolni akkor ez
ha elkapják a vámon még akkor is 30e alatt maradsz, én ennek egy régebbi változatát vettem, remekitthonról meg a már többek által említett E-MU 0202 vagy 0404 USB, de ezekben lesz nem kihasznált funkció is dögivel
[ Szerkesztve ]
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
perempe
addikt
A DIY erősítő is marha jó: a terminál fórumán, ill külföldi oldalakon rengeteg tervet lehet találni. Én utánépített Naim Nap 250-et hallgattam, és remek. OK, jó alkatrészekből készült.
Ha DIY építéssel jobb hangfalat lehet építeni a kommersz cuccoktól, akkor az erősítőkkel miért volna másképp?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
BluEyes
őstag
"Ami viszont ezen kívül zavar az a teljesítménye 2X200w,könyörgöm minek???!!!"
Mivel már másodszor könyörögsz ezügyben, kérdeznék:
1. A teljesítményen kívül van még egyéb paramétere is egy erősítőnek?
2. Két erősítő között (mondjuk egyik 9W, másik 200W) van vagy lehet-e egyéb különbség a teljesítményükön kívül?
3. Van-e különbség egy 86dB és egy 98dB érzékenységű hangsugárzó teljesítményigénye között?
4. Van vagy lehet-e különbség két zenehallgató ember hangerő- és hangminőségigénye között?
5. Hallottál-e már arról a fogalomról, hogy teljesítménytartalék?
6. Ha egy 200 wattos erősítő hangja tetszik, hogyan vegyek belőle 9 wattnyit? Nem szalámi ez bazdmeg.Kb. még párszáz ilyen rávezető kérdésem van, de szerintem ennyi is elég, hogy be tudd fejezni a könyörgést, és túl tudd tenni magad a dolgon.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
veterán
nos
nekem egy 65ezres erositom van meg hozza 70ezres hangfal +20 ezres hangkari. Ha jol szamolom ez 155 ezer.
Na most haveromnak van egy osregi orion erositoje +vidi hangfalai ami kb 3fillert erhet most Es oszinten megmondva en nem hallok nagy kulonbseget :S persze ez biztos user error . mert egyaltalan nincs jo hallasom -
Tristis
őstag
Igen, az enyém sima. Nos, azt hiszem én már kinőttem a játékból. Most arra fejlesztek, hogy minél halkabb legyen a gépem és biztos vagyok benne, hogy most már csak passzív hűtésű vga-m lesz... Nagyon gépet sem akarok venni mondjuk 4-5 évig, max. még egy 1TB-os winchestert, hogy elférjenek a flac-ok
Audigy 1-et cseréltem le. A hangja: hmm, erről hogy is lehet okosan írni....
Megvallom én nem olyan régóta hifizek, így inkább azoknak a véleményét írom le, akik értenek is hozzá és akik ezt nekem mondták. Ők biztos jobban tudják....
Amikor kinéztem a kártyát, egy elég komoly hifi stúdiós srác nézte meg a kártyát. Azt mondta, hogy szerinte jobb hangja van, mint az E-munak. (Sajnos még nem tudtuk összehasonlítani, de hamarosan ez is megtörténik egy E-mu 1212-vel). A 100.000 Ft alatti új cd lejátszóknál szerintem jobban szól. Én 16k-ért jutottam hozzá. Ez azért is volt jó, mert így több pénz maradt a többi komponensre.Szerintem egy ilyen kártyát az ember nyugodtan megvesz és nem kell azon izgulnia, hogy rosszat vett-e.... Nem romlik el, beolvas mindent stb-stb. Egy fix pont, ami nagyon sokáig ki fog tudni szolgálni. Pl. nekem egy nagyon komoly erősítőm van és abszolút nem érzem azt, hogy cserélnem kellene. Így ahogy van jó, és szeretem hallgatni.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Ebit
addikt
Igen bár integrált erősitőnél is előfordult, a nagy kijelző.
A teljesitményerősitőt azért is nehéz megszerezni,mert a legtöbb esetben a használat érdekében,megvették hozzá, a márka előerősitőjét is,amik általában szintén csúcskészülékek voltak, a tudásuk legjava.
Később többek között ezért tették lehetővé az integráltnál a fokozatok külső , mechanikus szétkapcsolását.
-
Tristis
őstag
Az én erősítőm úgy néz ki, mint egy orosz ezermester asztalának egyik fémelejű fiókja Valahogy mégsem dobom ki az ablakon. Amúgy inkább futurisztikusnak mondanám, mint csúnyának a Kef-et.
Egyébként a tiéd tényleg úgy néz ki, mint egy gázrezsó.
[ Szerkesztve ]
-
DDL
őstag
Jól tudom,hogy 1kHz mérőjellel nézik a torzítást?
Általában. Én már leszoktam erröl. Inkább 10kHz.
Hja csöves erősítő másképpen szól sokkal másképpen...
Hát még két csöves egymáshoz képest! Egyébként ha jól van a rendszer összeállítva akkor szinte mindegy az aktív eszköz elve...
Furcsa egyébként,hogy a készülékekért is képesek szabványok határait módosítani,méréseket pedig egyszerűbbé tenni,hogy beleférjenek.
Ez 30-35 évvel ezelőtt volt jellemző. Ma már kényelmesen lehet paraméterek szintjén kiváló cuccost hekkelni.
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
Ebit
addikt
Igen a végére,ez már nagyon összetett történet lett, bővülő elemekkel.
Megjegyzem nálam is volt ilyen kiépitett rendszer,szgépben,de antenna leválasztót használtam,házilagos kivitelben,valamint az összes kábelt én szereltem,és igy a leirt gondokat ellehet kerülni,de a lényeg,hogy nálam az életvédelmi földelés is tőkéletes. -
DDL
őstag
Hááát a nagyobb Thorens-eknél legfeljebb a Sondek a jobb a Linn-ek közül. Nekem csalódás volt (igen nagy és drága) a TD-125/SME3009 páros után az Axis/AKITO páros. Sajnos azóta sem találok TD-125-öt.
Üdv: DDL
[ Szerkesztve ]
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
Ebit
addikt
Honnan lehetne beszerezni normális lemezeket van erre ötlete valakinek
Bp-en van több hely is,ahol lehet használtat venni ellenőrizhető modon,és itt általában,vankomoly gépi lemezmosás is,valamint kiegészitők hozzá.
rengeteg Kraftwerk,JMJ és egyéb nyalánkságok német nyomású lemezek.
Ezeket jóminőségben betudod szerezni.
A tuningra visszatérve,nyilván a vélemények tapasztalatok,megközelitési modok eltérőek.
-
Tristis
őstag
Majdnem mellettem laksz
Kecskeméten is van egy nagyon dúrva lp-s arc: Victor Audio
Ha szépen megkérsz és úgy áll, még le is hozhatok tőle neked ezt-aztAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Ne haragudj, de nem bírtam kihagyni: Open Stage - Letörtétek a tükrünköt
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Ha LP-znék nekem is ez lenne az első album, amit megvennék. Grat. hozzá!
Most is vannak LP-im, de csak dísznek a falon.Sajna minden pénzkérdés valamilyen szinten.... mondjuk nem is bánkódok, mert fillérekből lett iszonyat rendszerem.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Bizonyára szuper élmény lesz kipróbálni. A hozzá csatlakozó láncnak illenie kell a Sondek különleges minőségéhez, nem kis feladat lehetett összeszedni.
Gratulálok!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
-
törölt tag
Nálam most fordult a helyzet, a CD jobb mint az LP!
LP-nél nálam egyértelműen a hangszedő a gyenge láncszem, az ortofon f15/ff15 kiemel magasban. Nem fáraszt túlságosan, de túlspirázza a magasat. Egy jobb mm hangszedő kellene (mert mc-t rakni ebbe a karba nem ajánlatos), és talán helyre állna a rend.Ettől függetlenül persze LP is abszolút élvezhető a CD-vel szemben, de most már utóbbi a hifibb. Soha nem gondoltam, hogy ide is eljutok egyszer.
Mellesleg eddig azért nem voltam biztos a hangszedőm magaskiemelésében, mert az előző cd-lejátszóm is ugyanezt tette (csak mégis sokkal kevésbé jól tálalva). De mostanában a HFM-et olvasva is azt láttam, hogy az ortofonnak ez az F/FF szériája magasban kiemel, kissé túlélénk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest