Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz perempe #7973 üzenetére

    Ezektől félek. Bár az LM szériával még nem találkoztam személyesen. Ilyenből építettem TDA 72xy verzióval (pontos szám nem rémlik), az papíron 100W, meg hű de jó. Aztán végül az lett, hogy ha a jel vezeték hozzáért valami fém felülethez (pl. a jack dugó közepe a fém kulcsomhoz), akkor abban a pillanatban kipukkadt az IC és kilehelte a lelkét. 3 darab ment így a kukába, aztán hagytam a koncepciót.

    Később jöttek a rendes sztereó erősítők, abból 3-at szereztem be, most így van az 5.1, de így macerás, mert ugye mindegyik kicsit másképpen szól, meg a hangerő állítása is macera.

    Aztán nemrég az Ágoston könyvet olvasgatva elkezdtem gondolkodni egyik komolyabb JLH erősítő építésén, majd mivel a költségek elég tetemesek lettek volna (ugye legalább csatorna páronként külön toroid kell a tranyós erősítőknek, toroidból meg 2-2.5x kell túlméretezni, hogy legyen értelme a dolognak), ekkor került szóba egy ismerősömmel a csöves téma, bár kellett kis idő, meggyőzött, és nem bántam meg, hogy csővel kezdtem foglalkozni. Egyszerűen ez a padlón összehányt erősítőm körbe röhögi mindhárom tranyós erősítőmet.

    Egyébként házimozi erősítőknél azokra gondoltam, amikben rendes, tranyós végfokok vannak, nem 3 darab STK szörny IC.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák