Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zoleexxx

    csendes tag

    Sziasztok!

    A mai nap során sikerült beszereznem egy Samsung HD204UI típusú HDD-t! Olvasgattam neten és nagyon sokan írtak róla véleményeket! Ezekből olyan következtetésre jutottam, hogy mielőtt beüzemelném néhány teendőt kell elvégezni!

    1.probléma: Advanced Format: Ha jól értelmeztem, akkor ennek főként Windows XP esetén van jelentősége! Ott nagymértékű sebességcsökkenésre lehet számítani! ÉN külső merevlemeznek szeretném használni, tehát előfordulhat, hogy Win XP-vel is találkozik a merevlemez, bár alapvetően Windows 7 64-bites változatával használnám tárolásra!

    Ilyenkor mit kellene tennem, hogy az XP-s rendszerekkel se legyen problémája?

    2.probléma: Bad sector: Állítólag, ha az első gyári Firmware van a merevlemezen, akkor hajlamos elég nagy mértékben hibás szektorokat létrehozni a felületen, ami ugyebár elég nagy probléma! Hosszú távon (nem 2-3 év) gondolkozok ezzel a merevlemezzel adattárolóként és ezért nagyon fontos lenne ezt a hibát kijavítani! Ha minden igaz a Firmware frissítés megoldás lehet rá, csak az a gond, hogy laikusként nem tudom, hogy kell megcsinálni!

    Ennek a lépéseit le tudnátok írni, illetve ez teljesen megoldja a problémát?

    Találtam mindkettőhöz egy-egy hivatalos linket! Az egyik az AF-re való, a másik pedig a Firmware frissítés, ha minden igaz! Csak az a gond, hogy nem tudom, hogy kell megcsinálni! De nagyon kellene a megoldás! Bocsi, ha nagy dolgot kérek! De nagyon köszönöm, ha valaki válaszol!
    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák