Én ezt a parázást egyszerűen nem értem. 16 éve foglalkozomk szmt-vel, volt már elég sok winyóm, köztük olyan amelyet nem lehetett megérinteni, olyan tűzforró volt használat közben. Lekopogom, még soha nem szállt el egyik sem, és adatvesztésre sem igen emléxem. Amelyik hibás volt, már rögtön az elején az volt, vittem is vissza cserére, hogy a SMART közeli meghibásodást valószínűsít. Mível csendmániás vagyok, a gépemben egy 1400-an prögő 7000-es AlCu-n kívül nincs más venti (csak az Enermax tápé), a ház rései pedig le vannak szigetelve belülről szivaccsal. A 80 gb-os SP0802-em hőmérséklete idle állapotban kb. 47 fok, a Maxtor 160-as SATA-é pedig 52 fok, az alaplap 43 fokos, a proci 34.
Amikor ráengedtem órákra a disk-defraget a Maxtorra felmegy a hőmérséklete 58-59 fokra is, az alaplapé pedig 52-re. Egyébként gyakran használom tv-felvételre, ilyenkor 1-2 óra alatt 3-4 gigát lementek, de csak egyszer volt lefagyásom, aminek millió+1 oka lehetett.
Amúgy ha valaki megnézi az ASUS PcProbe gyári határértékeit, láthatja, hogy 72-75 fokra van belőve a proci és az alaplap jelzése, szerintem egy winyónak is bírnia kell legalább ennyit. (Ez az én véleményem, de azért óvatosan a kisérletezgetésekkel, főleg mentés nélküli winyókkal.)