Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Nos azt szeretném itt leírni hogy van két vincsi a gépemben a szoba hőmérséklet 25 fok álandó klíma megy
ST3120026A átlag 29 °C max 34
Maxtor 4R080L0 átlag 38 °C max 45-50 ez a vincsi mobil keretben van.

A max értékek természetesen terhelten értendő és nem hűtöm semmivel csak a szoba van hűtve.

Az érdekelne hogy ezek a hömérsékletek mennyire jók illetve másnál mi a hejzet.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#2) Docci válasza zsolt501 (#1) üzenetére

Docci
(senior tag)

Nos nálam a szoba jelen pillanatban:26 fokos.

A Maxtor 30Gb 7200/2MB-en nincs hőmérő ,kb 40-50 fok.
A Samsung 80Gb 7200/8MB sata vinyo jelen pillantban:33 fokos.

Hűtés nuku.

Én is szoktam bénázni,de ennyire azért nem(vagy igen : ) ):

''Az érdekelne hogy ezek a hömérsékletek mennyire jók illetve másnál mi a hejzet.
''

[Szerkesztve]

Erőt s erényt!

(#3) zsolt501 válasza Docci (#2) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

El lett kapkodva arrol nem is beszélve hogy álandóan macerálnak:B

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#4) Docci válasza zsolt501 (#3) üzenetére

Docci
(senior tag)

OK

Erőt s erényt!

(#5) joergie

joergie
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem volt ojan 2* is, hogy a 120-as maxtorom 50 fokra felment, ki kellett kapcsolni a gépet.
Amúgy átlag 44 fokon megy, ugyhogy nagyon sürgősen szükségem lesz egy hűtőre.
a winyó az :''Önnek ezt nem ajánlom'' kategóriába tartozik:DDD

Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589

(#6) zsolt501 válasza joergie (#5) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Hát igen a Maxtor az ijen melegedős a havernak már 2 is megdöglött a melegtöl

(#7) zsolt501 válasza zsolt501 (#6) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Ja és csapágyhibás lett mint utóbb kiderült

(#8) duracell89

duracell89
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem terhelés alatt max 30-35 C idle: 21 C
szntem qrva kevés, lehet hogy ennyire félremér, vagy ezek valós értékeK?
winyó: Samsung SP0802N 80GB 7200rpm

ti mivel méritek? én speedfan 4.13 nevű progival

(#9) zsolt501 válasza duracell89 (#8) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

AIDA vagy EVEREST mind a 2 progi kiírja de nállad szerintem pontatlanok az értékek

(#10) duracell89 válasza zsolt501 (#9) üzenetére

duracell89
(senior tag)
LOGOUT blog

aidaban nem irja ki nekem
amúgy ha ráteszem a kezem, akkor tényleg HIDEG!!! (nem kamuzoktélleg :) )

(#11) Flashy

Flashy
(PH! kedvence)

nekem nincs hőmérő a vinyómba (40G Maxtor, békebeli), és baromira örülök hogy nincs benne :) pont az hiányzik már csak még egy plusz melegedő dolog ami miatt idegeskedjek :D a procimat is ugy kell leimádkozni 60 fölül néha már :)

http://flashy.blog.hu

(#12) zsolt501 válasza duracell89 (#10) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Azt ne feled hogy ami a test hőmérséklet alatt van 1-2 fokkal azt már hidegnek érzed a test hőmérséklet meg általában 36 fok

A szoba klimatizált??

Azt meg nehezen tudom elképzelni hogy ez a vincsi a szoba hőmérséklet alatt dolgozik :DDD

[Szerkesztve]

(#13) duracell89 válasza zsolt501 (#12) üzenetére

duracell89
(senior tag)
LOGOUT blog

okay, vágom
nem, nincs klima
viszont fújja egy silent blade :), bár ez nem ér sokat

(#14) zsolt501 válasza duracell89 (#13) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Attol hogy még fújrá levegőt az egy dolog de az is amit fúj az is szoba hőmérsékletű levegő szóval szoba hőmérséklet fölött kéne hogy legyen és nem alatta.

(#15) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

hát kihűlni nem fognak:D de sztem már 52-55 fok felett már ajánlott hűteni.

Soirée...

(#16) zsolt501 válasza Loretto (#15) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

55 foknál halt el a haver maxtor 120-as vincsije

(#17) Loretto válasza zsolt501 (#16) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

hát igen. biztos nem sok a levegő a dobozában.

Soirée...

(#18) zsolt501 válasza Loretto (#17) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Állítólag egymás után halt el 2 db is és azt monták hogy valami széria hiba volt a csapágyaknál.
Gondolhatod mennyire örült neki ( tele volt filmekkel és zenével )

(#19) Loretto válasza zsolt501 (#18) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

biztos nem lettem volna ideges. most nekem is tele van a 65Giga mindenfélével nem dijaznám ha meghalna nekem.

Soirée...

(#20) duracell89 válasza zsolt501 (#16) üzenetére

duracell89
(senior tag)
LOGOUT blog

nah én ezért nem vennék maxtort soha :(((
samsung a király! csenes, gyors, olcsó, 3év gareeee!! :C

bocsi aki maxtor hívó, bár kevés ilyen lehet

(#21) HM21

HM21
(tag)

Hi!

Maxtor Diamondmax Plus 9 120 giga - jelenleg 26 fok, 12 centis venti alatta 5 volton (Coolink 12V@1100 rpm ---> 5V ?rpm-- alig indul el....).
Hűtés nélkül eddig max 44 fokos volt.

Samsung SP120N3 120 giga - Most 34 fokos, hűtés nékül. Nem is kell neki semmilyen hűtés.:C

De én akkor os a maxtort szeretem:B

ÜDV : HM21

(#22) duracell89 válasza HM21 (#21) üzenetére

duracell89
(senior tag)
LOGOUT blog

nekkem zsír uggían ilyen van Samsung SP120N3 csak 80 gigas szal: Samsung SP80N3 és nekem sem köll hütes
lehet hogy az enyém sem mér félre? :F

(#23) Dufresne

Dufresne
(PH! addikt)

80as Hitachi-m hűtve most 20 fokos
Samsung 120as-é pedig mobilrackben extra hűtéssel most 27

Back to the field!? www.utv.hu

(#24) HM21 válasza duracell89 (#22) üzenetére

HM21
(tag)

Szerintem nem mér félre, ha rárakom a kezem, langyosnak érzem, úgy, hogy 1 darab venitllátor nincs a közelében sem..., viszont a Maxtor hűtés nélkül elég meleg szokott lenni tapintásra.

(#25) zsolt501

zsolt501
(PH! addikt)

Azért meglátszik hogy más csapágyakkal dolgozik a Samsung és mással a Maxtor

(#26) HM21 válasza zsolt501 (#25) üzenetére

HM21
(tag)

Azért melegszik jobban a maxtor, mert gagyi csapágyat használ?

(#27) Admiralis

Admiralis
(újonc)

Samsung SP1213N (120GB) jelenleg 31 fokos. 25 fokos szobahőmérsékletnél.

dell power

(#28) zsolt501 válasza HM21 (#26) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Valahogy úgy csak halgasd meg mikor leál a Samsung illetve a Maxtor a maxtor elég érdekes hangot ad

(#29) Trak válasza duracell89 (#13) üzenetére

Trak
(PH! addikt)

Silent Blade nem sokat ér?:DD
Nekem 2 winyót fúj, és mindkettő legalább 10 fokkal hidegebb azóta.

Amúgy: Maxtor 120GB/2mb DiamondMax plus9 - 29 fok
Seagate Barracuda V - 120/2 35 fok
Mostani adatok.
Legkevesebb ami volt: Maxtor : 25 fok. Seagate 30 fok

Van még egy 60 -as Maxtor rack ben, hűtés nélkül. Most épp 50 fokos.
Múltkor másolgatás közben 58 fokos lett, elkezdtem fújni tűdőből, mert féltem, hogy elfüstöl:)) Túlélte:)

''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''

(#30) HM21 válasza zsolt501 (#28) üzenetére

HM21
(tag)

A samsungot nemtudom meghallani...

Viszont tényleg érdekesen állnak le a különböző vinyók:

Van egy IBM Deskstar 120 XGP 120 gigás vinyóm is, (de ez nincs a gépben, biztonsági mentéseim vannak rajta) az kb 10 másodpercig hallhatóan forog, és folyamatosan lassulva áll le. A maxtor ezzel ellentétben Kb 2-3 másodperc alatt hirtelen leáll, mintha valami fék lenne benne...:F

(#31) MarKoo

MarKoo
(VIP)

Nekem alapon 20°C, használat közben pedig max 24°C.

(#32) duracell89 válasza Trak (#29) üzenetére

duracell89
(senior tag)
LOGOUT blog

egyetértek! friss levegő sokat ér a vinyó alá, ill.fölé fújva

SilentBlade KIRÁLY! :DDD

(#33) zsolt501 válasza duracell89 (#32) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Az biztos sokat számít mármint a friss levegő de ha az a friss levegő is 30 fok felet van nem hiszem hogy sokat javítana.

(#34) luiz187

luiz187
(tag)

Akkor mondok én is egy meleget. Már néha félek bekapcsolni a gépet is, nehogy szénné váljon a vinyó. Egy 120as satás seagata dolgozik állandó 50 fokon, akár netezés közben is. Terhelve nem is tudom mennyi lenne. Van egy régi 30as maxtor a rekkben, amiről csak egy hátsó venti húzza le a meleget, az max 40 körül szokott mozogni. És van egy 120as patás maxtor egy elsőventis rekkben, de az se olyan meleg, ált 45 fok. Hát az viszont igaz, hogy a házban semmi szellőzés nincs, ezért is szoktam inkább levenni az oldalát. A szobában mondjuk max 25fok szokott lenni tűző nappal is.

(#35) Ben Cseng

Ben Cseng
(tag)

Én ezt a parázást egyszerűen nem értem. 16 éve foglalkozomk szmt-vel, volt már elég sok winyóm, köztük olyan amelyet nem lehetett megérinteni, olyan tűzforró volt használat közben. Lekopogom, még soha nem szállt el egyik sem, és adatvesztésre sem igen emléxem. Amelyik hibás volt, már rögtön az elején az volt, vittem is vissza cserére, hogy a SMART közeli meghibásodást valószínűsít. Mível csendmániás vagyok, a gépemben egy 1400-an prögő 7000-es AlCu-n kívül nincs más venti (csak az Enermax tápé), a ház rései pedig le vannak szigetelve belülről szivaccsal. A 80 gb-os SP0802-em hőmérséklete idle állapotban kb. 47 fok, a Maxtor 160-as SATA-é pedig 52 fok, az alaplap 43 fokos, a proci 34.
Amikor ráengedtem órákra a disk-defraget a Maxtorra felmegy a hőmérséklete 58-59 fokra is, az alaplapé pedig 52-re. Egyébként gyakran használom tv-felvételre, ilyenkor 1-2 óra alatt 3-4 gigát lementek, de csak egyszer volt lefagyásom, aminek millió+1 oka lehetett.
Amúgy ha valaki megnézi az ASUS PcProbe gyári határértékeit, láthatja, hogy 72-75 fokra van belőve a proci és az alaplap jelzése, szerintem egy winyónak is bírnia kell legalább ennyit. (Ez az én véleményem, de azért óvatosan a kisérletezgetésekkel, főleg mentés nélküli winyókkal.)

(#36) zsolt501 válasza Ben Cseng (#35) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Én a már mentenék mindent a wincsiröl :Y

Mindenesetre a wincsik nem bírják hosszútávon ezt a meleget.
Amit meg a ASUS PcProbe megad 72-75 fokot azt totál biztos hogy a proci nem fogja bírni mikor az Intel procik 60 - 65 fokig bírják hivatalosan szóval lehet próbálkozni bírni fogja e de én nem reklámoznám ezt.

(#37) Sultan

Sultan
(tag)

Nekem egy Maxtorom van (120Gb+8Mb) egy 12 Cm-es venti hűti elölről és így SOHA NEM MENT 30 Celsius fok felé!!! :DD

Apple fan! :-)

(#38) zsolt501 válasza Sultan (#37) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

Az nagyon jó:C és még hihető is:B

(#39) MarKoo válasza zsolt501 (#38) üzenetére

MarKoo
(VIP)

Nekem is 120GB-os Maxtorom van és nekem sose ment még 24°C fölé. :U

(#40) emre33

emre33
(PH! addikt)

egy 160 Gb samsung sata winyónak a hőfokát milyen porogival tudom megnézni egy via kt600-as lappban ?

(#41) MarKoo válasza emre33 (#40) üzenetére

MarKoo
(VIP)

A DTemp nevű programmal.
Amúgy most nézem, hogy ebben a nagy melegben folyamatos használat mellett 26 °C-os. :B

(#42) emre33 válasza MarKoo (#41) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

rákerestem, és a DTemp progi legutolsó kiadása is 2 éve volt, és tudja ? miközbe a speedfan meg helybe nem tud semmit.. de biztos kirja ha te mondod

(#43) rog válasza emre33 (#42) üzenetére

rog
(PH! kedvence)

biztos jól át akar verni...

(#44) MarKoo válasza rog (#43) üzenetére

MarKoo
(VIP)

:F

(#45) zsolt501 válasza emre33 (#40) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

EVEREST mindent ki ír a wincsiröl.

(#46) zsolt501 válasza MarKoo (#39) üzenetére

zsolt501
(PH! addikt)

És hány fok van a szobában??

(#47) MarKoo válasza zsolt501 (#46) üzenetére

MarKoo
(VIP)

Olyan 25-26°C. Miért?

(#48) emre33 válasza zsolt501 (#45) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

honnan lehet letölteni ?

(#49) G@ben

G@ben
(őstag)

IDE-kártyán levő vinyó hőmérsékletét hogy tudom megnézni? AIDA nem látja, DTemp nem írja ki.

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#50) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Nekem kozvetlenul egymason van ket HDD (mashogy sajnos nem fer a hazba). Egy Maxtor es egy WD. Na most ezek kozott mar bekapcsolasnal is vagy 8 fok elteres van, pedig ugy azert egymast futik jol :). Szoval szerintem ezek ossze-vissza mernek. Meg azert az se semmi, hogy a tobbseg fridzsidert csinal a HDD-jahoz, mert a szoba homerseklet ala vinni ezeket... A legjobb ezekre a hofokokra addig nagy ivben tenni, mig nincs valami bibi. (Nekem kb. 2 eveg hibatlanul, extra hutes nelkul ment a a Maxtor HDD, most a WD miatt azert betettem egy also hazventit, azt ennyi.)

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.