Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#951) Cifu válasza helenne (#950) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Első blikkre? Hát érdekes. Én azért csodát nem várnék tőle. A "kis méretből nagy basszus" egy régi vágya a gyártóknak, de általában inkább csalódást keltő az eredmény. Életben kéne meghalgatni persze, utána lehetne róla csak bármiféle konkrét véleményt alkotni.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!

(#952) helenne válasza Cifu (#951) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

Csodát én sem várok, de a laposnál is lenne aggályom egy kicsit, ha nem írtad volna, hogy bizony jó.;)
...lett volna szupi márványom az FSW-100-ra, de már mindegy.:( ...

(#953) dobolan válasza helenne (#949) üzenetére

dobolan
(fanatikus tag)

Ha használt is lehet, nézz itt is szét:

[link]

Ugyanannyi pénzért magasabb kategóriában nézegethetsz, és legtöbbször még gari is van a cuccokra. :)

Pont van egy eladó Yamaha YST-SW215 30-ért!

---

(#954) cadgers

cadgers
(tag)

Sziasztok!

http://www.jvc-online.hu/product_info.php?products_id=425

Erről mi a véleményetek?
Ezen van külön szub-kimenet, nem tudja valaki?

http://www.youtube.com/watch?v=gjntU-dYqb4

(#955) gog válasza cadgers (#954) üzenetére

gog
(őstag)

ha bejön neked a jvc akkor nem rossz, talán hallgasd meg,
ehhez nem kell sub, nehogy vegyél hozzá,
amúgy tuti van rajta

a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

(#956) vmatyko

vmatyko
(tag)

hahó

adott egy gigabyte p35-ds3-as alaplap, ami 7.1-es és adott egy 5.1-es hangrendszer.
az alaplapi hangot egyenként kell bekötni az erősítőbe? vagy csak az "out"-ot (pl fülhallgató kimenet) az erősítő auxába?

vagy hogy?

(az erősítőt még nem szereztem be...)

(#957) vmatyko

vmatyko
(tag)

jah nehogy félreérthető legyek. a hangrendszer házimozis hangrendszer, szal kell egy erősítő hozzá. (abban is segíthetnétek, hogy milyen erősítőt vegyek)

(#958) Cifu válasza vmatyko (#956) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az ALC 889A elvileg DTS Connect képes, tehát az optikai kimenetére rádugsz egy optikai (TOSLINK) kábelt, a másik vége meg megy az erősítőbe. Aztán beállítod a driverében, hogy optikai kimenet és Dolby Digital Live vagy DTS Connect általi térhangzás. Ez a legegyszerűbb és legjobb megoldás.

Ha analóg akarod összekötni, akkor szükséged lesz Jack -> 2 RCA átalakítókra (front, surround) és jack -> RCA átalakítóra (center és esetleg Sub, ezt így látatlanban nem tudom). Az átalakítóktól aztán RCA - RCA kábelekkel mehet az erősítőbe a hang.

(#959) Cifu válasza vmatyko (#957) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor először is tisztázni kellene, most pontosan mit is akarsz. :)

Szóval akarsz egy erősítőt. Eddig oké, de hangfalaid vannak? Milyen elosztásban gondolkodsz (5.1, 6.1, 7.1)? Mennyit szánsz rá? Mekkora szobába tervezed?

(#960) punish3r válasza Cifu (#959) üzenetére

punish3r
(fanatikus tag)

most láttam (lehet régebb óta, csak most akadtam rá) h elterjedőben vannak az 5.0-s rendszerek is! egy ilyen felveheti a versenyt ugyan olyan árkategórián belüli mélyládával szerelt rendszerrel?

Már a jövő sem a régi...

(#961) Cifu válasza punish3r (#960) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mit értesz az alatt, hogy "elterjedőben"? Eddig is voltak olyanok, hogy 5.0-ás hangfalszett, aztán vehettél hozzá külön mélyládát.

Egyes hangfalak, mint a Yamaha NS-555, -777, Heco Victa 500 / 700, stb. elég komoly mélyel rendelkeznek ahhoz, hogy (relative) kisebb helyen elfogadhatóan szóljanak a robbanások egy filmnél. De igazából nem tudják pótolni egy (megfelelő) mélynyomó által keltett hangzást...

(#962) punish3r válasza Cifu (#961) üzenetére

punish3r
(fanatikus tag)

igazából csak most kezdtem el nézelődni (kissé le vok maradva akkor! aki korán kel keveset alszik alapon :)) ) ilyen témában! csak kiváncsiságból kérdeztem!
más: vmi progival + lehet nézni h hány Hz-re megy le a mély, amit még hall is az ember! v ezt műszerrel mérni kell? :F

Már a jövő sem a régi...

(#963) punish3r

punish3r
(fanatikus tag)

elvileg a mélynyomómat 300W-al meg lehetne küldeni?! kötve hiszem...
nem vágom sajna! :B

Már a jövő sem a régi...

(#964) Cifu válasza punish3r (#962) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ahhoz már azért spéci cucc kell, süketszoba és egyebek. Kétlem, hogy egy sima mikrofon meg valami szoftver reális eredményt adhat...

(#965) Cifu válasza punish3r (#963) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem, az elvi max. szinuszos teljesítménye 300W. Viszont a hangkeltők egyik sajátossága, hogy általában a hangerő (és teljesítmény) növelésével elkezdenek egyre jobban torzítani.

(#966) vmatyko válasza Cifu (#959) üzenetére

vmatyko
(tag)

aham kell egy erősítő (én olyan házimozi erősítőket néztem amilyeneket a házimozi szettekhez adnak, tekintve hogy 5x40W + 100W sub-os hangafalaim vannak (6 ohm) (a philips lx8200-es házimozi szett hangfalai).

ezzel válaszoltam is a kérdésekre.

azért a házimozi csomagok erősítőiben gondolkodom mert azok sokkal olcsóbbak,
kérdés hogy elég jók-e. amúgy 5x4 méteres a szoba.

(#967) Cifu válasza vmatyko (#966) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tartok tőle, hogy ugyanaz lesz a problémád, mint Helenne-nek. Ő is hasonló megoldást keresett, de a mélynyomója passzív, márpedig az erősítők jó része csak aktív erősítőt tud meghajtani. Vagyis valószinüleg új erősítőben kell gondolkodnia.

Ha olcsón akarod megúszni, akkor 44e Ft körül kapható a Yamaha RX-V361 5.1-es erősítő. Aki az ismerősök közül ilyet vett, az általában meg volt elégedve vele. Itt megnézheted a kézikönyvét (PDF).

A számítógéppel való összekötéshez egy TOSLINK kábel kell csak, azért a biztonság kedvéért nézd meg szerintem a hangkártya driverét, de kell lennie DTS Connect és DD Live támogatásnak.

(#968) vmatyko válasza Cifu (#967) üzenetére

vmatyko
(tag)

nekem aktív mélyládám van.

de 44nél jóval olcsóbban akarom megúszni :)
használt házimozi együttesekből csak a fejegységet akarom megvenni

megnéztem van optikai ki/bemenet a hangkarin, gondolom majd ha be is lesz dugva, akkor
felajánlja a választást a driver (amúgy van audio i/o fül a menüjében)

(#969) Cifu válasza vmatyko (#968) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor sajnos nem tudok igazán segíteni, az ilyen egybeminden házimozi rendszerekhez nem igazán értek. :)

(#970) gog válasza vmatyko (#968) üzenetére

gog
(őstag)

szerintem ha pc-t használsz annyira nem fontos házimozi erölködő igazából, már a fele megvan a pc-be ahhoz elég lenne x-számú analóg erősítő(pl.: végfokok)
de nem akarlak összekeverni

(#971) vmatyko válasza gog (#970) üzenetére

vmatyko
(tag)

értem én. mondanál egy pélát olyan végfokra ami 5x40w + 100w sub-ot kihajtja?
mert nézegettem de nem találtam ilyet

(#972) gog válasza vmatyko (#971) üzenetére

gog
(őstag)

center
elsők+hátsók
a subládába meg bele van építve
a táp és esetleg a hangerőszabályzás kérdéses,
egy rock 6000 30rugó
:D

(#973) vmatyko válasza gog (#972) üzenetére

vmatyko
(tag)

de ezzel a centert nem tudom bekötni.
és gondolom olyan autóvégfok nincs is ami 5.1-es :D

ajánlottak egy jvc fejegységet amiből kivették a dvd olvasót de az erősítője jól működik, csak az a baj hogy 5x30w-ot tud csak.(viszont 6k) ez gáz?

(#974) gog válasza vmatyko (#973) üzenetére

gog
(őstag)

miért is?
5.1=5darab mono és egy sub csatorna(ezt nem kell erősíteni mert minden ládában ott a végfok)
a center meg a sub egy dugón jön ki csak nem bal és jobb, hanem center és szub

(#975) vmatyko válasza gog (#974) üzenetére

vmatyko
(tag)

ok de 30-ért már használtan kapok egy frankó yamaha erősítőt, az meg azért jobban mutat.
a másik hogy ilyen 10-15k körüli megoldást keresek :D

(#976) gog válasza vmatyko (#975) üzenetére

gog
(őstag)

szerintem minőségben tuti nem a jama nyerne,
viszont a egybe cuccos digitátlist tuti megenné,
amúgy nem hiszem hogy gázos lenne, hogy csak 30W
pl. én most a kicsi monitor 110-eseket egy régi sztereó philips-ről haználom ami 8-10W-s és jól megbírkózik vele pedig min. 20W kéne neki papíron
ki kéne próbálnod a jvc

(#977) gog

gog
(őstag)

á már el vagyok fáradva, kimaradnak a betűk meg ilyesmi :D

(#978) vmatyko válasza gog (#977) üzenetére

vmatyko
(tag)

jó köszönöm, rábeszéltél az egybecuccosra :)
:R

még nézelődöm hátha találok vmi jobbat, aztán max pár nap mulva megveszem a jvc-t

(#979) punish3r válasza Cifu (#965) üzenetére

punish3r
(fanatikus tag)

köszi szépen! majd ha a jövőben lecserélem a cuccost vmi komolyabbra, akk veszek csak erősítőt!

Már a jövő sem a régi...

(#980) helenne válasza Cifu (#951) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

Nah, úgy néz ki, mégis sikerült beszertezni az ország utolsó kifutó Yama YST-FSW100 mélynyomóját! Csak elújságolom, mert örülök neki! Vagy holnap, vagy hétfőn meglyön! :C :C :C :C :C

(#981) helenne válasza helenne (#980) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

Hűűű, ennyire már nem örülhetek :B .............. megjön. :D

(#982) vmatyko

vmatyko
(tag)

sajnos nem lett jó a jvc 'egybeminden' erősítő, mert nem müxik...

tudtok mondani boltokat vagy neten forumokat ahol lehetne ilyet kapni (kompakt házimoziból a fejegységet)?

a nagyobb aprokon/aukciós oldalakon már átrágtam magam.
hificity is megvolt.
és ma voltam a király utcában is...

mondjatok pls még sokat, használt műszaki boltokat budapesten stb...

need backup :)

(#983) Cifu válasza helenne (#980) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Grat, remélem kielégíti az igényeidet, és elégedett leszel vele! :C

(#984) gog válasza helenne (#981) üzenetére

gog
(őstag)

:D

(#985) Ninoka

Ninoka
(tag)

Ezennel csatlakozok én is a fórumhoz.:) Vettem egy Yamaha RX-V459-et. Most én is hangfal gondokkal küzdök. Már van két front, igaz, hogy jó régiek, kb 20 éves videoton hangfalak, de szerintem jól szólnak. Még kellene egy center, meg két hátsó. Ismeri valaki a SAL 3610S és a 3610C hangfalakat? Nem akarok túl sokat rákölteni, és eddig ezeket találtam a legolcsóbban. Csak kérdés, hogy érdemes e megvenni? Vagy inkább egy yamaha vagy magnat az olcsóbb kategóriából?

(#986) Cifu válasza Ninoka (#985) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

MEnnyit szánsz rá? Milyen inpendanciájúak a Videoton hangfalaid?

(#987) Ninoka válasza Cifu (#986) üzenetére

Ninoka
(tag)

Minél kevesebbet:) Persze azért fontos, hogy ne legyen doboz hangja. Eddig egy kompakt 5.1es rendszerem volt, de annak műanyagból voltak a hangfalai. Gondolom annál a SAL is jobban szól.
A videotonok 8 ohmosak, és amit néztem SAL az is 8 ohmos. Elméletileg az erősítőt át lehet állítani 4 ohmosra, de valószínűleg nem lehet keverni a hangszórók ellenállását.

(#988) Cifu válasza Ninoka (#987) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezért kérdeztem, mert a Yamahának vannak center + surround szetjei, de azok 6 ohmosak. És tényleg az a lényeg, hogy lehetőleg azonos inpendanciájúak legyenek.

Itt akad pár lehetőség, a Pioneerok is 8 ohmosok.

Amit még szerintem megérné esetleg meghalgatni, azok a Rubicon centerei és hátsó sugárzói. Azok sem húzósak.

A SAL-ról nem sok jót olvastam, illetve amit hallottam tőlük, az nem volt túl meggyőző. :S
Az persze tény, hogy szűk keretből nehéz csodát művelni.

(#989) Ninoka válasza Cifu (#988) üzenetére

Ninoka
(tag)

Igen, én is nézegettem ilyen szetteket, és lehet, hogy hülyének tűnik a kérdésem, de jó az ha egy hangfalban 8 centis hangszórók vannak? Én mindig azt hittem, hogy minél nagyobb benne a mélynyomó, annál nagyobb a sávszélessége. Persze tisztában vagyok vele, hogy egy centernek vagy egy háttérsugárzónak nem az a feladata, hogy dübörögjön belőle a mély, de azért a szövegnél sem mindegy, hogy hogyan szól. És őszintén szólva nem hiszem, hogy egy kis méretű hangszóró képes mély hangok kiadására.

(#990) vmatyko

vmatyko
(tag)

segítsetek pls.

adva van egy vga kari svideoval összekötve a tv-vel.
egyben megjelenít mind a kettőn.

a probléma ott kezdődik ha elindítok egy filmet, mert
akkor a monitotomon látszik, de a tv-n nem.
(akkor is ez van ha ablakban fut meg akkor is ha teljes képernyőn)
(flash videokat látom)

mi lehet a baj?

(#991) vmatyko

vmatyko
(tag)

sikerült a beállítás... nvidia driverben kellett ügyködni :)

(#992) Cifu válasza Ninoka (#989) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kérdeztem, hogy mennyit szánsz rá, de nem adtál választ. Innentől kezdve értelemszerűen az olcsó szetteket nézegettem neked.

Egyébként igen, bizonyos szintig számít a hangszóró átmérője, de nem feltétlen ökölszabály, hogy a nagyobb átmérő a jobb. Hangszóró és hangszóró között is vannak komoly eltérések, ráadásul az sem mindegy, milyen dobozba van berakva az a hangszóró. Hallottam már 17cm-es átmérőjű mély/közép hangszóróból gyatra és gyenge mélyhangokat, és 12cm-esből brutálisakat.

Az FSW-100-as mélynyomómba is csak 16cm-es hangszóró van, mégis jobban szól, mint az olcsó, 20cm-es (és pár 25cm-es) hangszóróval szerelt mélynyomók többsége.

Ha komoly mélyeket akarsz, akkor azt úgyis a mélynyomó fogja kiadni, nem a hangfal. Emiatt nem is probléma, ha a hangszóró csak 60-80Hz-ig megy le - ha van mellette mélnyomó. Persze onnan is meg lehet közelíteni, hogy egy jó mély hangszórókkal felszerelt front mellé nem szükséges mélynyomó. :)

Ajánlanám a Yamaha NS-333 vagy a Heco Victa 300-as hangfalakat és az ezekhez való centereket, mert ezeknek van azért mélyük is, csak ezek 6 ohmos hangfalak... :S

(#993) Ninoka válasza Cifu (#992) üzenetére

Ninoka
(tag)

Igen, én csodálkoztam is, hogy ezek nem 20-30 Hz-től kezdve működnek. Nekem azért is lenne fontos, hogy viszonylag jól szóljon belőle a mély, mert nem akarok külön mélyládát venni. A két front hangfalban van két 25 centis mélynyomó, az nekem bőven elég, viszont az csak elől szól. Ha hátsó és a center hangfalak is hasonló képességűek lennének akkor az jó lenne, de ez csak álom. A 6 ohm meg nem olyan vészes, mert beállítom az erősítőt 6 ohmosra, és akkor legfeljebb a két front sugárzón nem lesz akkora teljesítmény a kisebb terhelés miatt. Gondolom ez még a kisebbik rossz, mint ha 8 ohmosra állítom, de a hangfal csak 6 vagy 4.
Én csak azért kérdeztem a SAL-t, mert abban 13 centis a mélyközép, szemben a többi 8-10 centis hangszórókkal. Persze ez még nem jelent semmit, mint ahogy te is írtad. De eddig nincsenek túl jó tapasztalataim a kisméretű hangszórókkal. A régi rendszeremben 6 centis hangszórók voltak, az összes hangfalban (kivéve a mélyládát), és azok nagyon bénán szóltak. Tehát én eleve ebből indulok ki.

(#994) gog válasza Ninoka (#993) üzenetére

gog
(őstag)

A csatornák hangerejét külön-külön lehet állítani, mivel pl., ha nem mind egyforma mind akkor db-re se azok valszeg.
Centerre csak a beszéd fog menni(filmeknél)
A hátsók meg olyan nagyon sokat nem szoktak menni álltalában, ha nem akarsz azokon is zenét hallgatni, akkor nem fontos oda valami nagyágyú.
Nekem van 110-es magnatom és nagyon baráti hangja van, nincsenek persze durva mélly hangjai, de azért meglepően jó mély hangja is van, hiszen fából van és tiszteségesen meg is van tervezve.

(#995) Cifu válasza Ninoka (#993) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A mély hangoknak nem nagyon van irányérzéke a hallás szempontjából, tehát annyira ne akarj a hátsó szateliteken komoly mélyeket hallani.

Szerintem ne keverd a hangfalak inpendanciáját...

(#996) Ninoka válasza Cifu (#995) üzenetére

Ninoka
(tag)

Ok, akkor egyformákat veszek, valszeg Yamahát. Egyébként van pár 5.1-es koncert dvd-m, ahol bizony minden csatornán jön mély. Persze filmeknél tényleg nincs jelentősége, és legtöbbször azt hallgatok vele.

(#997) Ninoka válasza Ninoka (#996) üzenetére

Ninoka
(tag)

Akarom mondani nem yamahát, mert abból csak 6 és 4 ohmosat találtam. Hanem MAGNAT MONITOR CENTER 210. Ez árban baráti, és nem tűnik rossznak. Csak egyet nem értek. Néztem egy helyen, és ott azt írják, hogy 4-8 ohm. Ezek szerint kétféle változata van?

(#998) Cifu válasza Ninoka (#997) üzenetére

Cifu
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem, ezek a hangfalak úgy vannak készítve, hogy elvileg elmennek akár 4, akár 6, de akár 8 ohmos erősítővel is, és nem nyírják ki az erősítő végfokait. ha ezen tartományon belülre vannak kalibrálva.

(#999) helenne válasza Cifu (#998) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

te astán extra szakember vagy! hihhhhetetlen, hogy ennyi mindent tudsz!:O:O:O honnan van ez a rengeteg tudományod? minden tiszteletem előtted!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :R :R :R :R :R

(#1000) helenne válasza helenne (#999) üzenetére

helenne
(kvázi-tag)

csodálkozás akart lenni, de hogy a : O-ból hogy lett sírás??????....... , az röhejes. :DD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.