Kérdeztem, hogy mennyit szánsz rá, de nem adtál választ. Innentől kezdve értelemszerűen az olcsó szetteket nézegettem neked.
Egyébként igen, bizonyos szintig számít a hangszóró átmérője, de nem feltétlen ökölszabály, hogy a nagyobb átmérő a jobb. Hangszóró és hangszóró között is vannak komoly eltérések, ráadásul az sem mindegy, milyen dobozba van berakva az a hangszóró. Hallottam már 17cm-es átmérőjű mély/közép hangszóróból gyatra és gyenge mélyhangokat, és 12cm-esből brutálisakat.
Az FSW-100-as mélynyomómba is csak 16cm-es hangszóró van, mégis jobban szól, mint az olcsó, 20cm-es (és pár 25cm-es) hangszóróval szerelt mélynyomók többsége.
Ha komoly mélyeket akarsz, akkor azt úgyis a mélynyomó fogja kiadni, nem a hangfal. Emiatt nem is probléma, ha a hangszóró csak 60-80Hz-ig megy le - ha van mellette mélnyomó. Persze onnan is meg lehet közelíteni, hogy egy jó mély hangszórókkal felszerelt front mellé nem szükséges mélynyomó. 
Ajánlanám a Yamaha NS-333 vagy a Heco Victa 300-as hangfalakat és az ezekhez való centereket, mert ezeknek van azért mélyük is, csak ezek 6 ohmos hangfalak... :S
A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívűl másra is lőhetnek!