Kobgen átka - nincs benne hely, viszont egy papírvágó ollóval lehet szabdalni a házat 
http://sites.google.com/site/nigrach/

Kobgen átka - nincs benne hely, viszont egy papírvágó ollóval lehet szabdalni a házat 

Az nem a Trabant? ![;]](/dl/s/v1.gif)
* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

ja azis ilyen, de abból lehet legalább szánkót csinálni 
Hehehe! Jó a táp rögzítése!! 
Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.
jelentem a 2oldalú ragasztó eddig helyén tartotta a ventit
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

Egy gyári barkács az első képen!
[link]
Egy neves gyártótól!

ohh my god...... valaki ennyire nem szereti a számítógépét??
aztamindenit 

Szép...

egyszer elhozta a gépét lanpartira, és valamiért nem indult el az első gombnyomásra, hát megértük 2-en lefogni hogy ki ne dobja az utcára (eléggé ki van gyúrva a srác)

Gondolom akkor a ház tetejére a lyukat puszta kezével vágta ki 

Lehet hogy ő Chuck Norris,aki a kezével vág lemezeket?
* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

farankó

Én ma kezdtem el átépítgetni egy régebbi szerverházat,ami a szobámban csücsült már egy ideje.
Sufnituning kezdeti lépések -ebből lesz a MODDOLT kuckó
Nem szeretnék Frankensteint játszani,úgyhogy ha adnátok egy két tippet azt megköszönném 

Egy tökéletes sufni tuning alany.
Hajrá ez már csak jó lehet 
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."

Ma folytatódott a hadművelet a ház FESTÉSÉVEL
.
részletek
alakulgat alakulgat!
nem lessz ez rossz na! csak így tovább!

Próbálkozok nem annyira radikális megoldásokat találni, mint előttem egy-két kollega a befőttesgumikkal és ragasztóval.Nem piszkáláskép,azok is nagyon "egyediek"
lettek,csak én időtállóbb megoldásokra törekszem.
[ Szerkesztve ]

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

Ez nem is gány! Szerintem szép
Csak az a ragasztó nem kéne oda 
De az első ventinek nincs is leragasztva az oldala.. 
[ Szerkesztve ]

első venti még feketével van ragasztva, csak az elfogyott 
**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

Ja, most már látom..
De jó, mert úgy látszik, minthogyha az csak árnyék lenne.
ez vajon működik fordítva is?
arra gondolok ha kifele fújja a levegőt a venti.

??
ha kifelé tettem fel a ventit, akkor eleve nem volt hangos, szóval ahhoz gányolásra se lett volnta szükség

Nem tudom, hogy jó helyre írom-e de azért felteszem a kérdésem. Adott egy tápventi. Csak az a baj, hogy csak két vezeték (piros+fekete) jön ki belőle. Valahogyan rá kéne eszkábálni a 3 vezetékes (piros+fekete+sárga) csatlakozót. Melyik vezetéket melyikkel kössem össze?
Előre köszi a válaszokért. (kérem csak az írjon aki biztos a dolgában, nem akarom hogy vmi elfüstöljön)
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

Ja és ha azt akarom, hogy hűvösebb legyen a cuccoknak a házban akkor hátulra , hogyan szereljem be a ventit? Kívülről szívja a friss levegőt, vagy inkább belülről szívja ki minél hamarabb a meleg levegőt?
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

Attól függ, milyen meleg van a szobádban. Ha mondjuk megy klíma vagy ilyesmi, akkor befelé fújja, ha meleg van, akkor ki belőle.
Én úgy csinálnám, hogy előre rakok egy szívót, ami beviszi a házba a levegőt, hátulra pedig egy olyat, hogy vigye ki a házból a levegőt. Így mindig járni fog a gépben a levegő.

Igen ám csak elől nincs hely ventinek. Egyedül a processzor ventije kapja kintről a friss levegőt a ház oldalán keresztül egy ilyen tölcséres megoldással. Így is van értelme a hátul kifújó ventinek? Mondom mindenképpen azt szeretném hogy hűvösebb legyen a házban.

Jó lehet, igen, legalább a koszos levegőt kiviszi a házból.

Üdv! Tegnap összeütöttünk mi is egy kis gányolást. Hosszas kínlódás után sikerült szereznem egy Thermalright IFX 14 processzor hűtőt ( thx ohs ! ), de már előre tudtam, hogy a hátlapi ifx 10 borda nem fog elférni a házam merevítő lemezétől. A ház egy Aerocool aeroengine 2 black.
Ezen a képen az eltávolítandó felület látszik a satuban. [link]
Második képen testvérem erőszakolja meg a lemezt egy vasfűrésszel:
[link]
Látkép a szerelőasztalról:
[link]
Egy kis reszelés hogy mégiscsak dizájnos legyen :
[link]
A kívánt lyuk :
[link]
Közben én felszereltem az alaplapra az ifx 10et :
[link]
Beszerelve a házba:
[link]
Gond adódott a tápegység kábeleivel így tesa ragasztóval leszorítottam a kábeleket:
[link]
[link]
Ezek után elhelyeztünk egy áthidaló lemezt 2 db önmetszős csavar és egy furó segítségével:
[link]
[link]
[link]
[link]
A szörnyeteg beszerelve vga nélkül :
[link]
Majd teljes pompájában :
[link]
A házban van jelenleg 1 db TR ifx 14 proci hűtés , ifx 05 sli NB hűtés, HR 03 gt vga hűtés és az ifx 10 backside cooler.
Ennyi volt a mi kis gányolásunk 
[ Szerkesztve ]
szemály szerint kíváncsi lettem volna hogyan kell felszerelni azt a hátsó bordát...

Abban nem volt semmi gányolás azt szabályszerűen helyeztem el, egyik kezemmel tartottam az alaplapot meg a blackplatet a másikkal meg csavaroztam a proci felől de a hivatalos oldalon nagyon jó a leírás a felhelyezésről : [link]

hmm...Mostanába nem sokan fúrnak,faragnak otthon úgy látom(tisztelet a kivételnek
).Még én is leragadtam a festésnél 
[ Szerkesztve ]
üdv a klubban;>
hát, ez jó volt
én konkrétan a cm690ben meghajtogattam az IFX10et hogy beférjen. ez egy "picit" durvább gányolás volt, ámde vágás nem volt, csak a hűtő a végére 30fokot zárt be az alaplappal és a ramok fölé hajlott.
mindenesetre lassan kiadhatnák annak az 5 háznak a listáját, amelyikbe vígan és fütyülve be lehet dobni a cuccot
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

Ez nagyon durva: [link] 
Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.

Hali!
Na én már írtam korűbban, hogy tervezek egy nagyobbacska pojektet, mivel szereztem egy régi nagy torony házat és a koncepció szerint egy sztereo hangszórópár lesz beleépítve egy kis erősítővel, meg hát ugye alatta a gép is benne lesz. Dizájn - hobby célokból csinálom, majd iugyekszem dokumentálni az eseményeket. Szerintem lesz mit...... 
No majd a jövő héten elkezdem és talán jövő hétvégén már képeket is tudok felrakni, az aktuális állapotokról.
Na majd jelentkezem!
By-by! 
(= Zala =)

Hajrá!! Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. 
[ Szerkesztve ]

Hogy finoman fogalmazzak: Holy shit!!!
Némi kreativitás meg egy pár tekercs ipari ragasztószalag....

Hát ez tényleg nagyon durva! 

Te jó ég!
Elég morbid ötlet
, kicsit bénán néz ki még egy Codegen házhoz képest is de azért respektáció 

Sikerült vmi tanulni a nagyoktól hogy jól süljön el a géped? (volt róla szó korábban)

Hát nem tom milyen nagyokról beszélsz, de érdeklődtem igen, és jól állnak a dolgok.
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet (esetleg milyen anyaggal) leárnyékolni egy hangszórót?
Valakinek valami ötlete? Ha nincs megoldom, csak hátha van erre valami szakszerű cucc, amiről én nem tudok. 
(= Zala =)
Mágnessel. Értelem szerűen az ellenkező irányúval. 
Utólag nehezen kivitelezhető, házilag szinte lehetetlen...
"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

Xmodule linkelte, gondolom ide is befér:
Áh, ez kész. De a faszi is 
"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

???
azt mégis hogy gondolod? 
Amúgy meg mágnesesen árnyékolni legobban valami ferromágneses anyaggal ( pl.: acéllemez, lehetőleg 1 darabból hajot - mágneses erővonalak vezetése) vagy para mágneses anyag ( pl.: alulemez vagy jó sok alufólia - mágneses erővonalak taszítása, árnyékolása).

Kicsit fura nekem hogy raknak rá egy rakás ventit hogy halk legyen.

Szóval egyszerűen körbetekerem egy rakás alufóliával a hangszóró hátulján a mágnest és annyi????
VAgy én ezt most nem pontosan értem! 
(= Zala =)

Pedig van ilyen mágnes. Pl. nekem. Házi gyártmányú a front páram, és mikor mondtam a tagnak, hogy házimozihoz lesz, közel a tévéhez, hozott négy ilyen mágnest a magas és középekhez. Kimondottan erre a célra készült- 2-3 méretben- , szépen dobozolva asszem Visaton gyártmány. Pill.ragasztó simán elég neki. Amikor az első megvolt, odatettem a tv-hez és tökéletes lett. Semmi konvergecia hiba.
[ Szerkesztve ]
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

Esetleg meg tudnád mondani, hogy honnan szerezhetnék ilyent? 
(= Zala =)

Keress rá a Visatonra és hívd fel őket. Ez korong alakú egyébként, és természetesen azonos pólussal kell ragasztani a hangszóró hátuljára (amikor taszítják egymást).
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix