Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#501) pigatt

pigatt
(őstag)

eredmény
Felkerült az i-re a pont az első rács személyében!

[ Szerkesztve ]

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#502) shtml válasza pigatt (#498) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Jól néz ki az a monstrum, ezt annak ellenére el kell ismernem, hogy én az egyszerűbb stílusú házakat kedvelem.

Összesen mennyit fogyasztanak a fénycsöveid? Ha a fő tápod amúgy elviszi a csöveket, akkor talán egyszerűbb lett volna eléjük tenni egy kis zavarszűrést.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#503) pigatt válasza shtml (#502) üzenetére

pigatt
(őstag)

Nem a fogyasztás votl itt a lényeg hanem az ötlet és a megvalósítás!

ASUS; Intel; EVGA; Mushkin; Cooler Master; Corsair; Western Digital; OCZ; Logitech; Roccat; Plextor; Samsung

(#504) Gabboo

Gabboo
(tag)

Üdvözlet!

Nekem is van az otthoni gépemben egy-két trükkös megoldás, majd csinálok róla képeket (de csak jövő hét pénteken érek haza...).

pigatt: Nagyon tetszik a házad, szépen sikerült. Mi volt a kiindulási alap?

Bye: Gabboo

--< Ha az élet csak citromot ad, csinálj belőle limonádét! >--

(#505) pigatt válasza Gabboo (#504) üzenetére

pigatt
(őstag)

Ilyen volt!

(#506) Dimitryj válasza pigatt (#494) üzenetére

Dimitryj
(fanatikus tag)

Szép munka!
Nice!!! :D

http://sites.google.com/site/nigrach/

(#507) Gabboo válasza pigatt (#505) üzenetére

Gabboo
(tag)

Ahan. Nagyon szépen lefestetted, és átalakítottad.
Viszont én elsősorban a típusára lettem volna kíváncsi.
Meg tudnád mondani, hogy kicsoda ő?

(#508) pigatt válasza Gabboo (#507) üzenetére

pigatt
(őstag)

Fogalmam sincs róla! Codegen hivatalos oldalán nem találtam már ezt a típust!

(#509) Gabboo válasza pigatt (#508) üzenetére

Gabboo
(tag)

Nagy kár. Azért köszönöm, hogy megpróbáltad! :R

(#510) pigatt válasza Gabboo (#509) üzenetére

pigatt
(őstag)

De ez valami nagyon régi típus lehet, mert 300W-os Codegen táp volt benne eredetileg arra emlékszem!

(#511) Gabboo válasza pigatt (#510) üzenetére

Gabboo
(tag)

Huh, az nem semmi. Nekem egy 400-as Codegen van most az otthoni gépben, egész szépen elketyeg vele a masina.

(#512) ReJim válasza pigatt (#510) üzenetére

ReJim
(őstag)
LOGOUT blog

a 300watt miért nagyon régi? nagyon réginek akkor mondanám, ha valami XT/286/386/486-os lenne. AT-s táppal... :F

</end.?>

(#513) Matthu válasza KillHates (#495) üzenetére

Matthu
(fanatikus tag)

Hali!

THX :R Nem nagyon használnám amúgy sem a tv kimenetet. Bár lehet be lehetne passzírozni a dugót :DDD

www.youtube.com/molnarmate

(#514) Matthu válasza pigatt (#494) üzenetére

Matthu
(fanatikus tag)

Szép nagyon! Ügyes vagy! :K

www.youtube.com/molnarmate

(#515) Gabboo válasza ReJim (#512) üzenetére

Gabboo
(tag)

Igaz. Nem is annyira a 300W, inkább a ventilátor lehet a meghatározó. Ha jól tudom, akkor az újabb modellek (amiket a házakhoz adnak) mind 12 cm-es ventivel vannak szerelve, a régebbi szériákon 8 cm-es volt. De ha nem jól tudom, javítsatok ki.

[ Szerkesztve ]

(#516) pigatt válasza ReJim (#512) üzenetére

pigatt
(őstag)

Igen igazad van, hogy olyan régi, csak abból indultam ki, hogy manapság az ilyen nagy monstrumokba nem 300W-os tápot szoktak tenni.

(#517) Boci_83

Boci_83
(őstag)

Hatalmas a topicnak! Berosálok! Nagyok vagytok srácok! :C :R

Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

(#518) didyman

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ATX to ATX1.3/ATX2.0, molex to 2x molex/molex+SATA átalakító. Nélkülözhetetlen szervizeléshez :D

[ Szerkesztve ]

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#519) OC válasza didyman (#518) üzenetére

OC
(őstag)

Üdv Mindenkinek!

didyman "alkotásán" (ami gyanítom, nem az Ő keze munkája, ezt saját érdekemben remélem :DDD 9 felbuzdúlva, belinkelem az indulási gondokkal küzdő FSP Zenek egyszerű, hatékony kiegészítőjét, mely egy másik topicban már sikert aratott anno.
Bemutatom a ZenStarter-t:

[ Szerkesztve ]

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#520) Thrawn válasza OC (#519) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Different songs for different moods.

(#521) didyman válasza OC (#519) üzenetére

didyman
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nézd. Egy jó suszternek a cipője lyukas :D
Most össze kellett dobni valamit hirtelen ghost-oláshoz egy barebone géphez, amiben nem volt elég tápcsati két vinyóhoz. Ha meg már az ember építkezik... :DDD
PCIE tápcsatim nem volt, merthogy nem tudok miről letermelni és nem vettem utolsó boltkörúton :D
Forrasztva van egyébként, csak szigszalag volt idebenn, hőzsugorcső meg nem :D
A csati előtt azért van, mert a lábak előseretettel mozdulnak el annyira, hogy képtelenség bedugni, játszadozni kell vele. No, ezért bedugott állapotában körbetekertem, ettől stabilan helyén marad és nincs játszadozás :D

[ Szerkesztve ]

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#522) KillHates válasza Boci_83 (#517) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönjük! Csatlakozz Te is hozzánk valami szörnyűséggel!

Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.

(#523) KillHates válasza didyman (#518) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hehe! A mindentudó kábel!

(#524) Boci_83 válasza KillHates (#522) üzenetére

Boci_83
(őstag)

Hát régen kutya dolgokat műveltem, de mostanában valami megváltozott..! :DDD
Mindent szétszedtem ami gyári volt, és tákoltam belőle valami használhatatlant..! :C :W

Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

(#525) Hemi 426/RT válasza pigatt (#501) üzenetére

Hemi 426/RT
(fanatikus tag)

tényleg nagy baró! :DDD

Csere érdekel komoly cucokra? Mik azok a Cucok?? "a cucoknak két alfaja van. Az egyik komolytalan mindenhol megtalálható. a másik alfaja a komoly(cucokusz komolyikusz) na ez van neki ez sokkal ritkább" By:5teve

(#526) joi29

joi29
(őstag)

-Ez nem az enyém de esküszöm csinálok egyet: Wi~fi antennna házilag.

[ Szerkesztve ]

(#527) Oibacsi

Oibacsi
(őstag)

Sziasztok! Tegnap csináltam egy tartalék procihűtőt némi fbs és egy kombigép segítségével:
[íme]
Kivágtam egy 92-es ac venti keretéből magát a ventit és felragasztottam, sorry a képminőségért.

[ Szerkesztve ]

Mottóm: Ami nincs a jelútban, az nem ront a hangon!

(#528) Hemi 426/RT válasza joi29 (#526) üzenetére

Hemi 426/RT
(fanatikus tag)

és még a reklám is belefért! mindjárt tolok is kis chipset!
jó képü ha azt vesszük még impregnált is a doboz de pofás!

Oibacsi: jó lett a kis 775 gyári tuning cooler!
én legutobb egy régebbi zalmant (a nagy kübli vagy tál ki minek hivja) szögeltem meg hasonlo megoldással csak ott egy kilenc centis ventit vágtam ki a keretböl hagytam fél fél centit a vázból és egy forro drottal át lyukasztottam a keretcsonkokat és felcsavaroztam az új ventit és mint a gyári!
az is majdnem ilyen szép volt a tiéd!

Csere érdekel komoly cucokra? Mik azok a Cucok?? "a cucoknak két alfaja van. Az egyik komolytalan mindenhol megtalálható. a másik alfaja a komoly(cucokusz komolyikusz) na ez van neki ez sokkal ritkább" By:5teve

(#529) Oibacsi válasza Hemi 426/RT (#528) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

szép? most megsértődtem :D nem ez volt a célom :DD

(#530) Hemi 426/RT válasza Oibacsi (#529) üzenetére

Hemi 426/RT
(fanatikus tag)

szerintem jól oldottad meg a feladatot de ha neked ez kell EJJ DE RANDA LETT FÖLEG AZ A MATRI A TETEJÉN! :P
de ha nem sértelek meg nekem tetszik! :R

[ Szerkesztve ]

(#531) joi29

joi29
(őstag)

(#532) Hemi 426/RT válasza joi29 (#531) üzenetére

Hemi 426/RT
(fanatikus tag)

és ez mennyire tartos? illetve bolond biztos? :C
mert anno a commodore idejében joy zabálo voltam 3-at csonkoltam karban! :DDD
csak ugy törtek mindig föleg ha nem ment a játék és kezdtem nagyon idehges lenni.... :W

(#533) Tv válasza joi29 (#531) üzenetére

Tv
(senior tag)

Nah ez már igen! :R Grat :)

Long live the Trolls LOLLL

(#534) Oibacsi válasza joi29 (#531) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

Megrendelésre is készítesz?:D

(#535) priti válasza 04ahgy (#444) üzenetére

priti
(őstag)
LOGOUT blog

Muhahahaaa, látom nálad is kifogyott a vasklorid :DDD

Hardverlesen

(#536) priti válasza didyman (#518) üzenetére

priti
(őstag)
LOGOUT blog

Áá kezdő :DDD
A forrasztóón meg a szigetelőszalag elviszi a hasznot. :DDD
Sima blankolt vezetékvégekkel kell operálni, meg csokival brúder, aztán ha nem kell szétszeded, az igazi lusta dögök, mint én még a csavart is kicserélik a csokiban mínuszosról csillagra, hogy csavarhúzót se kelljen váltani. ...úgyatuti.
Egy hátránya van: minél több csokid van, annál lustább vagy és a végén olyan százlábút gyártasz, hogy beteszed a szervízgépbe és elkezded nem találni a táp többi ágának a csatijait :Y :D

Hardverlesen

(#537) shtml válasza priti (#536) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Ezek szerint én vagyok a lusta. Én épp a csokikkal utálok bajlódni, inkább mindent forrasztok, még az ideiglenes cuccokat is.

Legújabb alkotásom

Lusta voltam elmenni a 14. kerületbe hosszabbítóért, ezért inkább összetákoltam két 20/24-es átalakítóból. Nem szép, de hasznos és működik.

[ Szerkesztve ]

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#538) sgergi válasza priti (#536) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Mostanában én is rászoktam a csokira, sokkal könnyebben kezelhető, mert sűtűn jönnek-mennek az új cumók. Szvsz praktikus megoldás.

(#539) sazabi

sazabi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv all
Van egy vinyóm, samsung hd51lj usb rackben, aktív hűtés nélkül. Smart szerint 42-43 fokos terhelés alatt..
Viszont érintésre pirít, kb 2-3 másodperc után dobnám el a vinyót ha kézben kéne fognom.
Gondoltam generálok rá valami hűtést, pl venti a rack oldalára vagy hasonló megoldás.
De mivel laptoppal használom a mobil racket, ezért jó lenne ha a +hűtés a rack tápjáról, vagy a meglévő usb kábelről menne..elbírna a rack szerintetek 1 ventit? 8-12cm?
rack tápján: 12V 2A, 5V 2A

[ Szerkesztve ]

PH Upper androidra! ApHupper >> aphupper.btom.hu | eladok/keresek:http://goo.gl/l3lqr Ha érdekel valami, írj pü-t! | http://helloandroid.com

(#540) shtml válasza sazabi (#539) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Az USB-t a helyedben nem próbálnám, hátha az eleve meglévő terheléssel együtt meghaladja az áramigény a 600 mA-t.

(#541) priti válasza sazabi (#539) üzenetére

priti
(őstag)
LOGOUT blog

(#542) Oibacsi válasza priti (#541) üzenetére

Oibacsi
(őstag)

mindjárt összedobok egyet mint MacGyver:D amúgy jó cucc

(#543) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gépház 6*4 panaflo ventiből: [link]

Láttam korábban egy házat, ami komplett nagytorony volt, tisztán panaflow ventikből összerakva, és kereszthuzatot csináltak benne, valaki linkelje már be...

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#544) Hequila

Hequila
(őstag)

Nem emlékszem pontosan, hogy 1994 vagy 1996 óta, (maradjunk annyiban, hogy több, mint 10 éve) kishazánk hálózati feszültsége 230V. Az a 220 nagyon szúrja a szemem az első hozzászólásban...

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#545) KillHates válasza Hequila (#544) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazad van, de mindenki 220-ként emlegeti. Meg ez nem annyira precíz szakmai topic, hogy lényeges legyen. De ha valamiért majd módosíttatunk legközelebb az első hsz-en akkor feltétlenül megteszem ezt is! Ezért külön nem macerálnám a moderátorokat...
Köszi a figyelmeztetést! :R :R

(#546) shtml válasza CPT.Pirk (#543) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is rossz ötlet!

(#547) Chaser válasza Hequila (#544) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jóval 2000 után lett az 230V nem?

New world...old thinking...IBM T60;)

(#548) Játékos válasza CPT.Pirk (#543) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Élvezetes lehet tisztántartani... :F Azért jól néz ki, de nem kéne egy cseppet sem! :(
:R

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#549) Cleinor

Cleinor
(tag)

Nos megtaláltam az én topikomat is :)
Réges-rég, egy meszi messzi galaxisban //Na ez is jólkezdődik :D// megvettem első saját gépem. P3 celeron rulz. Nfs Most Wanted gyönyörűen ment rajta a Gforce 4200ti-n.
Az egész gép egy jóóóó régi p3as vasházban kapott helyet.

Csörgött és zörgött. Amikor felpörgött egy cd akkor a gépház oldala berezonált, egyszer le is mászott az oldala.
Nah egy szép napon Luke korán ment ki a sivatagba... Már megint rossz szálon megy a történet :)
Nah szóval Luke elhaladt egy festékbolt mellett. Meglátott spray-ket. Gondolta: Hm.... Majd jól lefesten R2-D2-t.
Hazament az új szerzeményével, egy matt-fekete festékszóróval.

Eltelt pár hét. Hiányzott az ihlet.
Egyszer fizika órán Lukot megcsapta a padtársa szele//ihlet. Nem olyan jó mint a sólet, de nem is rossz érzés.//, és ő rajzolni kezdett.
Az ihlet vezérelte kezét, s a padtárs szele kergette ki a teremből. No meg a csöngő.
De Luke nem adta fel. Hitt benne hogy ő is rendelkezik a zerővel. Töri óra.
Luke-nak sikerült!
Megszületett az alap motívum Amely -később tárgyalva- fontos szerepet játszott Luke-életében.

Luke elhatározta magát. Megvolt a mint, meg volt a festék. Luke ezután lépett a szívó ágra, a hülye ötlete miatt...
Elösször is bemutatom a sufni-tuning alanyát!
A P3as monstrum, mely oly sokat zúgott s csörgött Luke élete során.

A terv.
Hogy azok is értség kiket nem csapott meg Luke padtársának szele kifejtem.
Plexi lapra rávinni ezt a mintát. Höhöhö gondolná az ember hogy ebben mi olyan nehéz.
Nah de itt jön a sluszpoén. Luke úgy akarja megvalósítani hogy csak ott legyen átlátszó ahol a körvonalak vannak.
Tehát mindenhol fekete, csak a körvonalak átlátszóak. Luke ba***g inkább az irodalom TZ-re készültél volna... De nem... Luke sokkal elszántabb ennél. És ha agyába mászik egy ötlet nincs az a légkalapács ami az onnan kiveri...
Ötlel fixálva. Luke apja felvet egy igen érdekes kérdést:
-Ez nagyon jól hangzik de mégis hogyan képzelted el?-Luke számított a kérdésre.
-Leragasztom a körvonalakat és lefújom spray-vel. Aztán leszedem a ragasztó csíkokat.
-Jólvan fiam ez mind szép és jó, de én még egy miliméteres ragasztócsíkot nem láttam...

Luke gondolkozik egy picit... Tényleg.. Még ő se...
Noh a folytatásban kiderül mit tett luke, és ha szerencsétek van az is hogy mi letta végeredmény.
Most hív a természet. -Barátnőm Ibolya- :R

"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."

(#550) Cleinor válasza Cleinor (#549) üzenetére

Cleinor
(tag)

Nos. A probléma megoldása igen időigényes, de szerintem kifizetődő volt.

Szigszalag, olló és saccperkb alapon sok sok kis csík.
Plexi méretre vágva. Kb 5órás melóval felragasztottam a csíkokat azok helyére, úgy hogy alatta volt egy felnagyított rajz.
Lefújtam, hagytam száradni s az eredmény magáért beszél.
Időközben a gépház tetjét is lefújtam.
S a gép elejébe lyukat vágtam.

Csak volt még egy kis iciri piciri gondom.
Tetőtől talpig vashátról van szó.

A képen látható hova szántam a kis plexit.
Nos miután leszedtem a müanyag front részt realizálódott bennem a mögötte a házegy szerves része... Vas... lukacsos 1miliméter vastag vaslemez ott is.
Noh hát így nem tudom belülről megvilágítani majd.
Megoldás: Dekopír
Ki a konyhába a gép, dekopír előkap. Hál istennek pont belefért a fűrészlap egyik lukba.
Iszonyat nagy robajjal lekiláttam a felesleges rész eltávolításához...
Természetesen arra nem volt időm és kedvem hogy a vinyón kívül bármit kivegyek a gépből..
Alaplapostul procistul, sőt procihűtőstül vágtam.
Kegyetlen mód rezonált és rázkódott az egész ház. Annyira hogy fogni nem bírtam...
Nos kb 15perc aktív szenvedés után kész a luk. Már megvilágítható.

Következő lépés az oldal lap kivágása volt szép íves formában erre plexi jött.
Festés, cicomázás elött a gép így nézett ki.
1 kép
2 kép

És utánna a beszerelt kék fénycsővel pedig így:
Részeredmény

Itt még korán sincs vége a cicomázásnak, de azért már sokkal szebba gép.
Jah és a lényeg, hogy dekopírozás közben nem lett baja :C

Folyt köv, s meglátjátok hogynézki most

"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.