Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tanisz

    senior tag

    válasz Rivaul #4841 üzenetére

    "A lenyeg hogy nincs idom mozdulatok sorat bemagolni."

    "Sajnos" bárhova mész krav maga, thai-box, kung-fu, karate..stb nem úszod meg a "magolást".

    Hisz mindegyik harcművészetnek, küzdősportnak,önvédelemnek pont az a lényege (vagy annak kellene lényegének, céljának lennie), hogy az adott technikákat készség/reflex szintjén tudjad, úgy hogy ha álmodból felébresztenek, akkor is meg tudd csinálni :)
    Gondolj bele hogy stresszhelyzetben mennyi és milyen minőségű technika fog eszedbe jutni, ha nem reflexszerűen megy? Szinte semmi, vagy elenyésző.

    Pl : vegyük azt hogy tanultál mondjuk 20 technikát, amit nyugalmi helyzetben meg tudsz csinálni (edzőteremben). Ebből éles helyzetben jó ha 5-öt meg fogsz tudni csinálni és lehet pont az az 5 nem lesz megfelelő arra, hogy "megmenekülj", vagy "legyőzd" a másikat.
    A gyakorlás (ugyanazokat a technikákat minduntalan ismételni és tökéletesíteni) pont ahhoz segít hozzá, hogy abból a 20 technikából stresszhelyzetben ne 5 jusson eszedbe, hanem 10 vagy 15 vagy akár mind a 20 is.

    Nincs olyan mozgásforma, amit nem kell tanulni/gyakorolni és tudod használni.
    Futni is el lehet úgy menni, hogy nem tudod hogy kell helyesen csinálni, persze meg is lesz az eredménye.

    Lehet mások nem osztják ezt a véleményt: harcolni azért kell/jó megtanulni, hogy ne Te maradj a földön, viszont amikor lehet és nem indokolt, akkor harcot el tudd kerülni.

    http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

Új hozzászólás Aktív témák