Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1) CDColt

CDColt
(tag)

Sziasztok!

Új projektbe szeretnék fogmi, és szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mit szóltok hozzá...

Új lakásba költözöm és a nappaliban lesz helye a számítógépnek. A célom az, hogy láthatatlan legyen alapból a gép, tehát szekrényben szeretném tárolni (zajmentesség is fontos!). De nem símán egy ajtós kaszten szekrényre gondoltam, hanem arra, hogy mi lenne, ha nem a házat tenném a szekrénybe, hanem magát a gépet a szekrénybe szerelném... Így el tudnám az alkatrészeket szeparálni egymástól, marha nagy helyem lenne rá, és a szeparáltság miatt a hőelvezetés és hőképződés is lokális lenne. Nem beszélve a szerelésről - sokkal jobban hozzá tudok majd férni a géphez.

Egy jó ház ma már 30-60 eFt között mozog (Lian-Li, Thermaltake, Chieftec)... szerintem ennyiből a meglévő szekrénybe tuti jó doolgot lehetne csinálni.

Kérdéseim:
1. Mennyire tartjátok ezt jó ötletnek?
2. Van-e javaslatotok a megvalósítást illetően?
3. Van-e hasonló projektről infótok, linketek, képetek?

Köszönöm előre is a segítséget!

Computers are like air conditioners... can't get job done if windows are open...

(#2) Old Death válasza CDColt (#1) üzenetére

Old Death
(senior tag)

nézd át ezt a topicot: Bővebben: link van hasonló megoldás Lőre-nek a gépe van így megoldva amit személyesen is megcsodáltam...
képekkel, leírással dokumentálva ;)

szerk.: meg is van: #123-nál kezdődnek...

oldy

[Szerkesztve]

''The Lord is my light and my salvation; whom shall I fear? The Lord is the strength of my life; of whom shall I be afraid?''

(#3) CDColt válasza Old Death (#2) üzenetére

CDColt
(tag)

Szuper! Máris nézem! Köszi a tippet!

Computers are like air conditioners... can't get job done if windows are open...

(#4) oceanearth válasza CDColt (#1) üzenetére

oceanearth
(őstag)

láttam én már olyan gépet ami sörösládába volt berakva úgyhogy sztem simán működhet így. csak legyen szellős vagy ha eznem old6ó meg akkor vízhűtés.

(#5) CDColt válasza Old Death (#2) üzenetére

CDColt
(tag)

Nem tudod véletlenül, haányas hozzászólásban van róla szó? Több mint 1000 van a topicban...

köszi!

(#6) Flashy

Flashy
(PH! kedvence)

a linux szerveremet házastul beraktam a szobám ajtaja fölött levő szekrénybe, bekapcsolni meg villanykapcsolóval kell, mert a felső konnektort (ami a szekrénybe került) a csillárnak tervezték és azt kapcsolja a kapcsoló :D még mindig kihallatszik, de cserébe baromi macerás levenni ha bele kell nyúlni :)

http://flashy.blog.hu

(#7) Xpod

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv.

Az ötlet nem rossz. Valahol láttam már olyat, hogy a srác egy íróasztal fiókjába szerelte be a gépet. A mobilitás így igaz ,hogy megszűnik, de egy esztétikus(mert nem látszik, szép faburkolat), könnyen szerelhető gépet kapsz. És ha akkora helyre rakod akkor még a zaj csökkentésre is ''korlátlan'' helyed van.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#8) CDColt válasza Old Death (#2) üzenetére

CDColt
(tag)

Megvan! 123

(#9) CDColt válasza CDColt (#8) üzenetére

CDColt
(tag)

Ja, én is erre gondoltam... A legnagyobb probléma a kábelek hossza. Legszívesebben több méterre tenném a monitortól. TOTÁLIS hangtalan gépet szeretnék. Szivaccsal bélelném ki a szekrényt, a HDD-ket pedig befőttes gumikkal rögzíteném egy keretről.

A másik előnye a dolgonak, hogy annyi HDDt, stb tehetek bele amennyit akarok, nem limitál a ház mérete. Külön rekeszeket fogok építeni a tápnak is, így a hő külön külön vezethető el, nem melegíti egyik a másikat.

(#10) Monya78 válasza CDColt (#9) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Léteznek kábelhosszabítók a monitorhoz, egérhez, billentyűhöz...

Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

(#11) Xpod válasza CDColt (#9) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sőtt, léteznek vezeték nélküli cuccok.

(#12) CDColt válasza Xpod (#11) üzenetére

CDColt
(tag)

MX1000-es egerem van, a bill még PS2, de az nem gond. Viszont a Monitort szerintetek mennyire lehet meghosszabbítani?

(#13) Xpod válasza CDColt (#12) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem most 2m-el van meghosszabítva.

(#14) _Gudella

_Gudella
(őstag)

engem az érdekelne, hogy a dvd írót lehet távolabb rakni a géptől...mert ugye azt gyakran nyitogatja az ember

(#15) _Gudella válasza CDColt (#12) üzenetére

_Gudella
(őstag)

DVI-nél elvileg nem gond ha hosszú, analógnál eléggé romolhat a képminőség.

(#16) Monya78 válasza CDColt (#12) üzenetére

Monya78
(PH! kedvence)

Létezik 10m-es is...

Számítógépház árlistájából:

Kábel Quality VGA HD15M/M 10m 3 680 Ft 4 600 Ft
Kábel Quality VGA HD15M/M 2m 1 120 Ft 1 400 Ft

Olyan a gyomrod mint a gumicsizma...nem engedi be a vizet.

(#17) Flashy válasza _Gudella (#14) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

attól függ ki, mire használja a gépet. nálam az átlag nyitogatás napi 1 alatt van szerintem. amúgy simán távolabb vinni nemnagyon lehet, idekábel miatt.

(#18) console

console
(fanatikus tag)

ugyanezt a projektet tervezem: hangtalan gép. de én nem modding-oldalról közelítem meg.
bár az enyém jóval drágább:

- fanless táp
- laptop winyó
- passzív hűtésű vga
- passzív hűtésű kisfogyasztásos cpu (Dothan v. Turion), ami ha megmelegszik, egy halk Zalman percek alatt lehűti

tény, hogy az optika így még használatkor hangos, winyóból meg nincsenek nagy igényeim, mert nem raktározok el szinte semmit... csak a rendszer kell. (amit elraktározok, azt dvd-n... kemény 4db-ot megírtam életem során)

az optikát hogyan oldod meg? a tálcát ki kell dugnia, akkor meg kijön valami zaj mindenképp.

szerk: látom már mások is foglalkoztak a kérdéssel.

[Szerkesztve]

.

(#19) _Gudella

_Gudella
(őstag)

amúgy nekem a vinyó hanggal kéne kezdenem valamit, mert az nagyon idegesít, mást nem hallanni...samsung vinyó, mégis hangos a motorja, főleg este.. (mámint akkor zavaró :) )

(#20) Xpod válasza _Gudella (#14) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát szrintem ott az IDE kábel hossza határozza meg a max távot. Az pedig max 90cm lehet.(Fél ruhás szerény :) ).

(#21) CDColt válasza Flashy (#17) üzenetére

CDColt
(tag)

Fiúk!

A következő lenne a struktúra:

Asztalon:
1. TFT monitor
2. BTooth egér
3. BTooth bill
4. Külső DVD RW
5. Hangfal
6. USB szétosztó panel

Szekrényben:
1. Alaplap + VGA
(fal elválasztó)
2. Táp
(fal elválasztó)
3. HDDk, floppy

Mit szóltok hozzá?

Amint beindul a projekt, képeket fogok mutatni, hátha nektek is tudok segíteni egy két ötlettel.

Napok óta keresek a neten hasonló projektről infót, de majdnem semmi használhatót nem találtam.

(#22) _Gudella válasza console (#18) üzenetére

_Gudella
(őstag)

a laptop vinyók nem lassúak?

az otikaik működés közben hangosak, ebbe én beletörődtem... szerintem addig ez nem vészes amég a dvd olvasó dvd videó lejátszása közben halk... ha meg cr-ről másolok valamit az hamar kész van.

(#23) console válasza _Gudella (#22) üzenetére

console
(fanatikus tag)

már kapni 7200-ast is.
tipp: ide-s vinyók halkítása kétféleképp: Silentmaxx HDD silencer vagy Hitachit veszel (többihez képest hangtalan).

[Szerkesztve]

.

(#24) Xpod válasza CDColt (#21) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem a táp és az alaplap legyen egy fakk-ban. A jobb szellőzés miatt.

[Szerkesztve]

(#25) CDColt válasza Xpod (#20) üzenetére

CDColt
(tag)

XPOD: igazad van.

Úgy képzelem el, hogy kb 60 cm mély 60 vagy 90 cm széles szekrényben lenne a gép. Ezt a belsőt osztanám mondjuk 3 egyenlő rekeszre, vagy vertikálisan, vagy horizontálisan (még nem tudom...). Minden rekesznek lenne a hátoldalon egy 12 cm-es coolerje, minilális fordulaton.

Minden PASSZÍV lenne ettől függetelnül: TÁP + VGA

Két legyet akarok egy csapással elérni:
1. Legyen hangtalan
2. Legyen láthatatlan kívülről.

(#26) Xpod válasza CDColt (#25) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem a 60X60-as rekeszből elég lenne kettő. 1 rekesz cd-vinyó stb 1 db 12cmes ventivel, másik alaplap-táp stb a táp ventijével.

(#27) CDColt

CDColt
(tag)

Az USBs cuccoknak mi a max távja a géptől? Tudtommal, a hosszabbító csökkenti a ''jelet'' (?)

(#28) CDColt válasza Xpod (#26) üzenetére

CDColt
(tag)

XPod: ja, ja lehet, hogy igazad van. Nem érdemes nagyon szétdarabolni, Így jobban is lehet majd szerintem szerelni. Pl szeretném ha az alaplam vízszintesen feküdne, így a meleg jobban távozik a CPUról + jobban lehet hozzáférni is. Végre egyszer nem négykézláb kell majd az asztal alatt elemlámpával szerelnem...

(#29) Xpod válasza Xpod (#26) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Alul lenne cd-vinyó stb 12-cm be szív, nem légmentesen elszeparált alaplap-táp stb. felette. Belül lenne természetes légáramlás, természetesen a táp szívná a levegőt kifele. A két venti pedig minnél távolabb egymástól.

(#30) Xpod válasza CDColt (#27) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én 4 méterről használom az USB-s szenneremet.

(#31) CDColt válasza Xpod (#30) üzenetére

CDColt
(tag)

4 m?! Wow! Mekkora a legnagyobb hosszabbító? 2m? Ebből neked kettő van összekötve?

(#32) Flashy válasza CDColt (#31) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

szabvány: usb kábel max hossza 5m (hosszabbítás lehet), hosszabbítani hubbal, legfeljebb 5 hub, legalább minden második hub legyen aktív.

(#33) CDColt

CDColt
(tag)

És a légszűrést hogy oldanátok meg? Szerintem, ha símán csak a két kinyitható ajtó védi, 6 tonna por fog bemenni. Ui. a földön több por van, + a ventik fújnák ki a levegőt is, tehát tökéletes huzat lenne és a lakás összes pora bemenne...

Mit szólnátok egy vékony keretre feszített konyhai elszívó betétjéhez hasonlító szövethez, ami az ajtó kögött lenne egy nagyon vékony kereten?

(#34) Xpod válasza CDColt (#31) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem, vettem egy 3,5m-es erősítőst + kb 30cm vezeték van a szenneren.
Oké igazad van ez nincs 4m. :)

(#35) CDColt válasza Flashy (#32) üzenetére

CDColt
(tag)

Köszi Flashy!

Ez azt jelenti, hogy a gép-eszköz max távolsága 5 méter, vagy a gép-hub távolság az 5 méter, és ha a hubba újabb hosszabbítás kerül, akkor további 5 méter érhető el? (persze hülye a kérdésem, mert úgysem kellene 10 méter, csak kíváncsi vagyok).

köszi!

(#36) Xpod válasza CDColt (#33) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt én takarítógép filterjével oldottam meg., a bejutó por minimális.

(#37) Xpod válasza CDColt (#35) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

5m-en ként kell lennie egy eszköznek ami vagy erősít vagy maga az eszköz.

(#38) CDColt

CDColt
(tag)

Lehet, hogy a printert is beteszem, ne rondítsa a szobát. Már teljesen beindultam a projekten :)))

Persze egy Mac-es biztosan röhög rajtam, ő venne egy Mac Minit vagy iMac-et és kész... Hangtalan, pormentes...

De hát nekem PCm van :(

(#39) Flashy válasza CDColt (#35) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

pontosan. persze pár centi tartalék van benne, otthon ahol nem éri nagy zavar a jelet, bőven belefér akár 6-7 méter is, de kábeltől és eszköztől függ.

(#40) CDColt válasza Flashy (#39) üzenetére

CDColt
(tag)

És mi a véleményetek arról, hogy belülről valami nem gyulékony szivaccsal kibélelném? Vagy az nem tenne jót a hűtésnek?

(#41) Flashy válasza CDColt (#38) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

hja, aki használható gépet akar,...
(Mac fanoktól sorry nem hagyhattam ki :D )

(#42) Xpod válasza CDColt (#40) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt a légáramlással lehet egyensúlyozni. Sajnos hangszigetelésben nem vagyok otthon (pedig szeretnék), mit érdemes mit nem.

(#43) Flashy válasza CDColt (#40) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

szokták azt is, szivacs vagy parafa vagy ilyenek. ha nem vastag, akkor a hűtést nem rontja nagyon, csak mintha kisebb lenne a házad.

(#44) CDColt

CDColt
(tag)

Tök szépen el fogom rendezni a kábeleket, külön csőcsatormát fogok nekik építeni, hogy ne legyen akkora kábeldzsumbuly mint most...

Eddig (P)ATA IDE HDDim voltak, egy havernak állítottam össze egy SATAs gépet, de vért ízzadtam amíg a sz@ros floppiról beállítottam a RAIDes SATAs őrült drivert... Nem tudom, hogy ha új HDDt veszek, akkor érdemes-e SATAst venni vagy sem...

Egyébként a moder alaplapoknál, amikor azt írják, hogy 4 PATA + 4 SATA vinyót bír el, az mit jelent VAGY-VAGY vagy valóban 8 HDD?

(#45) Xpod válasza CDColt (#44) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem 8 db. A pata más csatit használ azt hiszem.

(#46) CDColt válasza Xpod (#45) üzenetére

CDColt
(tag)

XPOD: és te SATA vagy PATA párti vagy?

nekem van 2 db 120-as és egy 160 as PATAm, de mivel a régi gépemet a szüleimenk adom, lehet, hogy csak a 160-as (Samsung) HDDt tartanám meg, és vennék egy 200-as újat... de nem tudom, hogy SATAs legyen-e.

Egyébként gondolkodtam egy 10000-es RPMes Raptoron is, de a 32 GB kicsinek tűnik, de mondjuk Boot HDDnek nem lenne rossz! Csak kicsinek tűnik, mert Xp + Linux + stb van rajta, és a 32 nem lenne elég.

(#47) CDColt

CDColt
(tag)

FONTOS!

Fogalmam sincs, hogy oldjam meg a ki/be kapcsolást!!! Tudtok ebben segíteni? Vegyek egy 2-3 eFtos házat és operáljam ki a Power/Reset gombot?

(#48) Xpod válasza CDColt (#46) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem egy sima NF7-em van egyenlőre nem igazán látom értelmét az SATA-nak annyival nem gyorsabb, hogy x ezerrel többet adjak érte. De mivel ez lesz a jövő majd alaplap cserénél (kb 3-4év) majd olyat veszek.

(#49) Xpod válasza CDColt (#47) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erre van több lehetőség:

1. Kiveszed a régi házad gombjait.
2. Elmész egy elektronikai boltba befektettsz kb 200Ft-ot. de sokat mondtam,
3. Kilógatsz 2 db vezetéket és inditáskor összeérinted, (én így használtam kb
fél évig az enyémet, autotolvaj feeling :) )

Én meguntam a saját gépem kattogós gombjait, kiopeáltam egy rossz monitor nyomógombjait és azt raktam bele.

(#50) CDColt válasza Xpod (#49) üzenetére

CDColt
(tag)

Tök jó ötlet! De lehet, hogy veszek egy síma lámpakacsolót és úgy oldom meg. Egyébként gépszereléskor mindig a csavarhúzóval érintettem össze a kapcsolókat, de hasonló volt a feeling... :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.