Hirdetés

2014. október 26., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hangkártya probléma (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1051) Badman 4ever válasza tzsolesz (#1050) üzenetére


Badman 4ever
(őstag)

A földelésnek elvileg ehhez semmi köze, de ajánlatos a számítógépet földelt ajzatba dugni.
Egyébként meg a helyedben vennék egy régebbi SB hangkártyát 500-5000Ft közötti pénzért. Néha sokkal jobbak, mint az alaplapi zajkeltők. Nálam egyszer volt egy gép ahol az USB kártya összeakadt a CMI8738 alaplapi szörnyűséggel és az USB egér is össze vissza táncolt a képernyőn és a hangkártya is zúgott a mozgatásra.

(#1052) Sanyix válasza tzsolesz (#1050) üzenetére


Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nincs így, és nem is volt így egyik driverben se, se xp-n se vistán.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#1053) Dassler


Dassler
(őstag)

Sziasztok,

az alaplapi hangkari sehogy nem akart működni, így bele pakoltam a gépbe egy Audigy-t. Ezzel működik is, viszont elég idegesítő, hogy teljesen szabálytalan időközönként elmegy a hang és elkezd baromira súgni-búgni-zúgni. Ötlet, valaki találkozott már hasonlóval?
XP az os, és egy SATA kari van összesen a gépen a hangkártyán kívül.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#1054) pulykakakas


pulykakakas
(újonc)

Sziasztok

Egy olyan problémám van, hogy egy kedves barátom megkért rakjam már össze a gépét. Neki is álltam minden jó kivéve a hangot. A Hangkártyát nem tudom sehogy sem telepíteni. A windows indulásánál kiírja hogy új Multimédiás eszköz majd kiirja hogy Creative Sound Blaster (ES1371,ES1373) (WDM). Ezután kivág egy ablakot hogy Nem lehet telepíteni ezt a hardvert érvénytelen adatok. Külföldi oldalakon már utánajártam a dolognak, de hiába telepítettem 100 különböző drivert(Creative oldala, Driversguide.com, meg még sok más) hozzá eggyikkel sem működik. A model száma: CT5803

Nagyon hálás lennék hogy ha valakinek van esetleg ötlete a megoldást illetően az megosztaná velem. Előre is köszönöm.

Szép esét

(#1055) kecsetif


kecsetif
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy van egy Aerocool házam, amin az előlapi fejhallgató és mikrofon kimenetnek egy alaplapi USB-hez hasonló (azt hiszem 9 tűs) ac'97-es csatlakozó van. Ez az alaplapi hangkodekkel jól működik. Mivel azonban az alaplapi hangkarinak elég gagyi hangja van ezért szeretnék venni bele valamilyen creative hangkártyát.
Melyik hangkártyán van ilyen csatlakozó, ami tudná működtetni az előlapi kimeneteket?

(#1056) Badman 4ever válasza pulykakakas (#1054) üzenetére


Badman 4ever
(őstag)

Próbáld meg "manuálisan" feltelepíteni. Vezérlőpult/Hardver hozzáadása, és ott te probáld meg kiválasztani a drivert, hátha úgy megy.

(#1057) BITBOYS


BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van valami beállítási trükkje az Audigy SE 7.1 hangkártya digitális hangkimenetének? Egyszerűen meg sem nyikkan. Kipipáltam a spdif fület, de az erősítő nem érzékeli a jelet. Látszólag működnie kellene. Ugye a kék színű aljzat a digitális?

http://www.tomshardware.com/reviews/medfield-krait-smartphone-mobile-soc,3117-7.html

(#1058) Divinity123


Divinity123
(újonc)

Sziasztok!
Nem tudjátok mi lehet a problémája a gépemnek, ugyan is az integrált hangkártya telepítése után ezt írja ki:Driver not found! Reboot your system, and run this setup again.(A driver nem található! Indítsa újra a rendszert, és futtassa a teleítést később.)
És ezt minden alkalommal eljátsza.
Segítsetek PLEASE!!!!!!!!

(#1059) Divinity123


Divinity123
(újonc)

Sziasztok!
Nem tudjátok mi lehet a problémája a gépemnek, ugyan is az integrált hangkártya telepítése után ezt írja ki: Driver not found! Reboot your system, and run this setup again.(A driver nem található! Indítsa újra a rendszert, és futtassa a teleítést később.)
És ezt minden alkalommal eljátsza.
Segítsetek PLEASE!!!!!!!!

(#1060) madmaxxx válasza Divinity123 (#1058) üzenetére


madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

milyen lapról van szó pontosan?

" A reballozás olyan mint az UFO. Mindenki tud róla, de senki sem látta még. " }}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali

(#1061) Divinity123


Divinity123
(újonc)

Sziasztok!!
Tudnátok nekem segíteni?
A probléma, hogy feltelepítem az integrált hangkártyát ée minden telepítés után ezt írja ki: Driver not found! Reboot your system, and run this setup again.(a driver nem található! indítsa újra a rendszert és futtatsa újra a telepítést.)
Ha tudtok segítsetek PLEASE!!!!!!

(#1062) madmaxxx válasza BITBOYS (#1057) üzenetére


madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem csak SB Live! 5.1 kártyám volt,de úgy emlékszem mintha a narancssárga lett volna a digitális kimenet

" A reballozás olyan mint az UFO. Mindenki tud róla, de senki sem látta még. " }}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali

(#1063) Divinity123


Divinity123
(újonc)

Az alaplapom egy ASUS P4S800 típusú masina és egyszerűen nem tudom mi baja lehet.

(#1064) Slipandris


Slipandris
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Vista alatt nem tudom felvenni a gép hangját mikrofonként.
Remélem tudjátok mire gondolok..

Leszedtem a külön lévő hangkártyámhoz egy drivert, most már legalább szól, de a felvétel még mindig nem megy. Msn-hez kéne zene mutatáshoz.

Xp alatt simán ment, vista alatt nem. Driver vistás.

Ötlet?

köszi

!44!444444!!!!!!!négy

(#1065) Badman 4ever válasza Slipandris (#1064) üzenetére


Badman 4ever
(őstag)

Nincs lenémítva a mikrofon? Mert ha igen akkor az lesz a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#1066) Slipandris válasza Badman 4ever (#1065) üzenetére


Slipandris
(kvázi-tag)

Nincs... de mindegy, kibírom nélküle :)

!44!444444!!!!!!!négy

(#1067) smore09


smore09
(újonc)

Hello!
Abit NF7-S a deszka.nForce chipset.
Realtek AC'97 audio driver.
Az a probléma hogy a hangoknál csak a jobb oldali hangszóró szól.MInden driver fenn van se Xp se Vista alatt nem jó.de biztos hogy nem a hangszóró a hibás mert máson is kipróbáltam Légyszíves segitsetek :W :W :W :W :W :W :W :W

(#1068) Badman 4ever válasza smore09 (#1067) üzenetére


Badman 4ever
(őstag)

Hangkártya csatlakozója is lehet rossz. Azt pedig csak házibarkács megoldással vagy új hangkártya vásárlásával lehet megoldani.

(#1069) smore09 válasza Badman 4ever (#1068) üzenetére


smore09
(újonc)

köszi :( :(( :(( :(( :((

(#1070) smore09 válasza Badman 4ever (#1068) üzenetére


smore09
(újonc)

óköszi sejtettem :(
Nem az enyém marad csak még én használom mert új gépet rakok össze

(#1071) Badman 4ever válasza smore09 (#1070) üzenetére


Badman 4ever
(őstag)

Maga a kártya is lehet rossz vagy valami egész más probléma is okozhatja a gondot.

[ Szerkesztve ]

(#1072) smore09


smore09
(újonc)

De nem jövök rá mi...
A BIOSban enabled a hang nincs lenémítva driver van,és egyszer csak fogta magát és puff!
Volt nincs.Vagy annyira béna volnék?Mondjuk azt nem hinném(nem dicsekvésből).
:F :F :F :F :F Aki tud segiteni az kérem segitsen.De mitől mehetett tropára?

(#1073) Badman 4ever válasza smore09 (#1072) üzenetére


Badman 4ever
(őstag)

Azt mondod előtte működött?

(#1074) Sziszifeca


Sziszifeca
(őstag)

Sziasztok.

Nem tudom jó helyen járok-e. Meg lehet oldani azt valahogy, hogy a hangkártya kimenetén és az USB-s fejhallgatón is egyszerre jöjjön a hang??

Köszönöm. :R

>>Youtube/Sziszifeca<<

(#1075) Badman 4ever válasza Sziszifeca (#1074) üzenetére


Badman 4ever
(őstag)

Szerintem nem megoldható, vagy csak én nem tudom a megoldást. :)

(#1076) attosz1120


attosz1120
(tag)

hello!

Azt szeretném kérdezni,hogy ha veszek egy Genius Sound Maker PCI 5.1-es hangkártyát, jó-e bele az én Abit IS7-E2 alaplapomhoz,jelenleg egy beépített Realtek97-hang van benne.

Köszönöm szépen válaszotokat!

(#1077) Badman 4ever válasza attosz1120 (#1076) üzenetére


Badman 4ever
(őstag)

Igen belemegy, mivel az alaplapodon van PCI foglalat.

(#1078) csapoka


csapoka
(lelkes újonc)

Sziasztok segítséget szeretnék kérni
Az a problémám az alaplapi hangkártya szaggatva szol méd SPDIF coax kimeneten is
Próbáltam a drives reinstalal de semmi változás :F

Hangkártya: Analog Devices AD1986A @ nVIDIA nForce 430 (MCP51) - High Definition Audio Controller

Alaplap ASUS M2NPV-MX

A segítséget előre is köszönöm :R

(#1079) Orb1337


Orb1337
(tag)

Van egy 5.1es hangfalrendszerem és egy SB 7.1SE hangarim hozzá, a probléma az, hogy a hátsó két hangfal alig szol, hiába álítottam manuálisan is hangerőt. Tudtok valami megoldást?

Macbook Pro 13" i5 early 2011

(#1080) commanDOS


commanDOS
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Valószínűleg nem hangkártya gond, mégis zavaró:
Zenelejátszás közben (Jetaudio) ha netezek vagy csak keresgélek a gépen, a hang pillanatokra szakadozni kezd. Realtek HD AUDIO, asszem alc883 vagy 888 van a lapon.
De valószínű v.mi vista probléma a prioritások környékén.
Konfig lentebb, de kizárt dolog, hogy ebből adódna a hiba.
Valami ötlet?

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1081) DeadMen válasza Sziszifeca (#1074) üzenetére


DeadMen
(fanatikus tag)

Ugyanazt a hangot nem tudod,legfeljebb,ha két különböző programot beállítasz a két különböző hangeszközre,akkor működni fog,de mást fogsz hallani.

www.pcvizhutes.hu - Csend és teljesítmény felső fokon...

(#1082) Henker2


Henker2
(HARDVERAPRÓD)

Sziasztok Skacok! Óriási a problémám. Van egy Xonar D2 hangkártyám. A PC-vel COAX-szal van/volt összekötve. A driverében is az S/PDIF-re volt állitva egyértelműen.
Namost! Ezután jöttek a gondok. Egyik haver irt MSN-en, hogy mikrofonozzunk. :W Én meg , mióta kicseréltem a hangkarit egy SB Audigy2 ZS-ről erre a Xonar D2-re, nem használtam mikit. Fogtam, és bedugtam a mikrofon aljzatába a mikit. Ugye jack-es. Amikor bedugtam, az egész gép kifagyott. Újrainditottam. Nem történt semmi. Mikrofon nuku. Kihúztam, újra bedugtam. Megint kifagyott a gép. Újraindit újra, és láss csodát, :W :W :W a hangártya nem található. Gondoltam bezavarodott a driver. Uninstall. Következne a driver újratelepitése, és nem engedi. :O Hangkártya kivesz a foglalatból visszarak. UA. a probléma a WIN alatt. Újratelepitettem a windowst. Annyit elértem vele, hogy a Hangkártya driver-ét fel tudtam telepiteni. De továbbra is csak annyit érzékel a win, hogy audioeszköz van. De mint Xonar, nem ismeri fel a gép. Hiába van fent a driver-e.

Segitsetek

Nézd meg a hirdetéseimet!

(#1083) Henker2 válasza Henker2 (#1082) üzenetére


Henker2
(HARDVERAPRÓD)

Senki sem tud érdembeni választ adni? :O

Nézd meg a hirdetéseimet!

(#1084) Sopi válasza Sopi (#1045) üzenetére


Sopi
(senior tag)

Hali!
Erre valaki?
Üdv: Sopi

(#1085) z0d1AK


z0d1AK
(VIP)
LOGOUT blog

volna egy olyan problémám, hogy tegnap este semmi gondom nem volt jó volt a hang!
ma reggel meg semmi hang nem jön:F
és ami a legrosszabb, hogy a windows nem is érzékel hangkártyát, pedig az integrált volna!
alaplapo cd-t megnéztem, csak chipset drivert találtam rajta, azt újratettem, de nem segített!
egy ASUS m2n4-SLI-m van.
valaki tud rajtam segíteni?

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. | Tech2.hu |

(#1086) Matyrix


Matyrix
(újonc)

Sziasztok!

Genius SW-HF 5.1 5000 hangrendszerem van, eddig minden tökéletes volt mese habbal. Viszont pár hónapja elkezdte azt játszani hogy elmegy magától a basszus, és nehezen jön vissza.. Nem a boltba, egyszerűen nem szól, a centerrel egyetemben. Eddig csak úgy szórakozott, hogy mindíg az aktuális program equalézeréhez mérten viselkedett. (pl ha winampon nyomattam a zenét, majd megnéztem egy youtube videót, 90% volt hogy csak winampon lesz továbbra is basszus, youtubeon semmi. majd ha kinyomtam a youtubeot, winampon volt továbbra is basszus...)
Restarttal helyrehozható, visszaáll a basszus + center, de nem igaz hogy ne lenne rá egy egyszerűbb megoldás...

Jah az alaplapom: asus p5b deluxe, a hangkarim integrált: SoundMAX
(nem egyszer telepítettem már újra a hangkari drivert, mindíg a frissebbet. 2 oprendszerem van, win xp 32/64 bit, mind kettőn jelentkezett ez a "jelenség".. mostanában ha pl 32 biten kapcsolom ki a gépet és újrabootolok 64 re akkor nincs basszus, de ha megint újraindítom de 64 biten már akkor van...)

(#1087) ---Lasali---


---Lasali---
(Közösségépítő)

Van egy idegesítő problémám.
Audigy 2 zs kártyám van, netről legfrissebb driverekkel (amúgy ez a hiba akármilyen program/driver verzióval előjött eddig)
Ráfagy az EAX efekt a TV tunerem hangjára. Magyarul az Auxiliary csatornára. És ilyen borzalmas térhangzás efektje lesz, iszonyú hallgathatatlan, legtöbbször akkor jön elő ha valami EAX ot használó játékkal játszom, és csak akkor javul meg ha újraindítom a rendszert.
Egyébként ilyenkor még pár jelenség észrevehető pl:
EAX console-ba eltűnnek az audio effektek, az edit menüben se lehet hozzáadni semmit.
Az audio console-t ha megnyitom és belehúzok az EAX efekteket szabályzó csúszkába akkor lefagy az egész program, és következő indításra már el se indul.
Graphic Equaliter -t indítva (The audio device supported by this application is not detected. The application will exit.)
Iszonyat idegesítő hogy ezmiatt kell újraindítani a gépet ami most pl 7 napja stabilan fut, vagy el kell tűrni hogy így nézzen az ember tv-t.
Nincs erre valami maszek megoldás? Vagy valami program amivel ki lehet resetelni az egészet? (Creative Restore Defaults-t ot próbáltam, semmi nem történik) (A Creative Diagnostics-t meg EAX ot nem is tesztel)

[ Szerkesztve ]

(#1088) DjPremier


DjPremier
(fanatikus tag)

Sziasztok.
Az egyetlen dolog, ami miatt még gondolkodom, hogy nagyon szép hangja van a Realtek-nek, viszont egyszerűen nem jövök rá, hogyan lehet normálisan konfigurálni.A konkrét problémák: akinek van ilyenje az tudja, hogy van egy "Realtek HD audio input" és "output" csatorna, de igazából az inputnál felsorolt sávoknak (pl. mikrofon, line-in vonali bemenet) nem állítható a jelerőssége, csak némíthatóak. Egyedül a fő felvétel hangerő állítható. Az output csatornánál persze ki lehet ezeket (pl. rear blue in, rear pink in) választani és ott már a hangerő sincs letiltva, de ezeknek nem itt lenne a helyük, hanem az input csatornában, ezzel meg is bolondítják a Pinnacle TV tuner kártyát is (amely kimenete a hangkártya rear blue in bemenetére van kötve), mert a tuner progi "okosan" a HD audio input csatornát telepíti fel magának mint felvétel és playback csatorna, csakhogy ahogy mondtam az érintett sávok nem itt hanem a HD audio outputban vannak valami rejtélyes oknál fogva. Így nem működik a TV tunernél a tv némítás, és hangerő változtatás egyszerűen azért, mert a HD audio input csatornában nincs semmi, ami "enabled" státuszú, így a tuner programban a lenyíló lista üres marad, szóval nem lehet kiválasztani, h a programban a némítás és a hangerő változtatás melyik sávra vonatkozzon.Elöre is köszi.

''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''

(#1089) Salvador20


Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

Mi van veletek? Mindenki regényt ír? :DD

Be Faster, be Smarter, or Cheat!

(#1090) madmaxxx


madmaxxx
(senior tag)
LOGOUT blog

Helló!

Egy elég érdekes kérdésem lenne.Realtek ALC888/S/T @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller integrált hangkártyám van és ha belépek az Everestbe,akkor folyamatosan bejelentkezik a HD Audio Manager.Ilyen még nem fordult velem elő másik lapoknál(a jelenlegi deszkám Gigabyte GA-MA69VM-S2).Nem olyan nagy gond,csak érdekelne,hogy ez mi miatt van!? :F

" A reballozás olyan mint az UFO. Mindenki tud róla, de senki sem látta még. " }}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali

(#1091) utánvétel válasza DjPremier (#1088) üzenetére


utánvétel
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy hónapja ezzel a gonddal küzdöttem én is és megoldásom nem született rá.--Azaz igen: Integrált Realtek biosban kikapcs, és beugrott egy Sound Blaster Live! 5.1 hangkari.
Azóta hibátlanok a Pinnacle TV tunerem hangopciói. :))

*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***

(#1092) r_kristi_k


r_kristi_k
(újonc)

Sziasztok!
Tehat a problema a kovetkezo: a "fa Genius 5.1" esem melynyomoja csak es kizarolag jatekok es a teszt alatt mukodik. Mar probaltam dvd, hd filmel, zenevel de nem mukodik. Amikor meg xp m volt ment.(sb live 24bit + vista 64 legujabb driverekkel).
A segitseget elore is koszonom.

(#1093) MayerApu


MayerApu
(újonc)

Üdv
A gépemen friss xp van telepítve és sajnos az alaplai hangkártyát kell használnom ami egy Realtek HD Audio. Először ment is minden gond nélkül de aztán az egyik újraindítás után egyszerűen nincs hang. Felismeri a hangkártyát de a Realtek szoftverébe úgy érzékeli minta ha nem lenne csatlakoztatva hangszóró.
Így néz ki amikor jó a hang:

Így pedig akkor amikor nem jó:

A gyár driverét használom, próbáltam frisebbeket is de ugyanez!

(#1094) coce


coce
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Van egy elég régi pc amin nem régiben lett xp reinstall és egyszerűen nem tudok hangot kihozni belőle...természetesen alaplapra integrált hangkártya van rajta és normális drivert nem találok hozzá, a cdje meg már rég nincs meg...itt van az alaplap és a hangkártya típusa:

Alaplap:
CPU típusa Intel Celeron, 2400 MHz (24 x 100)
Alaplap neve DFI PS35-BC/BL (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video)
Alaplapi lapkakészlet Intel Springdale-G i865G
Rendszermemória 752 MB (DDR SDRAM)
BIOS típusa Award (02/11/04)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port Nyomtatóport (LPT1)

Multimédia:
Hangkártya Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

esetleg valakinek valamilyen ötlete van? előre is köszi!

(#1095) audi100td válasza coce (#1094) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Szia,

szerintem itt van hozzá, ez nem a te lapod?

(#1096) lolo29


lolo29
(újonc)

Sziasztok!!!!
Kéne egy kis segítség.
Van egy Fujitsu Siemens l1310G laptopom , egyik pillanatról a másikra eltünt a hangkártya
Már a rendszert is ujra telepítettem de semmi mintha nem lenne benne.
Az Everest azt írja ki "letiltva" az integrált cuccoknál
Ha valaki tud egy kis okosságot vagy tippet előre is megköszönném!!!!!

(#1097) coce válasza audi100td (#1095) üzenetére


coce
(lelkes újonc)

Köszi szépen!Találtam drivert és működik is,szóval ezer kösz!

(#1098) audi100td válasza coce (#1097) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Nincs mit. :)

(#1099)



(PH! addikt)

Sziasztok!

ASUSP5B integrált hangkarit szeretnék működésre bírni, de nem megy.
Eddig Audigyt használtam, de most kiszedtem a gépből. Azt szépen eltávolítottam, minden. Az integráltat biosban engedélyeztem, feltelepítettem, fel is ismerte, feladja a control paneljét, mindent be tudok állítani. Amikor bedugtam a hangszórómat azt is felismerte, csak éppen nem szól. Mintha valahol le lenne mutézva, de sehol sincs...

Már nincs több ötletem. Még annyi hogy windows startkor a kis ikonja az óra mellett át van húzva és azt írja, hogy nincs jelen a meghajtó. De amire teljesen feláll a windows ez megszűnik és már nincs áthúzva, szóval tényleg nem tudom.

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#1100) iGabor


iGabor
(újonc)

üdv,
2003-as SB live 5.1 hangkártyához vmi megoldás hogy vistaval működjön?

köszi!
:U

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hangkártya probléma (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.