Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia  »  Hangkártya probléma (kiemelt téma)

(#101) Noddy

Noddy
(senior tag)

Az én problémámra van valami javaslatotok? Volt már valakinek hasonló problémája?
[link]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#102) (Bundás) válasza Noddy (#101) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Annyira nem lehet bonyolult kicuppantani az előrevezetést és berakni oda egy fejhallgatót. :U
Amúgy Mikrofont nincs bekötve, esetleg a Line_In-be valami bedugványozva? Ha nem használod őket, ezek a felvétel módnál le vannak némítva?

(#103) Noddy válasza (Bundás) (#102) üzenetére

Noddy
(senior tag)

Mikrofon nincs bekötve line in ben sincs semmi. És a hanghullám és a hangerőn kívül minden el van némítva.
Gyanítom, hogy a leárnyékolással van a probléma, mert a winyó működésére is serceg, jobban mondva a sercegés intenzitása változik, ha a vinyó dolgozik vagy nem.
Tehát igazándiból az lenne a kérdé akkor, hogy le lehet-e árnyékolni a belső kábelt, vagy próbálkozzak jackdugó hosszabítóval?

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#104) LeC

LeC
(PH! kedvence)

Az miért lehet högy rádugtam a hangkártyát a tv-re (kártya hangkimenetét tv audio-in-be) és nem szól a tv. Ma meg haver áthozta rendszervinyóját, betettem a gépbe, felpakoltam a hangkártya driver-ét, és ugyanugy kivezettem a hangot és szólt a tv.

Mi lehet a baj nálam?
Win xp, sb live 5.1

Már leszedtem és ujra felraktam a drivert, de semmi, mi blokkolhatja a hangot hogy kivezessem a tv-re?

◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►

(#105) Zozzika

Zozzika
(újonc)

Sziasztok! A barátnőm gépével van egy olyan probléma, hogy nincs semmilyen rendszerhang! A media playerrel lehet zenét és filmet nézni és akkor van hang. De akkor is csak úgy, hogy a hangszóró beállítása 5.1-esre van állítva, illetve a csatlakoztató dugó se a sztereó helyre van bedugva, holott a hangszórója sima asztali sztereó. Ha a rendes helyre csatlakoztatom akkor még a media playernek sincs hangja! Mi lehet a gond? Tudnátok segíteni? Sajnos nagyon amatőr vagyok a témában! A gép adatai amúgy:

CPU típusa: AMD Sempron, 1833 MHz (11 x 167) 2600+
Alaplap neve: Abit NF7(-S) v2.0 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Alaplapi lapkakészlet: nVIDIA nForce2 Ultra 400
Rendszermemória: 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS típusa: Award (08/19/04)
Kommunikációs port: Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port: Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port: ECP nyomtatóport (LPT1)
Hangkártya: Realtek ALC650 @ nVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface

Ha jól tudom integrált hangkártyája van.
Előre is köszi a segítséget!

(#106) (Bundás) válasza Zozzika (#105) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

A tálcán kell lennie NVIDIA NVmixer ikonnak, kattints rá, nincs lehallkítva semmi, második fül, be van-e állítva a két hangszoró? Esetleg hangszóró varázslót próbáld meg, a zöld jack kimenetben legyen a hangszóró bedugva.
Mióta csinálja? Ha Windows reinstall után se jön helyre, lehet megdöglött.

Jah! Féregtelenítés, vírusírtás.

[Szerkesztve]

(#107) LeC válasza (Bundás) (#106) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Bundás kollega 104-esre nincs ötleted?

Ezen nem segít a CMOS clear ;]

(#108) (Bundás) válasza LeC (#107) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

:D

Min keresztül próbálod kivezetni a hangot? Jack vagy a többlábú sz@ron?

(#109) LeC válasza (Bundás) (#108) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Hát ilyennel vezetem ki: [link]
És dugtam én ezt már mindenhova, hangszorók füles kivezetőjébe, hangkártya audio out-jába ahova hangszórókat szoktam, de semmi. Kábel letesztelve mivel hangszórók simán szólnak vele, de haver rendszer vinyójával még a tv is rendesen szólt, nem kellett vele szenvedni. De egyszerűen nem értem én rendszeremmel mi lehet a baj, mivel akad össze hogy a tv az istennek se akar megszólalni.

(#110) CWorm

CWorm
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hali.
Abit KN8 Ultra (Fatal1ty) alaplapom van, tegnap raktam fel wint és nincs semmilyen hang. A windows nem észlel semmilyen hibát se Rendszereszközök között, meg sehol, nincs elnémítva semelyik csatorna stb, végignéztem már mindent, elméletileg működnie kellene. Legújabb bios meg hangkártya driver van fent. Mi lehet a gond? Egy ugyanolyan madzaggal vezetem ki a gépből a hifibe a cuccot, mint amilyen az előző hozzászólásban található. Ez eddig éveken át tökéletesen működött az előző gépemnél. Most meg a realtek-es soundman program szerint line in-t dugok bele abba nyamvadt line out-ba, pedig nem... hang amúgy egyik lyukból sem jön, végigpróbáltam mindet.:)

https://www.facebook.com/VirusBusterHU

(#111) (Bundás) válasza LeC (#109) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

:F Hát, de ha jön a hang mondjuk fejhallgatón keresztül a kimenetből és a kábellel minden rendben, akkor a TV-nek is meg kéne szólalnia... Mert úgye amúgy jön belőle hang, igaz?

(#112) LeC válasza (Bundás) (#111) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

Na hallod sikerült megoldanom...képzeld ráraktam vidkarit is a tv-re és lett hang meg kép is :D
De a hangot külön nem lehet, kihuzom a vidkábelt és elmegy a hang, lol?
Egyébként ilyen cuccal van megoldva: [link] és ugye ebbe megy a stereo audio meg a video.

Én meg ugye ugy voltam vele hogy addig amig nincs hang a tv-n minek szenvedjek a kép beállítással, de meguntam a szarakodást a hanggal, bekötöttem a videot és megjött a hang, hát hihetetlen :D

(#113) (Bundás) válasza LeC (#112) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

LÁL! :) No Comment! :D

(#114) CWorm

CWorm
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az én problémámra [link] nem tud senki semmit? :(

(#115) (Bundás) válasza CWorm (#114) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Van legalább két jumper az alaplapon, ami a hangkártya megszólalását befolyásolja. Nézd meg a kézikönyven, hogy jó helyen vannak-e.

(#116) Bunyec

Bunyec
(kvázi-tag)

Sziasztok. Az én kérdésem az lenne hogy milyen hangkáryát begyek? Totál nem érek hozzá, a segítségeteket kérem. Kizárólag fejhallgatót hazsnálok, egyáltalán van e értelme venni, vagy elég az integrált. Különösebb bajom nincs vele, de gondolom egy jó kis spéci hangkari jobban szól. :) Nem vagyok eleresztv szóval vmi nem túl drágát ajánljatok légyszi. Köszönöm.

(#117) (Bundás) válasza Bunyec (#116) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Milyen alaplapod van most?

Öregb lapoknál lehetnek gagyi integrált kütyük, amik sercegnek, CPU terhelésre ingerednek, szóval kakik.

(#118) LeC válasza Bunyec (#116) üzenetére

LeC
(PH! kedvence)

SB live! 2-3k-ból kijön :)

(#119) CWorm válasza (Bundás) (#115) üzenetére

CWorm
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kézikönyv sajnos nincs (pedig akkor lehet, hogy hamarabb megoldódott volna a gondom, csak hát idióta tesóm lent tárolja vidéken, tőle kaptam az alaplapot), de valóban jumperhiány miatt nem szólalt meg a hangkártya, rája kellett illeszteni kettő darab vacakot. Köszi!:)

(#120) Bunyec

Bunyec
(kvázi-tag)

Most egy ASUS A8N SLI lapom van.

(#121) (Bundás) válasza Bunyec (#120) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Ha megvagy elégedve vele, akkor maradhat. Bár a topikjában sokan panaszkodnak rá, hogy recseg, s sokan le is cserélik. Ha probléma lenne vele, akkor ahogy LeC is írta SB Live-ot pici pénzért kapsz használtan.

(#122) Bunyec

Bunyec
(kvázi-tag)

Köszi szépen a segítséget

(#123) Zozzika válasza (Bundás) (#106) üzenetére

Zozzika
(újonc)

Már ezeket mind megcsináltuk. A varázsló lefuttatásával sikerült hangot előcsalogatnunk, de aztán újra elment. A varázsló sem mindig ismerte fel asztali sztereó hangszóróként, pedig az van. Vírus nincs, már egyszer újra raktam a Windowst is de úgy sem oldódott meg a probléma. Valami más tanács?

(#124) (Bundás) válasza Zozzika (#123) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

1, Mióta csinálja? Működött normálisan egyátalán?
2, Másik hangköpő eszközzel próbáltad? Lehet meg van törve a kábel.
3, Melyik nForce2 driver-t használjátok? Próbáld ki a legújabbal.
4, Ha nem segít semmi 2-3 ezer Forintért kaptok használtan fasza SB Live 5.1-es hangkártyát, ha egyátalán nincs szükség 5.1-re, akkor 1-1.5 ezer Forint környékén SB 128-at.

(#125) Ágnesmágnes

Ágnesmágnes
(újonc)

Sziasztok!

A következő hangkártya problémám van:

Új ASUS A8N-SLI SE alaplapba szeretném berakni a Genius Sound Maker Value 5.1-es hankártyámat (Az alaplapi kártya nem tudja az 5.1-et).
Amint feltelepül a driver, a Windws kékre fagy, majd restartol. Csak akkor indítható újra, ha safe módban kikapcsolom a hangkártyát. Másik PCI slotba beduva ugyanaz az eredmény, a hangkártya az előző gépben hibálanul működött, kipróbáltam egy másik hangkártyát, az sem működött rendesen, más kártyák, pl TV tuner működik, ha ugyanoda dugom be, a BIOSban már letiltottam az alaplapi hankártyát, a netről a legfrissebb divert is letöltöttem és az sem segített :O

Segítsetek légysziii :)

(#126) Raymond válasza Ágnesmágnes (#125) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''Új ASUS A8N-SLI SE.......(Az alaplapi kártya nem tudja az 5.1-et).''

Ez mondjuk nem segit a problemadon, de az alaplapi tudja az 5.1-et, ez van rajta:

Realtek ALC850, 6-ch AC'97 CODEC
Jack Sensing and Enumeration
S/PDIF out interface

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#127) kovari

kovari
(kvázi-tag)

Sziasztok,ojan problémám van hogy a notebookom ra nemtudok Creative SB AudioPCI 64V Sound Card drivert letölteni sehonnan sem és igy nincs hangja,ha valaki tud egy direct linket hozzá,vagy msn en,skypén eltudná küldeni azt nagyon megköszönném!

(#128) MIFtIli

MIFtIli
(fanatikus tag)

Egy átlagos kérdés
Ha egy játékban pl carbon nem tudom bekapcsolni a surround-ot vagy a codban a EAX 2-őt az a hangkártya miatt van?
sb live 5.1 :)

(#129) Ágnesmágnes válasza Raymond (#126) üzenetére

Ágnesmágnes
(újonc)

Nos, ebben az alaplapban nem ilyen van :)

Viszont sikerült rájönni, hogy mi a baj, okulásért beírom: Az alaplapi gameprortot is le kellett tiltani! :))

(#130) Raymond válasza Ágnesmágnes (#129) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak ugy kivancsisagbol. Milyen van benne? Mert olyan A64 alaplaprol nem tudok ami nem lenne minimum 5.1-es egy Realtek ALC650-el. A tied raadasul 7.1-es.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#131) Ágnesmágnes válasza Raymond (#130) üzenetére

Ágnesmágnes
(újonc)

Hát izé...
Lehet hogy ennyire béna vagyok? :U
Merthogy az alaplapi kártyán csak 3 db jackdugós kimenet van, zöld, fekete és kék.
A Geniuson meg van kimenet a mélynyomónak, surroundnak stb.
Vagy nem ez határozza meg a dolgot?

(#132) Protezis válasza Ágnesmágnes (#131) üzenetére

Protezis
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, szoftveresen kell atallitani a line-in es mic bemeneteket hatso, illetve center+sub kimenetekre.
(hogy a 7.1 hogy jon ki 3 csatibol, azt nem tudom :F )

[Szerkesztve]

The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

(#133) Ágnesmágnes válasza Protezis (#132) üzenetére

Ágnesmágnes
(újonc)

Hát akkor ez sok hűhó volt semmiért, mindenesetre született valamiféle megoldás, és még tanultunk is közben :)
Köszi mindenkinek a segítséget :R

(#134) Ágnesmágnes válasza Protezis (#132) üzenetére

Ágnesmágnes
(újonc)

Hopp. Amúgy a mikrofont is akarnék használni, akkor az 5.1 nem menne vele egyszerre? :F

(#135) Protezis válasza Ágnesmágnes (#134) üzenetére

Protezis
(őstag)
LOGOUT blog

Nem. Bar a fene tudja, reg volt dolgom integralt csipogoval. Akar ki is talalhattak erre valamit. De az alaplap leirasaban - valoszinuleg a vegen - targyalva van a mellekelt szoftver, ott le vannak irva ezek.

The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

(#136) Ágnesmágnes

Ágnesmágnes
(újonc)

Ok, köszi még egyszer :C

(#137) Met

Met
(őstag)

3 kimenet van, front, rear, center+sub
1 bemenet mikrofon

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#138) MIFtIli

MIFtIli
(fanatikus tag)

128 pls

(#139) Met válasza MIFtIli (#128) üzenetére

Met
(őstag)

driver fentvan?
a creative progiban be van állítva, hogy 5.1-es hangcuccot használsz?

(#140) kovari

kovari
(kvázi-tag)

HELP!! creative sb audio pci 64v sound card hoz kellene driver,a neten sehonnan nemtudom leszedni,.ha valakinek van ijene,vagy tud segiteni egy linkel nagyon megköszönném!

(#141) zuzub

zuzub
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Szeretnék venni egy XP alatt működő pci-os hangkártyát 1000-500 környékén.
Merre érdemes kutakodnom?sima 2.1 hangkártya is megfelelne.
Valakinek van ötlete az kérem írjon privit azt biztos elolvasom.

(#142) Met válasza zuzub (#141) üzenetére

Met
(őstag)

alaplapon nincs?
bemész az első boltba ha új kell, vagy itt a PH-n az apróhirdetések között nézelődsz

(#143) (Bundás) válasza zuzub (#141) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

SB 128, pici pénzért kapsz a PH!-n.

(#144) zuzub

zuzub
(kvázi-tag)

Az van, hogy van nekem intergrálva csak az a napokban úgy mond elhülyült vagy minek mondanám azt amikor felismeri meg minden, csak,ha rádugom a hangcuccot akkor furcsa pöttyögő hang kezd el játszani és ez egészen a bekapcsolástól kezdve, szóval nem gondolom,h szoftver hiba.

(#145) Met válasza zuzub (#144) üzenetére

Met
(őstag)

driver reinstall, esetleg winreinstall is

(#146) Hack3er

Hack3er
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nekem az a baj a hangkártyámmal hogy a gémport ja ütközik valamilyen eröforrásal,
Van egy joy-om kiszeretném probálni de nem tudom :(((
Hogy lehet átállitani a gameport erő forrását hogy ne ütközzön semmivel?