Érdnél? Az jó! Csak ne legyen előtted senki! És akkor aztán lehet tolni!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
micro
(PH! addikt)
Azt azért ne felejtsük el, hogy a mai autóknál nem csak a max fordulatszámot szabályozzák, hanem a max sebességet is külön.
Tehát a vezérlésbe beleírják, hogy mennyi a végsebesség.
így mehetsz 5. ben megfelelő sebességgel ideális fordulattal és fogyasztással, de nem tudsz az autóval a meghatározott biztonságos sebesség fölé lépni. (lehet a motor még bírná, de a futómű vagy a fék már nem)
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

csibor
(őstag)
Matador mp56-ost raktam a pikára.De abbol indultam ki nem sztrádára hanem Veszprém és környékére kell.Ide tökéletes.
1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

Snoop-y
(senior tag)
Pedig van ilyen hidd el....
renault clio tech run 98 paci és simán viszi a 180-at.
Amúgy meg keresek 195/60 R14 es papucsokat 
New level... -Nem akarok nagyon kigyúrt lenni -Akkor ne gyúrd ki magad nagyon bazzeg... Ja és GUGGOLJ! Mert valahol, odakint, egy csaj a maxoddal melegít...

Zsakfos
(újonc)
Renault safranra mit ajánlsz 17-es alukerék van rajta ja és nyárigumi kellene valami olyan ami közelit a pereshez de még nem az?
Kb olyan amivel mehetek mint az állat 

Zsakfos
(újonc)
Renault safrane 3000 v6 235LE M7 lejtő 292km/h 
tovább nem mertem küldeni mert már féltem
[Szerkesztve]

TitiRii
(őstag)
300 
ezen azért kicsit kételekedek ha nem baj
megértem a félelmet, az óra egyébként csalt.
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

GumisPeter
(senior tag)
Az Astrám 1,4 82hp 4.ben 165 körül tilt, de hiába teszem 5.be, 170 fölé nem kuszik.
Pedig a váltója hosszú mint a vonatfütty!
Talán kéne rá egy szárny, a caravan hátúlja nagyon rossz légellenállás szempontjából....
Üdv
Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

GumisPeter
(senior tag)
De ugye nem a Tech Run-ra??,
Mire kell és milyen?
Téli vagy nyári?
Üdv
Gumik Felnik Adás-Vétel ---- 0630-326-3600 ---- 1037 BP Virág Benedek u.22 / ESG KFT

GumisPeter
(senior tag)
Katalógusom csak a 4wd-re hoz 17'' felnit.
Gumiméretben pedig a 205/50r17est hozza.
Hátsóra irja még a 225/45r17et.
Mi van jelenleg rajta??
Üdv

Zsakfos
(újonc)
3000 mocitól???? Pont reális.

TitiRii
(őstag)
alfa gtv v6 24v (3000ccm) 225 le(folytva van) elég erősen sport auto,mégis 260 nál többet hátszélel az istenért se tudtunk belőle kisajtolni
igaz azt az autot arra tervezték hogy 260 egy kanyart is bevegyen 
1000gixer 270
egyedül busarol tudok ami 300 kilot eléri és kicsit tul is megy rajta
egy széria auztotol elég hihetelenül hangzik a 300
nem azt mondom hogy nem lehet 
csak hihetetlen

Integra
(Jómunkásember)
királyul csal az óra benne

VipeR-T
(újonc)
Nem azért, de ne abból induljatok ki, hogy 5-ben is leforog az autó, mert nem. Hiába forog az 1.8as Mondeo 3500at 200km/hnál, és van 6500nál a tiltás, mert 5000 fölé nem pörög. Elfogy a nyomaték ugyanis. Ha leforog legnagyobb fokozatban az autó, az nagyon nem ideális, nagyobb a fogyasztása is, szóval csak a legritkább esetben tud egy széria autó direktben is ledadogni. Ha meg 300közelit mutat bármilyen széiaautó órája, akkor valszeg nem éppen a gyári méretű gumi van rajta. Durván el tudja nyomni az órát ha egyel kisebb kerék van rajta.
Süllyedünk a HgFS tengerében

süti5
(senior tag)
''szóval csak a legritkább esetben tud egy széria autó direktben is ledadogni''
Én úgy éreztem, hogy az enyém ledadogott. Ez karburátoros. Ilyenben lehet egyáltalán tiltás, vagy az csak a bonyolultabb - lásd injektoros, befecskendezős autóknál van?

VipeR-T
(újonc)
Dadogni -elvileg- bármilyen konstrukció tud. Annyi történik, hogy bizonyos fordulat fölött elveszi a gyújtást, ettől leáll a motor (csak egy pillanatra), mert ettől ugye leesik a forulat, visszakapja a gyújtást, felpörög... és így tovább, amíg le nem szállsz a gázról
Persze mindez marha gyorsan történik, tul, képpen ezt hallja az ember dadogásnak.
Süllyedünk a HgFS tengerében

Notes
(őstag)
Péter a fateromnak kéne az 2001-es 1.6-os Megane Classicra valami olcsóbb, de normális téligumi. Mit tudnál ajánlani? Egyébként egy nagy dombtetőn laknak, szóval hóban nagyon kéne a vonóerő...
Romanes eunt domus!

Integra
(Jómunkásember)
firestone fw-930, illetve ami most ennek az idei megfelelő típusa
185/55 R14 asszem ez a gyári lemezfelni méretre való gumi hozzá, ugye?
4 db megkell legyen már 75-80 körül

Notes
(őstag)
Fejből nem akarok hülyeséget mondani, de inkább R16 talán.
Romanes eunt domus!

Integra
(Jómunkásember)
az akkor valami extra nem gyári méret van rajta (utólag rárakott alufelnis cucc) mert 16-os alapméret 01-es megane-on szerintem kizárt.
max R15 lehet ha lemezfelni van rajta. nézd meg, fontos, mert sajna elég fájós lesz a nagyobb felni méret miatt ár
[Szerkesztve]

Zsakfos
(újonc)
Az biztos hogy csalt de azért nem annyit mivel nem gyári papucs van rajta no meg irtam is hogy lejtőn az m7-en. Mondjuk az hozzá tartozik hogy 15 lityó 100-on simán megvan de valamit valamiért.
[Szerkesztve]

Gismo
(PH! addikt)
Hali!
Tud valaki olyan gumist mondani, akinek aszott nagy használtgumi választéka van? BP és környéke lenne a jó!

Cruz
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Kicsit a sebességhez...
2000-es 16 (75LE, 8szelep) Astra F sedan: Sík úton, ha van türelme (és jó nagy adag kegyetlenséggel is megáldotta az Úr + egészséges bátorság) az embernek, akkor beleforgatja két személlyel a 180ba.
Ez az érem egyik oldala.
A másik (korábban már volt róla szó):
Akinek van autója, az próbálja ki autópályán, hogy forgalommentes időben (ha talál ilyet
) odaszegezi az óra mutatóját 120-ra. Az egyik km-et jelző táblánál elindítja a stopppert és 10 megtett kilométer után leállítja. Megnézi a mért időt és ha 5 perc feletti, akkor máris ki tudja számolni, hogy mennyit csal az óra a gépében. (kis segítség: 120km/h-s sebességgel öt perc alatt (azaz 1/12-ed óra) pontosan 10km-et kellene megtenni). A fent említett járgánynál ez az érték átszámítva a valós sebsségre 114-116km (többszöri mérés alapján). Az apróbb hibáktól kéretik eltekinteni (pl: a km van rosszul jelezve a pályán, rosszul indítottad a stoppert, a stopper nem mér jól, stb).
Szóval az, hogy megy 200-at szép, de ne tévesszük össze az óra szerinti sebességet a valóssal... 
Gumi: Anno a szintén fenn említett gépet Firestone F-850 (gyári r13-as papucsok) (remélem nem írtam el a jelölést, de majd megnézem) gumikkal vettem. Most az összfutott km 75e (télen téli gumik vannak fenn okt végétől febr végéig), ami azt jelenti, hogy 55-60e van bennük. A gumis mester szerint annyira jó állapotban vannak a papucsok, hogy még 20e lazán bennük van. Ellenben isemrős hasonló korú gépén (ugyanonnan, ua gumikkal) (szintén cserélve a nyári télen) 6xe környékén kellett új nyári garnitúrát venni. Náluk csak a pater familias vezeti a gépet és nem is hajtja, de a vezetési stílus ennyire meghatározó tud lenni.
Üdv
C.
Az ég szerelmére, mikor Isten azt mondta: ''Szaporodjatok és sokasodjatok!'', nem azt mondta: ''mint a nyulak''...

Gismo
(PH! addikt)
És mikor van ilyen időszak, hogy nincs senki az úton?

[amne]
(senior tag)
M5 csütrötök, hajnali 3, nem sokan vannak hidd el.
מת(נ)יהו

[amne]
(senior tag)
Igen, és ez a sebesség különbség (114 ><120), nagyobb értéknél csak tovább nő, óra szerint mutatott 200-nál szerintem simán van 15-20km/h eltérés. Ezért nem tartom elképzelhetőnek hogy egy 1,6-os motorral szerelt Focus (1200kg) huzamosabb ideig sík úton tartsa a 200 km/h-s sebességet. Sokan emlegették a Cliot példaként, Clio azért jóval könyebb kocsi.
Safrane, nehezen tartom elképzelhetőnek azt a 292 km/h-t.
מת(נ)יהו

fasyrt
(őstag)
Hy!
Egy 1 literes Szuzukira milyen téli gumit lenne érdemes tenni? 155/13/75 Michlein van rajta. Komótos vezetési stílus, városi alkalmazásra lenne. Érdemes-e csak az első 2 meghajtott kerékre venni, vagy mind a 4-re kéne? És jó lenne nem a legdrágább tipus! Árat is írhatnál! 
Mél is jöhet, az ott jó. Előre is thx.

borsi
(fanatikus tag)
Vagy ha nincs türelmed és de hosszú útra mész, lenullázod a km számlálót és néhány*10km alatt eltérést fog mutatni. Ha a gumi miatt csal az óra.
Alapban 2-3% a mutatóban valóban benne van, hogy az ötvenes táblánál is tudjunk 55-el menni
nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)

[amne]
(senior tag)
Ha bele kontárkodhatok, ha tényleg csak városban használod, pl Budapest ahol azért az utak töbségét nagyjából letakarítják reggelre akkor szerintem elég a hajtott kerék. Ha már dimbes-dombos környéken laksz ahol nem biztos hogy mindig viszonylag tiszta úton tudsz közlekedni akkor már elkél a teljes szett hogy a kanyarból ugyanúgy jöjjél ki ahogy bele mentél. De majd a szakember biztos kijavít ha valamit rosszul mondtam 
מת(נ)יהו

szucsi
(őstag)
két első télivel nagyon ráb*sztam tavalyelőtt.
meredek kanyarban kilökte a seggét. hármat pördült körülöttem a járgány, aztán nekivágódott a padkának. 

GumisPeter
(senior tag)
Szeva!
14 vagy 15 '' a gyári mérete?
Üdv
[Szerkesztve]

Gambit
(őstag)
Szia! Pegaut 206-osra kéne egy szett téli gumi. Árajánlatot tudnál küldeni mailben? Köszi!
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

GumisPeter
(senior tag)
Vagy 175/65r14 vagy 175/70r14 esetleg 185/60r14.
De lehet még 185/60r15 vagy 185/55r15.
16-os nem hinném, hogy gyárilag lenne Megane 1-en....
Üdv

GumisPeter
(senior tag)
Bp .III. Mozaik U. sarok.
Ahogy a rakpartról a szentendrei felé mész a jobbos kanyarban.
Üdv

GumisPeter
(senior tag)
Mailt irtam.
Üdv

GumisPeter
(senior tag)
Következő hozzászóló megelőzött.
Ezt irtam mailben is fasyrtnak.
Nagyon nem elég a 2 gumi.
Ha csak egy elemen sérül a fényezés, az többe kerül mint a 2 gumi!
És egy ilyen 20-30ezres beruházás 4-5 évre szól.
Évi 4-6 ezer ft-ot megér a biztonság.
Üdv

gézu
(őstag)
A Dayton márkájú téli gumit ismeri-e valaki?
“Commutare necesse est!”

GumisPeter
(senior tag)
Középkategória.
Nagy autókra nem javaslom.
Amugy használható, de nem premium márka.

gézu
(őstag)
Akkor Astrán használva városban el lehet lenni vele,ugye?Hegyekbe
nem kívánkozom mostanában.
“Commutare necesse est!”
amugy a Kumhot én nem ajánlanám senkinek
megesett egy eset
:
ment pám hoba és olyan volt a letaposott ho mintha sinen mennél... (vagy árokba a lényeg vezeti a kereket) és egyszercsak ebböl a kis vájatbol kiment az auto oyan 2-3km/h-s sebességnél és a jégen csuszva ezzel a fenomenális gumival belementünk egy suzukinak a T oszlopába... ( suzukinak jobb oldala totál kár focus semmi ) ... amugy ezt biztosan az auto nem kis tömegének és a használt anyagának köszönheti hogy 1 megcsuszott (suly) 2. nem törött meg (jo az anyag)
aztán a Kumhot eladtuk és ekkor jött a Maador amivel tényleg elégedett apám amugy a kumho az egy:
Bővebben: link iylen és erre let lecserélve:
Bővebben: link és sokkal jobb
mellékesen egy jó utcába lakunk: kb 20cm-es ho és az árkokba köt ki minden 2. autó...
sokan meglátogatták az árkot de ''sajnos'' nekünk nem sikerült 
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

GumisPeter
(senior tag)
Persze.
Üdv

gézu
(őstag)
Kösz a segítséget.
“Commutare necesse est!”

Gambit
(őstag)
Szia! #133-ról lehet szó? Téliguma kéne 206-ra.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

Snoop-y
(senior tag)
Pedig én arra szeretném rakni 
6 os könnyűfém felni van rajta elvileg rámegy a 195 ös.
Gt turbo-n is 195 ös papucs volt pedig az csak 13 colos volt 
Ja és nyári kéne rá. Meg vmi gagyi téli is az persze vmi virsli ![;]](/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
New level... -Nem akarok nagyon kigyúrt lenni -Akkor ne gyúrd ki magad nagyon bazzeg... Ja és GUGGOLJ! Mert valahol, odakint, egy csaj a maxoddal melegít...

fasyrt
(őstag)
Remail 

GumisPeter
(senior tag)
Mail ment!
Üdv

Cruz
(fanatikus tag)

Csak sikerült elírni: nem F-850, hanem F-580.
C.
Az ég szerelmére, mikor Isten azt mondta: ''Szaporodjatok és sokasodjatok!'', nem azt mondta: ''mint a nyulak''...