Komoly gondjaim akadtam a DATANET-nél a szolgáltatással, és ezzel kapcsolatban kérek tanácsot. Hackerek kezdtek el mindenféle vírusokat tartalmazó csatolmánnyal rendelkező emaileket küldözgetni a postafiókomra, melyeket a gépemre telepített tűzfal és a vírusirtó folyton kijelzett. A hacker vagy máshol feltört postafiókot használ az ilyen levél küldésére, vagy a régi módon először küld egy hamis datanetes címre egy emailt, majd pedig amikor a datanet szervere azt kézbesíthetetlenként visszaküldi neki, átírja a levél törzsét egy figyelmeztető üzenetre, hogy a postafiókomról tömegesen küldenek spamet, és a tennivalókat megtalálom a csatolmányban, aztán az így machinált küldeményt juttatja el hozzám, hogy úgy nézzen ki a datanettől írnak Nekem. Naná, hogy nem nyitok meg semmit ilyesmit, de azért ennek a spam küldésnek a végére akartam járni, mert mi van ha tényleg megszerezték a hozzáférési adataimat? Tehát felvettem a kapcsolatot a technikai személyzettel a megadott email címen és próbáltam megoldani a következőket:
1.) adjanak egy listát az elmúlt két -három héten Tőlem kiment emailekről
2.) miért nem szűrik spamre, vírusra és trójaira a bejövő email attachmenteket mint a yahoo-nál, ha már egyszer előfizetési díjért veszem igénybe a szolgáltatást, míg a yahoo-nál ez ingyen is automatikusan működik?
3.) mit akarnak tenni ez ügyben (külföldi szerver letiltása, nyomozás a fejlécek alapján, az előbb vázolt "visszapattintott" emailek továbbküldésének a tiltása stb ), illetve Nekem mit javasolnak tenni (jelszó változtatás stb)
Levélben ezekből egyikre sem válaszoltak, hanem arra biztattak, hogy továbbítsam az ilyen vírusos emaileket a support címükre. Így is tettem, de ezt követően meg totál semmi válasz!
Ma bementem hivatalos panaszt benyújtani az ügyfélszolgálatukra, de ott a kislány láthatólag csak az előfizetések adminisztrálására lett felkészítve, válaszolni érdemben semmire sem tudott, és senkit sem tudott ez ügyben elérni..
Ami betett: Kaptam a technikai személyzettől egy totálisan nem a tárgyra reagáló levelet, amiben a felsorolt három pontra megint csak egyáltalán nem reagáltak.
TUD VALAKI OLYAN SZOLGÁLTATÓT MAGYARORSZÁGON, AHOL ERRE A HÁROM FELVETÉSRE NORMÁLIS, MEGNYUGTATÓ VÁLASZT KAPHATNÉK, MERT AKKOR SZÍVESEN ÁTVÁLTOK!