Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) Itzhak válasza Penge_4 (#349) üzenetére

Itzhak
(újonc)

De csak ez a két alkalmazás ilyen. Régebbi Firefox megy normálisan. Nem lehet, hogy az sp3 akaszt be neki? Mert a google chrome letöltőoldalán az van, hogy Windows Xp sp2. Nincs valami megoldás erre?

Mondjuk most jut eszembe, hogy a windowsupdate se megy, és nem azzal a windows eredetiséd dologgal van gond.

(#352) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Én nem találtam meg benne,persze lehet,hogy az én hibám,de RSS olvasó van benne?
Ha nincs,akkor marad Rókakoma,pedig tetszik ez a böngésző! :U

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#353) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Maradok a rókánál,nekem is 2 hozzászólást írt a Chrome!
A rókuci sose csinált ilyet! :U

Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

(#354) Penge_4 válasza cellpeti (#352) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Ha van Google Acc-od, klikk Itt Goodies fül és a Subscription-t húzd egy neked tetsző helyre.

A kérdésre válaszolva saját RSS olvasója nincs, de a Google Readerre 1 kattintással feliratkozhatsz, ami sokkal több, mint egy sima "élő könyvjelző".

(#355) Penge_4 válasza cellpeti (#353) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

A hiba nálad van, nekem eddig még sosem csinált ilyet.

(#356) cellpeti válasza Penge_4 (#355) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neklem már volt fent egyszer a Chrome és szinte mindig ezt csinálta.
Szűz rendszerre is raktam már fel és ott is ezt produkálta! :U

(#357) cellpeti válasza Penge_4 (#354) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rámentem a Goodies fülre,de semmit nem tudok húzni sehova! :U

(#358) Penge_4 válasza cellpeti (#357) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Görgess lejjebb. Ott látsz egy narancssárga Subscribe... linket. Azt fogod meg és húzod a böngésző könyvjelzősávjára. (Ctrl+B-vel tudod előhozni)

(#359) cellpeti válasza Penge_4 (#358) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a chrome-nak van saját beállítása?
Ami nem az Internet Explorer-ről szól? :U

(#360) Penge_4 válasza cellpeti (#359) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Mit értesz saját beállítás alatt? A proxybeállítás nem az IE beállítása, hanem az egész Windowsé. De sajátja nincs. Minek legyen? Van gyakorlati haszna? Maximum nagyon kevés usernél speciális esetben.

(#361) cellpeti válasza Penge_4 (#360) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

EZ mondjuk igaz!

Azt a hírolvasót nem tudtam még megcsinálni! :O

(#362) Penge_4 válasza cellpeti (#361) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Nyomsz először is egy Ctrl+B-t, hogy előjöjjön a könyvjelző sáv a címsáv (ahova beírod az url-t, hogy www.valami.hu) alatt. Ha megjelenik, akkor utána:

[link]

Látod ott alul azt a Subscribe... linket? Azt megfogod egérrel (rákattintasz bal egérgombbal, de nem engeded fel, hanem húzod fölfelé, egészen a könyvjelző eszköztárig.

Ha még ezek után sem sikerült, akkor én tökönszúrom magam. ;] :DDD

(#363) cellpeti válasza Penge_4 (#362) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ok!
Megcsináltam,de ez csak akkor írja ki,ha az adott oldalon vagyok?? :O

(#364) Penge_4 válasza cellpeti (#363) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Nem. Ez nem ír ki semmit. Például itt a PH!-n rákattintasz a gombra és egyből a Google Readerbe dob egy Preview nézetbe. Ott egy kattintással eldöntheted, hogy feliratkozol-e a feedre, vagy nem. Azt sajnos nem mutatja meg, hogy van-e feed az oldalon, de ha rákattintasz, akkor kiírja, hogy "Oops. Can't find a feed." Ebből tudod, hogy kár is keresned. Nem a legkényelmesebb, de ideiglenesen megteszi.

(#365) Penge_4

Penge_4
(PH! addikt)

A legutóbbi Chromium buildben megváltozott a greasemonkey flag
--enable-greasemonkey helyett mostmár --enable-user-scripts
Aki használja benne a userscripteket az írja át.

(#366) Penge_4

Penge_4
(PH! addikt)

Megváltozott a userscriptek tárolási helye. Korábban a C:\scripts könyvtárban lévő scripteket futtatta a flag esetén, ezt áthelyezték a profilkönyvtárba. Mostantól áthelyezték a .\Chromium\User Data\Default\user scripts\ helyre.

(#367) Penge_4

Penge_4
(PH! addikt)

Emberek, komolyan megrendült a bizalmam a Google dolgozóiban!

Megérkezett a Google Chrome 2.0 (ezzel együtt a Chromium verziószáma is változott).

Na ugyan még nem stabil és nem is béta, de a sokak által jól ismert chromechannel.exe 2.0-s változatával bárki 2 kattintással beállíthatja magának a Dev channelt, amivel megtapasztalhatja saját maga, hogy micsoda fejlesztések mentek itt végbe.
Bárki nyugodtan frissíthet, mert egy kiterjesztésátírással és egy felülírással tud downgradelni, ha mégis bugosnak tapasztalná.

Pár apróság, ha a nagy fícsöráradatban elkerülné valaki figyelmét: :))
- Oldalak teljes nagyítása (képekkel együtt)
- Saját profilok létrehozása menüből
- Textboxokra is kiterjedő gyorskeresés
- AutoScroll
- Userscript támogatás
- Finomgörgetés (már amennyire az)
- AutoFill
+ fellelhető benne a CSS3 kezdetleges támogatása.

Megkaptuk a Chrome úthengert, nem is akármilyet, lehet örülni, pezsgőt bontani, meg mindent. :DD

[ Szerkesztve ]

(#368) Cathfaern válasza Penge_4 (#367) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azért ez a verziószámozás kezd komikus lenni :D

Viszont nagyon jó ez az új verzió, bekerült végre minden amit régóta várnak az emberek (ad block-ot leszámítva).

Szerintem újítások közt érdemes megemlíteni a "dokkolós" részt is, ha egy tabot kihúz az ember a képernyő szélére (balra jobbra lefele), akkor az adott oldalt kirakja a képernyő felére ahhaz a szélhez igazítva, ha pedig felfele húzza, akkor kirakja teljes képernyőre. Hasznos tud lenni, ha az embernek több oldalt kell átlátnia egyszerre.

Amúgy görgetés nagyságát nem lehet állítani? Nekem eddig pont kényelmes volt, de új verzióban nekem egy "kattanásra" túl keveset görget.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#369) Penge_4 válasza Cathfaern (#368) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Azért ez a verziószámozás kezd komikus lenni

Enyhén szólva. :DDD De az azért megnyugtató, hogy egyenlőre még nem sürgetik az addonokat. Így is szépen fejlődik, azokkal csak rontanának rajta. Ha olyan hasznos lenne, akkor úgyis már rég át Chrome-osították volna a FF-ot és nem érezne szükségét az elégedetlen FF-os tábor. :U

AdBlock megoldható globálisan, nekem legjobban talál a Google-val való szinkronizáció hiányzik, legalább a könyvjelzőkön. Na meg az egyéni billentyűkonfiguráció, kontextmenüs keresők, és jó volt Operában a jobb-bal, bal-jobb klikkes előre-vissza féle FastForward.

A dokkolást észre sem vettem eddig. Tényleg ötletes, mondjuk leginkább csak 1920-as monitoron lehet élvezni, ahol ha nincs sidebar, meg tudsz jeleníteni 2db 960-as szélességű lapot, amivel az 1024-re optimalizált oldalak többségénél nem kell már vízszintesen görgetned.

A görgetés nagyságát nem tudod állítani, maximum a Windows vezérlőpultjában, vagy okosabb egérdrivereknél azon belül, akár szoftverspecifikusan.
Egyébként megszokható. Chromiumban már hónapok óta így van, az elején én sem örültem neki, hogy lassú, de pár nap után ráálltam és már a Chrome tűnt gyorsnak.
Ha meg gyorsan akarsz egy oldal aljára érni, ott a End és Home billentyű, lapozáshoz a PageUp, PageDown, vagy ha megnyomod a középső gombot, az autoscroll.

(#370) student válasza Penge_4 (#320) üzenetére

student
(senior tag)

nem adtam fel. most leszedtem tegnap a 2es verziót használom már azóta folyamatosan és nincs kerregés! :C

up!

(#371) fubenalvo

fubenalvo
(újonc)

A gyorsítótár (cache) méretét hogy tudom növelni? Nagyon nem találom és mobil nethez azért kéne.. :/
Jah és kiválaszottam hogy Dev le OKztam közölte is hogy már az vagyok, de a verziószám semmit nem változott a böngészőben. Valahol külön van egy update gomb?

Kb fél órája vagyok Chrome user, szal sry a kezdő kérdésekért :D

[ Szerkesztve ]

http://guildwars2hu.wordpress.com - Guild Wars 2 Információs blog

(#372) Penge_4 válasza fubenalvo (#371) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

A cache-t nem tudod változtatni jelenleg. Ez tényleg nem lenne hülyeség, mert nekem a Chrome könyvtár olyan 800 mega körül foglal, ami nálam nem jelent gondot, de sokaknál igen.

Jah és kiválaszottam hogy Dev le OKztam közölte is hogy már az vagyok, de a verziószám semmit nem változott a böngészőben.

Nem lehet, hogy neked régebben már engedélyezve volt a Dev channel és automatikusan frissített? 2.0.156.1 a verziószám, akkor nincs gond, mert annyinak kell lenni.

(#373) S e t h

S e t h
(senior tag)

MIért nem tudom széthúzni megfelelő méretűre a chromeban megnyitott oldalakat?
Csak bizonyos szélességben növelhető aztán semmi.

A tengerbiológusok emlősnek gondolták a bálnát, a dohányosok korábban halnak!

(#374) Penge_4 válasza S e t h (#373) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Kicsit kifejtenéd, hogyan akarod széthúzni és milyen oldalt?

(#375) S e t h válasza Penge_4 (#374) üzenetére

S e t h
(senior tag)

HA megnyitok egy oldalt, akkor a képernyő bal oldalán látom a tartalmat, szeretném nagyítani a ctrl+ görgő kombinációval, erre ahelyett , hogy kitöltené a screent, abban a szűk sávban növel ia tartalmat, teljesen élvezhetetlené téve azt.
Vettem egy nagyobb monitort és élvezném a böngészést teljes szélességében a monitornak, viszont a chrome vmiért számorma nem teszi lehetővé.

(#376) Penge_4 válasza S e t h (#375) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Frissíts a Chrome 2.0-ra.

A verziófrissítéseket különben nem viccből találták ki, olyan alapnak kéne lenni, mint ahogy a boltban nem a 2 hetes zsemlét veszed meg, hanem az aznapit. :D

(#377) S e t h válasza Penge_4 (#376) üzenetére

S e t h
(senior tag)

KÖszi, sikerült!

(#378) sutyi^

sutyi^
(fanatikus tag)

Gyerekek, nemtom mennyire verték szét a WebKit-et Google-nál de most keveredtem fel megint OTP-nél a számla menedzsmenthez, hát kb. olyan mintha odahánytak volna.

A háttér hiányzik, a gombok, linkek az egész szanaszét csúszva. :C

fubar...

(#379) Penge_4 válasza sutyi^ (#378) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Az nem a WebKit hibája. A WebKit egy szabványkövető motor, az otp meg egy fos. Tudom, ez nem vígasztal, de ez van. Az ilyenekre még kénytelen vagy IE-t használni. :(

(#380) sutyi^ válasza Penge_4 (#379) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Valamit elkeféltek, lévén hogy a legultsó stable verzióval tökéletesen megjelenik. :DD

fubar...

(#381) Penge_4 válasza sutyi^ (#380) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Az azért stable, ez meg azért Dev. ;]

Egyébként a WebKit verzió frissült. Mostmár 528.10, úgyhogy tényleg ott a gebasz, nem a guglinál.

[ Szerkesztve ]

(#382) sutyi^ válasza Penge_4 (#381) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Annyira igazából nem zavar, de majd valaki riportolja aki ráér hogy ne maradjon úgy ahogy.

[ Szerkesztve ]

fubar...

(#383) Csakénvagyok

Csakénvagyok
(őstag)

Bocs hogy offolok, csak egy kerdesem lenne:
Mar napok ota probalom letolteni a Chromot, de mindig a 0x80072ee2 hibauzenettel megszakad az install. Masnal is ez van, vagy megint a netem akadozik??

(#384) Penge_4 válasza Csakénvagyok (#383) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

(#385) Tomics

Tomics
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most raktam fel, határozottan tetszik és hasít is.
Untam már a tűzrókát, és már kicsit lassúcska volt.

[ Szerkesztve ]

(#386) Csakénvagyok válasza Csakénvagyok (#383) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Tűzfal beálitási gondjaim voltak :B azért adott sorozatosan timeoutot.
ON: Szerintem is jó, mondjuk inkább júzerbarát

(#387) solikka

solikka
(újonc)

Feltettem a Chrome-ot :) Egyenlőre annyit mondhatok hogy villámgyors :)) :))

(#388) sutyi^

sutyi^
(fanatikus tag)

Hát nem kapkodják el az e-heti Dev frissítést...

fubar...

(#389) Penge_4 válasza sutyi^ (#388) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Pénteken még jöhet. De a Chromium changelogokból ítélve komoly bugok vannak a frame-ek és a tabkezelő rendszer terén, úgyhogy nem lepődnék meg, ha csak jövőhéten jönne, vagy ezen a héten megint csak egy sima bugfix release.

Halkan megjegyzem, már 2.0.157.2 a verziószám, tehát a hivatalos Pre-Béta (2.0.156.0) óta már két Dev verziónak kellett kijönnie.

(#390) sutyi^ válasza Penge_4 (#389) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Dev channelből elvileg hetente van rendes "snapshot/build/hivdaminekakarod" ebbe nem tartoznak bele eme hotfixek.

Engem mondjuk nem zavar ha éppen nem lesz a héten semmi, addig használom a stablet azt gútentág.

[ Szerkesztve ]

fubar...

(#391) Sk8erPeter

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Elég furcsának találom, hogy bármilyen képre jobb gombbal kattintva nincs "Kép tulajdonságai" menüpont.
Az átlag user nem valószínű, hogy kihasználja az "Elem kivizsgálása" menüpontot... :U
Viszont a kép tulajdonságai opció nekem pl. már sokszor kellett volna, rohadt idegesítő, hogy ilyen nincs.
Ennek mi értelme? :F

Sk8erPeter

(#392) Penge_4 válasza sutyi^ (#390) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

[link]

Nézd meg a verziószámát. :U

(#393) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#391) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

A felbontását úgy is megnézheted, hogy jobb klikk-megnyitás új lapon). A fájltípus a kiterjesztésből többnyire kiderül. A többi meg majd a jövőben valamikor, attól függően, hogy Opera vagy Firefox irányba fognak menni.

(#394) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#393) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Én a "többire" lennék kíváncsi, pl. Wikipédiás lapokon a beágyazott képek tulajdonságait mondjuk Operában meg lehet nézni egyszerű jobbklikkes menüvel, ott lehet látni az "Alternatív leírás"-t, onnan meg lehet nézni az egyes matematikai kifejezések kódjait, stb.
De egyáltalán azt sem értem, miért nem lehetett egyszerűen berakni ezt a menüpontot, sztem teljesen alap. :((
És azért már annyira nincs kezdetleges stádiumban a progi, ez már nem egy bétaverzió...

Sk8erPeter

(#395) sutyi^ válasza Penge_4 (#392) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

2.0.158.0 ;)

Valag hibát javítottak, bár nállam most egy új marhaság jelent meg. A tabsáv teteje eltűnik a szövegnél lett behatárolva valamiért, kicsit mókásan fest. :)

fubar...

(#396) Penge_4 válasza sutyi^ (#395) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Azzal nincs is gond, az fícsör lenne, mivel maga a tab szövege látszik, csak vékonyabb lett (lásd: ablakvezérlő gombok teteje és alja) de egy újabb probléma ütötte fel a fejét.
A Crtl nyomvatartása mellett nyiss meg egy új tabot a háttérben. :O

(#397) sutyi^ válasza Penge_4 (#396) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Már megleltem korábban. :B

Most akartam írni pont. :DD

fubar...

(#398) Penge_4 válasza sutyi^ (#397) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Asszem kénytelen vagyok visszatérni a "jó öreg" Chromiumhoz. :N

Másoknak is erősen tudom tanácsolni, ott legalább ha valami durva bug van, azt pár órán belül javítják.

A legjobb autoupdater, amit találtam hozzá, az ez.

Önkicsomagoló, neked csak rá kell kattintanod kétszer, a többit elvégzi, ha van új verzió. Ha a changelog is érdekel, azt itt megnézheted.

Itt pedig, hogy éppen melyik modul hibás. Vagyis ha az XP Tests piros, de neked Vistád van (ami zöld), akkor nyugodtan felrakhatod, mert nálad nem lesz semmi jelentősége.

(#399) Sk8erPeter

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Olyan funkció nincs a Chrome-ban, mint Operában, hogy Ctrl+Tab-ra a megnyitott fülek között úgy vált, hogy melyik füleket használtam legutóbb?
Mert most csak balról jobbra haladva vált füleket.
Remélem érthető a kérdés :DDD

Sk8erPeter

(#400) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#399) üzenetére

Penge_4
(PH! addikt)

Nincs. Ez a tabok kezelésétől függ, de használd helyette a Ctrl+PageUp és Ctrl+PageDown gombokat, miután egymás mellé húztad a váltogatandó tabokat.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.