Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#951) N_A_S válasza Madn!ght (#950) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AMD-nél számít inkább ez az 1T / 2T

Én nem tapasztaltam sok különbséget. Majd linkelek képeket 2T-vel 1600on

Hirdetéseim =>> http://tinyurl.com/734ocfp | Google Nexus S with Apex ROM

(#952) higbo

higbo
(újonc)

Sziasztok,

Légy szíves segítsetek a következőben.. a GA-P55M-UD2 alaplaphoz passzolna a Kingston KHX1600C9D3B1K2/4GX memória? A memory support oldalon találtam 2GB Kingston KHX1600C9D3LK2/4GX ...,de nem vágom a jelöléseket (D-től K-ig :)

Köszi,

[ Szerkesztve ]

(#953) N_A_S válasza higbo (#952) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak 9 hsz-sal kellene feljebb olvasnod és tudnád hogy igen.

(#954) higbo válasza N_A_S (#953) üzenetére

higbo
(újonc)

Hi,

Saját védelmemre olvastam, de mit tudom én hogy van-e különbség memória kezelésben a különböző alaplapok között.. ezért is írtam ide az alaplapok közé.. Egyébként érdekelne ha tudsz ilyet szerezni 24.000-ért 8-gb-t garival.

(#955) N_A_S válasza higbo (#954) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A chipset ugyanaz, és ha jól tudom a processzorban van a memóriavezérlő.
PÜ ment. 24-ért nem tudok. 24.850,- (új, bontatlan, élettartam garanciával)

[ Szerkesztve ]

(#956) metrion10

metrion10
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Lenne egy problémám BIOS néha szokott pityegni kb fél óránként 1-et. Ezzel mit lehet kezdeni?

(#957) szasanyi válasza metrion10 (#956) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ez túl kevés info, erre semmit sem lehet mondani. Milyen lapod van? Milyen BIOS van rajta? Mit csinálsz amikor pittyeg... és milyen ütemben, mennyit? :U

(#958) metrion10 válasza szasanyi (#957) üzenetére

metrion10
(lelkes újonc)

Giga P55-USB3, F6-os BIOS. 1-et pityeg időtartama változó én úgy veszem már észre.Netezek amikor hallom.

(#959) tkesy válasza metrion10 (#958) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

Valószínűleg bekapcsolva hagytad a CPU Warning Temperature opciót a bios-ban, azért csipog változó időközönként...

--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

(#960) csigi válasza tkesy (#959) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Csatlakozom, nekem 70 fokra volt állítva, hogy szóljon. Harminc fok körül volt alapon, mégis néha becsipogott. Ki kellett kapcsolnom.
Már csak azt nem értem az egészben, hogy évek és tizenvalahány biosz alatt, ezeket hogyan nem lehetett még kijavítani? :(

ASRock 970 Extreme4 + Phenom II X4 955 BE eladó.

(#961) szasanyi válasza metrion10 (#958) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ha más hibajelenséggel nem találkoztál, de van újabb BIOS (nem tudom, nem néztem) én feltenném, ezen kívül monitoroznám a ventiket és hőfokokat (ahogyan már utaltak is arra, mint lehetséges okra).

(#962) metrion10 válasza szasanyi (#961) üzenetére

metrion10
(lelkes újonc)

Ventikkel és a hőmérsékletekkel nincs gond.

(#963) metrion10 válasza tkesy (#959) üzenetére

metrion10
(lelkes újonc)

Okés megnézem.

(#964) metrion10 válasza metrion10 (#963) üzenetére

metrion10
(lelkes újonc)

Kikapcsoltam lehet jó lesz.

(#965) metrion10 válasza metrion10 (#963) üzenetére

metrion10
(lelkes újonc)

Kikapcsoltam lehet jó lesz.

(#966) doktordrog

doktordrog
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Az mennyire normális, hogy a lapommal az SPD-nél csak 6-t vagy 8-t tudok beállítani.

köszi,
drog

http://www.csajbaj.hu/

(#967) Madn!ght válasza N_A_S (#951) üzenetére

Madn!ght
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!--

Kipróbáltam az új 8GB kitjeimet. 9-9-9-24 2T időzítésre állítottam. Az élményindex frissítésével 1 tizeddel ad kevesebbet (7,7 helyett 7,6) 8k ráfordítással 2x annyi RAM-om lett. Sztem nem volt rossz biznisz. :B :K

BattleTag: madnight#2761 ツ

(#968) N_A_S válasza Madn!ght (#967) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az élmény index annyit dob nálam a ramra, mint a procira. Jelenleg 7.3. Ez akkor is annyira ha 4 van benne, ha 8.

Én 3D Mark Vantage-ben 1-2-300 ponttal többet kapok ha 2*2 van benn 1T-ben.

(#969) current

current
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Előre is elnézést, ha látszólag butaságokat kérdezek, de nem vagyok szakértője a témának közel sem. Kb. 4-5 évente cserélek konfigot vagy a főbb alkatrészeket. Mostani kiválasztottam ez az alaplap: Gigabyte GA-P55-US3L, Viszont a Gigabyte honlapján találtam rev 2.0, rev 2.1 és rev 2.3-as jelűt is, ezt szeretném kérdezni, ezek a jelölések mit takarnak? Bolti árlistán viszont csak a 2.0-ásat leltem fel eddig.
A másik kérdésem, a memória, Kingston KHX1600C9D3B1K2/4GX a választás, viszont a Gigabyte honlapon ennél az alaplapnál ezt olvasom: Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules, vagyis 1600-as nincs feltüntetve. Aztán egy zárójeles mondat: (Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.) Megnéztem ez a listát is, ott viszont B1K2 végződés helyett csak sima K2-t találtam. Ez miben más? Bár furcsállanám, ha nem passzolna a memória az alaplapba, de hát a listán konkrétan nincs rajt. Ha valaki tud, segítsen ezekben a kérdésekben. Nagyon köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#970) Madn!ght válasza N_A_S (#968) üzenetére

Madn!ght
(senior tag)
LOGOUT blog

Játékban (MoH 2010) viszont javulást érzek. Full HD, shadow kivételével minden maxon, és a korábbi apró akadások teljesen megszűntek.

(#971) N_A_S válasza current (#969) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A revíziók közti eltérések kisebb javításokat jelentenek. Attól hogy a listában rev 2.0 van az nem garantálja hogy a boltban olyat fogsz kapni. A memóriák tökéletesen passzolni fognak a lapba, de szerintem egy P55A-UD3 -al jobban járnál.

(#972) N_A_S válasza Madn!ght (#970) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én mióta megvettem a +4GB-t talán 3 napot voltak gépben. :DDD Vantega óta itt hevernek az asztalon. Majd ha sikerül rávennem magam hogy újra rakjam a rendszert akkor kerülnek vissza. 72 órája nem volt újraindítva a gépem :))

(#973) current válasza N_A_S (#971) üzenetére

current
(kvázi-tag)

Köszönöm a válaszod, a választásom azért esett az UD3L verzióra, mert ezen van még az a régifajta (mint szembesültem vele, már régi :) :) nyomtatóport, az UD3-on meg nincs. Nekem meg van egy jó kis régi lézernyomtatóm, és nem szeretnék emiatt újat venni. Gondolom, átalakító kábel meg nincs ilyen esetekre, vagyis én nem találtam eddig.

(#974) N_A_S válasza current (#973) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van a lapon nyomtató port. Ha elolvasod a specifikációkat meglátod.
Egy ilyen kell hozzá:
GIGABYTE Hátlapi kivezetés párhuzamos port
A termék nettó ára: 550 HUF
;)

[ Szerkesztve ]

(#975) current válasza N_A_S (#974) üzenetére

current
(kvázi-tag)

Igen, tudom, hogy van rajt, csak nem ez a régi széles. Viszont ezt hova csatlakoztatom? Bocs a láma kérdésért, hogy csak nekem nem egyértelmű. :)

(#976) csigi válasza current (#975) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Nekem is van egy régi soros kütyüm...
Lehet kapni usb-soros, illetve usb-párhuzanos port kábelt (átalakítót) is. És akkor hosszú távra megoldottad a problémát.

(#977) current válasza csigi (#976) üzenetére

current
(kvázi-tag)

Köszönöm Neked is a javaslatot, akkor tüzetesebben átnézem az átalakítók részlegét a neten. :)

(#978) Sdi válasza current (#977) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

csigi főnöknek igaza van, én is valami hasonlóval használom a régi brother lézer nyomimat.

Giants az isten :)

(#979) szasanyi válasza current (#973) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Egy ilyennel is megoldhatod a problémát.

(#980) N_A_S válasza Madn!ght (#970) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezen jártom most:
1760 XMP Profile

Ment így is, de vagy a proci, vagy a ram nem volt stabil Prime alatt

(#981) szasanyi válasza N_A_S (#980) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Valahogy nem tűnnek igazán jónak azok az értékek... :U Az alábbiak nálam, alap órajelekkel készültek:

(#982) N_A_S válasza szasanyi (#981) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálam ez az alapórajeles:

Érdekes hogy az i7 Extremet is vered. Lehet hogy mérési hiba?

(#983) N_A_S válasza szasanyi (#981) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nálad szerintem valami más is bejátszik, pl turbo mode-ra tippelek innen távolról, de élesben még nem találkoztam vele, csak azt látom hogy szépen emelkedik a szorzó. :U
1. képen 5% OC,
2. 10%,
3. 15%

[ Szerkesztve ]

(#984) csigi

csigi
(PH! addikt)

Hátha segít... Nálam Aida memória eredmények, sorrendben olvasás, írás, másolás:
1333MHz -> 14211,12136,14682
1800MHz -> 19297,16393,19491

(#985) tkesy válasza N_A_S (#980) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

Nálad behúzva maradt a kézifék a memóriáknál? Mert nagyon alacsonyak az értékek... :(

Turbo Boost - off, energiagazdálkodás -on

amúgy a turbo igen csak be tud kavarni az everest-nek / aida-nak...

--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

(#986) N_A_S válasza tkesy (#985) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az nem lehet hogy a 4 magos prociknak gyorsabb a kezelése (i5 / i7). :U Kiváncsi lennék egy másik i3-as tesztjére.

btw a tied CL6-on megy, enyém CL9-en. Az 1T - 2T különbségről nem beszélek mert az nem igazán számít.

Nekem nincs Turbo Boost -om

[ Szerkesztve ]

(#987) tkesy válasza N_A_S (#986) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

a turbo boost-ot a #983-ra értve írtam...

Viszont úgy tűnik az i3 tényleg ennyit tud, alapórajelen a ph!-s cikkben se volt valami egetrengető sebessége...
Úgy látszik tényleg vigyáztak az intel-nél arra, hogy az i3 még agyon tuningolva se jelentsen veszélyt az i5/i7-re...

A CL6 meg kb annyit ér, hogy 1600-on hozza az 1800 CL9-es tempót...

[ Szerkesztve ]

(#988) Madn!ght válasza N_A_S (#986) üzenetére

Madn!ght
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is keveslem az általad kapott értékeket.

Nekem 14000-15000 körüli értékeket adott az Apacer 4G RAM 1600on (9-9-9-27 1T), 3200MHz-re húzott i5 750 mellett.

Majd töltök fel pár képet én is. 8Gigával még nem csináltam tesztet, de majd arról is csinálok pár shotot.

(#989) N_A_S válasza Madn!ght (#988) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már ki lett tárgyalva itt is, meg a Clarkdale topikban is. Az i5/i7-nek gyorsabb a memóriavezérlése. Ennyi

Megnéztem azóta több húzott i3-at, teljesen rendben vannak az eredményeim ;)

(#990) peetmaster

peetmaster
(senior tag)

Sziasztok!

A következő lenne a problémám: Valamelyik nap kicsit jobban belementem a tuningba és ráküldtem 4200Mhz-nél egy IBT-t a procira. 7.-8. kör környékén hirtelen lekapcsolt a gép (maximum hőfok 78 fok volt), és azóta 3.8Ghz fölött teljesen instabil a rendszer. 4Ghz-hez már bőven nem elég az a fesz, mint régebben kapott (1.232V). Már 1.3V-al is simán bekékhalálozik. Régebben az i5 650-emmel is volt hasonló gond, de aztán valahogy megjavult. Érdekes, hogy 3.8Ghz-ig simán lefut 15-20 kör LinX meg IBT is viszonylag alacsony fesz mellett, alacsony hőfokokkal. BCLK-t is próbálgattam reggel, hogy mit bír a lap. 16x225-ön is lefutott szépen a teszt, de 21x190 vagy 20x200-as beállításon sehogy nem stabil. Mi lehet a probléma? Semmi nem kapott több feszt, mint szabadna. A ramok maximum 1.64V-ot kaptak (de inkább 1.6V-ot), a proci meg 1.3V-ot (bios-ból). Konfigom az adatlapomon található. :) Szerintetek mi lehet a probléma?

(#991) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Sziasztok!

Kinéztem magamnak egy lapot i3-540 alá. H55M-UD2H vagy van valami ami jobb ennél ár/érték arányban? Tuning az lenne.

Üdv.

(#992) N_A_S válasza banderasz77 (#991) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mindenképpen kell az integrált vga?

ha nem akkor P55A-UD3 -tól felfele szvsz

[ Szerkesztve ]

(#993) banderasz77 válasza N_A_S (#992) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

A H-s chipset befolyásolja a tuningot? Mert ha nem, akkor maradnék annál. Vagy mivel jobb a P-s?

(#994) N_A_S válasza banderasz77 (#993) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem befolyásolja, de olvastam olyanaokat hogy ha le van tiltva az intVGA akkor is el-elcsippent a memoból pár mb-ot. P-be nincs intVGA. Az UD3-nak viszont talán valamivel jobb a tápellátsa, ilyen szinten befolyáshaltjha a tuningot, de ezt se mondom biztosra. Utána kell nézni

(#995) Anonymus23

Anonymus23
(tag)

Sziasztok,
Adott egy GA-P55A-UD4 alaplap, és nemrég vettem egy Coolermaster házat, amiben akad pár venti.
Viszont egy picit meghaladja a ventik hangja az általam megszokott zajszintet, és szeretném szabályozni őket.

Az alaplapon található különböző csatlakozókra dugtam rá őket, így most "Burkolatnak" "tápegységnek" és "4. ventilátornak" látja őket, ahol is a sebességet szépen monitorozza az everest.

Van valamilyen program, amivel ezek szoftveresen állíthatóak? Esetleg a BIOS-ban vegyek visszább, már ha erre egyáltalán van mód...
Előre is köszönöm a segítséget, az is segítség ha azt mondjátok, hogy nincs erre mód.

;)

(#996) N_A_S válasza Anonymus23 (#995) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!

A PWM-es ventiket a procival együtt tudod szabályozni a BIOS-ban ha a FAN Control be van lőve. Nálam Voltage-re állítva halkabb volt mint PWM-en, de ezt még EP45-UD3R-be teszteltem, balószínüleg ennél is így van. Szerintem azzal jobban jársz ha veleszel egy beépíthető FanControlt (Revoltecet nem ajánlom), vagy esetleg gyártassz magad potikat, amivel le tudod őket szabályozni. Lehet kapni 3pines Y kábelt amivel 1 szabályózóval akár 2 db ventit is tudsz egyszerre szabályozni.

[ Szerkesztve ]

(#997) Anonymus23 válasza N_A_S (#996) üzenetére

Anonymus23
(tag)

Köszi a segítséget.
Van az alaplapon 2db 4 tűs (1 proc+1 szabad) + 2db 3 tűs csatlakozó.
A 4 tűs csatlakozókat együtt szabályozza a BIOS, átállítottam autoról Voltage-re, így olyan 0-500 között szabályozza normál üzemben, ami gyakorlatilag zéró zaj, mígnem a másik kettőre meg rákötöttem 1-1 korábbi gépösszeszerelésekből itt maradt Zalmanos fordulatszám szabályzót, így most tök csendben van a gép.
A procihűtő állításához pedig felraktam az EasyTune 6 programot, azzal lehet szabályozni valamelyest a ventit.

Kösz a segítséget!

;)

(#998) N_A_S

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dynamic VCore-os tapasztalatok

Lacika001 fórumtársnak köszönhetően tegnap elkzdtem fogalalkozni a DVC-vel, gondoltam megosztom veletek a tapasztalatomat, illetve felmerült benne pár kérdés:

Azért kezdtem el ezzel foglalkozni, hogy ki próbáljam tuning mellett is lehet e használni az energiagazdálkodást:

A normal vcore-t ( "VID" ) az alaplap a szorzóhoz igazítja. Nálam ez körülbelül így néz ki: 23-as szorzónál VID=1.2325V
21-es szorzónál VID=1.1875V

Ha be van kapcsolva az energiagazdálkodás akkor visszaveszi az szorzót meg a feszültséget is. Idáig rendben is van, de terhelésnél (Prime / IBT) nem ad neki 11-nél nagyobb szorzót :F AIDA64 memorybenchnél viszont minden oké. Erre tud valaki megoldást?

Most így van beállítva: 21-es szorzó, Normal + Dynamic Vcore, hogy kijöjjön 1.3 körül, többi maradt úgy ahogy volt előtte is. Érdekes de Dynamic VCore mellett kevésbé melegszik a proci, és közelebb vannak egymáshoz a maghő értékek, szinte egyszerre melegszenek, ha más nem már ezért megéri kipróbálni.

Prime95 Blend 12h:

Dynamic Energy Saver

Felraktam a DES2-t mert azt olvastam akkor műkednek a ledek ha az be van kapcsolva, de kifagy az egész rendszer ahogy bekapcsolom. Találkozott már valaki ilyennel?
Alapon még nem csak tuningolva próbáltam, ezzel a buliddel: B10.1117.1

(#999) dobolan válasza N_A_S (#998) üzenetére

dobolan
(fanatikus tag)

Szia!

Szerintem nem jól állítottad be a BIOS-ban. Mindent vegyél a voltage settingsben normalra, auton ne maradjon semmi. A dram feszt állítsd be ami neked megfelel, Vcore normal, dynamic pedig a max.-nak (nálad 1,3V ez) megfelelő eltolás +ban, alap az nekem 1,18V ehhez én adtam +0.1 V-ot a dynamicban és így full loadnál 1,264Vot mutat a cpu-z, idleben 1,107V
4Ghzen megy a proci 22x-es max szorzóval és 183Mhz fsb-vel, idleben a szorzót is visszaveszi 9x-esre. Nekem a ram 1,5V van, így is stabil (1600Mhz-es).

[ Szerkesztve ]

---

(#1000) N_A_S válasza dobolan (#999) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A BIOS-ba tökéletesen be lőve minden, semmi nem auto. Be volt már egyszer lőve csak nem Dynamic-kal

21.200-on van most 1,18 + 0,12 DVID. Nekem is visszaveszi a szorzót, mint azt írtam is, de Prime alatt csak 11-esre rakja max vissza

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.