Sziasztok. Még soha nem volt giga lapom és most tervezem a vásárlást. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a ga-p55-ud3 és a ga-p55-ud3l között? Árgépen nézegettem és egy kategóriába rakja őket csak van közötttük 8k különbség 
Köszi, hogy segítetek. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Eredeti SONY BPS18 alap kapacitású akkumulátor, 2100 mAH, lítium-ion, ezüst, a VAIO W sorozathoz
Eredeti SONY BPL18 Nagy kapacitású akkumulátor, 5200 mAH, lítium-ion, ezüst, a VAIO W sorozathoz
KTU bazárja, van bluetooth, IrDA, router, kártyaolvasó, patron, újak, dobozban!
AMD Ethernet kártya, RJ45 és ST optikai csatlakozóval, PCI eladó
Per pill elfogyott, remélem találok még Párhuzamos port kártya PCI
Hirdetés
stevewonder
(tag)
P55-UD3L hátlapja:

P55-UD3 hátlapja:

Ezen kívül az UD3L keskenyebb 55 mm-el, az UD3-hoz képest, illetve az UD3L csak 4 pin-es, míg az UD3 8 pin-es ATX 12V-os csatlakozóval rendelkezik...
--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------
Szerintem jó a P55A-UD3 a i7-860 alá... A többi lap ahogy néztem, csak több extrát tartalmaz, pl.: jobb integrált hangkártya, e-sata, firewire csati, stb...
--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

stevewonder
(tag)
Köszönöm a gyors választ. Kicst most elbizonytalanodtam. Nem hiába kevesebb 10k-val az ud3l.....

Intel fan11
(fanatikus tag)
Az e-sata tulajdonképpen miben különbözik a hagyományos sata foglalattól??
(#756) Intel fan11 válasza stevewonder (#754) üzenetére

Intel fan11
(fanatikus tag)
Nekem a mostani p55-ös lapok közül a p55a ud3-as a legszimpibb ezt tervezem venni egy i7 860-as procival 4 giga rammal és egy gtx460-as kártyával és úgy gondolom egy jó dbig nem lesz szükségem új konfigra!

Xikita
(lelkes újonc)
két lap között vacilálok:
GA-P55-US3L
GA-P55-UD3L
ha megfeszülök sem találok különbséget a két lap között, csak árban. mi kerülte el a figyelmem?
Szerintem nálad van még egy kis kavarodás, mert te a P55-UD3L (23k) és P55-UD3 közötti különbséget kérdezted, viszont árban már az P55A-UD3-at (33k) nézted...
A P55A-UD3 és a "sima" UD3 közötti különbség az, hogy az "A"-s verzión már van 2 db USB 3.0-s, és 2 db Sata 6 Gb/s csatlakozó.
Ezen felül a P55A-UD3-ból van rev.1.0-ás illetve rev.2.0-ás verzió, itt a differencia az integrált hang és hálózati kártyában van, illetve a némileg módosított nyákban fedezhető fel.
e-sata = external sata
ennél jobb képet most nem találtam róla:
de a Wikipedia-n nagyon jól össze van foglalva minden...
[ Szerkesztve ]
"UD3L has all solid capacitors, while US3L has solid capacitors only near CPU socket (in CPU voltage regulator module)".

stevewonder
(tag)
Akkor én nagyon nem értek valaimit. Melyik lap kerül 23db ezresbe. Kedvenc árgépünk szerint p55-ud3 annyi, de a boltokban mindehol az "l" verzió van annyiért amit nem szeretnék.
Lényeg a lényeg, hogy nekem a sima ud3 is jó lenne. Nem kell sata3, csak usb3. Az meg van rajta, ha jól látom.
[ Szerkesztve ]
Szóval, az árgép szerint per.pill:
P55-UD3L : 23k - 30k
P55-UD3 : 29,5k - 30,7k (4. oldal a fenti linken)
P55A-UD3 : 31k - 44k között mozog(na, abban az esetben, ha mindenhol mindent lehetne kapni)...
A sima P55-s lapokon nincs USB3. Az csak a P55A-s vagy a külön P55-USB3x végződésű lapokon van. (pl P55-USB3, ami az árgép szerint min. 27,7k)

Intel fan11
(fanatikus tag)
én p55A ud3-as mellett szavazok sztem ár/tudás alapján ma ezt éri meg legjobban!

stevewonder
(tag)
Óóó. Köszönöm szépen a felhomályosítást.

keszegduda
(őstag)
Mekkora jó dolog már a smart 6, főleg a quick boot, hihetetlen mert a számítógép bekapcsolása után 2-3 másodperc és lehet is netezni, bármit csinálni. Én azt hittem eldobom az agyam hogy ilyen gyorsan történjen a "boot time"! Már ezért megérte ez a giga lap... 
Egyébként a quick boost mennyire érzi magát okosnak hogy szoftveresen turkál az órejelek és a feszültségek közt, tehát mennyire rántja rá feleslegesen a feszültségeket? Bízhatok benne? Tudom hülye kérdés, de valahogy drága mulatság lenne, bár az is igaz hogy a gyártó sem hülye nyilvánvalóan de nem szeretném ha túlfeszelve menne a proci ha tudna kisebb feszültségen is üzemelni pl.

Xikita
(lelkes újonc)
köszönöm a választ.
jelenleg egy p35-ös giga lapot nyüstölök win7-el, szerintetek van esély, hogy nem kell újra húznom a rendszert ha p55-ös lapot veszek, vagy felejtsem el?

Intel fan11
(fanatikus tag)
felejtsd el!Egyébként meg kibirsz 20 percet annyi idő alatt fenn van 1 win7!

Intel fan11
(fanatikus tag)
Üdv!Előzőekben írtam már h egy gigabyte p55a ud3-as alaplapot szeretnék venni melyhez 1 gigabyte poseidon 310-es házat melynek elején van firewire port!A kérdés az lenne tudom az alaplapon nincs firewireport de a házon lévőt rá lehet kötni az alaplapra h működjön?
Nem állítom 100%-ra, hogy menni fog, de nagy esélyed van rá. Én kipróbáltam ezt a váltás P35C --> P55A és pár perc hw felismerés meg driver telepítés után, kért egy újraindítást, és utána már rendben volt a W7.
Ha nem használsz raid-et, vagy valami spéci dolgot, akkor nálad is nagy eséllyel működni fog a régi oprendszered...
De egy próbát mindenképpen megér....

Sdi
(PH! addikt)
A WIN7 nálam még teljes platformcserét / értsd AMD > Intel / is simán kibírt.
Giants az isten :)

Intel fan11
(fanatikus tag)
hardver csere esetén én új telepítés híve vagyok , mert telepítésnél adott konfigurációra állítja be a telepítő!
A gigabyte házas kérdésemre vki tud választ fontos lenne???
[ Szerkesztve ]

Sdi
(PH! addikt)
Valóban az a legtisztább, de akinek egy régebbi és esetleg több hónap alatt összeállított/beállított rendszere van, az nem biztos, hogy szívesen lecseréli
.
Hova akarnád kötni, amikor te is írtad, hogy a lapon nincs ilyen port/csatlakozó 
[ Szerkesztve ]

Intel fan11
(fanatikus tag)
hát az alaplapra!Olyan mint a power gomb vagy usb port olyan 2-3 tüs kábelt kéne az alaplapra kötni csak kérdés h lehete???

Sdi
(PH! addikt)
Akkor elismétlem " a lapon nincs ilyen port/csatlakozó ". Nézd meg a specifikációkat. Mivel a lapon nincs firewire vezérlő/port/csatlakozó, így nincs is mire kötni 

Sdi
(PH! addikt)
Most nézem az UD4-en már van ilyen csatlakozó, lehet hogy azt kellene venned, ha valóban szükséged van rá.
[ Szerkesztve ]

Intel fan11
(fanatikus tag)
szóval akkor vagy ud-4es lapot veszek amin van firewire port és a ház firewire kábelt rá tom kötni az alaplapra vagy pedig veszek a zud3as 1-2ezresért firewire káretyát és arra kötöm a ház firewire kábelét???

Sdi
(PH! addikt)
Ha mindenképpen szükséged van rá, akkor a kártya is megoldás lehet
, de ha nem túl borsos a két lap ára közti különbség, akkor jobban megérné az UD4-es, kicsit komolyabb lap egyébként is.

Intel fan11
(fanatikus tag)
hát.... ahol én veszem a konfigomat ott az ud3as 34ezer ft az ud4 pedig 47ezer ft és nem sok különbség van a két lap közt és sokallom a 13ezres felárat!!!

Sdi
(PH! addikt)
Az valóban soknak tűnik, bár az UD4 valóban jobban felszerelt, de ilyen árkülönbséget nem biztos, hogy megér
, ebben az esetben a kártyás megoldással tudsz élni.

Intel fan11
(fanatikus tag)
Néztem amit küldtél linket!Mivel több az ud4 az ud3astól??Én így ránézésre a plusz hálókártyát látom firewire csatit és ennyi!Neked ilyen lapod van?Vagy miért vágod így a témát?

Sdi
(PH! addikt)
Az adataimnál látható, hogy nekem egy sima P55-UD3-as van, mégcsak nem is az "A" verzió. Az UD4-nél azért még van egy-két dolog amivel "több", pl. a 12 fázisú VRM, hőcsővel támogatott hűtés, a két teljes pcie foglalat 16x ill. 8x / ez az UD3-nál 16x ill. 4x /.
[ Szerkesztve ]

Intel fan11
(fanatikus tag)
óó látom i5 750es procid van!Leírnám h én mit tervezek venni és mondanál véleményt róla??
Gigabyte p55a ud3 alaplap
i7 860 cpu
2*2 gb kingmax 1600 khz ram
gigabyte gtx460 1gb vga
gigabyte poseidon 310 ház
bele pedig egy chieftec tápot szeretnék de igazából nem tudom hány wattos elegendő ehhez a rendszerhez?
Ezen kívűl egy dvd meghajtó és egy vinyó lenne benne!
Szted ez a konfig mennyi ideig lesz jó mármint h elindulnak a játékok stb?
[ Szerkesztve ]

Sdi
(PH! addikt)
Nem rossz konfig az amit össze szeretnél rakni, egy darabig nagyon nagy gondod nem lesz vele
, a tápról inkább itt kérdezz, lehet hogy a chifi helyett mást fognak javasolni. Szerintem egy 500W-al, már túl leszel biztosítva.
[ Szerkesztve ]

Sdi
(PH! addikt)
Látom már korábban rákérdeztél a tápra, az ajánlott 450-es chifi se rossz cucc, de korábban nem ajánlgatták.

Intel fan11
(fanatikus tag)
Igen rá
Köszönöm az eddigi segítségedet!
Egyébként lehet túlzás amit írok de én olyan 4-5 évre tervezek gépet vásárolni a mai gépem is ennyi idős kb egy mezei p4esem van

Sdi
(PH! addikt)
Erre nem tudok mit írni, nekem 4-5 évig max. monitorom volt, de még az sem biztos
. Ja meg egy SMC routerem volt meg 5 évig.
[ Szerkesztve ]

Intel fan11
(fanatikus tag)
igazából nem vok finnyás butítok grafikán stb akkor veszek újat ha már megunom h bakker ez a játék se indul el meg az se meghát gyűjteni kell a lóvét is 1 komoly gép nem kevés pénz!

Sdi
(PH! addikt)
Hát igen, aki játszani szeretne, az sajnos időnként kénytelen fejleszteni, mert talán azok zabálják legjobban a gépet.

B-L-A-C-K
(PH! kedvence)
Hali.
Haveromnak állitunk össze gépet, egy GA-P55-UD3L lap lenne egy 5770hd vga, és egy i5 procival. A kérdésem milyen lapot ajánlanátok hozzá? 4 vagy 6 giga kéne, és 1600 mhz-es csak nem tudom milyen fajta lenne bele a legjobb, tudom szinte majdnem mind1, de akinek van egy kis tapasztalata/véleménye az megoszthatná...
Előre is köszi... 
...

Xikita
(lelkes újonc)
Megvan a p55-UD3L lapom, a leírás szerint támogatja az 1600-as memóriákat, de a gyakorlatban nem. Nincs olyan osztó, alapból meg 1333-asnak ismeri fel őket. Hogyan tudnám fsb emelés nélkül 1600-on hajtani őket?

Savanya
(PH! addikt)
I5 750-760 procinál nem is lesz . I7 860 már tudja alapon is az 1600-as rambeállítást .
Gigabyte lapba legjobb a Kingmax. Az biztosan működni fog, és ha jót fogsz ki, akkor megy is mint a mérgezett egér!(Illetve elvileg nem is olyan drága az 1600-as verzió) 
Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

Xikita
(lelkes újonc)
i3 540 van benne

dime27
(senior tag)
Ha pl egy giga ud4 v ud5 v ud6 lapban tuningolok egy i750-t akkor 4ghz-nél a szorzón kívül idle modban a cpu feszt is leveszik ezek a lapok tehát tudják ezt a feature-t? 

Lacika25
(tag)
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, vagyis havernak. Tegnap megjöttek a gépéhez az új alkatrészek, Gigabyte GA-P55-US3L alaplap, Crucial ramok, Gigabyte oldala szerint támogatott ramok(gyártási szám alapján), Intel i5-750-es processzor. Összeraktuk, elindult és amikor telepítenénk, miután a file-kat felmásolta megáll a gép. Próbáltuk többféle rendszerrel, eredeti Vista-m és XP-m is van és mindegyiknél ugyanazon a ponton állt meg. Kipróbáltuk SATA-s winyóval, csak 1 rammal, bios-ban minden default, de mégsem megy. Ha van ötletetek vagy hasonló tapasztalatotok, légyszi segítsetek.
Köszi!
Laci
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.

dime27
(senior tag)
Ha tudjátok először biosfrissítést csináljatok ha ugysem műxik próbáljátok ki más rammal!

[ Szerkesztve ]

Lacika25
(tag)
Köszi!
A BIOS frissítést haver nem akarja, sajnos más ramunk meg nincs kéznél. A régi xp a gépén van, az betöltött, feltett minden drivert és a gép működik, a játékok simán mennek, max felbontáson. Csak a telepítésnél áll le.
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.

lee732
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy mi a különbség a GA-P55A-UD3 és a GA-P55A-UD3L között?
Szia!
Az L-es lapok, szinte mindig "butított" lapot jelölnek.
Jelen esetben az L-esen nincs a feteken hűtés, nincs usb 3 támogatás (ill back panel).
Az UD3-on fejlettebb hang és hálózati chip van, illetve 8 pin-es kiegészítő tápcsati, ami 4 magos prociknál már előnyt jelent, stabilabb tápellátás.
Ezek a leglényegesebbek talán.
Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°