Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) fsb1000 válasza Sdi (#437) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Köszi, de ezzel kezdtem.
Load Default, aztán minden enabled. És nem ment.

Most jön a csoda: lekapcsoltam a magokat és 2 vagy 3 magnál megy a szorzó visszavétel.
Semmi mást nem állítottam a bioson.
Lehet mégegyszer ráhúzom az F6-ot mert ez igy nem tetszik

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#452) alibaba78 válasza fsb1000 (#451) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Probaltad telepiteni az energiagazdalkodasi progit, vagy csak bios?

Penz van, esz nincs.....

(#453) fsb1000 válasza alibaba78 (#452) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Még csak BIOS.
Néztem WIN7/64 és XP alatt is a CPU kihasználtságot hátha valami fut, de nem...
Az a fura, hogy a CPU feszt jól visszaveszi, a szorzót viszont nem. 21 fixen áll.

Ja igen.. a hyper 212 nem a legjobb a 12-es méretüek között (én legalábbis ezt tapasztaltam Q9550-vel) De a legtöbb tesztben jobbnak hozzák ki még a Noctuától is: [link]
Én mégis inkább Noctuát javasolnám, a 120-ast, ha nagyon gyilkolod a procit, akkor a 140-est. [link] Ezekhez már van 1156-os lefogató. Nekem még az elődje van, ahhoz kellet venni 1156-os kieget.

CPU léghűtésben 180W körül megáll a tudomány, felesleges nagyon drága léghűtőket venni.
Pár napos tesztelgetés/tuningolás után úgy gondolom, CPU fesszel elég necces 1,45-1,5V főlé menni i7-860-val, mert léggel nem lehet eléggé hűteni. 2magosoknál talán nem ilyen vészes.

[ Szerkesztve ]

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#454) alibaba78 válasza fsb1000 (#453) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Koszi a reszletes infot, elgondolkodom rajta. :R Most a sima hyper 212-rol beszeltel, vagy a +-os jelzesurol, mert ugy tudom, azon 2 venti van?! Raadasul csak ahhoz van 1156-os lefogato. Megneztem ezt a noctuat, de majdnem ugyanannyiba kerul, mint a mugen 2, ugyhogy nem tudom...... Vajon melyiket lehet ugy szerelni, hogy az nem log ra a ramokra, nem okoz problemat a felrakasa? Gyilkolni nem fogom a procit :N , max 3600mhz a cel.

mod: Azert egy tesz erejeig megneznem, mennyit megy a proci esszeru keretek kozt: 4000-4200mhz :K

[ Szerkesztve ]

Penz van, esz nincs.....

(#455) alibaba78 válasza alibaba78 (#454) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Beneztem........, igen a 212+-rol beszeltel. :D

Penz van, esz nincs.....

(#456) Sdi válasza alibaba78 (#454) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Ha magas ramjaid vannak, akkor a Mugen nem ajánlott, rájuk lóghat.

fsb1000

Látom a bios reset megoldotta a problémádat :)

[ Szerkesztve ]

Giants az isten :)

(#457) alibaba78 válasza Sdi (#456) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Koszi, akkor azt kihagyom. Ellenben vmi velemeny errol ? Szerinted megeri az arat?

Penz van, esz nincs.....

(#458) Sdi válasza alibaba78 (#457) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A tesztekben gyengébb volt mint a legerősebb léghűtők.

Jobb ha benézel a hűtős topikba, Henk majd ajánl valamit.

[ Szerkesztve ]

Giants az isten :)

(#459) alibaba78 válasza Sdi (#458) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Ok. Koszi!

Penz van, esz nincs.....

(#460) huby80

huby80
(tag)

Sziasztok!!!

A segitségeteket szeretném kérni egy p55a ud4 deszka tulaja vagyok teljesen megvagyok vele elégedve :) a problémám csak annyi lenne ,hogy nem tudom ,hogyan lehetne áramtalanitani az usb -ét a gép kikapcsolása után, vásároltam egy 5.1 fej halgatot ami televan szépen világotó ledekel és nagyon bosszantó ,hogy egész éjjel bevillágitja a szobát, :W :W gondolom a biosba lesz a megoldás de nem találtam semmi konkrétat bár én amatör vagyok!!!

Elöre is köszönöm!!! :R :R :R

[ Szerkesztve ]

(#461) alibaba78 válasza huby80 (#460) üzenetére

alibaba78
(őstag)

:Y Azt nem lehet aramtalanitani. Huzd ki a fejhallgatot, vagy takard le egy surun szott vastag anyaggal. Esetleg meg kikapcsolhatod a tapot.

mod: Ki lehet kapcsolni a biosban az usb-t, de akkor minden egyes inditaskor vissza is kell kapcsolni.

[ Szerkesztve ]

Penz van, esz nincs.....

(#462) huby80 válasza alibaba78 (#461) üzenetére

huby80
(tag)

Hát ennek nem örülök......azért erre gonolhatak volna az alaplap gyártok!!! :(( Azért nevetséges ,hogy 2010-be minden egyes gép kikapcsoláskor mászak be az asztal alá....vagy talán dobjam a fülesre a lábtörlöt?!!! :) Esteleg valaki valami más ötlet? Biztos már másnál is okozott ez gondott!

(#463) alibaba78 válasza huby80 (#462) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Eloszor is, szerintem nem az alaplapgyartokat kellene okolnod azert, mert vki kitalalta a karacsonyfadiszekkel ellatott fulest. Sokkal inkabb erre nekik kellett volna gondolniuk, es egy kis kapcsolot szerelni a fulesre, hogy barmikor ki tudd kapcsolni a villodzo fenyeket. Masodszor, fogalmam sincs, ennek te mi hasznat veszed, hiszen nem is latod a ledeket, amikor a fejeden van, valszeg a veled egy lakasban elo szemelyeket szeretned szorakoztatni a discofenyekkel. :D Ennek semmi ertelme... Harmadszor, ha mar megvan, es nem akarod cserelni, akkor vagy egyutt elsz vele, vagy veszel egy legalabb olyan hosszu usb hosszabitot, ami a gep hatuljabol az asztalodra er (par szaz forint), es amikor lekapcsolod a gepet, akkor kihuzod. Esetleg fiokba dugod (ha fiokos az asztal), es annyira tolod csak be a fiokot, hogy a vezetek ne seruljon.

[ Szerkesztve ]

Penz van, esz nincs.....

(#464) Mikiller válasza huby80 (#462) üzenetére

Mikiller
(tag)

Nem tudom mi a baj nálad, de nekem a Gamepadban is van zöld led, és csak akkor világít, ha a gép megy, ha kikapcsolom a gépet este, már nem világít. USB-s egér sem világít egész éjjel. BIOS-ban kutakodj még szerintem.

(#465) Mikiller válasza Mikiller (#464) üzenetére

Mikiller
(tag)

Közben benéztem a biosba nálam, igaz ez Asus lap, de így van az USB-s rész:
-USB function: Enabled
-Legacy USB support: Enabled (ilyenkor egy almenüben megnyílik, hogy>>)
>>BIOS EHCI Hand-Off: Enabled

Bár lehet, hogy semmi köze az áramellátáshoz:)

(#466) huby80 válasza Mikiller (#465) üzenetére

huby80
(tag)

Na akkor még kutakododk a biosba hátha.....

(#467) huby80 válasza alibaba78 (#463) üzenetére

huby80
(tag)

Hát abba igazad van ,hogy a fülesre is dobhatak volna egy kapcsolot......de szerintem egy 40 ezer forintos alaplapnak söt még egy 10 ezer forintosnak is tudnia kéne ezt, szerintem ez alap!! Hozá teszem lehet tudja csak mi vagyunk ilyen tudatlanok!!! Legalább is én!!! :R

[ Szerkesztve ]

(#468) Mans20

Mans20
(őstag)

Est

A kingston DDR3 1333 ramok mennyire lenne jó egy P55 UD3 lapba?

(#469) Mans20 válasza fsb1000 (#453) üzenetére

Mans20
(őstag)

Nekem nem volt bajom hyper 212 vel,Q9400 em volt 3400 ra húzva,venti mindig 1000 ret forgott,csak a felszerelése béna,félre is csúszott a csavarhúzó és késöbb elfüstölt a lap. :(

[ Szerkesztve ]

(#470) bakesz007

bakesz007
(újonc)

Hali!

Van egy P55-UD3-as alaplapom és hozzá 2x2 Gb Patriot Signature kit 1600 MHz.
Az alaplap 1333 MHz-en kezeli, be lehet-e állítani hogy 1600 MHz-en működjön?
I5 750-es proci van benne!

(#471) alibaba78 válasza bakesz007 (#470) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Igen. Biosban X.M.P. profile-t allitsd Profile1-re, vagy emeld meg a bclk-t 160-ra, es vele emelkedik a ram is. Ne felejts feszt allitani a ramnak (1.65v-ra), kulonben az idoziteseid banhatjak. X.M.P. profile beallitasanam automatikus a fesz allitas.

Penz van, esz nincs.....

(#472) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv.

Valaki lenne olyan kedves és leírná a tuning lépéseket UD3-mas lapnál (F6-os BIOS van fent) egy i5 750 társaságában amihez Patriot Viper 2x2Gb/1333Mhz DDR3 memória társul.
Ha tuningolok és beállítok egy adott órajelet, abból már nem tud vissza venni a proci ha nincs használatban? (pl windows alatt)
Valamint milyen progival tudhatnám meg a procim VID-jét? Mert a Core Temp nem igazán írja csak a verzió számát ami B1.

[ Szerkesztve ]

Kezd iPon szint lenni...

(#473) alibaba78 válasza Puma K (#472) üzenetére

alibaba78
(őstag)

[link] Ha vmi nem tiszta, gyere a proci topikjaba, es ott kerdezz batran. :)

Penz van, esz nincs.....

(#474) Puma K válasza alibaba78 (#473) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen! :R

Kezd iPon szint lenni...

(#475) Mans20

Mans20
(őstag)

Est

Most állt össze a gépem,P55 UD3 a lap,a hangfal meg genius sp hf 1250x és nem tudom mi az anyjáért hallok recsegést a hangszóróból,ha zene megy ha nem akkor is elkezd recsegni de nem folyamatosan,az alaplapiba van dugva a hangfal,a drivert is felraktam.A régi gépnél is volt ilyen amikor pl porszívó ment vagy valami turmixgép a konyhába de most nem mennek ilyenek.

[ Szerkesztve ]

(#476) alibaba78 válasza Mans20 (#475) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Na, akkor itt is. :D Nincs megtorve a vezetek? Probald meg uninstallalni a drivert. Win 7 alapbol felrak egy drivert a hangkarihoz, hatha az nem stimmel, amit telepitettel.

Puma K: Szivesen! :)

[ Szerkesztve ]

Penz van, esz nincs.....

(#477) Mans20 válasza alibaba78 (#476) üzenetére

Mans20
(őstag)

Nincs megtörve végig fogdostam a kábelt,amit a cd ről raktam fel drivert letöröltem elöbb és a win 7 autómatikusan visszarakta az alapot,de úgy se volt jó,ekkor már hang se volt meg sistergés se,aztán telepítettem a legutóbbi audio drivert amit a gigabyte oldalról szedtem le R2.41 néven van ott,de evvel se lett jobb.Most letöröltem és csökkentett módba felraktam újra ezt a 2.41 est,most van hang,de már elöbb berecsegett úgyhogy ötletem sincs.

(#478) alibaba78 válasza Mans20 (#477) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Nincs esetleg masik hangszorod, amivel tesztelhetned a portot? Esetleg hifi-re kivezetni?

Penz van, esz nincs.....

(#479) Mans20 válasza alibaba78 (#478) üzenetére

Mans20
(őstag)

De van,egy régi 2.0 ás,ráraktam,nem recsegett,szólt a zene de most síri kuss van megint,visszaraktam a a nagyobb hangfalat,ott is kuss van,megyek kötöm magam.

(#480) alibaba78 válasza Mans20 (#479) üzenetére

alibaba78
(őstag)

:D Nehogy folkosd magad!! :(( A masik mondatodat nem ertem teljesen: "De van,egy régi 2.0 ás,ráraktam,nem recsegett,szólt a zene de most síri kuss van" . Zene kozben elhallgatott?

Penz van, esz nincs.....

(#481) Mans20

Mans20
(őstag)

egy másik kissebb hangfalat raktam rá,darabig szólt jól,fél percre átmentem anyámhoz,visszajövök és nagy csend.azon gondolkodok hogy miktől lehet még ez,egy P45 DS3 lapom volt ez elött,most lett P55 ,új proc meg ram,az nem lehet hogy a P45 dolgai a win 7 en maradt?mert az oprendszert nem raktam újra,bár a win 7 en alapból vannak driverek már,ahogy bekapcsoltam a gépet,raktam is fel a cd ről a drivereket.

(#482) alibaba78 válasza Mans20 (#481) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Ezt most nem mondod komolyan?! :Y Akkor asszem nincs is mirol beszelgetni. Helyedben mar tennem is be a telepitot a meghajtoba. :K

Penz van, esz nincs.....

(#483) Mans20 válasza alibaba78 (#482) üzenetére

Mans20
(őstag)

Akkor csak emiadt lehet mert nem friss a win 7?és utána hagyjam a win 7 es drivert vagy a giga oldaláról leszedetett rakjam fel?

[ Szerkesztve ]

(#484) alibaba78 válasza Mans20 (#483) üzenetére

alibaba78
(őstag)

99%-ig biztos vagyok benne. Ha csak vga-t, vagy ramot, esetleg procit csereltel volna, akkor megertenem ezt a probalkozast, de te egy teljes architekturat csereltel ki..... Egy probat mindenkepp meger, es ha akkor is problema van, akkor gari. :K

mod.: Hagyd radugva a hangszorot, es ha van hang telepites utan, ami minosegre neked megfelel, akkor felesleges letoltened a driveret.

[ Szerkesztve ]

Penz van, esz nincs.....

(#485) Mans20 válasza alibaba78 (#484) üzenetére

Mans20
(őstag)

Újraraktam a win 7 et települt a saját driver és semmi hang már recsegés se,húztam le fel a hangerőszabályzót és valami nyöszörgés jött a portok felől ahová be van dugva a hangfal jack dugója,ebből szerintem gari lesz,ha jó tudom 1 hónap mire kicserélik,ha kicserélik :( remek.

(#486) alibaba78 válasza Mans20 (#485) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Ha nagyon nem akarod visszavinni, akkor meg mindig ott van a kulso hangkartya lehetosege. Persze, ha egyutt tudsz elni a tudattal, hogy a lapod ezen resze esetleg hibas.

Penz van, esz nincs.....

(#487) Mans20 válasza alibaba78 (#486) üzenetére

Mans20
(őstag)

És bios frissítéssel esetleg?most a F4 van fent.

(#488) alibaba78 válasza Mans20 (#487) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Jo, hogy mondod, el is felejtettem. Es egy cmos resetet is csinalhatsz, hatha.

[ Szerkesztve ]

Penz van, esz nincs.....

(#489) Mans20 válasza alibaba78 (#488) üzenetére

Mans20
(őstag)

cmos resetet hogy tudok?az nem csak tuningnál lehet?az a baj hogy ha fríssítem a biost ugrik a a gari ha jól tudom.

[ Szerkesztve ]

(#490) alibaba78 válasza Mans20 (#489) üzenetére

alibaba78
(őstag)

A cmos reset visszaallitja a biost gyari allapotba (meg az idot is lenullazza). Akkor szoktak alkalmazni, ha vmi oknal fogva a nem tudsz a bios-ig sem eljutni, mert a bekapcsolas utan par masodperccel ujraindul a gep, esetleg olyan anomaliaba csoppentel, amit sehogy sem tudsz orvosolni. Persze nem biztos, hogy ez megoldja a problemat. Nezd meg az alaplapod manual-jaban, hogy hol van az a bizonyos CLR_CMOS. Majd kapcsold ki gepet, huzd ki a tapkabelt, es helyezz ra egy jumper sipkat a 2 pinre, majd vedd is le, vagy egy csavarhuzoval zard rovidre (erintsd a 2 pinhez egyszerre a fem fejet). Legyel benne biztos, hogy a gep nincs aram alatt! Ezek utan osszerakod, es inditas.

Arra valoban nem vallalnak gari-t, ha bios frissites kozben elszall, valami miatt. Tehat csak sajat felelossegre!!! De a lapod sikeres frissites utan meg garis marad!

[ Szerkesztve ]

Penz van, esz nincs.....

(#491) Mans20 válasza alibaba78 (#490) üzenetére

Mans20
(őstag)

A cmos nem segített,szerintem új bios nak sincs sok értelme,lehet veszek egy hangkártyát és leszarom,csak olvastam hogy olyan ami olcsó és jó nem sok van,meg a win 7 hez nincs értelmes driver,pl audigy-k hez.

Néztem a biosba a dolgokat,hülyeség volt mindent külön rakni,memory fesz,cpu...
ezt az alaplap cincogást mivel is szüntetem meg?valamit normalra kell rakni azt tudom.

(#492) alibaba78 válasza Mans20 (#491) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Jo par fajta olcso hangkartyat lehet kapni jelenleg az aproban, de nincs tapasztalatom bennuk, ugyhogy tanacsolni sem tudok semmit. :(

"Néztem a biosba a dolgokat,hülyeség volt mindent külön rakni,memory fesz,cpu...
ezt az alaplap cincogást mivel is szüntetem meg?valamit normalra kell rakni azt tudom."

Hogy-hogy kulon rakni? Alaplap cincogas? Ezeket nem ertem.

Penz van, esz nincs.....

(#493) Mans20 válasza alibaba78 (#492) üzenetére

Mans20
(őstag)

A P45 lapomnál egybe voltak a feszültség beállítások,úgyértve egy oldalon állítgatható a cpu,memoria meg a többiek a biosba,a P55 be meg külön külön meg kell nyitni,bár ez nem tragédia,holnap viszem garba a lapot,akitől vettem mondta hogy jobb esetben azonnal cserélik ÁMEN,gondolom ha náluk is előjön a hiba,a rosszabb a 3 hét alatt.

(#494) Mans20

Mans20
(őstag)

Tök jó,átvittem a hangfalam a másik gépre és ott se szól,az alaplapi audio kinyírta :W

(#495) alibaba78 válasza Mans20 (#493) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Hat ez nem jo hir. Nem lehet, hogy elotte is mar vmi gond volt azzal a hangfallal? Az ujratelepites ota probaltad a masik hangszorot a p55-os lapon?

[ Szerkesztve ]

Penz van, esz nincs.....

(#496) Mans20 válasza alibaba78 (#495) üzenetére

Mans20
(őstag)

próbáltam,nagy kuss van,tökéletes volt a hangfal a P45 lappal,most egy kis régi hangfal van rádugva,0 hang,amikor az egérrel mozgatom a kurzort akkor hallani kis ciripelést az alaplapból.Ha holnap rögtön cserélik az nagyon jó lesz,bár már félek ettől a laptól.

[ Szerkesztve ]

(#497) DarkDeer

DarkDeer
(fanatikus tag)

Üdv!

Kérlek segítsetek, nem találom a megoldást!
Tegnap telepítettem egy új gépre Windows 7-et. A telepítés közben a gépre rá volt kötve egy mini hifi torony. A telepítés után az alaplapi cd-ről felraktam az összes drivert is. Ma délelőttig tökéletesen ment a hang, de véletlenül kihúzódott a hátsó alaplapi csatlakozóból a jack dugó, és hiába dugtam vissza azóta nincs hang, bármit állítok át. A Realtek HD Audio Manager-ben a beállításoknál ha azt kattintom be, hogy első hangszórók kimenete, akkor az egyik hangfal megszólal. Ha bármi mást állítok egyáltalán nincs hang. Mielőtt kihúzódott volna a jack dugó addig szépen szólt mind a 2 hangfal, tehát biztosan csak valamit be kell állítani. Az alaplap egy Gigabyte GA-P55A-UD4.
Ha valaki tudja a megoldást kérem segítsen! Előre is köszönöm!

(#498) alibaba78 válasza DarkDeer (#497) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Biztos, hogy jo helyre dugtad vissza a veletlenul kihuzodott csatlakozot? A realtek hd audio manager-ben a mini hifi a default device? Es a sound menuben mit latsz?

Penz van, esz nincs.....

(#499) Seikai

Seikai
(tag)
LOGOUT blog

Hali egy P55A-UD6-os megvételében gondolkozom de hallottam hogy csak 1 oldalú ram modulokat visz el ?? Ez most, hogy van én 4x2 gb 1600 ddr3-as modult tennék bele de ezek mind dupla oldalúak nem lesz gáz belőle ?

HAF-X, Core i 7 930 @ 4Ghz, Asrock x58 Extreme 6, 12GB Kingstone HyperX 1600 DDR3, TRI SLI MSI GTX580 Twin Frozr II 900/4100, Corsair AX1200, A-DATA S599 128GB SSD, WD Welociraptor 600GB, Logitech G35 G15, Roccat Kone, Win7 64

(#500) alibaba78 válasza Seikai (#499) üzenetére

alibaba78
(őstag)

Szia!

Nem lesz gaz. Belerakhatsz 4 db dupla oldalas ramot, vagy 2 duplat, es 4 egy oldalut egyszerre. [link]

Penz van, esz nincs.....

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.